השפעה סוג החלב על הקצפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #21 

moti_r כתב:ממש מעניין לקרוא את המידע שזורם פה.

תגיד, אדי, איך מחממים חלב במשך חצי שניה? הרי צריך להביא אותו לטמפ' הזו, לא?
או שמשתמשים שמשהו כמו טרמובלוק, כך שאפשר להעביר את החלב במהירות דרך צינור דק שרק חלק ממנו לוהט והשאר מצונן?

.
...
החישוב של הזמן הוא כמובן מסימולציה, כאשר החלב זורם במחליף חום, ומיד לאחריו הצינור עובר קירור. כשאני מכין גבינות מחלב לא מפוסטר,אני מפסטר בדרך העתיקה: חימום ל-72 מעלות, וקירור עד 40 מעלות בסיר בתוך סיר עם מי ברז . כמובן שזה לא יעיל ולוקח חצי שעה לקרר.
אדי

sherlon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #22 

יוסיסופר כתב:עם בשר לא טרי נחשב למקולקל,היום זה מיושן,ושמשהו יעז לאכול בשר שלא יושן כהלכה.
...
יישון זה ממש לא בשר שהתקלקל או שעבר תהליך של קילקול או תקרא לזה איך שאתה רוצה.

יישון בשר זה תהליך שבו הבשר מתרכך . יש כמה שיטות ישון, הנפוצות הן בוואקום או בתליה במקרר עם טמפרטורה הקרובה ל-0 מעלות.

בזמן השחיטה הפר/ה מכווצים שרירים מהתראומה שהיא עוברת וכשהיא מתה השרירים שלה נשארים מכווצים. כדי לרכך את הבשר מעבירים אותו תהליך של ישון שבעצם מאפשר לבשר להתרחב מבלי שיתקלקל.

המילה יישון לא באה מהכוונה של המילה ישן...

בתיאבון.

אולי נפתח פורום אוהבי בשר???

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #23 

:) אחחח... גן עדן. בשר על-האש ואספרסו מהבוקר עד הערב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #24 

sherlon כתב:
יוסיסופר כתב:עם בשר לא טרי נחשב למקולקל,היום זה מיושן,ושמשהו יעז לאכול בשר שלא יושן כהלכה.
...
יישון זה ממש לא בשר שהתקלקל או שעבר תהליך של קילקול או תקרא לזה איך שאתה רוצה.

יישון בשר זה תהליך שבו הבשר מתרכך . יש כמה שיטות ישון, הנפוצות הן בוואקום או בתליה במקרר עם טמפרטורה הקרובה ל-0 מעלות.

בזמן השחיטה הפר/ה מכווצים שרירים מהתראומה שהיא עוברת וכשהיא מתה השרירים שלה נשארים מכווצים. כדי לרכך את הבשר מעבירים אותו תהליך של ישון שבעצם מאפשר לבשר להתרחב מבלי שיתקלקל.

המילה יישון לא באה מהכוונה של המילה ישן...

בתיאבון.

אולי נפתח פורום אוהבי בשר???
...
אתה בטוח? עד כמה שאני יודע הריכוך נובע באמת מתחילתו של תהליך ריקבון (הכל תחת בקרה, כן?!). על פני הבשר באמת מופיעה שיכבה דקה של עובש שהקצבים מסירים. אני כן חושב שיישון כן בא מהמילה ישן. אפשר לשאול את אבשלום קור, אבל קראתי לפני שבועיים כתבה שהוא טורק את הטלפון בפרצוף לאנשים שמתקשרים לשאול אותי שאלה בלשנית אחרי 2300. אני איתו גמרתי!

sherlon
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #25 

כמובן שיישון הוא משורש י.ש.ן. המילה יישון באמת מבלבלת ורב האנשים חושבים שזה בשר ישן או מקולקל אבל הכוונה היא להליך שהוא הליך שממש לא מזכיר בשר ישן או מקולקל. יישון בשר הוא קשה מאוד ולא הרבה מקומות מיישנים בשר.
ריקבון אולי מתאים לגבינות...

הבשר הכי משובח הוא הבשר שעבר תהליך יישון, אם יש בו עובש כנראה שהוא באמת מקולקל...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #26 

"יישון בשר הוא תהליך ריקבון מבוקר בטמפרטורה נמוכה, שנמשך מספר ימים עד שלושה שבועות" :חושב:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7% ... 7%A9%D7%A8
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #27 

sherlon כתב:כמובן שיישון הוא משורש י.ש.ן. המילה יישון באמת מבלבלת ורב האנשים חושבים שזה בשר ישן או מקולקל אבל הכוונה היא להליך שהוא הליך שממש לא מזכיר בשר ישן או מקולקל. יישון בשר הוא קשה מאוד ולא הרבה מקומות מיישנים בשר.
ריקבון אולי מתאים לגבינות...

הבשר הכי משובח הוא הבשר שעבר תהליך יישון, אם יש בו עובש כנראה שהוא באמת מקולקל...
...
בשר מיושן זה לא בשר מקולקל,וגם לא ישן,אלה בשר שמתחיל להתקלקל ונעצר בזמן,מה שקורה לשרירים ולגידים זה ריכוך,שזה בדיוק שלב בתהליך "ההתקלקלות" שלו,0 מעלות למשך 10 ימים ויותר זה עדיין תהליך ישון,אחר כך מתחיל שלב הריקבון.

כשאני הולך לקצב שלי,אני מחפש את הבשר עם הצבע הכי אדום -שחור שאפשר,אבל אני תמיד מריח וטועם לפני (כן את הבשר החי-הכי טעים זה כשהוא נא),ויש לפעמים מצב שאין ברירה ומסירים שכבה עליונה שיושנה יתר על המידה,קריא נרקבה.

sherlon
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #28 

אז פותחים פורום על בשר???

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”