DESIRE מניופאן - קניה הגיונית או לצאת פראייר?
ניופאן הודיעו שהם יתחילו להפיץ את המכשיר לכל מי שקנה במכירה המוקדם כבר בשבוע הקרוב.
אני אשמח לעדכן לגבי העברית אחרי שאני אקבל אותו אבל אני לא מאמין שהיבואן הרישמי יכול להרשות לעצמו לשווק עברית "חצי-מלאה".
דרך אגב אם מישהו בפורום הוא בעליו של לג'נד שנקנה מסלקום אז הם בטח יכולים לחוות את דעתם על העברית של ניופאן.
לגבי כל אלו שאומרים שהם ימתינו 6 ימים עד לארוע השקה של HTC - אני לא מאמין בלהמתין בכל הנוגע לקניית גאדגיט, תמיד יצא משהו יותר חדש ויותר מושך חודש-חודשיים אחרי שקניתם את הדבר הכי חם בשוק ותוסיפו לזה בדרך כלל לפחות עוד חודשיים-שלוש עד שהמכשיר מושק רישמי אחרי ההכרזה פלוס עוד חודש עד שיצא הפריצה שתאפשר לך לגייר את המכשיר. ואם תלבט עוד חודש חודשיים לגבי הקנייה אז הופ - יוכרז מכשיר חדש ויותר טוב... זה לופ שלא נגמר
אני אשמח לעדכן לגבי העברית אחרי שאני אקבל אותו אבל אני לא מאמין שהיבואן הרישמי יכול להרשות לעצמו לשווק עברית "חצי-מלאה".
דרך אגב אם מישהו בפורום הוא בעליו של לג'נד שנקנה מסלקום אז הם בטח יכולים לחוות את דעתם על העברית של ניופאן.
לגבי כל אלו שאומרים שהם ימתינו 6 ימים עד לארוע השקה של HTC - אני לא מאמין בלהמתין בכל הנוגע לקניית גאדגיט, תמיד יצא משהו יותר חדש ויותר מושך חודש-חודשיים אחרי שקניתם את הדבר הכי חם בשוק ותוסיפו לזה בדרך כלל לפחות עוד חודשיים-שלוש עד שהמכשיר מושק רישמי אחרי ההכרזה פלוס עוד חודש עד שיצא הפריצה שתאפשר לך לגייר את המכשיר. ואם תלבט עוד חודש חודשיים לגבי הקנייה אז הופ - יוכרז מכשיר חדש ויותר טוב... זה לופ שלא נגמר
omrig,
לא לחכות 6 ימים
ולראות נניח את מכשיר ה HTC Desire HD החדש שצריך להגיע לחנויות, על פי הפרסום, בתקופה הקרובה מאוד (מספר שבועות)...מכשיר שצריך להיות לפחות דרגה אחת מעל מכשיר ה Desire הנוכחי....הרי הקונה הולך לחיות עם המכשיר שהוא רכש במשך תקופה לא קצרה (נניח לפחות שנה) ולכן כמובן שחשוב לדעת מה הוא מקבל ביד (זה בטח לא סתאם איזה ג'אדגט)....אין שום הבטחה שהרום החדש שישוחרר על ידי ניופאן למכשיר, יעבוד כמו שצריך...לדעתי שווה ועוד איך לחכות ולראות מה הוא מכיל. רוצה דוגמה: על פי הדיוח של האנשים, אז ברום הסלקום ללג'נד יש חוסר תמיכה של התקנת אפליקציות על ה SD (מה שנקרא AP2SD), זה לדעתי תכונה חשובה במכשיר.....חשוב בעיני לא פחות, הוא שגירסת האנדרואיד החדשה צריכה להשתחרר עד סוף השנה (3.0) והדייזיר עם פי החומרה שלו צריך לתמוך בה. אני לא יודע מה הסיכוי ומתי ישחררו ניופאן גירסת חדשה למכשיר הדייזר שלהם.....ההימור שלי הוא שרוב האנשים לא יוכלו להמתין ובעצם יתקינו רום מקוסטם מהרשת לגירסה החדשה על הדייזיר שלהם.......השורה התחתונה שלי היא שאין משהו בעייתי עם רכישה דרך ניופאן (בתנאי שהמחיר סביר) אבל גם אין בזה גם שום יתרון משמעותי....
לא לחכות 6 ימים
ממה שאני יודע הרום של הלג'נד בסלקום הוא 2.1 - שלא תומך בשום מקרה בA2SD.
הרום שמגיע עם הדיזייר מניופאן הוא 2.2 שכמו שכולנו יודעים מהווה קפיצה גדולה מאוד ביחס ל2.1.
לגבי גרסה 3.0 (שכמעט בטוח הדייזיר יתמוך בה) אני מוכן לקחת את הסיכון שניופאן לא ישחררו רום רשמי שלהם לגרסה 3 אבל גם אם הם באמת לא ישחררו אז יקח לפחות חצי שנה עד שאני אצטרך להתעסק ברום מקוסטמים ורוט.
חוץ מזה תן קצת קרדיט לניופאן טלקום - ישראל ממה שאני יודע היא המדינה השניה בכל העולם שבה נמכרים הדיזייר ישר מהיבואן עם 2.2 (המדינה השניה היא סין).
הרום שמגיע עם הדיזייר מניופאן הוא 2.2 שכמו שכולנו יודעים מהווה קפיצה גדולה מאוד ביחס ל2.1.
לגבי גרסה 3.0 (שכמעט בטוח הדייזיר יתמוך בה) אני מוכן לקחת את הסיכון שניופאן לא ישחררו רום רשמי שלהם לגרסה 3 אבל גם אם הם באמת לא ישחררו אז יקח לפחות חצי שנה עד שאני אצטרך להתעסק ברום מקוסטמים ורוט.
חוץ מזה תן קצת קרדיט לניופאן טלקום - ישראל ממה שאני יודע היא המדינה השניה בכל העולם שבה נמכרים הדיזייר ישר מהיבואן עם 2.2 (המדינה השניה היא סין).
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
...או שתתרכז בפרטים החשובים:omrig כתב:חוץ מזה תן קצת קרדיט לניופאן טלקום - ישראל ממה שאני יודע היא המדינה השניה בכל העולם שבה נמכרים הדיזייר ישר מהיבואן עם 2.2 (המדינה השניה היא סין)....
1. הם מוציאים את המכשיר 10 חודשים לאחר שיצא בעולם
2. לא ברור בכמה חנויות יימכר המכשיר מייבוא רשמי
3. הם לא הצליחו לדחוף אותו לאף רשת סלולרית (רק את ה-Wildfire החלש)
4. לא ברור (לפחות לי) האם הם באמת נותנים שירות טוב
5. המחיר גבוה ב600 ש"ח מהמחיר באירופה
1. המכשיר הושק במרץ 2010, כלומר מתחיל להמכר בארץ חצי שנה אחרי ההשקה (אומנם זמן לא מבוטל ב"זמן גאדג'ט", אבל זה לא חדש לנו - ראה מקרה אייפון לדורותיו).mokagi כתב:...או שתתרכז בפרטים החשובים:omrig כתב:חוץ מזה תן קצת קרדיט לניופאן טלקום - ישראל ממה שאני יודע היא המדינה השניה בכל העולם שבה נמכרים הדיזייר ישר מהיבואן עם 2.2 (המדינה השניה היא סין)....
5. המחיר גבוה ב600 ש"ח מהמחיר באירופה...
2. זה לא משנה בכמה חנויות זה ימכר פיזית היום שיש אינטרנט ומשלוחים חינם.
3. איך אתה יודע שהם לא הצליחו לדחוף אותו לאף רשת סלולרית? אולי זאת החלטה אסטרטגית? אני בטוח שאם הם היו רוצים הם היו מוכרים את זה דרך אחת המפעילות. חוץ מזה למה שאני ארצה לקנות את זה דרך המפעילות שאני יכול לרכוש את המכשיר באותם תנאים מהיבואן (36 תשלומים + החזר מלא מהחברה הסלולרית) והמכשיר יהיה סים-פרי ולא ברנדד.
4. אני נותן להם קרדיט עד שהם יוכיחו לי שלא מגיע להם.
5. על המחיר תתלונן לרשויות המס ואל תשכח את העבודה על הרום המגוייר שניופאן עשו.
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
1. חצי שנה זה המון זמן וכן, מספיק זמן כדי לכתוב גיור. ההוכחה לכך הוא שהם משיקים אותו עם רום 2.2, מה שאומר שהם לא התחילו את העבודה עד ללפני מקסימום חודשיים (כשהם היו יכולים לקבל רום 2.2 מ-HTC)יomrig כתב:1. המכשיר הושק במרץ 2010, כלומר מתחיל להמכר בארץ חצי שנה אחרי ההשקה (אומנם זמן לא מבוטל ב"זמן גאדג'ט", אבל זה לא חדש לנו - ראה מקרה אייפון לדורותיו).
2. זה לא משנה בכמה חנויות זה ימכר פיזית היום שיש אינטרנט ומשלוחים חינם.
3. איך אתה יודע שהם לא הצליחו לדחוף אותו לאף רשת סלולרית? אולי זאת החלטה אסטרטגית? אני בטוח שאם הם היו רוצים הם היו מוכרים את זה דרך אחת המפעילות. חוץ מזה למה שאני ארצה לקנות את זה דרך המפעילות שאני יכול לרכוש את המכשיר באותם תנאים מהיבואן (36 תשלומים + החזר מלא מהחברה הסלולרית) והמכשיר יהיה סים-פרי ולא ברנדד.
4. אני נותן להם קרדיט עד שהם יוכיחו לי שלא מגיע להם.
5. על המחיר תתלונן לרשויות המס ואל תשכח את העבודה על הרום המגוייר שניופאן עשו....
2. בטח שזה משנה בכמה חנויות הוא יימכר. זה משנה מבחינת התחרות במחיר, מבחינת היחס המספרי שיהיה בין מכשירים מייבוא רשמי ומכשירים מייבוא לא רשמי, ומבחינת ההצלחה של המכשיר - התפוצה שלו.
3. לא שמענו על אף רשת שמתכוונת לשווק אותו ולכן כרגע אין הוכחה לזה שזה יקרה. הפרט הזה מאד חשוב שכן:
א. הרוב המוחלט של המכשירים הסלולריים בישראל עדיין נמכר דרך החברות הסלולריות, במיוחד מכשירים בתג המחיר הזה, ולכן זה ישפיע ישירות על התפוצה של המכשיר.
ב. השירות שניתן ע"י החברות הסלולריות בד"כ טוב יותר מאשר השירות של היבואנים.
5. המחיר של המכשיר בארץ כיום זהה למחיר אותו אשלם אם אקנה אותו באירופה במחיר המלא שם ואשלם את כל המכס. אתה יכול לתאר לעצמך שניופאן קונים את המכשיר באותו מחיר כמו שקונים היבואנים האירופים ולכן המחיר כאן לא מוצדק.
1.ולגבי הזמן של הגיור, זה ברור שהעבודה על 2.2 תהיה יותר קצרה משמעותית ברגע שיש לך את מערכת 2.1 מגויירת...
אל תשכח גם שזמן ההספקה של המכשיר מאוד תלוי בחברה המייצרת (HTC) ובהתאם לדרישה שיש למכשיר בעולם מול יכולת הייצור של החברה. כל הזמן אנשים בארץ נוטים לשכוח שאנחנו שוק כל כך קטן ולא משמעותי מה שממקם אותנו די נמוך בסדר העדיפות של החברה הגדולות.
2. אני לא מבין מה זה משנה לך מה התפוצה של המכשיר תהיה ומה היחס בין המכשירים ביבוא פרללי לבין מכשירים שיבוא רשמי.
ואני עדין לא מבין מה זה משנה בכמה חנויות פיזיות ימכר הדיזייר מיבוא רשמי... אין שום קשר בין תחרותיות המחיר לבין מיקומים הפיזיים שבהם ימכר המכשיר, היום האינטרנט מבטל את כל האלנמט הזה...
3. לא אמרתי שרשת סולולרית תשווק אותו... אני פשוט חושב שזאת החלטה אסטרטגית של ניופאן לא למכור את המכשיר דרך המפעילות אלא ישירות מהם.
ושוב אני לא מבין מה זה משנה לך איפה רוב המכשירים היום נמכרים (ואני לא בטוח שמכשירים ברמה הזאת נמכרים לרוב אצל המפעילות מסיבה פשוטה שהן כמעט לא מתעסקות עם מכשירים כל כך מתוחכמים).
5. ואם אתה אומר שהמחיר להביא מחו"ל ולשם מכס/מע"מ שווה למחיר של המכשיר בארץ, אז לא עדיף לך לקנות כבר בארץ עם אחריות יבואן ומערכת הפעלה מגויירת ללא צורך בתעסקות מיותרת? אני לא חושב שזה מעניינך כמה ניופאן משלמת על המכשירים.... מה שכן אתה יכול להיות בטוח שלניופאן המכשירים עולים יותר מיבואן אירופאי פשוט בגלל שהכמות שהאירופאי רוכש היא פי עשרות אם לא מאות ממה שניופאן רוכשת.
אל תשכח גם שזמן ההספקה של המכשיר מאוד תלוי בחברה המייצרת (HTC) ובהתאם לדרישה שיש למכשיר בעולם מול יכולת הייצור של החברה. כל הזמן אנשים בארץ נוטים לשכוח שאנחנו שוק כל כך קטן ולא משמעותי מה שממקם אותנו די נמוך בסדר העדיפות של החברה הגדולות.
2. אני לא מבין מה זה משנה לך מה התפוצה של המכשיר תהיה ומה היחס בין המכשירים ביבוא פרללי לבין מכשירים שיבוא רשמי.
ואני עדין לא מבין מה זה משנה בכמה חנויות פיזיות ימכר הדיזייר מיבוא רשמי... אין שום קשר בין תחרותיות המחיר לבין מיקומים הפיזיים שבהם ימכר המכשיר, היום האינטרנט מבטל את כל האלנמט הזה...
3. לא אמרתי שרשת סולולרית תשווק אותו... אני פשוט חושב שזאת החלטה אסטרטגית של ניופאן לא למכור את המכשיר דרך המפעילות אלא ישירות מהם.
ושוב אני לא מבין מה זה משנה לך איפה רוב המכשירים היום נמכרים (ואני לא בטוח שמכשירים ברמה הזאת נמכרים לרוב אצל המפעילות מסיבה פשוטה שהן כמעט לא מתעסקות עם מכשירים כל כך מתוחכמים).
5. ואם אתה אומר שהמחיר להביא מחו"ל ולשם מכס/מע"מ שווה למחיר של המכשיר בארץ, אז לא עדיף לך לקנות כבר בארץ עם אחריות יבואן ומערכת הפעלה מגויירת ללא צורך בתעסקות מיותרת? אני לא חושב שזה מעניינך כמה ניופאן משלמת על המכשירים.... מה שכן אתה יכול להיות בטוח שלניופאן המכשירים עולים יותר מיבואן אירופאי פשוט בגלל שהכמות שהאירופאי רוכש היא פי עשרות אם לא מאות ממה שניופאן רוכשת.
כאחד שהגיע במקרה לדיון, ופשוט מתלבט כרגע באותה דילמה (Desire vs. Galaxy S vs. T mobile G2 וכו'), קטונתי מלהכנס לויכוח, אך כיוון שאני מכיר מעט את נושא התמחור מזוית אחרת אזי אכן יבואן בארץ משלם מחיר גבוה יותר עקב הכמויות הנמוכות, מוסיף את המכס הגבוה, מוסיף מע"מ (שלא הולך לכיסו), ומחזיק מערך שירות עצמאי כולל צוות וחלקי חילוף, ושוב- לשוק קטן יחסית. אם כך סביר שיבואן רשמי יגבה יותר מחאפר שהביא במזוודה 3 מכשירים ולמחרת הקניה אינו חייב לך דבר.... הויכוח היחידי נשאר מידת ה-mark up של התמחור ואת זה מכתיבים כוחות השוק.ואם אתה אומר שהמחיר להביא מחו"ל ולשם מכס/מע"מ שווה למחיר של המכשיר בארץ, אז לא עדיף לך לקנות כבר בארץ עם אחריות יבואן ומערכת הפעלה מגויירת ללא צורך בתעסקות מיותרת? אני לא חושב שזה מעניינך כמה ניופאן משלמת על המכשירים.... מה שכן אתה יכול להיות בטוח שלניופאן המכשירים עולים יותר מיבואן אירופאי פשוט בגלל שהכמות שהאירופאי רוכש היא פי עשרות אם לא מאות ממה שניופאן רוכשת....
הבעייה שמרוב הרצון "לא לצאת פראייר" והנטיה לעשות לאחר את החשבון, לפעמים אנו פועלים בשם העיקרון ולא בשם ההגיון.
כפי שציין מישהו, לשלם מחיר דומה בארץ למחיר בחו"ל ולקבל מוצר מדף מוגמר עם שירות נראה לי אמנם פחות אתגרי אך עסקה משתלמת ונוחה למאותגרי זמן וידע טכנולוגי בנושא.
just my 2C... כמו שאומרים באנגלית (ולא, אין לי שום קשר אישי שהוא לתחום התקשורת או ליבוא .. ).
ממליץ לך לפני שאתה מציע לאחרים להתרכז בפרטים החשובים-תדייק אתה.mokagi כתב:...או שתתרכז בפרטים החשובים:omrig כתב:חוץ מזה תן קצת קרדיט לניופאן טלקום - ישראל ממה שאני יודע היא המדינה השניה בכל העולם שבה נמכרים הדיזייר ישר מהיבואן עם 2.2 (המדינה השניה היא סין)....
5. המחיר גבוה ב600 ש"ח מהמחיר באירופה...
1.המכשיר הוכרז בפברואר 2010 בתערוכת ברצלונה והושק באפריל באירופה-משמע המכשיר בשוק 5 חודשים ולא 10 כפי שציינת.
2.מה זה משנה בכמה חנויות זה יימכר,כל עוד אפשר להשיג אותו ישירות באינטרנט או במוקד הטלפוני של ניופאן-תחשוב על עלויות התיווך שאתה חוסך בכך שאתה רוכש ישירות מהיבואן ולא מאיזו חנות שגוזרת עוד קופון בדרך.
3.למפעילות הסלולר יש אינטרס למכור בלקברי ואייפון כי הן מייבאות אותו בעצמן,ויש מלאים שהם מחוייבים אליהם,אני עוד מתפלא שהם הצליחו להשיק בסלקום את ה-Legend (ולא הWildfire) כפי שרשמת .
4.תעשה חיפוש בגוגל.
5.עלויות של עברית+מיסוי 34%+משלוח ואתה מגיע למחיר שניופאן מוכרת...
JUV
מה המצב
אני מתכוון לקנות את ה- Desire בימים הקרובים אחרי התלבטויות ארוכות ואפילו הזמנת אייפון 3 לפני חודשיים שבוטלה בסופו של דבר. אולי למזלי....
אני רואה את ההתלבטויות שהיו לך, איפה לקנות - ניופאן או משהו אחר ורציתי לשאול אם ואיפה קנית את המכשיר...
ומה המסקנה - שווה להזמין מניופאן? כי אני רואה באתר של Eline את המכשיר עם עדכון 2.2 FroYo. ובנוסף במחיר טוב. גם מניופאן זה מגיע עם העדכון הזה?
אפשר לעדכן אותו אח"כ (נגיד ל-3.0 כשייצא) חופשי? בלי נעילות או תקיעות למיניהן??
לא מעט שאלות..
אבל לפני כזו רכישה הייתי רוצה להתייעץ עם מישהו שכבר היה שם.
תודה
אורון
מה המצב
אני מתכוון לקנות את ה- Desire בימים הקרובים אחרי התלבטויות ארוכות ואפילו הזמנת אייפון 3 לפני חודשיים שבוטלה בסופו של דבר. אולי למזלי....
אני רואה את ההתלבטויות שהיו לך, איפה לקנות - ניופאן או משהו אחר ורציתי לשאול אם ואיפה קנית את המכשיר...
ומה המסקנה - שווה להזמין מניופאן? כי אני רואה באתר של Eline את המכשיר עם עדכון 2.2 FroYo. ובנוסף במחיר טוב. גם מניופאן זה מגיע עם העדכון הזה?
אפשר לעדכן אותו אח"כ (נגיד ל-3.0 כשייצא) חופשי? בלי נעילות או תקיעות למיניהן??
לא מעט שאלות..
תודה
אורון