עוצמת האות - Strength ואיכות האות - Quality
יש לי טלויזיה Sony KDL-37EX505 עם ממיר דיגיטלי מובנה.
ב - Signal Strength אני מקבל קליטה מלאה 97 עד מאה אחוז.
ה - Signal Quality לא יציב. רוב הזמן נמוך 0 עד 5 אחוז ואז יש לפעמים ניתוקים.
היו ימים שאיכות ה - Signal Quality הגיעה קרוב ל-100 אחוז ולא היו ניתוקים.
מה הסיבה שלא יציב?
האם ה - Signal Quality תלוי בממיר?
פניתי לישפאר והם ניסו להתחמק וטענו שאלה בעיות קליטה.
באחד החדרים יש לי טלויזיה עם ממיר נפרד ושם אין ניתוקים ועוצמה גבוהה.
לכן לא נראה לי שאלה בעיות קליטה.
לאחר פניות חוזרות לישפאר אמרו שיבוא טכנאי לשדרג את התוכנה בטלויזיה.
מה דעת המומחים ומה אני יכול לעשות?
מה הסיבה שלא יציב?
מה דעת המומחים ומה אני יכול לעשות?
yacovr כתב:יש לי טלויזיה Sony KDL-37EX505 עם ממיר דיגיטלי מובנה.
מה הסיבה שלא יציב?
מה דעת המומחים ומה אני יכול לעשות?...
תופעה מוכרת וידועה אצלינו באזור בקעת אונו, עוצת האות הניקלט גבוהה ביותר וה QUALITY נמוך ביותר עד אפסי, אין בעיה במסך שלך יש בעיות והפרעות ביכולת קליטת השידור.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
עוצמת הסיגנל אומרת רק שיש לך מספיק עוצמה - זה לא אומר מה האיכות של הסיגנל. יתכן שגיאוגרפית יש בעיה או הפרעה על אותו תדר וזה מקור הבעיה.
הייתי ממליץ ליצור קשר עם הרשות השניה (אפשר לשדך בינך לבינם אם תרצה) בכדי להביא לאיזור שלך טכנאי לבדיקה מה מקור הבעיה הספציפית באיזור שלך.
הייתי ממליץ ליצור קשר עם הרשות השניה (אפשר לשדך בינך לבינם אם תרצה) בכדי להביא לאיזור שלך טכנאי לבדיקה מה מקור הבעיה הספציפית באיזור שלך.
כיוון שעל-פי התיאור, יש קליטה בחדר אחר, עם מקלט אחר, אני מעריך בסבירות גבוהה יותר, שגורם ההפרעה הוא בסביבה הקרובה לנקודת הקליטה ולא באיזור הגיאוגרפי.
אבל לפני הכל, ושכחתי לציין זאת קודם, כדאי לראות אם הבעיה היא לא בטלוויזיה עצמה. קח את הטלויזיה שלך לחדר שבו יש קליטה וחבר אותה לאותה האנטנה (או אותו שקע האנטנה). אם עכשיו עדיין יש את הבעיה, סביר להניח שהיא בטלוויזיה עצמה.
לחילופין אתה יכול לקחת את הממיר מהחדר שבו כן קולטים ולנסות לחבר לאנטנה היכן שאין קליטה. אם תהיה קליטה, אזי כנראה הבעיה בטלוויזיה, ואם לא, אזי יש כנראה יש בעיות קליטה שהן כנראה מקומיות.
אבל לפני הכל, ושכחתי לציין זאת קודם, כדאי לראות אם הבעיה היא לא בטלוויזיה עצמה. קח את הטלויזיה שלך לחדר שבו יש קליטה וחבר אותה לאותה האנטנה (או אותו שקע האנטנה). אם עכשיו עדיין יש את הבעיה, סביר להניח שהיא בטלוויזיה עצמה.
לחילופין אתה יכול לקחת את הממיר מהחדר שבו כן קולטים ולנסות לחבר לאנטנה היכן שאין קליטה. אם תהיה קליטה, אזי כנראה הבעיה בטלוויזיה, ואם לא, אזי יש כנראה יש בעיות קליטה שהן כנראה מקומיות.
זה בדיוק מה שעשיתי.oreach כתב:כיוון שעל-פי התיאור, יש קליטה בחדר אחר, עם מקלט אחר, אני מעריך בסבירות גבוהה יותר, שגורם ההפרעה הוא בסביבה הקרובה לנקודת הקליטה ולא באיזור הגיאוגרפי.
לחילופין אתה יכול לקחת את הממיר מהחדר שבו כן קולטים ולנסות לחבר לאנטנה היכן שאין קליטה. אם תהיה קליטה, אזי כנראה הבעיה בטלוויזיה, ואם לא, אזי יש כנראה יש בעיות קליטה שהן כנראה מקומיות....
האם לתוכנה בטיונר של סוני יש גם השפעה על האיכות? לזה אף אחד לא התייחס בפורום המכובד.
דיברתי גם עם איש מקצוע מהרשות השניה בשם רון הוא אומר שיכולים להיות הפרעות גם
אם האות חזק והציע לי לשחק עם האנטנה ומצאתי מיקום ששיפר את האיכות.
כרגע אני מקבל בין 20 עד 50 אחוז. לא יציב משתנה מידי פעם.
אמרתי לרון שהשבוע יגיע טכנאי מישפאר לעדכן את התוכנה בטיונר של הסוני.
רון אומר שיתכן שהעידכון יגדיל את הרגישות של הקליטה וביקש ממני לעדכן אותו אם אכן
יש שינוי.
אני מבין ממך שאין קליטה בטלוויזיה גם בחדר השני, או לחילופין שיש קליטה עם הממיר מהחדר השני, בחדר שבו נמצאת הטלוויזיה.
אם הבנתי נכון, אזי הטלוויזיה אשמה בסבירות גבוהה, וכדאי שתעשה את הבדיקה הזאת גם בנוכחות הטכנאי של ישפאר.
יכול להיות שהתוכנה של סוני גורמת לבעיות שאולי במצבים ספציפיים וייתכן כתוצאה מבאג, מביאה לכך שאיכות הקליטה תהיה נמוכה.
יכול להיות גם שהטלוויזיה עצמה יוצרת רעש אלקטרו-מגנטי שמפריע לקליטה שלה עצמה, או שאולי מעגלי הקליטה של הטלוויזיה (החומרה) תקולים. במקרים אלו לא יהיה מנוס מלקחתה למעבדה.
אם הבנתי נכון, אזי הטלוויזיה אשמה בסבירות גבוהה, וכדאי שתעשה את הבדיקה הזאת גם בנוכחות הטכנאי של ישפאר.
יכול להיות שהתוכנה של סוני גורמת לבעיות שאולי במצבים ספציפיים וייתכן כתוצאה מבאג, מביאה לכך שאיכות הקליטה תהיה נמוכה.
יכול להיות גם שהטלוויזיה עצמה יוצרת רעש אלקטרו-מגנטי שמפריע לקליטה שלה עצמה, או שאולי מעגלי הקליטה של הטלוויזיה (החומרה) תקולים. במקרים אלו לא יהיה מנוס מלקחתה למעבדה.
נכון עשיתי את כל הבדיקות בין החדרים.oreach כתב:אני מבין ממך שאין קליטה בטלוויזיה גם בחדר השני, או לחילופין שיש קליטה עם הממיר מהחדר השני, בחדר שבו נמצאת הטלוויזיה.
יכול להיות גם שהטלוויזיה עצמה יוצרת רעש אלקטרו-מגנטי שמפריע לקליטה שלה עצמה, או שאולי מעגלי הקליטה של הטלוויזיה (החומרה) תקולים. במקרים אלו לא יהיה מנוס מלקחתה למעבדה....
לא נראה לי שהבעיה בחומרה אם יש תקלה בחומרה אז התקלה קבועה ולא לסירוגין.
יותר סביר שהבעיה בתוכנה.
גם המיקום האחרון של האנטנה שמצאתי העלה את האיכות. 25 עד 55 אחוז לסירוגין.
קודם האיכות הייתה. 0 עד 7 אחוז בערך.
ולכן לא סביר שהבעיה בחומרה.
כמו כן לא מעוניין שיטלטלו טלויזיה חדשה למעבדה.
עלי לציין שאיכות התמונה והחדות מדהימים. טלויזיה מעולה.
אגב ככל שאיכות הקליטה גבוהה יותר אין ניתוקים.
האם יש לך עברית בכתוביות?
שלום yakovr.
ראשית תודה על השיתוף לגבי הבעיה. זו נקודה שאני משער שכמוני גם רבים אחרים לא מודעים לה.
בימים אלה אני שוקל לרכוש lcd וחשבתי על הסוני (אם כי בגודל קטן יותר, 32) בדיוק בגלל יכולת הממיר המובנה, כך שלדעתי יש הצדקה לעמוד מול ישפאר היבואן ולבקש שהממיר יעבוד היטב. כמוני כמוך - זו בדיוק הסיבה לרכישה של מותג זה ולא אחר.
הצטערתי גם לקרוא כי נדרש טכנאי כדי לעדכן תוכנה. זה גם טירחה מצד היבואן, עלול גם לעלות כסף ללקוח, וזאת בפעולה שלכאורה לפחות נראה שהיה ניתן לעשותה עצמאית.
היה מעניין לשמוע אם ישנה יכולת לעדכן, בקלות יחסית, וכמובן אך ורק לפי הוראות היבואן, את גירסת התוכנה של הממיר המובנה, וזאת ע"י קובץ שהיבואן יעלה לאתר, אנחנו נוריד ל dok ונחבר לכניסת ה usb. הלא כך עושים בממירים חיצוניים.
ושאלה קטנה ברשותך - האם הכתוביות (epg) אצלך הן בעברית? ממה שהבנתי הן לא.
אם ביכולתך, וזה לא קשה מדי, אשמח אם תוכל גם להעלות תמונת מסך לשרשור זה של איך נראות כתוביות ה epg בסוני.
ראשית תודה על השיתוף לגבי הבעיה. זו נקודה שאני משער שכמוני גם רבים אחרים לא מודעים לה.
בימים אלה אני שוקל לרכוש lcd וחשבתי על הסוני (אם כי בגודל קטן יותר, 32) בדיוק בגלל יכולת הממיר המובנה, כך שלדעתי יש הצדקה לעמוד מול ישפאר היבואן ולבקש שהממיר יעבוד היטב. כמוני כמוך - זו בדיוק הסיבה לרכישה של מותג זה ולא אחר.
הצטערתי גם לקרוא כי נדרש טכנאי כדי לעדכן תוכנה. זה גם טירחה מצד היבואן, עלול גם לעלות כסף ללקוח, וזאת בפעולה שלכאורה לפחות נראה שהיה ניתן לעשותה עצמאית.
היה מעניין לשמוע אם ישנה יכולת לעדכן, בקלות יחסית, וכמובן אך ורק לפי הוראות היבואן, את גירסת התוכנה של הממיר המובנה, וזאת ע"י קובץ שהיבואן יעלה לאתר, אנחנו נוריד ל dok ונחבר לכניסת ה usb. הלא כך עושים בממירים חיצוניים.
ושאלה קטנה ברשותך - האם הכתוביות (epg) אצלך הן בעברית? ממה שהבנתי הן לא.
אם ביכולתך, וזה לא קשה מדי, אשמח אם תוכל גם להעלות תמונת מסך לשרשור זה של איך נראות כתוביות ה epg בסוני.
בעית איכות קליטה
כל עוד אין לי הוכחה שיש בעיה בממיר אני מוגבל.
הם מוכנים לקחת את המכשיר למעבדה אבל אינני מוכן לשלוח טלויזיה חדשה למעבדה.
עידכון התוכנה פשוט מאוד בדיוק כמו עידכון ממיר חיצוני.
השאלה היא מי קובע את איכות הקליטה?
על זה יכול לההשיב רק מומחה שיתייחס ויתן תשובה בפורום.
למשל עליתי על בעיה שגיליתי במקרה וזה יכול לעזור לאחרים.
הטלויזיה בסלון. בסלון יש תריס למרפסת.
שמתי לב כאשר התריס סגור יש ניתוקים. התריס פתוח כמעט אין ניתוקים
ואיכות הקליטה עולה.
בדקתי וגיליתי שהשלבים של התריס עשויים ממתכת ולא מפלסטיק.
ולכן כאשר התריס סגור נוצר סיכוך אשר משבש את הקליטה.
בקשר לעברית אין תמיכה. אני רואה רבועים ג'יבריש.
עלי לציין שהטלויזיה מעולה איכות תמונה מדהימה.
ואם הייתי צריך לבחור שוב הייתי בוחר בדגם הזה של סוני.
הם מוכנים לקחת את המכשיר למעבדה אבל אינני מוכן לשלוח טלויזיה חדשה למעבדה.
עידכון התוכנה פשוט מאוד בדיוק כמו עידכון ממיר חיצוני.
השאלה היא מי קובע את איכות הקליטה?
על זה יכול לההשיב רק מומחה שיתייחס ויתן תשובה בפורום.
למשל עליתי על בעיה שגיליתי במקרה וזה יכול לעזור לאחרים.
הטלויזיה בסלון. בסלון יש תריס למרפסת.
שמתי לב כאשר התריס סגור יש ניתוקים. התריס פתוח כמעט אין ניתוקים
ואיכות הקליטה עולה.
בדקתי וגיליתי שהשלבים של התריס עשויים ממתכת ולא מפלסטיק.
ולכן כאשר התריס סגור נוצר סיכוך אשר משבש את הקליטה.
בקשר לעברית אין תמיכה. אני רואה רבועים ג'יבריש.
עלי לציין שהטלויזיה מעולה איכות תמונה מדהימה.
ואם הייתי צריך לבחור שוב הייתי בוחר בדגם הזה של סוני.
נו אז בסוף הגעת לגורם הבעיה - בעית קליטה מקומית. כיוון שכך הדבר, סביר להניח שהכל בסדר בטלוויזיה.
כנראה כשעשית את הבדיקות מול הממיר לעומת הטלוויזיה, היה שוני מסויים בין האופנים בהם היו ממוקמים החיבורים/אנטנות/ וכו' - כמעט כל דבר בסביבה ששונה בין הבדיקות, עלול להשפיע לרעה/לטובה על הקליטה.
לא ציינת באיזו אנטנה אתה משתמש, אבל אם יש באפשרותך עדיף לך להשתמש באנטנה חיצונית.
כנראה כשעשית את הבדיקות מול הממיר לעומת הטלוויזיה, היה שוני מסויים בין האופנים בהם היו ממוקמים החיבורים/אנטנות/ וכו' - כמעט כל דבר בסביבה ששונה בין הבדיקות, עלול להשפיע לרעה/לטובה על הקליטה.
לא ציינת באיזו אנטנה אתה משתמש, אבל אם יש באפשרותך עדיף לך להשתמש באנטנה חיצונית.
לא היה שוני בין האופנים שנעשו הבדיקות
הבדיקות נעשו באותם המקומות והחדרים.
עדיין אין לי מסקנה סופית.
דווקא עם אנטנה פסיבית פשוטה פחות ניתוקים
ועם האנטנה המרכזית על הגג הכי הרבה ניתוקים
מה שלא קורה עם הממיר החיצוני.
לכן אני עדיין במבוי סתום.
אולי למישהו יש רעיון?
עדיין אין לי מסקנה סופית.
דווקא עם אנטנה פסיבית פשוטה פחות ניתוקים
ועם האנטנה המרכזית על הגג הכי הרבה ניתוקים
מה שלא קורה עם הממיר החיצוני.
לכן אני עדיין במבוי סתום.
אולי למישהו יש רעיון?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
בו ננסה להסביר קצת את הבלגן:
בחודשיים האחרונים (קיץ 2010) עקב תנאי מזג האוויר אנו קולטים באזור המרכז באפיק UHF26 514MHZ הפרעות משידורי DVB-T באותו התדר של הטלביזיה המצרית , מצרים בעבר שידרה באפיק 27 ומשום מה החליטו לעבור ולשדר באותו אפיק שלנו באזור המרכז.
אנטנה על הגג בד"כ תהייה לה קליטה טובה יותר מאשר אנטנה פנימית , אבל כאשר יש שידור באותו האפיק
קולטים גם יותר הפרעות במקרה זה את שידורי מצרים, דווקא אנטנה קטנה ואיכותית שמוצאים מחוץ לחלון תיתן לעיתים תוצאה טובה יותר מכיוון שהשידור המפריע נקלט פחות והשידור המקומי של הרשות נקלט אומנם בעוצמה נמוכה יותר אבל עם פחות הפרעות, ניתן גם להשתמש באנטנות חיצוניות על הגג איכותיות יותר לדוגמא:
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=48

שניתן לכוון אותה במדויק למשדר הקרוב או החזק ביותר, מה שיכול לשפר את המצב.
אצלי בבית ברמת השרון המצב דומה, אנטנה חיצונית מכוונת לכיוון ירושלים ויש הפרעות, אבל גם עם אנטנה פנימית שהוצאתי מחוץ לחלון צפיתי בהפרעות, אני גר במקום יחסית גבוה 80 מטר מעל פני הים.
בחנות לעומת זאת ממוקמת במקום נמוך יותר הקליטה ברוב שעות היום טובה ולעיתים יש הפרעות קלות
אני קולט עם האנטנה הזאת:
[img2=550x341]http://media.shopy.co.il/shops/1234/pro ... 57249b.jpg[/img2]
אצלי בבית אני כרגע קולט הכי טוב את השידור מאפיק UHF 29 538MHZ שמגיע מהמשדר מאזור נתניה
ניתן לקלוט אצלי בבית הן עם אנטנה חיצונית והן עם אנטנה פנימית מחוץ לחלון אפיק זה למרות שגם פה הקליטה
לעיתים משתבשת אבל הרבה פחות ובד"כ ההפרעות הם בשעות הערב ולזמן קצר.
אני מתעתד להוסיף אנטנה לכיוון נתניה מה שיכול לשפר את המצב, מקווה שעזרתי.
בחודשיים האחרונים (קיץ 2010) עקב תנאי מזג האוויר אנו קולטים באזור המרכז באפיק UHF26 514MHZ הפרעות משידורי DVB-T באותו התדר של הטלביזיה המצרית , מצרים בעבר שידרה באפיק 27 ומשום מה החליטו לעבור ולשדר באותו אפיק שלנו באזור המרכז.
אנטנה על הגג בד"כ תהייה לה קליטה טובה יותר מאשר אנטנה פנימית , אבל כאשר יש שידור באותו האפיק
קולטים גם יותר הפרעות במקרה זה את שידורי מצרים, דווקא אנטנה קטנה ואיכותית שמוצאים מחוץ לחלון תיתן לעיתים תוצאה טובה יותר מכיוון שהשידור המפריע נקלט פחות והשידור המקומי של הרשות נקלט אומנם בעוצמה נמוכה יותר אבל עם פחות הפרעות, ניתן גם להשתמש באנטנות חיצוניות על הגג איכותיות יותר לדוגמא:
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=48

שניתן לכוון אותה במדויק למשדר הקרוב או החזק ביותר, מה שיכול לשפר את המצב.
אצלי בבית ברמת השרון המצב דומה, אנטנה חיצונית מכוונת לכיוון ירושלים ויש הפרעות, אבל גם עם אנטנה פנימית שהוצאתי מחוץ לחלון צפיתי בהפרעות, אני גר במקום יחסית גבוה 80 מטר מעל פני הים.
בחנות לעומת זאת ממוקמת במקום נמוך יותר הקליטה ברוב שעות היום טובה ולעיתים יש הפרעות קלות
אני קולט עם האנטנה הזאת:
[img2=550x341]http://media.shopy.co.il/shops/1234/pro ... 57249b.jpg[/img2]
אצלי בבית אני כרגע קולט הכי טוב את השידור מאפיק UHF 29 538MHZ שמגיע מהמשדר מאזור נתניה
ניתן לקלוט אצלי בבית הן עם אנטנה חיצונית והן עם אנטנה פנימית מחוץ לחלון אפיק זה למרות שגם פה הקליטה
לעיתים משתבשת אבל הרבה פחות ובד"כ ההפרעות הם בשעות הערב ולזמן קצר.
אני מתעתד להוסיף אנטנה לכיוון נתניה מה שיכול לשפר את המצב, מקווה שעזרתי.
פחות או יותר מה שנאמר מטעם ישפאר
ההסבר שלך הכי הגיוני.
כלומר אין קשר לממיר של הסוני?
ומצד שני איך לממיר חיצוני אין ניתוקים?
תוכל להתייחס לזה?
תוכל להתייחס לזה?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
Re: פחות או יותר מה שנאמר מטעם ישפאר
אם אתה משתמש באותה האנטנה באותו המיקום ובאותו הכבל והקליטה ב SONY פחות טובהyacovr כתב:ההסבר שלך הכי הגיוני.
תוכל להתייחס לזה?...
המסקנה היא שהטיונר הפנימי של ה SONY ככל הנראה קולט פחות טוב מהממיר החיצוני.
אבל לעיתים דווקא הטיונר יכול להיות רגיש יותר מידי ולכן עוצמת שידור גבוהה מידי גורמת גם היא לבעיות.
יש מקרים שמשתמשים במנחת של כמה DB כדי לפתור את הנושא.
עצתי לך היא לנסות לשפר את האנטנה החיצונית או הפנימית.
Re: פחות או יותר מה שנאמר מטעם ישפאר
אם כך זו לא תקלה בממיר של סוני.arotman כתב:אם אתה משתמש באותה האנטנה באותו המיקום ובאותו הכבל והקליטה ב SONY פחות טובהyacovr כתב:ההסבר שלך הכי הגיוני.
תוכל להתייחס לזה?...
המסקנה היא שהטיונר הפנימי של ה SONY ככל הנראה קולט פחות טוב מהממיר החיצוני.
אבל לעיתים דווקא הטיונר יכול להיות רגיש יותר מידי ולכן עוצמת שידור גבוהה מידי גורמת גם היא לבעיות.
יש מקרים שמשתמשים במנחת של כמה DB כדי לפתור את הנושא.
עצתי לך היא לנסות לשפר את האנטנה החיצונית או הפנימית....
וישפאר סוני צודקים.
הבנתי נכון?