התחדשתי בקומפק k3

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357

שליחה

בשעה טובה (ועם הזמן בע"ה- גם מוצלחת)

קניתי לאחר אין סוף התייעצויות אתכם בפורום מטחנת K3 מקפה רות בפ"ת (שכנראה לא שמעו את המשפט לוקיישן לוקיישן לוקיישן...)

קצת שמתי את העגלה לפני הסוסים משום שרק בשבוע הבא אקנה את המכונה עצמה (צ'ליני)....

משהו שרציתי לשאול אתכם.. כשבדקתי את המטחנה בחנות שמתי לב שיש שאריות קפה בתוף. שאלתי את המוכר והוא ענה לי שכל המטחנות באות ככה ושהסיבה להימצאות שאריות הקפה הינה שבודקים את המטחנה (במפעל).

הוא הבטיח לי שזו לא יד שנייה..

בבקשה תרגיעו אותי שהוא דובר אמת...

באשר לתמונות.. נראה לי שאעלה תמונות לאתר רק לאחר שהמטחנה תעמוד גאה ליד הצ'ליני..

וכמובן שעדיין לא התחלתי לשאול אין ספור שאלות באשר איך להפעיל את המטחנה ואת המכונה בצורה נכונה.. מזל שלי שאתם עונים ברצון ובסבלנות... :)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060

חלק מבדיקת מטחנה

שליחה

מ"פוסטים" דומים בפורומים הבנתי
שמדובר בפרוצדורה ידועה בה נבדקות המטחנות לפני העברה לחנויות.

לא נראה לי שיש סיבה לדאגה.

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ראשית אני לא יודע, ולכן לא אביע דעה. אני יודע שלהרבה מכשירים חשמליים שמגיעים מאירופה עושים בדיקה חשמלית לאחר הפתיחה. הפתיחה היא משום שלחלקם נדרש להחליף תקע. זה מזכיר לי את הסיפור עם המכונה שלי (רנצ'יליו). הזמנתי, וכמו ישראלי לא-טוב לא התמקחתי על המחיר. ביום שישי (לפני 5 שנים, כן?!) הגיע הטכנאי עם המכונה, הכניס לחשמל, ואז ראה שאין PF. לא נורא הוא אמר, אביא לך PF מקצועי יותר. הלך לרכב חזר עם PF אחר, ואז גילה שעליו להחליף את הקפיץ. טוב, הוא אמר, אביא לך ידית מקורית ביום ראשון. הבנתי שאני והמכונה עומדים להביט זו על זה כל הסופ"ש. החלטתי להזרים מים דרך המכונה כדי שלכוס הראשונה לא יהיה טעם של פלסטיק. מילאתי את מיכל המים והתחלתי להזרים. ומה אני רואה? שרידי קפה! עכשיו סחבק לא ישראלי טוב, אבל גם לא פראייר. אני מסתכל בתעודת האחריות והמק"ט לא מתאים למק"ט המכונה. אשכנזי אשכני, אבל הדם עלה לראש :@ , וכבר הכנתי את הפח נפט. יום ראשון על הבוקר התקשרתי לחנות ואמרתי להם שיבואו לקחת את המכונה (עם הטפטפה! - רק לחובבי הגשש). המוכר התעניין מה קרה. הסברתי לו שאם אני משלם מחיר מלא אני לא מצפה לקבל מכונה שעברה הדגמה אלא מכונה שלא ראתה אור יום. לסיכומו של עניין תוך יומיים התייצבה בביתי רנצ'יליו חדשה ומפוארת ושבו בנים לגבולם. למה אני מספר את זה? כי הזכרת לי את הסיפור.
מעבר לזה תתחדש! גם אני מתכוון לרכוש אצלו מטחנה כזו (ספר התרשמויות!). יש לו הרבה במלאי?
חוצמזה לקנות מטחנה לפני המכונה זה כמו לקנות דלק ורק אח"כ את האוטו...אבל אני בטוח שתהיה מרוצה!

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165

שליחה

מז"ט!
.. וגם אני קניתי שבוע שעבר K3 עם סילו קטן, לאחר שהתייאשתי מה-WPN.... :יש מסיבה:
אכן המכונה מגיעה מאובקת מעט בקפה וזהו להבנתי נוהל ידוע.
טחינה אוורירית עם מעט גושים שמתפוררים בטפיחה קלה של הידית.
הטיימר האוטומטי (לפחות אצלי) מכוון ארוך מדי לשוט בודד, וקצר מדי לכפול, ועדיין לא היה לי כוח וזמן למשחקי כיוון.
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש לו הרבה במלאי?
חוצמזה לקנות מטחנה לפני המכונה זה כמו לקנות דלק ורק אח"כ את האוטו...אבל אני בטוח שתהיה מרוצה![/quote]

ממה שהבנתי יש לו עוד מטחנה אחת.. והוא אמר שהוא עומד להזמין עוד כמה..

אז בגדול אני מבין שאמורות להופיע מעט שאריות קפה מבדיקות קודמות..

מקווה שזה לא אומר שהיא יד שנייה.. למרות שמבחינת מראה חיצוני היא נראית ללא שריטה..

שבוע הבא- צ'ליני!

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

קודם כל - תתחדשו שניכם! :)

לגבי הקפה: חד משמעית אין מה לדאוג. רוב המטחנות ברמות המחירים האלה נבדקות במפעל ומגיעות עם שיירי קפה.
אני לא מבין למה לא מכניסים פתק קטן שמסביר את זה ומרגיע את הלקוחות (מאצר מכניסים בדיוק פתק כזה לכל מטחנה).

אייסמן, אני מזדהה לגמרי עם הסיפור שלך, וגם לי היה סיפור דומה עם מכונה שקניתי. תחי הקומבינה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221

שליחה

רנצ'יליו מכניסים פתק קטן לכל מטחנה.

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אייסמן כתב: אני מסתכל בתעודת האחריות והמק"ט לא מתאים למק"ט המכונה. אשכנזי אשכני, אבל הדם עלה לראש :@
...
לאחר שקראתי את זה כמובן שרצתי לבדוק אם המק"ט של המטחנה זהה למק"ט של תעודת האחריות.. התשובה היא כן.

אורון- כתבת שהטיימר אצלך לגודל המנה אינו מכוון. יש לי שאלה בעניין הזה- כשקניתי את המטחנה המוכר הפנה אותי לתחתית המטחנה שם נמצא פין שאחראי ככל הנראה על גודל המנה אבל שמתי לב שיש עוד מקום שבו כביכול אמור להופיע פין והוא לא נמצא.. האם זה תקין? האם גם בk3 שלך יש פין אחד בתחתית? (אני מודע לאסוציאציות שיהיו לאנשים מהשאלה הזו אבל לא מצאתי מילה אחרת לפין..)

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הפין שלי...

שליחה

הפין שלי- כבודו במקומו מונח.. ואכן, יש רק אחד ולא שניים, למרות שבבירור יש אכן מקום לשניים.
אגב, רק לזוחלים יש שניים, וזואולוגים מתוסכלים בחרו לקרא לכל אחד מהם המי-פניס (חצי-פניס)... :twisted:
מודה שבעקבות לחץ בעבודה ועייפות מצטברת, לא טרחתי אפילו ל"שחק" בכיוון.
היום, בעקבות השאלה, כבר כוונתי בגס, ומסתבר שנאלצתי לסגור די הרבה את הזמן (כמעט עד הסוף) פר מנה בודדת. הכיול בוצע בינתיים ע"פ גודל מנה (למעשה, כפולה..) בפורטהפילטר ולא ע"פ משקל...
שאלה לבעלים (תרתי משמע) מנוסים של K3: עושה רושם שהמטחנה יחסית זורקת יחסית לא מעט קפה טחון לצדדים ומלכלכת סביב. האם מישהו נתקל ופתר את הבעייה (חוץ מלשים מגש גדול דיו...) ? :?:
האם גם בk3 שלך יש פין אחד בתחתית? (אני מודע לאסוציאציות שיהיו לאנשים מהשאלה הזו אבל לא מצאתי מילה אחרת לפין..)
...

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: הפין שלי...

שליחה

oronp כתב:הפין שלי- כבודו במקומו מונח.. ואכן, יש רק אחד ולא שניים, למרות שבבירור יש אכן מקום לשניים.
אגב, רק לזוחלים יש שניים, וזואולוגים מתוסכלים בחרו לקרא לכל אחד מהם המי-פניס (חצי-פניס)... :twisted:
מודה שבעקבות לחץ בעבודה ועייפות מצטברת, לא טרחתי אפילו ל"שחק" בכיוון.
היום, בעקבות השאלה, כבר כוונתי בגס, ומסתבר שנאלצתי לסגור די הרבה את הזמן (כמעט עד הסוף) פר מנה בודדת. הכיול בוצע בינתיים ע"פ גודל מנה (למעשה, כפולה..) בפורטהפילטר ולא ע"פ משקל...
שאלה לבעלים (תרתי משמע) מנוסים של K3: עושה רושם שהמטחנה יחסית זורקת יחסית לא מעט קפה טחון לצדדים ומלכלכת סביב. האם מישהו נתקל ופתר את הבעייה (חוץ מלשים מגש גדול דיו...) ? :?:
האם גם בk3 שלך יש פין אחד בתחתית? (אני מודע לאסוציאציות שיהיו לאנשים מהשאלה הזו אבל לא מצאתי מילה אחרת לפין..)
...
...
הופה הופה! זו נשמעת כמו סוגייה לא טובה (לאחד שמתכנן לרכוש אחת) - הכצעקתה???!!!!

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

למען ההגינות אציין שייתכן וזו רק בעייה פיזיקאלית:
עם העלייה בגובה המטחנה (מנמוקס\לליט ל-WPN לקומפאק) יתכן ורדיוס הפיזור עולה... :מבולבל:
מעניין להשוות לכאלה בגובה שווה...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

אצלי המטחנה כמעט ולא מלכלכת (במסגרת גבולות ההיגיון של מטחנה ללא דוזר). היא זורקת קפה בדיוק לסלסילה והלכלוך מתחיל רק כשנערם מספיק קפה בסלסלה והקפה שנטחן פוגע בו. זאת בניגוד לנמוקס שהיתה לי שלפעמים באמת היתה זורקת קפה לצדדים.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

קרמריקה כתב:אצלי המטחנה כמעט ולא מלכלכת (במסגרת גבולות ההיגיון של מטחנה ללא דוזר). היא זורקת קפה בדיוק לסלסילה והלכלוך מתחיל רק כשנערם מספיק קפה בסלסלה והקפה שנטחן פוגע בו. זאת בניגוד לנמוקס שהיתה לי שלפעמים באמת היתה זורקת קפה לצדדים.
...

(Y)
גם אצלי לא הייתה בעיה של לכלוך

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

doron_boogie כתב:
קרמריקה כתב:אצלי המטחנה כמעט ולא מלכלכת (במסגרת גבולות ההיגיון של מטחנה ללא דוזר). היא זורקת קפה בדיוק לסלסילה והלכלוך מתחיל רק כשנערם מספיק קפה בסלסלה והקפה שנטחן פוגע בו. זאת בניגוד לנמוקס שהיתה לי שלפעמים באמת היתה זורקת קפה לצדדים.
...

(Y)
גם אצלי לא הייתה בעיה של לכלוך
...
נרגעתי. ליכלוך זה אלמנט משפיע - ליכלוך צריך לנקות וניקיון אורך זמן.
תודה
אפשר עוד בקשה קטנה לבעלים של ה- K3: מה הגובה האמיתי של המטחנה (ועם איזה הופר)? אני יודע שיש באינטרנט אבל אני מעדיף מדידה אמיתית מלמטה עד למעלה. אני מוגבל ב-48.5 ס"מ.
ושוב תודה...

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הלכלוך אכן מתחיל בגמר מנה, אך נראה ברדיוס פיזור יותר גדול מבמכשירים קודמים.
יתכן והסיבה בגובה ואולי סתם נוסטלגיה....
אייסמן- לצערי, גם אני מאותגר גובה במטבח, ולכן רכשתי סילו\הופר קטן. עם סילו קטן הגובה הינו 42 ס"מ משייש לקו קודקוד..

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

oronp כתב:הלכלוך אכן מתחיל בגמר מנה, אך נראה ברדיוס פיזור יותר גדול מבמכשירים קודמים.
יתכן והסיבה בגובה ואולי סתם נוסטלגיה....
אייסמן- לצערי, גם אני מאותגר גובה במטבח, ולכן רכשתי סילו\הופר קטן. עם סילו קטן הגובה הינו 42 ס"מ משייש לקו קודקוד..
...
מעולה, תודה. הקטן הוא 250 מ"ל?
ועוד שאלה עניינית - המחיר זהה עבור כל הופר (הוא פשוט נותן לך מה שאתה מבקש, או שעליך לקנות אחד נוסף בנוסף למקורי)?

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ההופר הגדול הינו הסטנדרטי. לקחתי אותו מראש עם הקטן כך שלא רכשתי שניים.
כיוון שאני שותה יחיד, וכאמור מאותגר גובה, הנפח הקטן מאפשר לי לשמר טריות יחסית (למרות שאיני בטוח כמה זה אכן משמעותי).
להבנתי, ההופר הקטן יקר ב-50 ש"ח מהגדול...

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה נכון..
הראש הגדול (הסטנדרטי) זול בכ-50 ש"ח מהקטן.

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני מבין. תודה. (Y) מה הגובה עם ההופר הגדול? (הסטנדרטי שמגיע עם המטחנה)

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני לא בטוח כי בסופו של דבר קניתי את ההופר הקטן אבל בהודעה קודמת שלך כתבת שאתה מוגבל ל48 ס"מ ואם המטחנה עם ההופר הקטן מגיעה ל-42 אני חושב שתהיה לך בעיה עם ההופר הגדול שככל הנראה חורג בסה"כ מ-48 הסנטימטר שיש לך.. קנה את הקטן.. לפי דעתי הוא יותר מתאים לבית. הגדול נראה כמו משהו שרואים בד"כ בבתי קפה...
כך או אחרת.. אני מת כבר לנסות אותה..

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”