אלטרנטיבה זולה לכוסות BODUM
-
whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 828
- נתן תודות: 136 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
היי,
לאחר חיפושים שונים ברשת אחר אלטרנטיבה זולה לכוסות BODUM (כרגע ליצחק כהן יש מחסור במלאי, צפוי לקבל בעוד כחודש וחצי) הגעתי ליצרן הסיני הבא.
http://www.sakuraglassware.com/tupian/d ... ble&page=4
שימו לב שחלק מהעיצובים זהים לדגמי BODUM, נדמה לי שחלק מהתמונות נלקחו גם מהאתר שלהם.
בכל מקרה הם מוכרים רק בכמויות גדולות (מאוד) סביב 1440 כוסות, אך אני מברר איתם לגבי משלוחים "צנועים" יותר.
רוב המשלוחים שלהם נעשים דרך הים (סביב 20-25 יום משלוח לאירופה) אך ישנה אפשרות למשלוח באוויר.
בכל מקרה כרגע אני מברר לגבי משלוחים בגודל סנטדרטי יותר (10-15 כוסות למשלוח) ומשלוח אווירי ולא ימי.
ברגע שאקבל יותר פרטים ואם כאשר יהיה משהו אטרקטיבי, אשמח ליידע ולעדכן את כולם.
לאחר חיפושים שונים ברשת אחר אלטרנטיבה זולה לכוסות BODUM (כרגע ליצחק כהן יש מחסור במלאי, צפוי לקבל בעוד כחודש וחצי) הגעתי ליצרן הסיני הבא.
http://www.sakuraglassware.com/tupian/d ... ble&page=4
שימו לב שחלק מהעיצובים זהים לדגמי BODUM, נדמה לי שחלק מהתמונות נלקחו גם מהאתר שלהם.
בכל מקרה הם מוכרים רק בכמויות גדולות (מאוד) סביב 1440 כוסות, אך אני מברר איתם לגבי משלוחים "צנועים" יותר.
רוב המשלוחים שלהם נעשים דרך הים (סביב 20-25 יום משלוח לאירופה) אך ישנה אפשרות למשלוח באוויר.
בכל מקרה כרגע אני מברר לגבי משלוחים בגודל סנטדרטי יותר (10-15 כוסות למשלוח) ומשלוח אווירי ולא ימי.
ברגע שאקבל יותר פרטים ואם כאשר יהיה משהו אטרקטיבי, אשמח ליידע ולעדכן את כולם.
הכוסות האלה מסוכנות
בעבר מישהו פירסם בפורום שנשברה לו כוס והוא נחתך קשות כיוון שהשבר הופך ל2 להבים חדים מאד.אנסה לחפש את הידיעה המקורית.
לא!!!whoisgod כתב:גם הסכינים של חברת גלובל מאוד חדים וניתן להיחתך מהם בקלות אך האם זה ימנע מאיתנו לקנות סכינים שלהם???...
אני עם הגלובל שלי הרבה שנים ומעולם לא נחתכתי. אשתי קנתה איזה סכין קטנה וחדה ("מה שטוב בו זה שאי אפשר להיחתך ממנו") - הייתי צריך ח"ע כדי לעצור הדימום....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה טוב לתמונות (הלבנות הן פורצלן לא קרמיקה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תראה, אם תסע עכשיו לסין, בטוח תמצא מוצרים מקבילים להרבה מאוד דברים - ואם תקנה 10000 יח', תקבל הנחה!
השאלה היא איפה מותחים את הגבול בין לחסוך כמה גרושים לבין להאמין שכל דבר אפשר לקנות ביותר זול מהמחיר הנקוב, אף במחיר של לא לקנות אותו כי זה מתברר כלא נכון ולקנות מוצר נחות יותר (כן, פערים במחיר לרוב מבטאים פערים באיכות, כך זה היה פעם ובעולם שבו הנדסת חומרים עדיין קיימת, זה כך גם היום).
אם אני צריך מוצר ויש לו מחיר שוק מסוים, ואולי אחרי חיפושים מאמצים אמצא הפרש של נניח - 10%! זמן=שווה הרבה מאוד כסף.
החיפושים הבלתי-נלאים, ההמתנה, המיקוחים, "הסחיטה הרגשית"...כשרוצים לקנות כוס, קונים כוס!
ותמיר8, אני חושב שהתגובות הקיימות להערה שלך טובות מאוד, ובכל זאת אוסיף כי התגובה שלך הייתה בעלת רלוונטיות נמוכה מאוד.
אם פעם נשברה לך מנורה ונחתכת מזה, לא תחיה את חייך בחושך.
השאלה היא איפה מותחים את הגבול בין לחסוך כמה גרושים לבין להאמין שכל דבר אפשר לקנות ביותר זול מהמחיר הנקוב, אף במחיר של לא לקנות אותו כי זה מתברר כלא נכון ולקנות מוצר נחות יותר (כן, פערים במחיר לרוב מבטאים פערים באיכות, כך זה היה פעם ובעולם שבו הנדסת חומרים עדיין קיימת, זה כך גם היום).
אם אני צריך מוצר ויש לו מחיר שוק מסוים, ואולי אחרי חיפושים מאמצים אמצא הפרש של נניח - 10%! זמן=שווה הרבה מאוד כסף.
החיפושים הבלתי-נלאים, ההמתנה, המיקוחים, "הסחיטה הרגשית"...כשרוצים לקנות כוס, קונים כוס!
ותמיר8, אני חושב שהתגובות הקיימות להערה שלך טובות מאוד, ובכל זאת אוסיף כי התגובה שלך הייתה בעלת רלוונטיות נמוכה מאוד.
אם פעם נשברה לך מנורה ונחתכת מזה, לא תחיה את חייך בחושך.
שמע יש פה אנשים עם ילדים קטנים ומשפחות
עלה בעבר מישהו לפורום וציין שהכוסות האלה מסוכנות מאד כשהן נשברות.ילדים בודאי ישתו קולה מהכוסות האלה.אם זה לא רלונטי אז שיהיה חג שמח.
כאמור, תמיר, יש כוס זכוכית שבורה שאתה כן תסכים לשתות ממנה או שכן תסכים שהילדים שלך ישתו ממנה, לעומת הכוסות הללו?
ילדים בוודאי ישתו קולה מכוסות מבודדות חום לקפה?
ילדים ממש קטנים שותים למיטב ידיעתי מכוסות פלסטיק.
גילוי נאות: אין לי שום קשר לכוסות הנ"ל, אני פשוט לא אוהב שזורעים בהלה מיותרת.
חג שמח גם לך
ילדים בוודאי ישתו קולה מכוסות מבודדות חום לקפה?
ילדים ממש קטנים שותים למיטב ידיעתי מכוסות פלסטיק.
גילוי נאות: אין לי שום קשר לכוסות הנ"ל, אני פשוט לא אוהב שזורעים בהלה מיותרת.
חג שמח גם לך
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יש אמת בדברי כולכם, אבל זה לא כ"כ פשוט.
קודם כל, גם אני לא בחוסכי-הגרוש, במיוחד כשמדובר במוצרים כ"כ זולים (כוס עולה 40 ש"ח, זה יקר, אבל כמה כוסות אתה כבר קונה? 4? רק האימיילים לסין והמו"מ והמשלוח וללכת לדואר וכו' שווים לי הרבה הרבה יותר מאשר ההפרש).
בנוסף, ברור לי מעל לכל ספק שיש הבדל באיכות. כבר כתבתי כאן שהבודום האלה מדהימות, הבידוד שלהן מטורף לגמרי. סיכוי נמוך מאוד שחיקוי סיני זול יהיה באותה איכות בידוד (למרות שתמיד יש הפתעות).
לגבי הסכנה בהחתכות: אני דווקא מסכים לגמרי שהכוסות האלה מסוכנות מאוד, יותר מכוסות רגילות.
הזכוכית (לפחות בבודום המקורי) היא מאוד דקה, וברור לי שהיא תשבר בקלות. כשאני מחזיק את הכוס ביד (היא כמעט לא שוקלת כלום) היא מרגישה מאוד עדינה ושבירה, ויש לי הרגשה שחתך ממנה יהיה ממש עמוק ולא נעים. זאת בניגוד, למשל, לכוס פורצלן פשוטה שהיא עבה וגסה יותר, ולכן תהיה פחות מסוכנת במידה ותשבר.
קודם כל, גם אני לא בחוסכי-הגרוש, במיוחד כשמדובר במוצרים כ"כ זולים (כוס עולה 40 ש"ח, זה יקר, אבל כמה כוסות אתה כבר קונה? 4? רק האימיילים לסין והמו"מ והמשלוח וללכת לדואר וכו' שווים לי הרבה הרבה יותר מאשר ההפרש).
בנוסף, ברור לי מעל לכל ספק שיש הבדל באיכות. כבר כתבתי כאן שהבודום האלה מדהימות, הבידוד שלהן מטורף לגמרי. סיכוי נמוך מאוד שחיקוי סיני זול יהיה באותה איכות בידוד (למרות שתמיד יש הפתעות).
לגבי הסכנה בהחתכות: אני דווקא מסכים לגמרי שהכוסות האלה מסוכנות מאוד, יותר מכוסות רגילות.
הזכוכית (לפחות בבודום המקורי) היא מאוד דקה, וברור לי שהיא תשבר בקלות. כשאני מחזיק את הכוס ביד (היא כמעט לא שוקלת כלום) היא מרגישה מאוד עדינה ושבירה, ויש לי הרגשה שחתך ממנה יהיה ממש עמוק ולא נעים. זאת בניגוד, למשל, לכוס פורצלן פשוטה שהיא עבה וגסה יותר, ולכן תהיה פחות מסוכנת במידה ותשבר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
סווש
עוד לפני שהכדור עזב את היד, שמעתי את הסווש של הרשת שלא זזה מילימטר
ריח התערובת לאחר הטחינה(חצי אתיופי מהשוק קצת כהה וחצי זימבבווה בהיר), הזמן מהפרה-אינפיוזן ועד להופעת הטיפה הראשונה, קצב עליית הידית, והרגשת כוס הפרצלן החמימה ביד. מנה מושלמת
ריח התערובת לאחר הטחינה(חצי אתיופי מהשוק קצת כהה וחצי זימבבווה בהיר), הזמן מהפרה-אינפיוזן ועד להופעת הטיפה הראשונה, קצב עליית הידית, והרגשת כוס הפרצלן החמימה ביד. מנה מושלמת
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מוטי אתה טועה בקטע של הבידוד - זאת בסך הכל כוס עם דופן כפולה.
אין פה טכנולוגיה - כל מה ששוויצרי יעשה סיני יעשה בדיוק אותו דבר ובעשירית מחיר.
אין פה עבודה ידנית או משהו מיוחד. סתם 2 זכוכיות זה לא זכוכית מוראנו או משהו כזה.
גם כשפורצלן נשבר זה מסוכן ואני לא מדבר על הזבל של יגואר (כוס עבה אבל בלי משקל) אלא כוס של אילי - הכל דחוס שם וכבד, כשזה נשבר אפשר לשסף גרונות עם הרסיסים כמו בסרט של סטיבן סיגל בלי בעייה.
אין פה טכנולוגיה - כל מה ששוויצרי יעשה סיני יעשה בדיוק אותו דבר ובעשירית מחיר.
אין פה עבודה ידנית או משהו מיוחד. סתם 2 זכוכיות זה לא זכוכית מוראנו או משהו כזה.
גם כשפורצלן נשבר זה מסוכן ואני לא מדבר על הזבל של יגואר (כוס עבה אבל בלי משקל) אלא כוס של אילי - הכל דחוס שם וכבד, כשזה נשבר אפשר לשסף גרונות עם הרסיסים כמו בסרט של סטיבן סיגל בלי בעייה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
עופר, יש הבדלים באיכות הזכוכית עצמה.
מעבר לכך, יש פתח קטן בתחתית הכוס, ויש לי הרגשה שהם שואבים קצת אויר מתוך הכוס.
אולי זה סתם טקסט שיווקי, אבל בכל זאת:
http://www.peets.com/shop/essentials_de ... 06&id=1318
מעבר לכך, יש פתח קטן בתחתית הכוס, ויש לי הרגשה שהם שואבים קצת אויר מתוך הכוס.
אולי זה סתם טקסט שיווקי, אבל בכל זאת:
http://www.peets.com/shop/essentials_de ... 06&id=1318
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
בכל אופן יוזמה מבורכתwhoisgod כתב:מבחינתי תם השרשור הזה,
היום קיבלתי תשובה "אטרקטיבית" מהסינים, ולא נראה לי שיהיה להם ביקוש גדול בפורום.
על 10 כוסות ומשלוח לארץ הם רוצים מחיר של 150$..
איחלתי לסיני הצלחה בהמשך דרכו......