העברת כבל HDMI בצינור תקשורת בקיר
אני מעוניין להעביר כבל באורך 7.5 מטר בתוך צינור תקשורת (כרגע יש שם כבל אנטנה) שנמצא בקיר.
הבעיה היא שהצינור לא מספיק רחב כדי שיהיה אפשר להעביר בתוכו את הראש של הכבל HDMI.
מה ניתן לעשות במקרה כזה? לחתוך את הראש ואח"כ לחבר? זה נראה לי הפתרון האחרון.
אין משהו יותר אלגנטי?
יש אולי כבל HDMI שהראש שלו מתפרק?
הבעיה היא שהצינור לא מספיק רחב כדי שיהיה אפשר להעביר בתוכו את הראש של הכבל HDMI.
מה ניתן לעשות במקרה כזה? לחתוך את הראש ואח"כ לחבר? זה נראה לי הפתרון האחרון.
אין משהו יותר אלגנטי?
יש אולי כבל HDMI שהראש שלו מתפרק?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
תודה. ראיתי שהכבלים האלה יקרים מאוד - עלות של חצי מהסטרימר...
גם קראתי עכשיו את השרשור הזה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15
שעשה אותי פסימי לגבי הפתרון.
חשבתי עכשיו על משהו אחר:
האם ניתן "לגלח" את הפלסטיק שבראש המחבר וכך להצר את הראש?
אין לי כבל HDMI מולי (ובטח לא אחד להתאמן עליו) אז אין לי מושג אם זה אפשרי.
גם קראתי עכשיו את השרשור הזה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15
שעשה אותי פסימי לגבי הפתרון.
חשבתי עכשיו על משהו אחר:
האם ניתן "לגלח" את הפלסטיק שבראש המחבר וכך להצר את הראש?
אין לי כבל HDMI מולי (ובטח לא אחד להתאמן עליו) אז אין לי מושג אם זה אפשרי.
הפתרון של מוקי27 נשמע טוב אבל בכל מקרה אתה צריך להשחיל 7.5 מטר!
גם אם היה לך הרבה מקום בצינור עדיין היית מתקשה להשחיל את הכבל יותר ממטר גג גג 2 מטר במאמץ.
ההבדל הוא שכבל אנטנה הוא הרבה יותר קשיח לעומת כבל HDMI שמאוד גמיש.
הפתרון הטוב ביותר בשבילך הוא להשחיל חוט מתכת חזקה וגמישה או כבל חזק וקשיח (כמו כבל האנטנה שיש לך) ובסוף לעשות לו לולאה שתחזיק את כבל ה-HDMI, מריחה של קרם ידיים או אמה או ג'ל מבוסס אלכוהול בנדיבות בראש הקונקטור (זה בעצם מה שיקשה על ההשחלה) ולמשוך חזרה את החוט\כבל תוך השחלה של ה-HDMI מהצד השני, בסוף לנקות קצת וזהו, אם נשאר חומר בתוך התעלה הסר דאגה מראשך לא יקרה כלום .
גם אם היה לך הרבה מקום בצינור עדיין היית מתקשה להשחיל את הכבל יותר ממטר גג גג 2 מטר במאמץ.
הפתרון הטוב ביותר בשבילך הוא להשחיל חוט מתכת חזקה וגמישה או כבל חזק וקשיח (כמו כבל האנטנה שיש לך) ובסוף לעשות לו לולאה שתחזיק את כבל ה-HDMI, מריחה של קרם ידיים או אמה או ג'ל מבוסס אלכוהול בנדיבות בראש הקונקטור (זה בעצם מה שיקשה על ההשחלה) ולמשוך חזרה את החוט\כבל תוך השחלה של ה-HDMI מהצד השני, בסוף לנקות קצת וזהו, אם נשאר חומר בתוך התעלה הסר דאגה מראשך לא יקרה כלום .
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לגבי מה שרשמת לעשות לולאה ולשים קרם ידיים בכלל לא מומלץ כי שאריות נשארות במחבר ואופה, יש לך קצר...נדב כתב:הפתרון של מוקי27 נשמע טוב אבל בכל מקרה אתה צריך להשחיל 7.5 מטר!
הפתרון הטוב ביותר בשבילך הוא להשחיל חוט מתכת חזקה וגמישה או כבל חזק וקשיח (כמו כבל האנטנה שיש לך) ובסוף לעשות לו לולאה שתחזיק את כבל ה-HDMI, מריחה של קרם ידיים או אמה או ג'ל מבוסס אלכוהול בנדיבות בראש הקונקטור (זה בעצם מה שיקשה על ההשחלה) ולמשוך חזרה את החוט\כבל תוך השחלה של ה-HDMI מהצד השני, בסוף לנקות קצת וזהו, אם נשאר חומר בתוך התעלה הסר דאגה מראשך לא יקרה כלום ....
בלולאה אתה מפעיל לחץ על נקודה אחת וזה יכול לגרום לשבר בגידים במשיכה חזקה (אם יש פינה או קיפול בצינור).
במיוחד בשביל זה יש סטלבנד חשמלאים וסבון מבוסס מים שמתיבש ולא משאיר סימן.
חוץ מזה את הקונקטור סוגרים בנדיבות עם איזולירבנד כדי להגן על המחבר.
מי אמר ששמים קרם ידיים במחבר?JEXY כתב:לגבי מה שרשמת לעשות לולאה ולשים קרם ידיים בכלל לא מומלץ כי שאריות נשארות במחבר ואופה, יש לך קצר...נדב כתב:הפתרון של מוקי27 נשמע טוב אבל בכל מקרה אתה צריך להשחיל 7.5 מטר!
הפתרון הטוב ביותר בשבילך הוא להשחיל חוט מתכת חזקה וגמישה או כבל חזק וקשיח (כמו כבל האנטנה שיש לך) ובסוף לעשות לו לולאה שתחזיק את כבל ה-HDMI, מריחה של קרם ידיים או אמה או ג'ל מבוסס אלכוהול בנדיבות בראש הקונקטור (זה בעצם מה שיקשה על ההשחלה) ולמשוך חזרה את החוט\כבל תוך השחלה של ה-HDMI מהצד השני, בסוף לנקות קצת וזהו, אם נשאר חומר בתוך התעלה הסר דאגה מראשך לא יקרה כלום ....
בלולאה אתה מפעיל לחץ על נקודה אחת וזה יכול לגרום לשבר בגידים במשיכה חזקה (אם יש פינה או קיפול בצינור).
במיוחד בשביל זה יש סטלבנד חשמלאים וסבון מבוסס מים שמתיבש ולא משאיר סימן.
חוץ מזה את הקונקטור סוגרים בנדיבות עם איזולירבנד כדי להגן על המחבר....
אולי לא הייתי ברור מספיק אך המחבר מורכב מחלק מתכתי ומחלק פלסטי, התכוונתי ששמים קרם ידיים בחלק הפלסטי, מי יעלה על דעתו לשים קרם ידיים בתוך המחבר ?
כאשר מושכים את הכבל הקרם יימרח פחות או יותר לאורך הכבל אך הוא בשום פנים לא יכול להגיע למחבר.
סטלבנד חשמלאים לא לכולם יש, התכוונתי שהבחור יכין בעצמו סטלבנד ואני בטוח שהוא מספיק חכם לתפוס איתו את ה-HDMI מבלי להפעיל לחץ בנקודה אחת ומבלי למשוך חזק מידי (בשביל זה שמים את הקרם).
את הקונקטור לא סוגרים בנדיבות עם איזולרבנד כי אחרת זה יהיה לו עבה מידי ולא יוכל לעבור בצינור מה גם שאיזולרבנד בחלקו החיצוני הוא בעל מרקם "דביק" והוא ייתפס לו כל הזמן בתוך הצינור, יש להשתמש במסקנטייפ לסגור טוב אך לא יותר מידי.
סבון מבוסס מים? מתייבש ולא משאיר סימן? איך נקרא המוצר הזה שאתה מדבר עליו?
אם הוא זול ונמצא בחנות ה"עשה זאת בעצמך" השכונתית אני אוריד בפניך את הכובע !
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
השחלות עם מסקנטייפ ואתה לא מכיר ג'יל חשמלאים ירוק?
OK...
יש אנשים שאכן מקשיבים לעצות ועושים את מה שאומרים להם, אחרי שהם עושים טעות אין איך לתקן ולבוא בטענות לאותו אחד שהמליץ איאפשר לכן תמיד מומלץ או:
להעזר בבעל מקצוע,
או
להקשיב לכמה דעות ולבחור את הכי מתאימה ולבחון גם את התשובות מבחינת אמינות ומקצועיות ולעשות לבד את העבודה.
משיכה של כבל סטנדרטי זה פשוט, אך השחלה של כבל "מיוחד" שלא מכירים ולא יודעים מה יכול לקרות זאת בעיה. לכן עדיף שיהיו את כל הממצאים לעבודה נוחה, נקייה וללא תקלות מאשר לעשות את זה באמצעות ציוד שלא מתאים למטרה זו.
OK...
יש אנשים שאכן מקשיבים לעצות ועושים את מה שאומרים להם, אחרי שהם עושים טעות אין איך לתקן ולבוא בטענות לאותו אחד שהמליץ איאפשר לכן תמיד מומלץ או:
להעזר בבעל מקצוע,
או
להקשיב לכמה דעות ולבחור את הכי מתאימה ולבחון גם את התשובות מבחינת אמינות ומקצועיות ולעשות לבד את העבודה.
משיכה של כבל סטנדרטי זה פשוט, אך השחלה של כבל "מיוחד" שלא מכירים ולא יודעים מה יכול לקרות זאת בעיה. לכן עדיף שיהיו את כל הממצאים לעבודה נוחה, נקייה וללא תקלות מאשר לעשות את זה באמצעות ציוד שלא מתאים למטרה זו.
חשבתי שאמרת "סבון מבוסס מים" פתאום זה ג'ל חשמלאים ירוק?
לא ראית שכבר הזכרתי "ג'ל מבוסס אלכוהול" בהודעה הראשונה שלי? איך אתה חושב שה"ג'ל חשמלאים ירוק" הזה מתייבש?
זה גם לא חייב, הוא יכול להסתפק בקרם הידיים פשוט שיש לו או אמה מהמטבח (אגב אגב רוב החשמלאים משתמשים באמה לידיעתך).
אם ההמלצה שלי לא תעזור לו אז ההמלצה שלך בכלל לא תעזור לו כי בעקרון מדובר באותה המלצה רק יותר טובה, יותר זולה ויותר וזמינה, המלצה זה המלצה הבחור צריך לדעת שאם יתפוצץ לו הבית בגלל ההמלצה אז הוא לא יכול לבוא בטענות.
לא ראית שכבר הזכרתי "ג'ל מבוסס אלכוהול" בהודעה הראשונה שלי? איך אתה חושב שה"ג'ל חשמלאים ירוק" הזה מתייבש?
זה גם לא חייב, הוא יכול להסתפק בקרם הידיים פשוט שיש לו או אמה מהמטבח (אגב אגב רוב החשמלאים משתמשים באמה לידיעתך).
אם ההמלצה שלי לא תעזור לו אז ההמלצה שלך בכלל לא תעזור לו כי בעקרון מדובר באותה המלצה רק יותר טובה, יותר זולה ויותר וזמינה, המלצה זה המלצה הבחור צריך לדעת שאם יתפוצץ לו הבית בגלל ההמלצה אז הוא לא יכול לבוא בטענות.
בגדול אני מסכים איתך אך לגבי ציוד מיוחד לפי דעתי זה מוגזם מעל ומעבר על מנת רק להשחיל חוט אחד, מילא אם הוא היה עושה זאת כל שני וחמישי.משיכה של כבל סטנדרטי זה פשוט, אך השחלה של כבל "מיוחד" שלא מכירים ולא יודעים מה יכול לקרות זאת בעיה. לכן עדיף שיהיו את כל הממצאים לעבודה נוחה, נקייה וללא תקלות מאשר לעשות את זה באמצעות ציוד שלא מתאים למטרה זו....
השחלת כבל HDMI בצינור בקיר - הפתרון
קבלו עדכון:
לאחר שקיבלתי היום את הכבל 7.5 מטר + קונקטור שהזמנתי מהחנות מדיה גלקסי בכוונה לפעול לפי ההוראות כאן, ניסיתי תחילה לבחון את האפשרות אם ניתן "לגלח" את ראש הפלסטיק שעוטף את הקונקטור וכך להשחיל (כי ראש הHDMI גדול רק בכ-2 מילימטר מהצינור הרגיל - צינור 16), ורק אם לא אצליח לעשות זאת אז בלית ברירה אחתוך את הראש ולאחר ההשחלה אחבר את הקונקטור.
בקיצור, חברים וחברות (עאלק חברות) אני שמח לבשר שזה אפשרי!
הסרתי בעדינות את הפלסטיק העוטף את הקונקטור באמצעות סכין יפנית - חשוב מאוד לא לעשות צעדים פזיזים בשלב הזה. אח"כ עטפתי את הראש הקירח באיזולירבנד, בדקתי שהכבל נשאר תקין ע"י חיבור לטלויזיה והרצת איזה סרט HD, ואכן לשמחתי הכבל נשאר תקין.
אבל צריך להיזהר בשלב ההשחלה, כי בדר"כ בצד אחד מושכים ובצד השני משחילים בכוח, אז צריך שהצד שמושך יחובר לא לראש עצמו אלא לכבל שמאחוריו. כמובן שיהיה כאילו המשך של הכבל/החוט שמושך.
בקיצור, עזבו אתכם לקנות כבל עם ראש מתפרק, ועזבו אתכם לנסות להלחים אח"כ או לחבר כבל לקונקטור (שזה לוקח שעות). פשוט להסיר בעדינות את הפלסטיק שמסביב לקונקטור, לעטוף באיזולירבנד, ולהשחיל.
עכשיו אם מישהו מחפש לקנות קונקטור HDMI, אני מוכר
ובגלל שאני שמח על ההצלחה שלי היום, אז זה בחינם. הובלה מנתניה עליכם...
לאחר שקיבלתי היום את הכבל 7.5 מטר + קונקטור שהזמנתי מהחנות מדיה גלקסי בכוונה לפעול לפי ההוראות כאן, ניסיתי תחילה לבחון את האפשרות אם ניתן "לגלח" את ראש הפלסטיק שעוטף את הקונקטור וכך להשחיל (כי ראש הHDMI גדול רק בכ-2 מילימטר מהצינור הרגיל - צינור 16), ורק אם לא אצליח לעשות זאת אז בלית ברירה אחתוך את הראש ולאחר ההשחלה אחבר את הקונקטור.
בקיצור, חברים וחברות (עאלק חברות) אני שמח לבשר שזה אפשרי!
הסרתי בעדינות את הפלסטיק העוטף את הקונקטור באמצעות סכין יפנית - חשוב מאוד לא לעשות צעדים פזיזים בשלב הזה. אח"כ עטפתי את הראש הקירח באיזולירבנד, בדקתי שהכבל נשאר תקין ע"י חיבור לטלויזיה והרצת איזה סרט HD, ואכן לשמחתי הכבל נשאר תקין.
אבל צריך להיזהר בשלב ההשחלה, כי בדר"כ בצד אחד מושכים ובצד השני משחילים בכוח, אז צריך שהצד שמושך יחובר לא לראש עצמו אלא לכבל שמאחוריו. כמובן שיהיה כאילו המשך של הכבל/החוט שמושך.
בקיצור, עזבו אתכם לקנות כבל עם ראש מתפרק, ועזבו אתכם לנסות להלחים אח"כ או לחבר כבל לקונקטור (שזה לוקח שעות). פשוט להסיר בעדינות את הפלסטיק שמסביב לקונקטור, לעטוף באיזולירבנד, ולהשחיל.
עכשיו אם מישהו מחפש לקנות קונקטור HDMI, אני מוכר