אכסון הקפה הירוק בשקיות בד
אני קניתי מכאן: http://www.celestialgifts.com/servlet/t ... Categories
שולחים לארץ במחיר סביר. השקיות טובות לעד 2 ק"ג.
שולחים לארץ במחיר סביר. השקיות טובות לעד 2 ק"ג.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שווה לבדוק - אבל איך שזה נראה אפשר לעשות לבד לא?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני משתמש בשקיות מבד לבן עבה שאשתי תפרה לי
אני חושב שהבד היה ציפה של כרית(כמובן שעבר כביסה...).הבד לא מחורר מדי כמו יוטה ומאידך נושם.
גם אני חושב כך,בתנאי שהקפה לא מאוחסן תקופה ארוכה בצורה זו,( משמונה ימים בערך) ,אחר כך יש חדירה של לחות וזה לא נעים.
אני משתמש (לא תמיד) בשקיות יוטה קטנות שהייתי מקבל בעבר מקפה אווה,ברכישות של קפה ירוק,הפולים אכן יותר מאווררים,ואין תחושה של "מחנק" כשמוציאים אותם מהשקית,בכלים אטומים הרבה פעמים יש תחושה וריח של חוסר טריות בקפה הקלוי.
אני משתמש (לא תמיד) בשקיות יוטה קטנות שהייתי מקבל בעבר מקפה אווה,ברכישות של קפה ירוק,הפולים אכן יותר מאווררים,ואין תחושה של "מחנק" כשמוציאים אותם מהשקית,בכלים אטומים הרבה פעמים יש תחושה וריח של חוסר טריות בקפה הקלוי.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
גם אני משתמש בשקי יוטה קטנים שקניתי בחנות ביפו-ת"א, הם עושים עבודה לא רעה כל עוד לא מעמיסים אותם עד הסוף ...
הבעיה שהם לא כל כך זולים 10 שקיות במידה 20X30 ס"מ עלו כ 60 ש'.
למי שרוצה אגב החנות נקראת "אריזות יפו" והיא ממוקמת ברחוב אילת (אפשר לחפש בגוגל, יש להם אתר).
הבעיה שהם לא כל כך זולים 10 שקיות במידה 20X30 ס"מ עלו כ 60 ש'.
למי שרוצה אגב החנות נקראת "אריזות יפו" והיא ממוקמת ברחוב אילת (אפשר לחפש בגוגל, יש להם אתר).
לגבי "אריזות יפו"
בעבר בעקבות ההודעה שלך חיפשתי את החנות.מתברר שהיא אכן בדרך יפו תל אביב אבל סמוך לאלנבי דווקא.כמה חנויות מדוכן הפייס הפינתי.הבעיה שהשקיות מיוטה עם צפיפות קטנה מאד והן כמעט מחוררות
.בגלל זה תפרתי לבד.
.בגלל זה תפרתי לבד.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני כבר מזמן עליתי על זה ששקיות בד עדיפות, אני רק לא אוהב יוטה בגלל הריח והחוטים הנפרמים והמתפזרים.
הנה הפתרון שאני מצאתי ופרסמתי כאן:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &p=1011125
הנה הפתרון שאני מצאתי ופרסמתי כאן:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &p=1011125
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
Re: לגבי "אריזות יפו"
יפה מאודתמיר8 כתב:בעבר בעקבות ההודעה שלך חיפשתי את החנות.מתברר שהיא אכן בדרך יפו תל אביב אבל סמוך לאלנבי דווקא.כמה חנויות מדוכן הפייס הפינתי.הבעיה שהשקיות מיוטה עם צפיפות קטנה מאד והן כמעט מחוררות
.בגלל זה תפרתי לבד....
כפי שיונתן ציין הם לעיתים נוטים להיפרם (אבל לא משהו רציני).
אבל בקופסא אטומה ,כמעט מלאה בפולים, אין כמעט אוויר ובשקית בד יש זרימת אוויר חופשית והתחמצנות הרבה יותר גדולה, כך נראה לי.moti_r כתב:נראה לי שיש התחמצנות בכל מקרה - אלא אם אתה מקפיד לשמור את הירוקים בוואקום ולחדש את הוואקום תכופות....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה נכון.
אני מנחש שיש סיבה שבכל המקומות תמיד ממליצים לשמור את הפולים במקום יחסית מאוורר. כנראה שהסביבה האטומה דווקא הורסת אותם לאורך זמן.
קראתי שבזמן האחרון התחילו לשנע פולים בתוך מיכלי וואקום, במקום שקיות היוטה הגדולות של פעם.
מעניין לשמוע ממישהו מהתחום.
אני מנחש שיש סיבה שבכל המקומות תמיד ממליצים לשמור את הפולים במקום יחסית מאוורר. כנראה שהסביבה האטומה דווקא הורסת אותם לאורך זמן.
קראתי שבזמן האחרון התחילו לשנע פולים בתוך מיכלי וואקום, במקום שקיות היוטה הגדולות של פעם.
מעניין לשמוע ממישהו מהתחום.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
יש לי מכשיר לאריזת וואקום. נראה לי שאתחיל לארוז את הקפה בוואקום. נכון לעכשיו אני מחזיק בדרך כמות של 10 קילו. מכמה סוגי פולים באריזות שונות. חלק מהפולים האלו אחזיק יותר משנה ,נראה לי. אם זה יכל לההרס בשקית רגילה, אני אאטום את זה וזהו.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הזמנתי מכשיר וואקום (של ziplock) לפני שבועיים. מקווה לקבל אותו בקרוב ולנסות גם אני.
נראה לי שבכל מקרה עדיף לא לשמור קפה ירוק יותר מדי זמן בבית.
יש לי כאן קפה בן יותר משנה, ויש לי הרגשה שחלק מהפולים כבר פשוט לא טריים.
נראה לי שבכל מקרה עדיף לא לשמור קפה ירוק יותר מדי זמן בבית.
יש לי כאן קפה בן יותר משנה, ויש לי הרגשה שחלק מהפולים כבר פשוט לא טריים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני מניח שזה לא ענין של אוורור אלא פשוט של תנאי אחסון
אם הקפה מאוחסן במזווה קריר ואפל הכל בסדר, אבל כשהוא נמצא בארון מטבח חם שפותחים עשר פעמים ביום ועם כל הלחות בזמן האחרון...זה כבר סיפור אחר. בקיצור אני לא יודע אם יש צורך בואקום, אבל אולי קופסא אטומה יחסית עדיפה בתנאי הארץ על שקית בד
אם הקפה מאוחסן במזווה קריר ואפל הכל בסדר, אבל כשהוא נמצא בארון מטבח חם שפותחים עשר פעמים ביום ועם כל הלחות בזמן האחרון...זה כבר סיפור אחר. בקיצור אני לא יודע אם יש צורך בואקום, אבל אולי קופסא אטומה יחסית עדיפה בתנאי הארץ על שקית בד
what's next?