התחדשתי ברמקולים (epos M5), עכשיו צריך רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ebibo199 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

קניתי את הזוג האלו היום יד שניה, שמעתי שהדגם המחליף שלהם טוב כל הזמן ואמרתי מה יש לי להפסיד נלך לשמוע אותם, הלכתי לשמוע - אהבתי והסתדרתי עם הבחור על מחיר (1600), כולל כבלים של סופרה לא יודע אם מישהו מכיר אני לא מכיר - אמר לי שהם בינונים ומספיקים בהחלט, הרמקולים באחריות ל 3 שנים נוספות והכל בסדר, עכשיו אחרי הצעד הזה מה שנשאר זה רסיבר.

בעקרון אני אצטרך רסיבר ל 5.1 כי עוד חודש חודשיים אני אוסיף גם סאב סנטר וסראונד, אבל כרגע רק אלו יחוברו על הרסיבר.

*המערכת כולה מיועדת בעיקר לסרטים ואולי 20-30 אחוז מוזיקה.
*רסיבר יד שניה אפשרי בהחלט ואפילו רצוי.

בעקרון בגלל שהם 4 אוהם והבנתי שיותר קשה לדחוף 4 אוהם אני צריך עזרה והכוונה מה יתאים לי יותר ומה שווה ללכת לשמוע בכלל, הכיוון הוא רסיבר יד שניה עד 2000 שקל בערך.

מעניין אותי איך האונקיו 308 אם שווה לשמוע אותו, בכלל מה אתם ממליצים למפרט הזה של הרמקול?

Power Handling: 75 Watts Max
Frequency Response: 60Hz - 20kHz
Impedance: 4 Ohms Nominal
Sensitivity: 88dB/1 watt/1 metre
Amplifier Compatibility: 25 - 100 Watt
Configuration: 2 Way
Weight: 5.6kg

תמונה

ebibo199 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

אגב שכחתי לציין, הרסיבר אם תיהיה אפשרות ל HDMI זה נחמד, לא חובה רק שיהיו חיבורים אופטיים וקוואקס לפחות 3, אני צריך לחבר את המחשב, הממיר HD HOT והאקסבוקס, שלושתם אפילו שאפשר לחבר ב HD לא כזה דחוף לי, לא מפריע לי לקנות רסיבר קצת יותר טוב בלי האופציה ל HDMI רק שיהיה מספיק איכותי ושיתן כניסות אופטיות\קוואקס

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #3 

ה 308 לא משהו...
http://www.hometheater.co.il/article019 ... o-TX-SR308

תכווןן קצת יותר גבוה.

avika
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

ebibo199 כתב:קניתי את הזוג האלו היום יד שניה, שמעתי שהדגם המחליף שלהם טוב כל הזמן ואמרתי מה יש לי להפסיד נלך לשמוע אותם, הלכתי לשמוע - אהבתי והסתדרתי עם הבחור על מחיר (1600), כולל כבלים של סופרה לא יודע אם מישהו מכיר אני לא מכיר - אמר לי שהם בינונים ומספיקים בהחלט, הרמקולים באחריות ל 3 שנים נוספות והכל בסדר, עכשיו אחרי הצעד הזה מה שנשאר זה רסיבר.

בעקרון אני אצטרך רסיבר ל 5.1 כי עוד חודש חודשיים אני אוסיף גם סאב סנטר וסראונד, אבל כרגע רק אלו יחוברו על הרסיבר.

בעקרון בגלל שהם 4 אוהם והבנתי שיותר קשה לדחוף 4 אוהם אני צריך עזרה והכוונה מה יתאים לי יותר ומה שווה ללכת לשמוע בכלל, הכיוון הוא רסיבר יד שניה עד 2000 שקל בערך.

מעניין אותי איך האונקיו 308 אם שווה לשמוע אותו, בכלל מה אתם ממליצים למפרט הזה של הרמקול?

תמונה
...

avika
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בוקר טוב

לגבי רסיבר אני הייתי הולך דווקא על YAMAHA או DENON מהסדרות הגבוהות יותר (עניין של טעם).
לדוגמא, YAMAHA 2095 או DENON 3800, אם ONKYO חפש לטעמי דווקא דגמים מסידרה 700,800, 939/838
אתה יכול לקחת גם PIONEER ללא חשש, ממילא הכיוון שאתה מייעד למערכת הוא קולנוע וכאן היפנים מצטיינים.
(YAMAHA ו-DENON לטעמי נייטרליים יותר בצליל).

מכיוון שאתה מעוניין בעיקר בקולנוע רצוי שרמקול הסנטר יהיה תואם עם הקדמיים אחרת תקבל "בלאגן" בצליל ובעוצמה
הטוב ביותר מאותה חברה ואם לא שיהיה בעל גוון צליל והספק דומים.

ברשותי סט 5 רמקולים אמריקאים של BOSTON ACOUSTICS דגם micro 100 מעולים לקולנוע ללא שימוש.

במידה ותקנה מגבר שיכול להניע 2 סטים יכול להיות פיתרון מצויין עבורך, תצטרך להוסיף רק SUB

בכל אופן תיהנה בכל נתיב שתבחר,

שנה טובה וחתימה טובה!
אבי
נערך לאחרונה על ידי avika ב 20/09/2010 23:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #6 

ebibo199 כתב:קניתי את הזוג האלו היום יד שניה, שמעתי שהדגם המחליף שלהם טוב כל הזמן ואמרתי מה יש לי להפסיד נלך לשמוע אותם, הלכתי לשמוע - אהבתי והסתדרתי עם הבחור על מחיר (1600), כולל כבלים של סופרה לא יודע אם מישהו מכיר אני לא מכיר - אמר לי שהם בינונים ומספיקים בהחלט, הרמקולים באחריות ל 3 שנים נוספות והכל בסדר, עכשיו אחרי הצעד הזה מה שנשאר זה רסיבר.

תמונה
...
לרמקול הזה לא מחברים רסיבר.
אתה עושה לו עוול!
קנה רסיבר פשוט וחבר לו מגבר איכותי.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #7 

Nir547 צודק!!
אני הייתי מתמקד על מגבר סטריאו.רסביר קולנוע ועוד בתקציבים האלו ישמע לא טוב במוזיקה.

ebibo199 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ofir-harlev כתב:Nir547 צודק!!
אני הייתי מתמקד על מגבר סטריאו.רסביר קולנוע ועוד בתקציבים האלו ישמע לא טוב במוזיקה.
...
אני מתרכז פחות במוזיקה האמת, 30 אחוז בערך רק מוזיקה, ככה שאני לא צריך משהו אודיופילי לגמרי, מגבר ק"ב שעושה סטריאו בצורה סבירה יספיק לי, מחפש בכמה כיוונים אונקיו אולי אני אלך לשמוע השבוע, למרות שהבחור מלמעלה ממליץ על ימאהה או דנון נתחיל באונקיו, זאת בדר"ה ההמלצה של הרוב לרמקולים כאלו.

האמת שחיברתי אותם לאיזה מגבר JVC ישן מלפני 10-15 שנה בערך וגם איתו הם מצליחים להוציא סאונד משגע, כמובן שבשמיעה ראשונית עם מגבר נורמלי שמעו יותר טוב אבל אם היה לי איזשהו חיבור דיגטלי בו אולי הייתי משאיר אותו לבנתיים, אבל אני חייב ק"ב כי כל המטרה המרכזית היא סרטים ואני מביא סראונד וסאב אז אני אשמע את האונקיו סדרה 6 ו 5 נראה מה יותר מתאים לי גם מבחינת מחיר בחנות אם יהיה טוב אני אקח ואסתפק בזה, לא יודע אם כלכך הכרחי מגבר סטריאו.

avika
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

שלום שוב,

אני מצדיק את עמדתך שגם מגבר קולנוע יכול לתת תוצאות טובות (מאוד) אפילו ואין צורך להתפרע עם התקציב ולקנות דווקא מגבר סטראו יקר.
חלק ממגברי הקולנוע (אלה שציינתי בעדיפות) נשמעים לדעתי היטב גם בסטראו (ולכל הפחות בסדר למפונקים). כמובן שאפשר להשקיע גם הרבה יותר.
המערכת שלי כזו ובתור allrounder - אני מאזין לכל סוגי המוזיקה ומרוצה מאוד!
(אני משתמש במגבר surround אמריקאי ברמה גבוהה שמקביל ל-DENON שציינתי 3800).

טיפ - הביצועים בקולנוע מושפעים משמעותית מטיב המעבדים ופחות מטיב ההגברה, הביצועים בדו-ערוצי מושפעים קריטית מאיכות ההגברה ומההפרדה האלקטרונית בין הרכיבים. Onkyo נפלאים בקולנוע אך לדעתי נופלים משהו מ-Yamaha ו-Denon בדו-ערוצי שנשמעים יותר מאוזנים בסטראו.

2 ביקורות טובות על דגמים (לא חדשים) של ONKYO שיצא לי לשמוע וזכורים לי לטובה.. 595, 898
http://www.hometheaterhifi.com/volume_8 ... -2001.html
http://www.audioreview.com/mfr/onkyo/a- ... 18crx.aspx

מעבר להמלצות הכתובות שלי ושל האחרים כאן סמוך על האוזן שלך ולך עם ההעדפות שלך כי זה מה שחשוב בסופו של דבר-
אתה המאזין ומה שנכון לאוזן שלך הוא הנכון שיהיה בהצלחה!

ebibo199 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

avika כתב:שלום שוב,

אני מצדיק את עמדתך שגם מגבר קולנוע יכול לתת תוצאות טובות (מאוד) אפילו ואין צורך להתפרע עם התקציב ולקנות דווקא מגבר סטראו יקר.
חלק ממגברי הקולנוע (אלה שציינתי בעדיפות) נשמעים לדעתי היטב גם בסטראו (ולכל הפחות בסדר למפונקים). כמובן שאפשר להשקיע גם הרבה יותר.
המערכת שלי כזו ובתור allrounder - אני מאזין לכל סוגי המוזיקה ומרוצה מאוד!
(אני משתמש במגבר surround אמריקאי ברמה גבוהה שמקביל ל-DENON שציינתי 3800).

טיפ - הביצועים בקולנוע מושפעים משמעותית מטיב המעבדים ופחות מטיב ההגברה, הביצועים בדו-ערוצי מושפעים קריטית מאיכות ההגברה ומההפרדה האלקטרונית בין הרכיבים. Onkyo נפלאים בקולנוע אך לדעתי נופלים משהו מ-Yamaha ו-Denon בדו-ערוצי שנשמעים יותר מאוזנים בסטראו.

2 ביקורות טובות על דגמים (לא חדשים) של ONKYO שיצא לי לשמוע וזכורים לי לטובה.. 595, 898
http://www.hometheaterhifi.com/volume_8 ... -2001.html
http://www.audioreview.com/mfr/onkyo/a- ... 18crx.aspx

מעבר להמלצות הכתובות שלי ושל האחרים כאן סמוך על האוזן שלך ולך עם ההעדפות שלך כי זה מה שחשוב בסופו של דבר-
אתה המאזין ומה שנכון לאוזן שלך הוא הנכון שיהיה בהצלחה!
...
קודם כל תודה על ההתייחסות, מה שאמרת בשורה האחרונה הוא מה שחשוב באמת, השמיעה שלי, כרגע עוד לא בחנתי שום דבר והכל "על הנייר", ברגע שאני אלך, אשמע כמה דגמים של אונקיו, כמה של ימאה וכמה של דנון אני אהיה יותר חכם, אני אראה מה מתאים לי בתקציב ועד כמה ההבדלים גדולים, מקווה שבחנות שאני רוצה רק יהיו את כל סוגי המגברים האלו, גם מעניין אותי אם נהוג להביא תרמקולים איתי לבדיקה של רסיבר או שזה יראה מוזר?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #11 

ebibo199,

1.במידה ותלך לשמוע את הרסיברים הנ"ל בחנות מתמחה, זה לא יהיה מוזר להביא את הרמקולים שלך, (רצויי לוודע בטלפון זמן הגעה נוח להדגמה).
2.ברמה האישית אני מעדיף את האונקיו בסטריאו (Y) והימאה ממש לא ניטרלי אלא בהיר מאוד בסאונד שלו, לשיקולך.
3.בבדיקה קח את הזמן, אל תמהר להחליט, ורצויי להגיע עם דיסקים שאתה מכיר טוב.
4.תשמע לפחות 15-20 דקות כל רסיבר, אל תתלהב מבאס מוגזם או טרבל חזק שקורע את האוזן לאורך זמן.
5.לסטריאו איכותי אין מנוס משירשור אינטגרייטד לרסיבר, ממליץ לנסות בשלב כזה או אחר, לרוב מגבר אינטגרייטד יד שניה ב2000 ש"ח יפרק כל רסיבר עד 10000 ש"ח ויותר...
6.שיהיה המון בהצלחה וכיף במסע החיפושים :D

avika
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שלום

שליחה #12 

אני אשמח לדבר אתך ולייעץ לך.
אם תרצה תוכל גם לחבר אותם אצלי לרסיבר קולנוע כדי לשמוע ולהתרשם שגם רסיבר ייתן לך תוצאות טובות (אני בטוח!).

אבי (i)
נערך לאחרונה על ידי avika ב 20/09/2010 23:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: שלום

שליחה #13 

avika כתב:אני אשמח לדבר אתך ולייעץ לך.
אם תרצה תוכל גם לחבר אותם אצלי לרסיבר קולנוע כדי לשמוע ולהתרשם שגם רסיבר ייתן לך תוצאות טובות (אני בטוח!).

אבי (i)
...
לא מעט רסיברים עברו אצלי. חלקם יקרים וחלקם פחות.
היחידי שנשמע טוב יחסית היה המרנץ.
כל מגבר, אפילו זול יחסית, נשמע טוב הרבה יותר מרסיברים יקרים, מבלי קשר לרמקולים המחוברים.
לשמוע סטריאו עם רסיבר - אפשרי.

תכל'ס? עדיף שלא. ההבדל לעיתים גדול מאוד, והניצול של הרמקולים (במיוחד האפוס) נמוך.
נערך לאחרונה על ידי Nir547 ב 19/09/2010 21:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5384 פעמים

שליחה #14 

akiva,

לא נהוג לפרסם כך מספרי טלפונים.

ebibo199 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה על העזרה

שליחה #15 

ממש מודה על העזרה של כל אחד ממכם.

avika,
תודה על ההצעה של החיבור לרסיבר שלך ואולי גם אני אתייעץ איתך בפרטי אבל הרסיבר שלך ומה שהצעת זה בפשוט מחירים שגדולים עליי בכמה מידות.

gro111,
בשלישי אני אהיה בחנות ואיישם מה שאמרת, לגבי הלקחת את הזמן והכל רק מקווה שלא יהיה שם לחץ מדי.

Nir547,
אם יש לי מגבר ישן של מרנץ 2 ערוצים, אבל ממש ישן מלפני איזה עשרים שנה להערכתי, שרשור אליו מרסיבר אונקיו כלשהו יתן תוצאות יותר טובות מהאונקיו עצמו לדעתך?

זה המגבר
MARANTZ PM350

תמונה
?

תודה על העזרה שוב התחלתי להבין מי נגד מי.

avika
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

ההצעה שלי לחבר את הרמקולים לרסיבר היא על מנת שתתרשם מיכולות הרמקולים שלך על רסיבר נייטרלי ואיכותי
שידמה לך איכויות של מגבר סטראו טוב (מגבר - ללא רדיו).

אני קורא כאן את התגובות לגבי מגבר סטראוו איכותי והכל טוב ויפה אבל אתה מעדיף קולנוע והתקציב שלך מוגבל.
לטעמי, ה-epos הם רמקולים שיותר מוכוונים למוזיקה מאשר לקולנוע ומכאן ההסתייגויות בתגובות האחרות.

רעיון נוסף שאתה יכול ליישם לקנות רסיבר קולנוע עם יציאות בהגברה ולשדרג אותו בהמשך עם power יותר איכותי.
ראיתי כאן מרנץ באחת התגובות וזו גם חברה מומלצת (יצא לי לשמוע SR580).

כלל אצבע - הדגמים הישנים מוצלחים יותר למוזיקה והחדשים לקולנוע. (b) .

חג שמח!

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: תודה על העזרה

שליחה #17 

ebibo199 כתב:ממש מודה על העזרה של כל אחד ממכם.

avika,
תודה על ההצעה של החיבור לרסיבר שלך ואולי גם אני אתייעץ איתך בפרטי אבל הרסיבר שלך ומה שהצעת זה בפשוט מחירים שגדולים עליי בכמה מידות.

gro111,
בשלישי אני אהיה בחנות ואיישם מה שאמרת, לגבי הלקחת את הזמן והכל רק מקווה שלא יהיה שם לחץ מדי.

Nir547,
אם יש לי מגבר ישן של מרנץ 2 ערוצים, אבל ממש ישן מלפני איזה עשרים שנה להערכתי, שרשור אליו מרסיבר אונקיו כלשהו יתן תוצאות יותר טובות מהאונקיו עצמו לדעתך?

זה המגבר
MARANTZ PM350

תמונה
?

תודה על העזרה שוב התחלתי להבין מי נגד מי.
...
אתה צריך לנסות בעצמך.
לדעתי, יש סיכוי לא רע שהמרנץ הקשיש יחבוט באונקיו בלי רחמים בסטריאו.

ebibo199 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: תודה על העזרה

שליחה #18 

אתה צריך לנסות בעצמך.
לדעתי, יש סיכוי לא רע שהמרנץ הקשיש יחבוט באונקיו בלי רחמים בסטריאו.
...
טוב, אני צריך להוציא אותו מאיזשהו מקום, עד עכשיו לא התאמצתי כי ראיתי שההספק שלו מאוד נמוך אבל שהתחלתם לדבר על מרנץ הבנתי שאולי יש מצב שהוא יהיה מעניין לסטריאו, תודה עד להודעה חדשה שאני אנסה אותו אני מקווה :)[/quote]

avika
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

מסכים עם מה שנאמר - המרנץ צריך לתת תוצאות טובות בסטראו, תיהנה ובהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”