HTPC קטן - דרושה עזרה
אהלן,
אני מנסה למצוא מפרט הגיוני ל HTPC.
השימושים:
1. מוזיקה
2. סרטים - כל הסוגים וכל המינים, זה העיקר. חובה 1080P.
3. יתרון - Blueray כונן
4. HD - טרה לפחות
5. תמונות
6. עדיפות אחרונה - הקלטה.
7. תקציב - עד 3000 שקלים
העניין הוא, שהמארז חייב להיות קטן, שקט ובעיקר יפה.
אני ממש לא מוצא מארזים כאלה.
רפרנס טוב זה ה Asus eee box
http://www.amazon.com/ASUS-Eee-Box-EB15 ... 850&sr=8-2
הייתי קונה כזה (יפה וקטן), אבל הדיסק שלו חלש, ותוכנות ללא האצת חומרה - לא יהיה ניתן להריץ בצורה חלקה.
למישהו יש רעיון למפרט?
תודה רבה מראש
אני מנסה למצוא מפרט הגיוני ל HTPC.
השימושים:
1. מוזיקה
2. סרטים - כל הסוגים וכל המינים, זה העיקר. חובה 1080P.
3. יתרון - Blueray כונן
4. HD - טרה לפחות
5. תמונות
6. עדיפות אחרונה - הקלטה.
7. תקציב - עד 3000 שקלים
העניין הוא, שהמארז חייב להיות קטן, שקט ובעיקר יפה.
אני ממש לא מוצא מארזים כאלה.
רפרנס טוב זה ה Asus eee box
http://www.amazon.com/ASUS-Eee-Box-EB15 ... 850&sr=8-2
הייתי קונה כזה (יפה וקטן), אבל הדיסק שלו חלש, ותוכנות ללא האצת חומרה - לא יהיה ניתן להריץ בצורה חלקה.
למישהו יש רעיון למפרט?
תודה רבה מראש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בדוק את הנספח למפרט מספר 3 - המארז Antec ISK 300-150 עדיין גדול מדי בשבילך? הוא מאפשר לשים כרטיס טלוויזיה נמוך פרופיל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
HTPC קטן מעוצב ואיכותי
Doronl87',
תודה רבה על התשובה. אתה מכיר את המפרט הזה? האם שקט? מה עם המארז? נראה לי גנרי (לא של חברה ידועה).
Pixies ,
תודה גם לך. המארז של Antec הוא אופצייה, אבל הייתי מעדיף משהו אסטטי. זה הסיכוי היחידי לקבל אישור הצבה בסלון
אין HTPC גם איכותי, גם קטן וגם מעוצב?
לגבי כרטיס טלויזיה נמוך פרופיל, האמת שאני לא מכיר את המשמעויות. אתה יכול אולי להפנות אותי לחומר רלוונטי?
Iakovl , תודה גם לך על התשובה. למה מארזי ITX מורידים את אופציית ההקלטה?
המון תודה על התשובות ועל העזרה.
תודה רבה על התשובה. אתה מכיר את המפרט הזה? האם שקט? מה עם המארז? נראה לי גנרי (לא של חברה ידועה).
Pixies ,
תודה גם לך. המארז של Antec הוא אופצייה, אבל הייתי מעדיף משהו אסטטי. זה הסיכוי היחידי לקבל אישור הצבה בסלון
אין HTPC גם איכותי, גם קטן וגם מעוצב?
לגבי כרטיס טלויזיה נמוך פרופיל, האמת שאני לא מכיר את המשמעויות. אתה יכול אולי להפנות אותי לחומר רלוונטי?
Iakovl , תודה גם לך על התשובה. למה מארזי ITX מורידים את אופציית ההקלטה?
המון תודה על התשובות ועל העזרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מארזי ITX לא תמיד מורידים את אפציית ההקלטה (תלוי בלוח האם), אבל בד"כ ניתן לשים בהם רק כרטיס נמוך פרופיל.
זה כרטיס נמוך פרופיל:

זה כרטיס טלוויזיה נמוך פרופיל כמו הקודם אבל עם Bracket (פס המתכת עם החיבורים) המתאים למארזים בגובה מלא:

וזה כרטיס טלוויזיה המתאים רק למארזים בגובה מלא:

זה כרטיס נמוך פרופיל:

זה כרטיס טלוויזיה נמוך פרופיל כמו הקודם אבל עם Bracket (פס המתכת עם החיבורים) המתאים למארזים בגובה מלא:

וזה כרטיס טלוויזיה המתאים רק למארזים בגובה מלא:

"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
המארז שקט, שבדקתי לעצמי התכתבתי בפורומים עם אנשים שיש להם אותו ואמרו שהוא שקט.
במקרה הכי גרוע מחליפים את המאוורר 8סמ שיש שם.
כל השאר זה מפרט ממש טוב הלוח אם של ג'יגה בייט המיני הזה קיבל ציונים מעולים הוא כולל USB 3
והמעבד I3 רגיל, המחשב הזה יריץ לך כל סרט HDMI גם של 40 ג'יגה.
למארז יש מקום לכ.מסך רגיל לא לאו פרופייל אז ניתן להוסיף ואז גם משחקים יעבדו טוב.
הספק כח עבר בדיקות ונותן 150 וואט נקי שזה מספיק למערכת. כמובן תלוי אם מוסיפים כ.מסך
במקרה הכי גרוע מחליפים את המאוורר 8סמ שיש שם.
כל השאר זה מפרט ממש טוב הלוח אם של ג'יגה בייט המיני הזה קיבל ציונים מעולים הוא כולל USB 3
והמעבד I3 רגיל, המחשב הזה יריץ לך כל סרט HDMI גם של 40 ג'יגה.
למארז יש מקום לכ.מסך רגיל לא לאו פרופייל אז ניתן להוסיף ואז גם משחקים יעבדו טוב.
הספק כח עבר בדיקות ונותן 150 וואט נקי שזה מספיק למערכת. כמובן תלוי אם מוסיפים כ.מסך
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
אין לך מה לדאוג בנושא צריכת החשמל.
לי יש מעבד I7-860 שיושב על לוח אם uATX של GIGABYTE שבטוח לא נבנה לחסכון מקסימלי בחשמל.
למחשב 3 כוננים סדרה ירוקה של WD וכרטיס מסך פשוט של ATI מדגם 4350 בתוספת VFD לתצוגה על המארז.
הכל נתמך ע"י ספק 400 (עלק) של TT שאינו מהטובים בשוק (היעילות שלו לא משהו)
צריכת החשמל שהמחשב עולה 120W ושהמחשב במנוחה 90W...
כך שכל לוח אם mATX עם שילוב של מעבד I3 יצרוך הרבה פחות! ולכן 150W נקי יעשה מעל ומעבר.
רוב הדרישות שלך ניתנות לפתרון ע"י שימוש במעבד I3 שייתן את העבודה.
ניתן גם לשקול שימוש ב ATOM עם ION שמוזיל את העלות ומקטין את הגודל אבל באופן משמעותי פוגע בביצועי ה-MC עצמו.
למשל, HTPC מבוסס ATOM לא יוכל להריץ מדיה סנטר של וינדוס 7 עם מדיה בראוזר פועל, זה פשוט גדול עליו.
עוד נקודה למחשבה, הקלטה תתבצע ע"י כרטיס שמקודד בחומרה כי בתוכנה לא תהיה אופציה.
אני הייתי הולך על I3 עם לוח אם mITX פשוט יחד עם 2 GB זכרון.
בנושא המארז - יש מלא פתרונות צריך פשוט לחפש, במיוחד תשים דגש על חיפוש פתרונות עם ספק חיצוני.
היום מוכרים מארזים מוכנים עם ספקים חיצוניים כמו שיש ללפטופים ואפילו יש לוחות אם שמגיעים עם חיבור חשמל מיוחד שכזה.
אל תתבייש לחפש בחול, יש הרבה אנשים ששולחים מוצרים לארץ (עדיף מהר עם החוקים הנבזים החדשים של רשות הדואר)
בנוגע לכונן בלוריי, במסגרת מגבלות התקציב לא חושב שתוכל להרשות כונן כזה, המחיר שלו משמעותי יחסית לתקציב ורוב הסיכויים שתאלץ לרכוש SLIM מה שמאוד מייקר את החבילה (הבנתי שחשוב לך יותר הגודל מאשר הכונן)
חוץ מזה זוהי אופציה שתמיד אפשר להוסיף
בהצלחה.
לי יש מעבד I7-860 שיושב על לוח אם uATX של GIGABYTE שבטוח לא נבנה לחסכון מקסימלי בחשמל.
למחשב 3 כוננים סדרה ירוקה של WD וכרטיס מסך פשוט של ATI מדגם 4350 בתוספת VFD לתצוגה על המארז.
הכל נתמך ע"י ספק 400 (עלק) של TT שאינו מהטובים בשוק (היעילות שלו לא משהו)
צריכת החשמל שהמחשב עולה 120W ושהמחשב במנוחה 90W...
כך שכל לוח אם mATX עם שילוב של מעבד I3 יצרוך הרבה פחות! ולכן 150W נקי יעשה מעל ומעבר.
רוב הדרישות שלך ניתנות לפתרון ע"י שימוש במעבד I3 שייתן את העבודה.
ניתן גם לשקול שימוש ב ATOM עם ION שמוזיל את העלות ומקטין את הגודל אבל באופן משמעותי פוגע בביצועי ה-MC עצמו.
למשל, HTPC מבוסס ATOM לא יוכל להריץ מדיה סנטר של וינדוס 7 עם מדיה בראוזר פועל, זה פשוט גדול עליו.
עוד נקודה למחשבה, הקלטה תתבצע ע"י כרטיס שמקודד בחומרה כי בתוכנה לא תהיה אופציה.
אני הייתי הולך על I3 עם לוח אם mITX פשוט יחד עם 2 GB זכרון.
בנושא המארז - יש מלא פתרונות צריך פשוט לחפש, במיוחד תשים דגש על חיפוש פתרונות עם ספק חיצוני.
היום מוכרים מארזים מוכנים עם ספקים חיצוניים כמו שיש ללפטופים ואפילו יש לוחות אם שמגיעים עם חיבור חשמל מיוחד שכזה.
אל תתבייש לחפש בחול, יש הרבה אנשים ששולחים מוצרים לארץ (עדיף מהר עם החוקים הנבזים החדשים של רשות הדואר)
בנוגע לכונן בלוריי, במסגרת מגבלות התקציב לא חושב שתוכל להרשות כונן כזה, המחיר שלו משמעותי יחסית לתקציב ורוב הסיכויים שתאלץ לרכוש SLIM מה שמאוד מייקר את החבילה (הבנתי שחשוב לך יותר הגודל מאשר הכונן)
חוץ מזה זוהי אופציה שתמיד אפשר להוסיף
בהצלחה.