תודה
צריכה עזרה בבנית תשתיות
אחרי שהבנתי מה אני רוצה, אני צריכה עזרה, הבנתי שקצת גדול עלי כל הפרטים, ואני רוצה להביא איש מקצוע - אני בשיפוץ של דירה והחשמלאי צריך להכין תוכניות, חוץ מלומר לו "אני רוצה נקודת רשת בכל חדר" אני לא יודעת לומר כלום.. לא יודעת מה זה סוויץ' ולמה ואם צריך - מה שאני רוצה זה מחשב בסלון מחובר לטלווזיה, וסטרימר בכל חדר (יש רק עוד שניים - לי ולילדה) וגם מחשב רגיל בחדר של הילדה. האם החשמלאי ידע לבד איך ואיזה כבלים לשים? האם יש מישהו כמו יועץ כזה שיכול לומר לי מה כדאי לעשות ואיך לתכנן נכון? או שזה בעצם פשוט כמו שאמרתי ולא צריך יותר מ"נקודת רשת"? הראוטר אגב הוא אלחוטי, למחשב בסלון מחובר קווי וגם לחדרים אני רוצה קווי. האלחוטי אולי ישמש רק ללפטופ בסלון או משהו כזה.. בקיצור שאלתי היא האם החשמלאי מספיק, או שיש אנשי מקצוע מיוחדים לדברים האלה?
תודה
תודה
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
יש ויש ...
בדירה סטנדרטית (בלי מפלסים וכד') לא הייתי עושה מזה "פרוייקט ".
מה שכן אם ישנה אפשרות רצוי שתהיה נקודה קווית בכל חדר ובוודאי בסלון. מס' סוויצ'ים וכו' - תלוי במס' החדרים וכמובן במס' המכשירים שיחוברו לרשת.
תני עוד פרטים - נעשה לך תוכנית
מה שכן אם ישנה אפשרות רצוי שתהיה נקודה קווית בכל חדר ובוודאי בסלון. מס' סוויצ'ים וכו' - תלוי במס' החדרים וכמובן במס' המכשירים שיחוברו לרשת.
תני עוד פרטים - נעשה לך תוכנית
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
מה זה סווצ'ים לעזאזל?? :)
נחמד מצידך 
כל מה שאני רוצה שיהיה זה מחשב בסלון, הוא יהיה מוחבר לרשת האינטרנט ויכיל את כל המידע (סרטים מוזיקה)
וכמובן יהיה מחובר ישירות לטלווזיה לצפיה בסרטים (אולי מעט גלישה פה ושם). יש לי עוד 2 חדרי שינה - אחד לילדה ואחד לי, ובשניהם אני רוצה להיות מסוגלת לראות את המידע המאוחסן במחשב. גישה לאינטרנט אני צריכה רק למחשב נוסף שיהיה בחדר של הילדה (לכם שם צריך 2 נקודות רשת,אחת ביתית אחת לאינטרנט). כמו שציינתי, מי שיהיה מחובר לרשת הביתית זה סטרימר בכל חדר, וממנו למסך. זה הכל, לא משהו מסובך ..אין לי הרבה דרישות
כל מה שאני רוצה שיהיה זה מחשב בסלון, הוא יהיה מוחבר לרשת האינטרנט ויכיל את כל המידע (סרטים מוזיקה)
וכמובן יהיה מחובר ישירות לטלווזיה לצפיה בסרטים (אולי מעט גלישה פה ושם). יש לי עוד 2 חדרי שינה - אחד לילדה ואחד לי, ובשניהם אני רוצה להיות מסוגלת לראות את המידע המאוחסן במחשב. גישה לאינטרנט אני צריכה רק למחשב נוסף שיהיה בחדר של הילדה (לכם שם צריך 2 נקודות רשת,אחת ביתית אחת לאינטרנט). כמו שציינתי, מי שיהיה מחובר לרשת הביתית זה סטרימר בכל חדר, וממנו למסך. זה הכל, לא משהו מסובך ..אין לי הרבה דרישות
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... %99%D7%9D)
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7% ... 7%96%D7%9C
יהיה בסדר
זה לא מסובך ...
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7% ... 7%96%D7%9C
יהיה בסדר
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
Re: מה זה סווצ'ים לעזאזל?? :)
ממש לא...mikai כתב: (לכם שם צריך 2 נקודות רשת,אחת ביתית אחת לאינטרנט)....
תמונה שווה אלף מילים, אפילו החשמלאי שלך יבין מה הוא צריך לעשות...
בצורה הזו
כל המחשבים יודעים "לדבר" אחד עם השני ועם האינטרנט
בהצלחה
כבלי רשת
שלום לך
אני הייתי ממליץ להעביר 2 כבלי רשת בכל חדר
ואל תשכחי שקעים של חשמל לפי המכשירים שתחברי בכל מקום
למקרה שאם תקני טלויזיה שיש לה חיבור רשת וגם מחשב ואולי יום אחד תחליטי להוסיף אולאחליף את הראוטר לחדר אחר
אני הייתי ממליץ להעביר 2 כבלי רשת בכל חדר
ואל תשכחי שקעים של חשמל לפי המכשירים שתחברי בכל מקום
למקרה שאם תקני טלויזיה שיש לה חיבור רשת וגם מחשב ואולי יום אחד תחליטי להוסיף אולאחליף את הראוטר לחדר אחר
למה 2 כבלי רשת בכל חדר?
אתה מתכוונן ממש ל 2 נקודות רשת נפרדות? לאיזה צורך?
SHY זה פחות או יותר מה שהתכוונתי, רק לפי התמונה שלך המחשב (אפשר להתיחס אליו כ HTPC) יהיה בסלון, לצפיה בסרטים יהיו סטרימרים בחדרים, ובנוסף אני צריכה באחד החדרים מחשב מחובר לאינטרנט לצרכי לימודים וכאלה.. אם אתה אומר שזה פשוט, אז למעשה זה מה שחשבתי לעשות, רק שהתחילו להגיד לי למשל "יש כבל שהוא גם טלפון וגם רשת" - אני צריכה או לא צריכה? אם אתה אומר שהחשמלאי אמור להבין בדברים האלה ואני רק מראה לו תרשים כמו שציירת זה מספיק - אז אחלה, אני באמת לא צריכה יותר מזה..
חוץ מזה - המודם הוא בתוך הראוטר לא? זה לא 2 מכשירים נפרדים.. הראוטר מחובר לשקע הטלפון ולמחשב..
אם כולם מחוברים לראוטר הם רואים כולם את כולם הבנתי? זה אומר שהכבלים בעצם יוצאים פיזית מהסלון, או שאת הראוטר אני שמה במקום אחר ולא בסלון? (ארון תקשורת אולי?)
SHY זה פחות או יותר מה שהתכוונתי, רק לפי התמונה שלך המחשב (אפשר להתיחס אליו כ HTPC) יהיה בסלון, לצפיה בסרטים יהיו סטרימרים בחדרים, ובנוסף אני צריכה באחד החדרים מחשב מחובר לאינטרנט לצרכי לימודים וכאלה.. אם אתה אומר שזה פשוט, אז למעשה זה מה שחשבתי לעשות, רק שהתחילו להגיד לי למשל "יש כבל שהוא גם טלפון וגם רשת" - אני צריכה או לא צריכה? אם אתה אומר שהחשמלאי אמור להבין בדברים האלה ואני רק מראה לו תרשים כמו שציירת זה מספיק - אז אחלה, אני באמת לא צריכה יותר מזה..
חוץ מזה - המודם הוא בתוך הראוטר לא? זה לא 2 מכשירים נפרדים.. הראוטר מחובר לשקע הטלפון ולמחשב..
אם כולם מחוברים לראוטר הם רואים כולם את כולם הבנתי? זה אומר שהכבלים בעצם יוצאים פיזית מהסלון, או שאת הראוטר אני שמה במקום אחר ולא בסלון? (ארון תקשורת אולי?)
ואם תרצי לעבוד בחדר אחד גם בנייד וגם טלויזיה עם חיבור רשת וגם מחשב שולחני באותו חדר
אני עשיתי לפי התרשים ששלחו לך ופתאום אחרי תקופה הייתי צריך וד כבל רשת
מזל שהתעלה הייתה רחבה והשחלתי עוד כבל רשת
הצעה שלי קחי דף ותרשמי מה המכשירים והמחשבים שאת רוצה בכל חדר ואז תהיי יותר סגורה
ושוב תבדקי על שקעים של חשמל
אני עשיתי לפי התרשים ששלחו לך ופתאום אחרי תקופה הייתי צריך וד כבל רשת
מזל שהתעלה הייתה רחבה והשחלתי עוד כבל רשת
הצעה שלי קחי דף ותרשמי מה המכשירים והמחשבים שאת רוצה בכל חדר ואז תהיי יותר סגורה
ושוב תבדקי על שקעים של חשמל
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
כן מוסיפים לראוטר סוויטצ. שהוא מפצל .
Re: למה 2 כבלי רשת בכל חדר?
ארון תקשורת זה הכי טוב,mikai כתב:אתה מתכוונן ממש ל 2 נקודות רשת נפרדות? לאיזה צורך?
אם כולם מחוברים לראוטר הם רואים כולם את כולם הבנתי? זה אומר שהכבלים בעצם יוצאים פיזית מהסלון, או שאת הראוטר אני שמה במקום אחר ולא בסלון? (ארון תקשורת אולי?)...
ובחדר שבו את צריכה סטרימר ומחשב, אפשר לשים רק נקודת רשת אחת ולפצל בעזרת סוויץ'
עזבי את הפתרון של
mikai כתב: "יש כבל שהוא גם טלפון וגם רשת"...
בחנות בהסוויצ'ים הקרובה למקום מגורייךmikai כתב:כן, וזה בערך הנקודה שאני מתחילה להסתבך
(איפה קונים סוויץ', איך מחברים, אני עושה את זה לבד? וכו...)...
למשל כאן
http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=8322
וכן את יכולה לבד.... אני מניח
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
הראוטר שאת קונה/יש לך כולל בד"כ סוויטצ פנימי של 4 יציאות במקרה שלך.
את הולכת לחנות שקר כלשהיא ורוכשת סוויטצ של 4 או 6 או 8 עד 32 יש,
כבל רשת רגיל בין אחת היציאות של הראוטר לסווטיצ החדש וזהו.
הפיצול הושלם.

את הולכת לחנות שקר כלשהיא ורוכשת סוויטצ של 4 או 6 או 8 עד 32 יש,
כבל רשת רגיל בין אחת היציאות של הראוטר לסווטיצ החדש וזהו.
הפיצול הושלם.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
as simple as that 
טוב, אולי סתם עשיתי מזה עניין כי אני לא בקיאה בכל המושגים האלה, אני פשוט יודעת שמה שאני לא אעשה עכשיו מבחינת תשתיות, אני אצטער על זה אחר כך.. וחשוב לי לעשות את זה נכון.. לא "לנחש" וללכת לפי תחושה כללית, אבל לפי מה שאתם אומרים לא הייתי כל כך רחוקה, אני אקח הכל לתשומת ליבי (ולחשמלאי הקרוב לביתי) ואשתדל לעשות את זה כמו שצריך
טוב, אולי סתם עשיתי מזה עניין כי אני לא בקיאה בכל המושגים האלה, אני פשוט יודעת שמה שאני לא אעשה עכשיו מבחינת תשתיות, אני אצטער על זה אחר כך.. וחשוב לי לעשות את זה נכון.. לא "לנחש" וללכת לפי תחושה כללית, אבל לפי מה שאתם אומרים לא הייתי כל כך רחוקה, אני אקח הכל לתשומת ליבי (ולחשמלאי הקרוב לביתי) ואשתדל לעשות את זה כמו שצריך
לדעתי שתי נקודות (צמודות אחת לשנייה) בחדר זה דבר מיותר.
מה שאני הייתי עושה זה פשוט דואג שיהיו שני כבלים מושחלים באותה תעלה. היה והתקלקלה נקודה (דבר שלא קורה בדרך כלל) פשוט מחליפים כבל.
תמיד אפשר לפצל יציאה אחת לעוד יציאות ככה שאת לא צריכה לדאוג אם יש לך מספר מוצרים שדורשים רשת.
מה שאני הייתי עושה זה פשוט דואג שיהיו שני כבלים מושחלים באותה תעלה. היה והתקלקלה נקודה (דבר שלא קורה בדרך כלל) פשוט מחליפים כבל.
תמיד אפשר לפצל יציאה אחת לעוד יציאות ככה שאת לא צריכה לדאוג אם יש לך מספר מוצרים שדורשים רשת.