האם הרכב הבא שלך יהיה חשמלי? עמדות טעינה כבר יש
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אשתי מאוד התלהבה מהרעיונות של BETTER PLACE, אבל אני פחות.
לדעתי מדינת ישראל בבעיית חשמל קשה - אם נושא החשמל מגז טבעי לא יפתר תוך כמה שנים נהיה במצוקת חשמל קשה במיוחד.
לדעתי מדינת ישראל בבעיית חשמל קשה - אם נושא החשמל מגז טבעי לא יפתר תוך כמה שנים נהיה במצוקת חשמל קשה במיוחד.
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אני לא רואה מה המציאה הגדולה ב better place?
הוא בסה"כ ממיר זיהום אחד(של הבנזין) בזיהום אחר(ייצור מוגבר של חשמל לצורך מילוי הסוללות שלו) שלא לדבר על צריכת המשאבים העצומה של כל האופרציה שהוא מקים
אבל מה אני יודע? לפני הרבה שנים עם יציאת המכוניות החדשות לרחובות לונדון נדרשו בעליהן לשלוח לפניהן אדם שיכריז על בואן בכדי שלא יבהילו את הסוסים.....
הוא בסה"כ ממיר זיהום אחד(של הבנזין) בזיהום אחר(ייצור מוגבר של חשמל לצורך מילוי הסוללות שלו) שלא לדבר על צריכת המשאבים העצומה של כל האופרציה שהוא מקים
אבל מה אני יודע? לפני הרבה שנים עם יציאת המכוניות החדשות לרחובות לונדון נדרשו בעליהן לשלוח לפניהן אדם שיכריז על בואן בכדי שלא יבהילו את הסוסים.....
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
יופי של קרינה אלקטרומגנטית

בחנתי את הרכב....
שלום רב,
לשמחתי יצא לי במסגרת כלשהיא לערוך נסיעת מבחן.
הרכב היה לגונה (מומרת).
אחלה נסיעה -אין גיר קונבנציונלי - ממש מגניב....
א-ב-ל
תארו לכם לחפור את כלל המטרופולינים בכדי לספק נקודות טעינה (נזכור כי המרחק מטעינה לטעינה הוא כ150 מייל- וגם זה בחסד מדידתי), זהו הפרוייקט הגדול באמת - התשתית - הרי GM כבר יצרה מכוניות כאלו לפני כ-10 שנים.
אני מאחל בהצלחה לכל העוסקים במלאכה - יישר כח פרוייקט לאומי (וכלל עולמי חשוב).
דרור
לשמחתי יצא לי במסגרת כלשהיא לערוך נסיעת מבחן.
הרכב היה לגונה (מומרת).
אחלה נסיעה -אין גיר קונבנציונלי - ממש מגניב....
א-ב-ל
תארו לכם לחפור את כלל המטרופולינים בכדי לספק נקודות טעינה (נזכור כי המרחק מטעינה לטעינה הוא כ150 מייל- וגם זה בחסד מדידתי), זהו הפרוייקט הגדול באמת - התשתית - הרי GM כבר יצרה מכוניות כאלו לפני כ-10 שנים.
אני מאחל בהצלחה לכל העוסקים במלאכה - יישר כח פרוייקט לאומי (וכלל עולמי חשוב).
דרור
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אז זהו שמנוע חשמלי הרבה יותר יעיל ממנוע בנזין שחלק גדול מהאנרגייה בו מבוזבזת על חום ולכן יותר יעיל לייצר חשמל מאשר תנועה, אני לא יודע אם מישהו זוכר אבל רוב הרכבות בעולם היום הם חשמליות ומייצרות חשמל על ידי מנוע דיזל.
כמו כן הורדה דרסטית במשקל הרכב עקב הסרת מנוע ששוקל כמה מאות קילוגרם ותיבת הילוכים ששוקלת גם כן
לא מעט מביאים אותנו למקדם יעילות גבוה שדורש ייצור פחות אנרגיה, אגב 150 מייל זה המון לתנאי הארץ זה אומר כמעט שבוע של נסיעה הלוך ושוב לעבודה וחזרה ללא טעינה! ברוב המקרים מדובר ב 200 ק"מ בלבד שזה עדיין לא מעט.
http://www.fueleconomy.gov/feg/evtech.shtml
עדיין נזדקק להגדלת כושר ייצור החשמל בישראל אבל המעבר יקרה לא מהרגע להרגע ואני מוכן להמר על כ 10 שנים שזה פחות או יותר הזמן הדרוש לתכנן ולהקים תחנת כוח נוספת עם כל התהליכים הבירוקרטיים.
מכוניות חשמליות היו כבר קיימות באמצע המאה ה 19 לפניי הקמת תעשיית הרכב בתחילת המאה ה 20 ועקב גילוי מקור אנרגייה זול הנפט ובעיות של טווח הנושא נדחק לצדדים ולא פותח יותר מידי במשך עשרות שנים.
http://inventors.about.com/library/week ... ctrica.htm
כמו כן הורדה דרסטית במשקל הרכב עקב הסרת מנוע ששוקל כמה מאות קילוגרם ותיבת הילוכים ששוקלת גם כן
לא מעט מביאים אותנו למקדם יעילות גבוה שדורש ייצור פחות אנרגיה, אגב 150 מייל זה המון לתנאי הארץ זה אומר כמעט שבוע של נסיעה הלוך ושוב לעבודה וחזרה ללא טעינה! ברוב המקרים מדובר ב 200 ק"מ בלבד שזה עדיין לא מעט.
http://www.fueleconomy.gov/feg/evtech.shtml
עדיין נזדקק להגדלת כושר ייצור החשמל בישראל אבל המעבר יקרה לא מהרגע להרגע ואני מוכן להמר על כ 10 שנים שזה פחות או יותר הזמן הדרוש לתכנן ולהקים תחנת כוח נוספת עם כל התהליכים הבירוקרטיים.
מכוניות חשמליות היו כבר קיימות באמצע המאה ה 19 לפניי הקמת תעשיית הרכב בתחילת המאה ה 20 ועקב גילוי מקור אנרגייה זול הנפט ובעיות של טווח הנושא נדחק לצדדים ולא פותח יותר מידי במשך עשרות שנים.
http://inventors.about.com/library/week ... ctrica.htm
לפחות בייצור חשמל יש אלטרנטיבות וניתן ליצור חשמל ממקורות חלופיים, חלקם טבעיים הרבה יותר. אין הרבה דרכים ליצור בנזין.oferlaor כתב:אשתי מאוד התלהבה מהרעיונות של BETTER PLACE, אבל אני פחות.
לדעתי מדינת ישראל בבעיית חשמל קשה - אם נושא החשמל מגז טבעי לא יפתר תוך כמה שנים נהיה במצוקת חשמל קשה במיוחד....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הפתרון האידיאלי לפחות לארץ יהיה לשים לוחות סולאריים על גג המכוניות - או שכל כולה לוחות סולאריים. במדינת השמש - זה אמור להספיק.
מי שייסע לאילת ייקח איתו מצבר נוסף או לחלופין נגרר עם עוד תאים סולריים
מי שייסע לאילת ייקח איתו מצבר נוסף או לחלופין נגרר עם עוד תאים סולריים