HTC DESIRE אכזבה או חור בהשכלה?
התלבטתי הרבה זמן איזה מכשיר לרכוש ובסוף החלטתי על HTC DESIRE ,
ה GPS של WAZE לא משהו וללא אינטרנט מחובר זה בכלל סיפור עצוב.
לתוכנת הניווט שבאה עם המכשיר המפות לא מעודכנות אפילו כביש 6 המתואר שם הוא מלפני שנתיים ואין לי מושג באיזה תוכנה להתשמששתתקרב למכשיר עם ה IGO.
הזיכרון של המכשיר הוא 576MB שהתמלא תוך שבוע נכון, יש כרטיס חיצוני שניתן להתקנה עד 32 GB אבל אליה וקוץ בה,
התוכנות לא עובדות משם התקנתי תוכנה שתעביר הכל לכרטיס, הרוב לא עובר כך שנשאר לי בRAM של המכשיר עוד
20MB חלק קטן עבר לכרטיס, יש שם עוד הרבה מקום, אבל אוטוטו המכשיר יתחיל לקטר ואני אצטרך להפטר מחלק מהאפליקציות.
האם יש פתרונות לחסרונות שעלו כאן???
ה GPS של WAZE לא משהו וללא אינטרנט מחובר זה בכלל סיפור עצוב.
לתוכנת הניווט שבאה עם המכשיר המפות לא מעודכנות אפילו כביש 6 המתואר שם הוא מלפני שנתיים ואין לי מושג באיזה תוכנה להתשמששתתקרב למכשיר עם ה IGO.
הזיכרון של המכשיר הוא 576MB שהתמלא תוך שבוע נכון, יש כרטיס חיצוני שניתן להתקנה עד 32 GB אבל אליה וקוץ בה,
התוכנות לא עובדות משם התקנתי תוכנה שתעביר הכל לכרטיס, הרוב לא עובר כך שנשאר לי בRAM של המכשיר עוד
20MB חלק קטן עבר לכרטיס, יש שם עוד הרבה מקום, אבל אוטוטו המכשיר יתחיל לקטר ואני אצטרך להפטר מחלק מהאפליקציות.
האם יש פתרונות לחסרונות שעלו כאן???
צריך קצת יותר פרטים צריך על גירסת ה ROM שרצה אצלך, על התוכנות שהתקנת ולא הצלחת להעביר ל SD...נשמע לי מוזר שהצלחת לפוצץ את הזיכרון הפנימי שלך (מחיצת ה data)
-מומלץ לך להיכנס מידי פעם להגדרות של כל התוכנות שהתקנת ולמחוק את נתוני ה cache שלהם. נתונים אלה יושבים על הזיכרון הפנימי ותופסים מיום ליום עוד ועוד מקום (רק הדפדפן שלי תופס יותר מ 8M נתוני cache אחרי מספר ימי שימוש)...רק שים לב לא למחוק בטעות את נתוני ה data
-אגב, האם ניסית לעבוד עם תוכנת ה google navigation במכשיר שלך?
-מומלץ לך להיכנס מידי פעם להגדרות של כל התוכנות שהתקנת ולמחוק את נתוני ה cache שלהם. נתונים אלה יושבים על הזיכרון הפנימי ותופסים מיום ליום עוד ועוד מקום (רק הדפדפן שלי תופס יותר מ 8M נתוני cache אחרי מספר ימי שימוש)...רק שים לב לא למחוק בטעות את נתוני ה data
-אגב, האם ניסית לעבוד עם תוכנת ה google navigation במכשיר שלך?
ראשית תודה על התשובה, כתבתי כבר בכותרת שיש לי חור בהשכלה.osherov כתב:צריך קצת יותר פרטים צריך על גירסת ה ROM שרצה אצלך, על התוכנות שהתקנת ולא הצלחת להעביר ל SD...נשמע לי מוזר שהצלחת לפוצץ את הזיכרון הפנימי שלך (מחיצת ה data)
-אגב, האם ניסית לעבוד עם תוכנת ה google navigation במכשיר שלך?...
המכשיר חדש אצלי, אני בשלבי למידה .
המכשיר נרכש בניופאן כי לא בא לי להתעסק עם הרומים יש כמה סוגים כל אחד עם החסרונות והיתרונות שלו וממש רציתי להמנע מזה.
תוכנת הניווט המותקנת בו מלחתחילה היא של גוגל, אבל מה לעשות גוגל לא מעדכנים , אנחנו קטנים מידי.
התקנתי את הדפדפן של דולפין גרסא 3 יש לו בהגדרות אפשרות לשלוח את ה cache ל SD וכך הגדרתי.
זה לא שאני לא הצלחתי להעביר ל SD , התקנתי ApptoSD והתוכנה מודיעה שלא את הכל אפשר להעביר לשם והיא תציג רק את האפליקציות הניתנות להעברה וגם כך אני רואה שהיא משאירה חלקים ב RAM כי התוכנה מציינת את גודל האפליקציה ב KB ומראה בטור ליד כמה KB היא מעבירה בפועל.
ובינינו מה זה היום 500 ומשהו MB ? התקנתי די הרבה אפליקציות שהומלצו כאן בפורום, לא חושב שהגזמתי, אבל...
dani133,
תראה אני המלצתי על חלק לא קטן מהאפליקציות כאן ולכן כמובן רובן מותקנות על מכשיר הנקסוס שלי (עם אותו גודל של זיכרון פנימי כמו של הדייזר) ואני לא נתקל בחוסר מקום (כמו שרשמתי, פעם בשבוע בערך אני עושה מחיקה ל cache)....בנוסף חלק לא קטן מהתוכנות העברתי ל SD (מעל 30 אפליקציות בינהן הדולפין, רוב במשחקים, (Maps (Burt, גוגל Earth (שתופס לבדו 15MB), אדובי Reader ועוד ועוד ועוד)...ברוב התוכנות לא נתקלתי בבעית העברה (אני על גירסת פרויו)....תעבור שוב על התוכנות אצלך ותוודא מי הוא זה שלוקח לך יותר מידי מקום...זה נשמע לי לא הגיוני כל כך
אגב, האם אני מבין שלמכשיר שלך אין הרשאות רוט (כלומר לא ביצעת איזה מדריך לפתיחת המכשיר?)
תראה אני המלצתי על חלק לא קטן מהאפליקציות כאן ולכן כמובן רובן מותקנות על מכשיר הנקסוס שלי (עם אותו גודל של זיכרון פנימי כמו של הדייזר) ואני לא נתקל בחוסר מקום (כמו שרשמתי, פעם בשבוע בערך אני עושה מחיקה ל cache)....בנוסף חלק לא קטן מהתוכנות העברתי ל SD (מעל 30 אפליקציות בינהן הדולפין, רוב במשחקים, (Maps (Burt, גוגל Earth (שתופס לבדו 15MB), אדובי Reader ועוד ועוד ועוד)...ברוב התוכנות לא נתקלתי בבעית העברה (אני על גירסת פרויו)....תעבור שוב על התוכנות אצלך ותוודא מי הוא זה שלוקח לך יותר מידי מקום...זה נשמע לי לא הגיוני כל כך
אגב, האם אני מבין שלמכשיר שלך אין הרשאות רוט (כלומר לא ביצעת איזה מדריך לפתיחת המכשיר?)
לקח לי קצת זמן לבדוק את כל הנ"ל (וואלה, ממש שיעורי בית) הסתבר שכך, בגלל שהמכשיר נרכש בניופאן והם שמו שם הרבה אפליקציות אז בכלל נשאר בשבילי רק 148MB ועכשיו אחרי התקנות שלי נשאר 18MB וזה אחרי שהשתמשתי ב- APP TO SD והוא מודיע לי שבמכשיר אין יותר ישומים להעברה לSD, בלשונית ה SD כמובן יש רשימה של כל התוכנות שהועברו עם גודלן, ולמטה ישנו הסיכום יעני שורה תחתונה בשפת השוק שאומר phone: 17.71MB free of 148MBosherov כתב:dani133,
אגב, האם אני מבין שלמכשיר שלך אין הרשאות רוט (כלומר לא ביצעת איזה מדריך לפתיחת המכשיר?)...
חיפשתי יישום שיצלם את המסך וכך הייתי יכול לשבץ עובדות מהשטח אבל אילו דורשים הרשאות ROOT שכנראה יבטלו לי את האחריות אז וויתרתי.
לא, אין לי הרשאות רוט.
זה לא שאני לא מצליח להעביר תוכנות ל SD הן עוברות, לא הכל, לא כולן כנראה, כשאני נכנס דרך המכשיר או דרך המחשב בעזרת ה- Explorer אני רואה שמות של תיקיות וקבצים אבל שמותיהן לא אומרות לי עדיין מספיק כדי שאעיז למחוק.
אני לא מבין למה מי שאין לו הרשאות רוט לא יכול להכנס במרקט לתוכנות שבתשלום אלא רק לתוכנות שבחינם, מה ההיגיון בזה?
ההגיון בזה נובע מכך שגוגל לא מאפשרים התקנה של תוכנות בתשלום מהמרקט בלא מעט מדינות בעולם, שישראל היא רק אחת מהם (למה הם עושים את זה, זאת באמת שאלה מעניינת). לכן אתה לא רואה במרקט את כל התוכנות אשר הן בתשלום. מנגנון של גוגל לצורך בדיקה מאיזה מדינה המכשיר נכנס למרקט הוא מאוד פשוט וקללעקיפה. גוגל בודקים את קוד המדינה של המכשיר והמפעיל שלו. המזל הוא, שהבדיקה לגבי מיקום המכשיר היא פשוטה לעקיפה (סתאם פונקצייה ב SDK שלהם) ולכן ישנם מספר דרכים לעקוף מגבלה זאת, לדוגמה ע"י שימוש בתוכנות ה MarketEnabler....הבעייה היא שעל מנת לשנות את המשתנה הזה במערכת, יש צורך בהרשאת רוט ולכן אתה צריך מכשיר שיש לו הרשאות אלו
אגב, אני אשמח אם אחד מבעלי הדייזיר באתר שיש לו הרשאות רוט יכנס דרך תוכנת ה Root Explorer למחיצת ה data ויעדכן אותנו כמה מקום סה"כ יש לו במחיצה הזאת (פנוי+תפוס)....מעניין אותי האם ניופאן שינו בטעות את גודל המחיצה הזאת (הקטינו אותה) כי אם לא, זה אומר שלמכשיר הדייזיר יש בערך 50 מגה פחות מקום להתקנת אפליקציות מאשר מכשיר הנקסוס לדוגמה (כנראה בגלל שהרום של הדייזיר עם ה Sense UI פשוט צורך יותר מקום)
dani133,
-האם עברת על האפליקציות ומחקת את ה cache שלהם?
-בנוסף האם יש לך תוכנות נוספות שהותקנו ע"י לניופאן במכשיר? האם אתה יכול להסיר אותן או שאופציית ההסרה לא מאופשרת
-בנוסף הגיע הזמן להתחיל למחוק אפליקציות שאתה באמת לא צריך (אני בטוח שיש הרבה כאלה...כולל חלק מהדברים של ה Sense UI)
אגב, אני אשמח אם אחד מבעלי הדייזיר באתר שיש לו הרשאות רוט יכנס דרך תוכנת ה Root Explorer למחיצת ה data ויעדכן אותנו כמה מקום סה"כ יש לו במחיצה הזאת (פנוי+תפוס)....מעניין אותי האם ניופאן שינו בטעות את גודל המחיצה הזאת (הקטינו אותה) כי אם לא, זה אומר שלמכשיר הדייזיר יש בערך 50 מגה פחות מקום להתקנת אפליקציות מאשר מכשיר הנקסוס לדוגמה (כנראה בגלל שהרום של הדייזיר עם ה Sense UI פשוט צורך יותר מקום)
dani133,
-בנוסף האם יש לך תוכנות נוספות שהותקנו ע"י לניופאן במכשיר? האם אתה יכול להסיר אותן או שאופציית ההסרה לא מאופשרת
-בנוסף הגיע הזמן להתחיל למחוק אפליקציות שאתה באמת לא צריך (אני בטוח שיש הרבה כאלה...כולל חלק מהדברים של ה Sense UI)
סוג של פתרון למרקט ול- A2SD
1. אני משתמש בסים אמריקאי כדי להיכנס למרקט ומצליח לראות תוכנות בתשלום (הסים לא חייב להיות פעיל).
2. בנוגע ל- App2SD, תנסה את זה: http://bit.ly/cu6JIR
אחרי ביצוע כל השלבים, מתאפשרת העברה של (כמעט) כל התוכנות לכרטיס ובנוסף, משלב זה ואילך, זה "מאלץ" את התוכנות להתקין את עצמן על הכרטיס. ביצעתי את זה על הדיזייר שלי והמצב השתפר קצת...
(דרך אגב - יש פחות מ-150 מגה פנויים על המכשיר. כל השאר מוקצה לטובת המערכת)
אחרי ביצוע כל השלבים, מתאפשרת העברה של (כמעט) כל התוכנות לכרטיס ובנוסף, משלב זה ואילך, זה "מאלץ" את התוכנות להתקין את עצמן על הכרטיס. ביצעתי את זה על הדיזייר שלי והמצב השתפר קצת...
(דרך אגב - יש פחות מ-150 מגה פנויים על המכשיר. כל השאר מוקצה לטובת המערכת)
Re: סוג של פתרון למרקט ול- A2SD
נכון אתה צודק יש 148 מגה, ואת היתר אני הולך לנסות.edo2005 כתב:1. אני משתמש בסים אמריקאי כדי להיכנס למרקט ומצליח לראות תוכנות בתשלום (הסים לא חייב להיות פעיל).
(דרך אגב - יש פחות מ-150 מגה פנויים על המכשיר. כל השאר מוקצה לטובת המערכת)...
רגע, רגע כתוב שם להתקין את הSDK למחשב, זה כבר אומר שאני צריך הרשאת רום, נכון?dani133 כתב:נכון אתה צודק יש 148 מגה, ואת היתר אני הולך לנסות.edo2005 כתב:1. אני משתמש בסים אמריקאי כדי להיכנס למרקט ומצליח לראות תוכנות בתשלום (הסים לא חייב להיות פעיל).
(דרך אגב - יש פחות מ-150 מגה פנויים על המכשיר. כל השאר מוקצה לטובת המערכת)......
עברתי על האפליקציות ועל ה cache וחלק גדול של התוכנות אכן עברו ל SD , באמת באתר הזה http://www.lorinbute.com/posts/how-to-f ... ent9701160osherov כתב:ההגיון בזה נובע מכך שגוגל לא מאפשרים התקנה של תוכנות בתשלום מהמרקט בלא מעט מדינות בעולם, שישראל היא רק אחת מהם (למה הם עושים את זה, זאת באמת שאלה מעניינת). לכן אתה לא רואה במרקט את כל התוכנות אשר הן בתשלום. מנגנון של גוגל לצורך בדיקה מאיזה מדינה המכשיר נכנס למרקט הוא מאוד פשוט וקללעקיפה. גוגל בודקים את קוד המדינה של המכשיר והמפעיל שלו. המזל הוא, שהבדיקה לגבי מיקום המכשיר היא פשוטה לעקיפה (סתאם פונקצייה ב SDK שלהם) ולכן ישנם מספר דרכים לעקוף מגבלה זאת, לדוגמה ע"י שימוש בתוכנות ה MarketEnabler....הבעייה היא שעל מנת לשנות את המשתנה הזה במערכת, יש צורך בהרשאת רוט ולכן אתה צריך מכשיר שיש לו הרשאות אלו
dani133,
-בנוסף הגיע הזמן להתחיל למחוק אפליקציות שאתה באמת לא צריך (אני בטוח שיש הרבה כאלה...כולל חלק מהדברים של ה Sense UI)...
מסבירים שאפשרות ההעברה ל SD אמורה להתבצע בתיכנון של הישום עצמו ולא כל מפתחי האפליקציות איפשרו את העברת הישום ל SD . כך שאם מלחתחילה היו לי רק 148 מגה ונשארו לי 18 מגה אז לא אני זה שהשתוללתי אלא ניופאן, אחרי החג אני אפנה אליהם בנושא ונראה מה יש להם להגיד.
לא ניסיתי למחוק תוכנות שניופאן שמו כי הן שימושיות .
dani133 כתב:רגע, רגע כתוב שם להתקין את הSDK למחשב, זה כבר אומר שאני צריך הרשאת רום, נכון?dani133 כתב:נכון אתה צודק יש 148 מגה, ואת היתר אני הולך לנסות.edo2005 כתב:1. אני משתמש בסים אמריקאי כדי להיכנס למרקט ומצליח לראות תוכנות בתשלום (הסים לא חייב להיות פעיל).
(דרך אגב - יש פחות מ-150 מגה פנויים על המכשיר. כל השאר מוקצה לטובת המערכת).........
לא. אני ללא ROOT והכל עבד מצויין.
dani133,
אין לך מה לפנות לניופאן הם לא שינו כלום...זה מה שמכשיר הדייזר מקצה על הזיכרון הפנימי שלו להתקנת תוכנות. המחיצה הזאת המוגבלת בגודל, קיימת בכל המכשירים ולא רק בדייזר (לחלק יש יותר מקום ולחלק יש פחות מקום). זה שרשום שלמכשיר שלך יש 512M זיכרון פנימי (ROM) לא אומר שהכל מוקצה להתקנת תוכנות (כמו שהבנת זה אפילו לא קרוב)...בקשר ל SDK אז כמו שנאמר אין צורך בהרשאות רוט על מנת להתקין ולהתחבר למכשיר דרך ה USB (ולהריץ פקודת pm)
אין לך מה לפנות לניופאן הם לא שינו כלום...זה מה שמכשיר הדייזר מקצה על הזיכרון הפנימי שלו להתקנת תוכנות. המחיצה הזאת המוגבלת בגודל, קיימת בכל המכשירים ולא רק בדייזר (לחלק יש יותר מקום ולחלק יש פחות מקום). זה שרשום שלמכשיר שלך יש 512M זיכרון פנימי (ROM) לא אומר שהכל מוקצה להתקנת תוכנות (כמו שהבנת זה אפילו לא קרוב)...בקשר ל SDK אז כמו שנאמר אין צורך בהרשאות רוט על מנת להתקין ולהתחבר למכשיר דרך ה USB (ולהריץ פקודת pm)
Re: שכנעת אותי אני הולך לנסות.
בהצלחה.... שים לב שהתקנת ה- SDK , על כל הדרייברים שלו, לוקחת זמן... הרבה זמן, אז תצטייד בסבלנות...dani133 כתב:שכנעת אותי אני הולך לנסות....
אתה מתכוון שבקובץ (android-sdk_r07-windows.zip) שהורדתי לפי ההוראות צריך להריץ את "SDK Manager.exe" לסמן שם את הכל ולחכות שהכל יורד?edo2005 כתב:בהצלחה.... שים לב שהתקנת ה- SDK , על כל הדרייברים שלו, לוקחת זמן... הרבה זמן, אז תצטייד בסבלנות...dani133 כתב:שכנעת אותי אני הולך לנסות.......
dani133 כתב:אתה מתכוון שבקובץ (android-sdk_r07-windows.zip) שהורדתי לפי ההוראות צריך להריץ את "SDK Manager.exe" לסמן שם את הכל ולחכות שהכל יורד?edo2005 כתב:בהצלחה.... שים לב שהתקנת ה- SDK , על כל הדרייברים שלו, לוקחת זמן... הרבה זמן, אז תצטייד בסבלנות...dani133 כתב:שכנעת אותי אני הולך לנסות..........
כן. בדיוק. וזה הרבה... תן לזה לסיים עד הסוף.
אני התקנתי גם את HTC Sync וזה עזר בדרייברים מסויימים (כנראה של ה- USB).
את HTC Sync לפני הכל?edo2005 כתב:dani133 כתב:אתה מתכוון שבקובץ (android-sdk_r07-windows.zip) שהורדתי לפי ההוראות צריך להריץ את "SDK Manager.exe" לסמן שם את הכל ולחכות שהכל יורד?edo2005 כתב:בהצלחה.... שים לב שהתקנת ה- SDK , על כל הדרייברים שלו, לוקחת זמן... הרבה זמן, אז תצטייד בסבלנות...dani133 כתב:שכנעת אותי אני הולך לנסות..........
כן. בדיוק. וזה הרבה... תן לזה לסיים עד הסוף.
אני התקנתי גם את HTC Sync וזה עזר בדרייברים מסויימים (כנראה של ה- USB)....