מחפש כבל שיוציא את ה-HDMI מהמחשב ויפצל את האודיו לחיבור לרסיבר
המחשב שלי מוציא HDMI, אבל הרסיבר שלי לא כולל כניסת HDMI.
במקום להחליף את הרסיבר לחדש בהוצאה של כמה אלפי שקלים, חשבתי לרכוש כבל באורך של 5 מ' לפחות כשצד אחד יחובר ב-HDMI למחשב, יעבור את המרחק לצד השני של הסלון ושם יפוצל לשניים:
1. חיבור HDMI ישירות לטלויזיה.
2. חיבור אודיו לרסיבר (רצוי מאוד דיגיטלי או אם אין ברירה - RCA).
מה דעתכם על הפתרון? האם הוא ישים?
במקום להחליף את הרסיבר לחדש בהוצאה של כמה אלפי שקלים, חשבתי לרכוש כבל באורך של 5 מ' לפחות כשצד אחד יחובר ב-HDMI למחשב, יעבור את המרחק לצד השני של הסלון ושם יפוצל לשניים:
1. חיבור HDMI ישירות לטלויזיה.
2. חיבור אודיו לרסיבר (רצוי מאוד דיגיטלי או אם אין ברירה - RCA).
מה דעתכם על הפתרון? האם הוא ישים?
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
יש מפצלים כאלו של HDMI ל HDMI + SPDIF
סתם דוגמא זריזה (במקרה הזה זה גם בורר)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16553
סתם דוגמא זריזה (במקרה הזה זה גם בורר)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16553
- nivminkov1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
מה עם חיבור מהכרטיס קול של המחשב לרסיבר - בין אם הוא דיגיטלי או אנלוגי
אצלי ככה זה מחובר - HDMI לטלויזיה ואודיו אנלוגי (3 כבלים של 2 ערוצים כל אחד, כלומר 5.1) למגבר
עובד מצויין בלי בעיות (בלי קשר לכרטיס מסך שלי אין יכולת להוציא סאונד דרך HDMI אז אין לי כלכך ברירה)
אצלי ככה זה מחובר - HDMI לטלויזיה ואודיו אנלוגי (3 כבלים של 2 ערוצים כל אחד, כלומר 5.1) למגבר
עובד מצויין בלי בעיות (בלי קשר לכרטיס מסך שלי אין יכולת להוציא סאונד דרך HDMI אז אין לי כלכך ברירה)
אני מכיר את הפתרון של הממיר
נראה לי קצת OverKill בשביל מה שאני צריך.
מדובר במחשב נייד, כך שחיבור לכרטיס קול הוא רק ליציאת האוזניות שלו וחבל על האיכות שתעלם.
אין מוצר זול יותר וייעודי יותר?
מדובר במחשב נייד, כך שחיבור לכרטיס קול הוא רק ליציאת האוזניות שלו וחבל על האיכות שתעלם.
אין מוצר זול יותר וייעודי יותר?
לא מצאתי משהו זול יותר
אבל גם כרטיס קול חיצוני יתחבר ליציאת האוזניות של המחשב והאיכות שוב תהיה בסיסית.
העניין הוא שאני לא צריך משהו גדול ומורכב.
הטלויזיה מוציאה אודיו, אבל רק RCA ימין ושמאל לרסיבר וחבל לאבד איכויות צליל.
אני רוצה לשמר את האיכות של ה-HDMI, אבל להמיר את האודיו ל-COAX ובמקביל לחבר את ה-HDMI לטלויזיה לטובת הוידאו.
אין כבל או ממיר "פשוט" ובסיסי יותר?
יש לי ימאהה RXV1200 ולא הייתי מעוניין למכור אותו בגרושים ולהכנס להוצאה של רסיבר תומך HDMI חדש.
העניין הוא שאני לא צריך משהו גדול ומורכב.
הטלויזיה מוציאה אודיו, אבל רק RCA ימין ושמאל לרסיבר וחבל לאבד איכויות צליל.
אני רוצה לשמר את האיכות של ה-HDMI, אבל להמיר את האודיו ל-COAX ובמקביל לחבר את ה-HDMI לטלויזיה לטובת הוידאו.
אין כבל או ממיר "פשוט" ובסיסי יותר?
יש לי ימאהה RXV1200 ולא הייתי מעוניין למכור אותו בגרושים ולהכנס להוצאה של רסיבר תומך HDMI חדש.
בחיפשתי בזאפ ולא מצאתי משהו עם יציאת COAX
מה גם שהמחיר שהכי התקרב לדרישות היה כ-400 ש"ח ובמקרה זה לא עדיף המכשיר שהוצע קודם לכן?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אכן. המפצל שהביאו לך בתשובה הראשונה שכולל גם בורר (מגיע, אגב, גם עם שלט רחוק) הוא למעשה פתרון זול יותר מכרטיס קול חיצוני.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אז זהו הפתרון המומלץ והזול ביותר?
האם ניתן לרכוש את המכשיר בישראל במקום להמתין 3 שבועות שיגיע (מנסיון)?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא ידוע לי על מקום בישראל המוכר את זה.
בכל מקרה, אם זה היה נמכר בישראל, זה היה הרבה יותר יקר...
בכל מקרה, אם זה היה נמכר בישראל, זה היה הרבה יותר יקר...
סביר להניח שאתה צודק
דווקא חיפשתי בהרבה אתרים בישראל ולא הצלחתי לאתר אפילו משהו דומה.pixies כתב:אם זה היה נמכר בישראל, זה היה הרבה יותר יקר......
מאחר והרסיבר שלי אינו כולל HDMI ואין לי צורך בכך בעתיד הנראה לעין, הפתרון של המכשיר נראה מצוין.
הזמנתי אתמול בלילה.
יש הכל באתר הזה
בכל פעם שאני נכנס זה עולה לי ביוקר.
אגב, לגבי כבל HDMI של 10 מ', יש המלצה או ש-HQ יספיקו?
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/435
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למה ביוקר? זה זיל הזול...
תתחדש ותיהנה!
כבל HDMI באורך 10 מטר חייב להיות איכותי, אחרת לא תהיה תמונה ב-1080P, אבל יש גם מקרים בהם כבלים זולים גם עובדים. מה שכדאי לדעתי לעשות זה לקנות מחנות בה אפשר להחזיר את המוצר במידה והוא לא יעבוד אצלך בבית.
כבל HDMI באורך 10 מטר חייב להיות איכותי, אחרת לא תהיה תמונה ב-1080P, אבל יש גם מקרים בהם כבלים זולים גם עובדים. מה שכדאי לדעתי לעשות זה לקנות מחנות בה אפשר להחזיר את המוצר במידה והוא לא יעבוד אצלך בבית.
המכשיר הוזמן והגיע כמו שצריך.
כעת בעיה אחרת. אני משתמש בלפטופ עם יציאת HDMI.
אני מחבר את הכבל למכשיר ונורת ה-5.1CH דולקת. המכשיר מחובר בקואקס (ניסיתי גם באופטי) אל הרסיבר וכל עוד לא נשלח אות אודיו, התצוגה ברסיבר היא דולבי פרולוג'יק.
ברגע שמשודר אות אודיו, התצוגה ברסיבר משתנה ל-Stereo ואני לא שומע את הטסט של 5.1CH המשודר מהמחשב.
יש לי קובץ אודיו שמשדר לכל ערוץ ב-5.1 בנפרד, אבל אני שומע רק את הימני הקדמי.
במחשב מוגדת יציאת הקול של ה-HDMI כברירת מחדל וארכיטקטורת הרמקולים נבחרה כ-5.1, אבל מבחן השמע שוב לא מגיב לכל הרמקולים.
האם מדובר בבעיה במכשיר עצמו או אולי הגדרה במחשב?
כעת בעיה אחרת. אני משתמש בלפטופ עם יציאת HDMI.
אני מחבר את הכבל למכשיר ונורת ה-5.1CH דולקת. המכשיר מחובר בקואקס (ניסיתי גם באופטי) אל הרסיבר וכל עוד לא נשלח אות אודיו, התצוגה ברסיבר היא דולבי פרולוג'יק.
ברגע שמשודר אות אודיו, התצוגה ברסיבר משתנה ל-Stereo ואני לא שומע את הטסט של 5.1CH המשודר מהמחשב.
יש לי קובץ אודיו שמשדר לכל ערוץ ב-5.1 בנפרד, אבל אני שומע רק את הימני הקדמי.
במחשב מוגדת יציאת הקול של ה-HDMI כברירת מחדל וארכיטקטורת הרמקולים נבחרה כ-5.1, אבל מבחן השמע שוב לא מגיב לכל הרמקולים.
האם מדובר בבעיה במכשיר עצמו או אולי הגדרה במחשב?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי זו הגדרה לא נכונה במחשב. וודא שהגדרת את מקודד האודיו לעשות passthrough לתכנים שהם מסוג DD ו-DTS, ולא לפענח אותם לסטריאו.
בתור התחלה, נסה לעבוד על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" אשר לינק אליו נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום.
אגב, דולבי פרולוגי'ק זה לא מצב של 5.1 אמיתי אלא מצב בו הרסיבר עושה הדמייה של 5.1 מתכנים שהם בסטריאו. אתה צריך לראות ברסיבר DD - Dolby Digital או DTS.
בתור התחלה, נסה לעבוד על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" אשר לינק אליו נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום.
אגב, דולבי פרולוגי'ק זה לא מצב של 5.1 אמיתי אלא מצב בו הרסיבר עושה הדמייה של 5.1 מתכנים שהם בסטריאו. אתה צריך לראות ברסיבר DD - Dolby Digital או DTS.