איזה דיכאון....

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #21 

אם יש כזו ירידה בנפח, נשמע כאילו קרמה מזוייפת נבנית לך מעל למנה ונמוגה מיד לאחר מכן
זה רעיון טוב לבדוק עם כוס זכוכית
what's next?

אייסמן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #22 

מה זה בדיוק קרמה מזוייפת? אני מתחיל לחשוד בתערובת... הורדתי סינגל לכוס זכוכית מדודה, ואכן הקרמה נעלמת תוך כמה שניות כמעט לגמרי...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #23 

האם אתה מדבר על קרמה או על מה שקרוי "אפקט גינס", בו בהתחלה נראה כאילו יש המון קרמה ומעט קפה ואז הקרמה עולה (ולא יורדת) והקפה "מתגלה"?

אני לא משוכנע שלזה hosq התכוון, אבל לעיתים נוצר גודש קרמה שמתאים למה שאתה מתאר. לרוב זה קורה בשל קפה טרי מדי.

אייסמן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

קרמריקה כתב:האם אתה מדבר על קרמה או על מה שקרוי "אפקט גינס", בו בהתחלה נראה כאילו יש המון קרמה ומעט קפה ואז הקרמה עולה (ולא יורדת) והקפה "מתגלה"?

אני לא משוכנע שלזה hosq התכוון, אבל לעיתים נוצר גודש קרמה שמתאים למה שאתה מתאר. לרוב זה קורה בשל קפה טרי מדי.
...
בהחלט יתכן. את הנוכחי קניתי בבית קלייה, ואני לא יודע כמה זמן הוא אוורר. אם כן, אז מחר בבוקר בהכרח האפקט יעלם (הקפה נקנה ביום שישי).
מבחינת התופעה, בשלב החליטה כמות הקרמה גדולה בהרבה מכמות הקפה, וכשזו נעלמת נשארת בכוס כמות מצומצמת מאד של נוזל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #25 

וקצב החליטה הגיוני?
what's next?

אייסמן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

קצב החליטה הגיוני. גם הבוקר (עברו כבר 3 ימים מאז רכישת התערובת, כך שכל הגזים כבר השתחררו) התופעה חזרה על עצמה. אם מסתכלים על הכוס מספר שניות לאחר סיום החליטה רואים יפה שמפלס הקפה ירד. שולי הכוס מכוסים שכבת קרמה דקה, והקפה כסנטימטר מתחתיה...התופעה מתרחשת בידית נייקד ובידית רגילה...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”