נוסטלגיה - חלונות 95
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
חייבים לעשות שרשור כזה...המחשב הראשון שלי ...
יאללה אני פותח ...תמשיכו..
יאללה אני פותח ...תמשיכו..
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
עזוב אני מתבייש כי בסוף אאלץ להודות שהמחשב השלישי שלי היה IBM S36uris כתב:חייבים לעשות שרשור כזה...המחשב הראשון שלי ...
יאללה אני פותח ...תמשיכו.....
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 15/10/2010 0:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אני לא מתפלא שאתה לא מכיר כי כמעט אף אחד לא הכיר בארץ. קשה להאמין אבל זה היה המתחרה העיקרי של ה Apple II המקוריosherov כתב:לא מכיר את זה...
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
נו...אתה חייב להעלות את המחשב Radio Shack TRS80-II לשרשור שפתחתי....
נראה לי פוטנציאל לשרשור מאוד מעניין
נראה לי פוטנציאל לשרשור מאוד מעניין
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
Re: atari 800xl זה המחשב הראשון שלי
תאמת שהיה כזה - אבל חשבתי שזה נחשב בקונסולות מחשבים...uris כתב:אני כזה זקן...
בהזדמנות זו - אני מוכר כונן 5.25 במצב חדש
500 שקל (כי זה וינטג')
- Shtirlitz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4976
טוב, כשאני הייתי ממש ילד, אבא שלי לקח אותי לעבודה ושם ראיתי מחשב - משהו בגודל של תחנת אוטובוס ממוצעת עם מקלדת ושולחן. השולחן היה בעצם המחשב. נראה לי גם שפופרות היו שם.
מצטער, אין תמונה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

דע לך שמחשב עם שפופרות היה מפיק תשובות שהיו נעימות יותר לעין. כל העסק הלך קיבינימט ברגע שהחליטו לעבור לטרנזיסטורים ולהפסיק להשתמש בכרטיסים מנוקבים. מי שבאמת מבין מחזיק בבית איזה CDC או NCR ומגיע לתוצאות שהצעצועים מבוססי שבבים דיגיטלים רק מסוגלים לחלום עליהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
אמא שלי הייתה עובדת באונברסיטה העברית במחשב הגדול עם כרטיסים מנוקבים.
יש לנו עד היום כרטיסים כאלה.
יש לנו עד היום כרטיסים כאלה.
- Lee
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4282
zovirax
ממש הוצאת לי את המילים מהפה.
כשקראתי את השרשור נזכרתי איך בתור ילד הייתי הולך לעבודה של אמא שלי באוניברסיטה העברית, ועומד משתאה דקות ארוכות מול חדר המחשב (או יותר נכון, מחשב בגודל חדר), והכרטיסיות המנוקבות שלו.
איזו נוסטלגיה...
ממש הוצאת לי את המילים מהפה.
כשקראתי את השרשור נזכרתי איך בתור ילד הייתי הולך לעבודה של אמא שלי באוניברסיטה העברית, ועומד משתאה דקות ארוכות מול חדר המחשב (או יותר נכון, מחשב בגודל חדר), והכרטיסיות המנוקבות שלו.
איזו נוסטלגיה...
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
חחח תענוג של נוסטלגיה.
שני המנחים תוקפים את הנציגים של מיקרוסופט בלי לחשוב פעמיים, הסלידה מהענק הייתה קיימת עוד אז.
לא נעים להודות אבל את WIN95 התקנתי יומיים אחרי שיצא מהורדה דרך BBS בארופה
משהו כמו 20-30 קבצי ZIP או RAR בגודל של 1.44MB
נוסטלגיה לחלוטין
שני המנחים תוקפים את הנציגים של מיקרוסופט בלי לחשוב פעמיים, הסלידה מהענק הייתה קיימת עוד אז.
לא נעים להודות אבל את WIN95 התקנתי יומיים אחרי שיצא מהורדה דרך BBS בארופה
משהו כמו 20-30 קבצי ZIP או RAR בגודל של 1.44MB
נוסטלגיה לחלוטין
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
לי עדיין יש את הדיסק המקורי והחוברת של WIN95 שקיבלתי עם מחשב שרכשתי אז..בתור אחד שעבר את דוס לגירסותיה השונות,WIN 3.1,95/98/ME וXP אני יכול להגיד-בעייני מערכות ההפעלה הכי טובות של מיקרוסופט היו דוס
-XP (עם 7 עוד אין לי ניסיון).
להתקין דרייברים עם 95 או 98 הייתה סיוט-זה היה PLUG AND PRAY! מספיק
והמערכת קרסה באמצע התקנת דרייבר או שהתקנת בטעות דרייבר לא נכון,והמערכת "עפה" וצריך להתקין אותה מחדש..
-XP (עם 7 עוד אין לי ניסיון).
והמערכת קרסה באמצע התקנת דרייבר או שהתקנת בטעות דרייבר לא נכון,והמערכת "עפה" וצריך להתקין אותה מחדש..
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

מעניין שעם כל האיזכורים לבעיות שקרו עם 95 אף אחד לא זוכר את האסון האמיתי של Windows Millenium Edition (ME) שהיה כל כך גרוע שכולם קראו לו Windows Mistake Edition . את ההצלחה של XP צריך לראות גם בזוית ההיסטורית - WIndows 98 המזדקנת נשארה המערכת המועדפת לאחר כשלון ME ו Windows 2000 לא התאימה ממש לסביבה ביתית וגם כמערכת שולחנית לעסקים היא הייתה די גבולית. לעומתה XP ששילבה את ה Kernel ה Services ומרבית הארכיטקטורה הפנימית של 2000 אבל עם מבחר דרייברים שהתאים לפריסה אוניברסלית ולתמיכה Direct X סיפקה את הסחורה שכולנו ביקשנו והמשיכה לעשות זאת גם רחוק לתוך עידן הVista.
XP היא ההוכחה עד כמה הארכיטקטורה מבוססת VMS , שתכנן דייב קאטלר, שעליה התבססה NT הייתה נכונה.
XP היא ההוכחה עד כמה הארכיטקטורה מבוססת VMS , שתכנן דייב קאטלר, שעליה התבססה NT הייתה נכונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
XP בהחלט הייתה מערכת מושלמת לרוב האנשים.
98SE הייתה לפניה והייתה הראשונה שאפשר היה לשחק עליה FPS כמו שצריך
98SE הייתה לפניה והייתה הראשונה שאפשר היה לשחק עליה FPS כמו שצריך
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
ולמרות ההצלחה והטיב של Win XP ביחס למערכות הקודמות אני חייב לתת את ה OS של MS שהיה הכי מהפכני בעיני י ל Win95. אני חושב שזאת הייתה הקפיצה הכי גדולה שמיקרוסופט עשתה ממערכת ישנה כלשהיא שלהם ( Win 3.11 שיושב מעל דוס). זאת המערכת שקנתה אותי באמת (בעיקר אחרי יציאת גירסת OSR2 שלה)
עזבו את הארכיטקטורה (שברור נמצאת היום בכלל בפלנטה אחרת)......תראו עד כמה ה UI של אז לא רחוק מזה של XP:

עזבו את הארכיטקטורה (שברור נמצאת היום בכלל בפלנטה אחרת)......תראו עד כמה ה UI של אז לא רחוק מזה של XP:

- Kosh
-
- גורו וינטאג'

לדעתי 98/ME היו אותו הח*א.ב-ME פשוט היו עוד כמה באגים ומערכת RESTORE מעצבנת שפעלה ברקע ללא הפסק (אם לא מצאת את הדרך לכבות אותה) שהייתה גורמת להרדיסק "לטחון" ללא הפסקה,גם שלכאורה המחשב היה על IDLE.Catskinner כתב:מעניין שעם כל האיזכורים לבעיות שקרו עם 95 אף אחד לא זוכר את האסון האמיתי של Windows Millenium Edition (ME) שהיה כל כך גרוע שכולם קראו לו Windows Mistake Edition . את ההצלחה של XP צריך לראות גם בזוית ההיסטורית - WIndows 98 המזדקנת נשארה המערכת המועדפת לאחר כשלון ME ו Windows 2000 לא התאימה ממש לסביבה ביתית וגם כמערכת שולחנית לעסקים היא הייתה די גבולית. לעומתה XP ששילבה את ה Kernel ה Services ומרבית הארכיטקטורה הפנימית של 2000 אבל עם מבחר דרייברים שהתאים לפריסה אוניברסלית ולתמיכה Direct X סיפקה את הסחורה שכולנו ביקשנו והמשיכה לעשות זאת גם רחוק לתוך עידן הVista.
XP היא ההוכחה עד כמה הארכיטקטורה מבוססת VMS , שתכנן דייב קאטלר, שעליה התבססה NT הייתה נכונה....
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
Kosh - אין בכלל מה להשוות בין חלונות 98 ל-ME. חלונות 98 פשוט תיקנה את Windows Mistake Edition, והיתה מערכת הפעלה מצויינת (יחסית למה שהיה אז).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

גם מה-98SE לא נהנתי בכלל..ועוד נאלצתי לסבול אותה עוד כמה שנים במקום העבודה שלי כי בחרו שם בזמנו לעבור ל-XP רק ב-2005..איינשטיין כתב:Kosh - אין בכלל מה להשוות בין חלונות 98 ל-ME. חלונות 98 פשוט תיקנה את Windows Mistake Edition, והיתה מערכת הפעלה מצויינת (יחסית למה שהיה אז)....
- Star-Blazer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
וזה שלי
וזה שלי, או יותר נכון של אחי... אני הייתי קטן מדי להבן אבל בדיוק בגיל ללחוץ על ה PLAY של הטייפ לחכות חמש דקות ולהתפלל שהמשחק יעלה ואז לשחק באיזה משחק מגניב...
פעם ראשונה שנגעתי במחשב, כתבתי לו HELLO וממש ממש לא הבנתי למה הוא לא עונה, ואם הוא לא עונה אז מה כל הביג דיל הזה שנקרא מחשב.
לגבי האטארי גם לא הבנתי... (נו הסבירו לאט) למה התמונות על האריזה של המשחקים היו מה זה מגניבות ובמשחק עצמו הייתה גרפיקה של ת*ת... מה הבעיה, אם כבר מציירים משהו שהוא יהיה דומה לאריזה...[/img]
פעם ראשונה שנגעתי במחשב, כתבתי לו HELLO וממש ממש לא הבנתי למה הוא לא עונה, ואם הוא לא עונה אז מה כל הביג דיל הזה שנקרא מחשב.
לגבי האטארי גם לא הבנתי... (נו הסבירו לאט) למה התמונות על האריזה של המשחקים היו מה זה מגניבות ובמשחק עצמו הייתה גרפיקה של ת*ת... מה הבעיה, אם כבר מציירים משהו שהוא יהיה דומה לאריזה...[/img]
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Star-Blazer ב 15/10/2010 17:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Star-Blazer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1104