דיון לוהט: LCD או פלאסמה ? (למען יקראו וילמדו...)
-
UV_Protection
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
חברים, בפני כל אחד מאיתנו עלתה הסוגיה
האם לרכוש פלאסמה או LCD (לפחות אלה מאיתנו
שרוצים להשיג את חויית הצפייה האולטימטיבית !)
אני יודע שלפחות אני נמצא בדילמה מאוד קשה ולא
יודע במה לבחור - ספרו לי ולשאר חברי הפורום
מדוע האחת עדיפה על השנייה ?!
מה יש שם שאין פה ?
אם אפשר גם להמליץ על דגמים מסוימים
זה יועיל לכולנו...
תודה רבה לכל התורמים לדיון !
האם לרכוש פלאסמה או LCD (לפחות אלה מאיתנו
שרוצים להשיג את חויית הצפייה האולטימטיבית !)
אני יודע שלפחות אני נמצא בדילמה מאוד קשה ולא
יודע במה לבחור - ספרו לי ולשאר חברי הפורום
מדוע האחת עדיפה על השנייה ?!
מה יש שם שאין פה ?
אם אפשר גם להמליץ על דגמים מסוימים
זה יועיל לכולנו...
תודה רבה לכל התורמים לדיון !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78826
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- קיבל תודות: 15 פעמים
האמת שבפורום יש הרבה שירשורים בנושא הזה - כמובן שלא ניתן לצודד באחת מהטכנולוגיות באופן מוחלט,
כל אחד שירשום מה יש לו בבית או מה הוא מעדיף - הוא יסתמך על צרכיו האישיים - כמובן שבגדול לא ניתן
לפסוק שמשהו יותר טוב ממשהו אחר גם אם בן-אדם אחד ניסה את שני הדברים - מפני שזה כמובן תלוי בתנאים שאותו בן אדם צפה באותו אמצעי תצוגה כגון: מרחק הצפייה, תאורה, מיקום, כיול מסך, סוג חיבור ועוד...
ואלו כמובן דברים שמשתנים - אף פעם לא ניתן להגיע למצב שבו רואים בדיוק אותו דבר באותו סוג מסך אצל
שני אנשים שונים...וכמובן כל אחד רואה את הדברים אחרת...זיכרו זאת
בכל מקרה אחלה נושא לדיום ואם באמת זה יהיה מרוכז בשירשור אחד עם דוגמאות של אנשים ,המלצות וכו' זה דבר טוב
כל אחד שירשום מה יש לו בבית או מה הוא מעדיף - הוא יסתמך על צרכיו האישיים - כמובן שבגדול לא ניתן
לפסוק שמשהו יותר טוב ממשהו אחר גם אם בן-אדם אחד ניסה את שני הדברים - מפני שזה כמובן תלוי בתנאים שאותו בן אדם צפה באותו אמצעי תצוגה כגון: מרחק הצפייה, תאורה, מיקום, כיול מסך, סוג חיבור ועוד...
ואלו כמובן דברים שמשתנים - אף פעם לא ניתן להגיע למצב שבו רואים בדיוק אותו דבר באותו סוג מסך אצל
שני אנשים שונים...וכמובן כל אחד רואה את הדברים אחרת...זיכרו זאת
בכל מקרה אחלה נושא לדיום ואם באמת זה יהיה מרוכז בשירשור אחד עם דוגמאות של אנשים ,המלצות וכו' זה דבר טוב
-golan-
-
UV_Protection
-
- חבר שרק התחיל

אני אתחיל עם דוגמא שלי:
באחרונה רכשתי LCD 32 של טושיבה wl55
האכזבה הייתה גדולה אומנם חיברתי את הLCD
עם RCA אבל גם ניסיתי בSCART לRGB למרות
שהיה שינוי קל עדיין לא היה שווה לזרוק על זה 8900 ש"ח
לפח ! חייב לציין שקניתי אותה במחסני חשמל באזור הקריות
והשירות היה פשוט גרוע בצורה זוועתית הדבר היחיד
שהיה שם טוב זה רק מבחר רחב של תצוגות (למי שרוצה להתרשם ולא לקנות שילך לשם)
ומענה טלפוני מהיר - ענו מהר לטלפון אבל לא היה אף אחד
שיענה על השאלות ולא חזרו פעם אחת אחרי שהשארתי עשר הודעות
לפחות (היזהרו מהחנות הזו !!!)
ועכשיו נחזור לנושא, אחרי שהתייעצתי קלות עם חברי הפורום
המעולה הזה שבאמת עזרו לי רבות החלטתי לצאת ולחקור
לטובתי ולטובת הכלל מגוון רחב מאוד של LCD ופלאסמות
אחת החנויות שביקרתי בה הייתה לגאסי אודיו בצומת ק. אתא
ושם מעבר להכל המקצועיות והאדיבות והשירות המלווה
הסברים מעולים שם מצאתי תשובות לכל שאלותיי
(חשוב לציין ששרגי שהינו חבר בפורום ועובד בלגאסי
הוא שנתן לי את כל ההסברים והתשובות - תודה לו.)
מה שלפחות אני הבנתי שכרגע פלאסמה הרבה יותר
מומלצת נותנת מענה איכותי בהרבה לשידורי הממיר והלוויין
(לפחות ממה שראיתי)
אבל כמו לכל דבר יש יתרונות וחסרונות ...
אשמח אם תפרטו פה גם מניסיונכם מר\שמח
על LCD או פלאסמות!
מפאת חוסר הידע והניסיון לא אתיימר לפרט יותר
מדי רק ציינתי את ניסיוני המר עם הLCD
הנ"ל.
תודה,
יובל.
האכזבה הייתה גדולה אומנם חיברתי את הLCD
עם RCA אבל גם ניסיתי בSCART לRGB למרות
שהיה שינוי קל עדיין לא היה שווה לזרוק על זה 8900 ש"ח
לפח ! חייב לציין שקניתי אותה במחסני חשמל באזור הקריות
והשירות היה פשוט גרוע בצורה זוועתית הדבר היחיד
שהיה שם טוב זה רק מבחר רחב של תצוגות (למי שרוצה להתרשם ולא לקנות שילך לשם)
ומענה טלפוני מהיר - ענו מהר לטלפון אבל לא היה אף אחד
שיענה על השאלות ולא חזרו פעם אחת אחרי שהשארתי עשר הודעות
לפחות (היזהרו מהחנות הזו !!!)
ועכשיו נחזור לנושא, אחרי שהתייעצתי קלות עם חברי הפורום
המעולה הזה שבאמת עזרו לי רבות החלטתי לצאת ולחקור
לטובתי ולטובת הכלל מגוון רחב מאוד של LCD ופלאסמות
אחת החנויות שביקרתי בה הייתה לגאסי אודיו בצומת ק. אתא
ושם מעבר להכל המקצועיות והאדיבות והשירות המלווה
הסברים מעולים שם מצאתי תשובות לכל שאלותיי
(חשוב לציין ששרגי שהינו חבר בפורום ועובד בלגאסי
הוא שנתן לי את כל ההסברים והתשובות - תודה לו.)
מה שלפחות אני הבנתי שכרגע פלאסמה הרבה יותר
מומלצת נותנת מענה איכותי בהרבה לשידורי הממיר והלוויין
(לפחות ממה שראיתי)
אבל כמו לכל דבר יש יתרונות וחסרונות ...
אשמח אם תפרטו פה גם מניסיונכם מר\שמח
על LCD או פלאסמות!
מפאת חוסר הידע והניסיון לא אתיימר לפרט יותר
מדי רק ציינתי את ניסיוני המר עם הLCD
הנ"ל.
תודה,
יובל.
הwl 32 55 האחרת .
יובל
לפי מיטב ידיעתי מחסני חשמל לא נותנים אחריות של ניופאן
בדגמים המקבילים של ניופאן יש רזולוציה גבוהה יותר
לפי מיטב ידיעתי מדובר ב 1366 על 768 .
מה הרזולוציה אצלך ?
נ.ב.
היית הולך על דגם 58 .
יותר מתאים לשידורי טלויזיה ובעלת חדות גבוהה יותר.
אמנם יקרה יותר אך עושה את ההבדל בגדול
לפי מיטב ידיעתי מחסני חשמל לא נותנים אחריות של ניופאן
בדגמים המקבילים של ניופאן יש רזולוציה גבוהה יותר
לפי מיטב ידיעתי מדובר ב 1366 על 768 .
מה הרזולוציה אצלך ?
נ.ב.
היית הולך על דגם 58 .
יותר מתאים לשידורי טלויזיה ובעלת חדות גבוהה יותר.
אמנם יקרה יותר אך עושה את ההבדל בגדול
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
עברנו את זה כבר אינספור פעמים.
אני אישית מעדיף את LCD ויש לי טושיבה 32WL58.
בגלל הרזולוציה, בגלל יכולות HD, בגלל שאין את בעיית הצריבה, בגלל היכולת לחבר מחשב בלי איבוד ועיווט המידע המוצג, ובגלל קונטרסט ובהירות גבוהים יותר בפועל בתנאי צפייה שלי לעומת מה שהפלזמות הטובות מציעות. וגם בגלל שזו טלוויזיה עם 2 טיונרים ורמקולים מובנים ושלט נוח, ולא מסך תצוגה כמעט תעשייתי בלי הרמקולים ועם שלט לא אסטטי.
אבל זה לא משנה.
מה שחשוב - בנאדם שלא מבין למה הוא צריך טלוויזיה שטוחה, קונה אותה במחסני חשמל ומחבר אותה בכבל RCA ליציאת ממיר מעפן של חברה רב-ערוצית חאפרית - אכן יתאכזב קשות, ואין מה לעשות עם זה!
אני אישית מעדיף את LCD ויש לי טושיבה 32WL58.
בגלל הרזולוציה, בגלל יכולות HD, בגלל שאין את בעיית הצריבה, בגלל היכולת לחבר מחשב בלי איבוד ועיווט המידע המוצג, ובגלל קונטרסט ובהירות גבוהים יותר בפועל בתנאי צפייה שלי לעומת מה שהפלזמות הטובות מציעות. וגם בגלל שזו טלוויזיה עם 2 טיונרים ורמקולים מובנים ושלט נוח, ולא מסך תצוגה כמעט תעשייתי בלי הרמקולים ועם שלט לא אסטטי.
אבל זה לא משנה.
מה שחשוב - בנאדם שלא מבין למה הוא צריך טלוויזיה שטוחה, קונה אותה במחסני חשמל ומחבר אותה בכבל RCA ליציאת ממיר מעפן של חברה רב-ערוצית חאפרית - אכן יתאכזב קשות, ואין מה לעשות עם זה!
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
התקנת צלחת לוויין פרטית זו לא אופציה שמתאימה לכל אחד :\Pakostnik כתב: ... ומחבר אותה בכבל RCA ליציאת ממיר מעפן של חברה רב-ערוצית חאפרית - אכן יתאכזב קשות, ואין מה לעשות עם זה!...
עד "45 (כולל) - LCD
יתרונות:
- תמונה חדה הרבה יותר
- אין החזרים והשתקפויות על הפנל
- רמקולים מובנים
- אין זמזומים ופליטת חום
- אין בעיות צריבה
חסרונות:
- מעבירה בדיוק אכזרי את כל פגעי השידור בכבלים/לווין
- כל היצרנים שראיתי נוטים בכיווני ה default להדגיש את הקונטרסט למידה קורעת עין, זה מושך קונים באולם תצוגה, אבל לצפייה בבית זה רע. צריך לעבוד די קשה עם כיוונים כדי להגיע לתמונה נעימה לעין
- בדגמים זולים תופעת מריחות, בדגמים יקרים התופעה כמעט ואינה מודגשת
- בדגמים זולים רמת הצבע השחור לא מספקת
- מחיר
מי שרוצה LCD חייב לדעתי לשקול אך ורק את הדגמים האחרונים והיותר טובים של יצרנים מובילים (כמו פיליפס ו-שארפ) התמונה שמתקבלת מהם היא פנטסטית
מכשירים זולים ובמיוחד של מותגי מדבקה הם לא יותר מאשר מסכי מחשב מהדור הקודם שיספקו רק מפח נפש
לי יש LCD "37 של פיליפס מסדרת PF9830 שזו הסדרה הבכירה שלהם.
יצא לי לראות גם דגמים אחרים של פיליפס, מכשירים הכוללים פיקסל פלוס (סדרות 7320 7420 9966) מציעים תמונה מעולה בעלות זולה הרבה יותר.
ה 42PF7420 למרות מחירה הצנוע ,הצליחה לבייש כל פלזמה שעמדה לצידה (בהצגת DVD רגיל ממכשיר בסיסי וזול)
יתרונות:
- תמונה חדה הרבה יותר
- אין החזרים והשתקפויות על הפנל
- רמקולים מובנים
- אין זמזומים ופליטת חום
- אין בעיות צריבה
חסרונות:
- מעבירה בדיוק אכזרי את כל פגעי השידור בכבלים/לווין
- כל היצרנים שראיתי נוטים בכיווני ה default להדגיש את הקונטרסט למידה קורעת עין, זה מושך קונים באולם תצוגה, אבל לצפייה בבית זה רע. צריך לעבוד די קשה עם כיוונים כדי להגיע לתמונה נעימה לעין
- בדגמים זולים תופעת מריחות, בדגמים יקרים התופעה כמעט ואינה מודגשת
- בדגמים זולים רמת הצבע השחור לא מספקת
- מחיר
מי שרוצה LCD חייב לדעתי לשקול אך ורק את הדגמים האחרונים והיותר טובים של יצרנים מובילים (כמו פיליפס ו-שארפ) התמונה שמתקבלת מהם היא פנטסטית
מכשירים זולים ובמיוחד של מותגי מדבקה הם לא יותר מאשר מסכי מחשב מהדור הקודם שיספקו רק מפח נפש
לי יש LCD "37 של פיליפס מסדרת PF9830 שזו הסדרה הבכירה שלהם.
יצא לי לראות גם דגמים אחרים של פיליפס, מכשירים הכוללים פיקסל פלוס (סדרות 7320 7420 9966) מציעים תמונה מעולה בעלות זולה הרבה יותר.
ה 42PF7420 למרות מחירה הצנוע ,הצליחה לבייש כל פלזמה שעמדה לצידה (בהצגת DVD רגיל ממכשיר בסיסי וזול)
אם משווים תפוחים לתפוחים אז פלזמה לא זולה היום יותר מ LCD עד "45. בואו ננפץ את המיתוס הזה אחת ולתמיד.
גם אם משוים פלזמות "HD" בגודל "42-"43 (כלומר כאלו שמציגות XGA 1024x768) ל LCD מודרני בגדלים הנ"ל (כלומר כזה שמציג 720p - 1080p), אז בשני המקרים טווח המחירים הוא 15K - 30K ש"ח בארץ. דא"ג, בארה"ב יש כמה דגמי מדבקה (למשל Westinghouse שמשתמשת בפאנל של CHI-MEI) שמפיקים ביצועים מעולים בגדלים הנ"ל, ומחירם זול משמעותית. חלקם בעלי פאנל של 1080p - תראו לי פלזמה בגודל הזה שמסוגלת לכך (לא ב CES אלא כזו שניתן לרכוש היום). לדעתי עניין של זמן קצר עד שמישהו פה בארץ ירים את הכפפה וייבא את הדגמים הנ"ל או דגמי מדבקה שמשתמשים בפאנלים דומים, ואז לא רק שהמחירים יהיו דומים, אלא המצב יתהפך. זו כבר המציאות היום בארה"ב.
גם אם משוים פלזמות "HD" בגודל "42-"43 (כלומר כאלו שמציגות XGA 1024x768) ל LCD מודרני בגדלים הנ"ל (כלומר כזה שמציג 720p - 1080p), אז בשני המקרים טווח המחירים הוא 15K - 30K ש"ח בארץ. דא"ג, בארה"ב יש כמה דגמי מדבקה (למשל Westinghouse שמשתמשת בפאנל של CHI-MEI) שמפיקים ביצועים מעולים בגדלים הנ"ל, ומחירם זול משמעותית. חלקם בעלי פאנל של 1080p - תראו לי פלזמה בגודל הזה שמסוגלת לכך (לא ב CES אלא כזו שניתן לרכוש היום). לדעתי עניין של זמן קצר עד שמישהו פה בארץ ירים את הכפפה וייבא את הדגמים הנ"ל או דגמי מדבקה שמשתמשים בפאנלים דומים, ואז לא רק שהמחירים יהיו דומים, אלא המצב יתהפך. זו כבר המציאות היום בארה"ב.
פלזמה,
פשוט בגלל שהיא יותר איכותית בשידורי טלוויזייה, יותר גדולה ויותר זולה.
למה לא LCD?
כי אני לא מאמין בלקנות מוצר שישמש אותי במלואו לפי דעתי רק בעוד שנה\שנתיים עבור הדור הבא של ה-DVD או בעוד כ-4-3 שנים כשייחלו שידורי HDTV בצורה מסודרת בארץ.
* עד אז יש אפשרות טובה שיהיו בכלל טכנולוגיות תצוגה אחרות יותר טובות ויותר זולות.
אני חושב שהיתרונות של הפלזמה עולים על החסרונות אך החסרונות של ה-LCD עולים על היתרונות .
יש לי פלזמה פנסוניק PW8 .
פשוט בגלל שהיא יותר איכותית בשידורי טלוויזייה, יותר גדולה ויותר זולה.
למה לא LCD?
כי אני לא מאמין בלקנות מוצר שישמש אותי במלואו לפי דעתי רק בעוד שנה\שנתיים עבור הדור הבא של ה-DVD או בעוד כ-4-3 שנים כשייחלו שידורי HDTV בצורה מסודרת בארץ.
* עד אז יש אפשרות טובה שיהיו בכלל טכנולוגיות תצוגה אחרות יותר טובות ויותר זולות.
אני חושב שהיתרונות של הפלזמה עולים על החסרונות אך החסרונות של ה-LCD עולים על היתרונות .
יש לי פלזמה פנסוניק PW8 .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78826
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
israeli2k,
פיוניר ופנסוניק כבר מוכרות פלאזמות 1080P בגדלי 50" בארה"ב.
בחודשים הקרובים זה גם יגיע לארץ (זה תלוי ביבואנים).
פיוניר ופנסוניק כבר מוכרות פלאזמות 1080P בגדלי 50" בארה"ב.
בחודשים הקרובים זה גם יגיע לארץ (זה תלוי ביבואנים).
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
הדעה האישית שלי:
במקום שאני רוצה להינות באמת מצפייה נטו כמו הסלון (והאמת שאני כבר לא מדבר רק על טלויזיה, אני מדבר גם על סרטים במחשב ועל DVD) אני מעדיף פלאזמה. לא יעזור, התמונה של הפלאזמות הטובות פשוט נראית לי טוב יותר מכל LCD שראיתי. טלויזיה (יס/כבלים) על LCD היא בכלל בלתי נסבלת מבחינתי בסלון.
בחדר השינה לעומת זאת מספיק לי 32" ולא כל כך איכפת לי איך רואים, ולא בא לי לדאוג אם נרדמתי עם מסך דלוק על איזה ערוץ עם לוגו ושם אני עומד לשים LCD.
אני לא כל כך מבין את אלו שמתלהבים מ- LCD, צבהים בוהקים ומעוותים וכל מיני ריצודים לא עושים לי את זה, אבל על טעם וריח...
במקום שאני רוצה להינות באמת מצפייה נטו כמו הסלון (והאמת שאני כבר לא מדבר רק על טלויזיה, אני מדבר גם על סרטים במחשב ועל DVD) אני מעדיף פלאזמה. לא יעזור, התמונה של הפלאזמות הטובות פשוט נראית לי טוב יותר מכל LCD שראיתי. טלויזיה (יס/כבלים) על LCD היא בכלל בלתי נסבלת מבחינתי בסלון.
בחדר השינה לעומת זאת מספיק לי 32" ולא כל כך איכפת לי איך רואים, ולא בא לי לדאוג אם נרדמתי עם מסך דלוק על איזה ערוץ עם לוגו ושם אני עומד לשים LCD.
אני לא כל כך מבין את אלו שמתלהבים מ- LCD, צבהים בוהקים ומעוותים וכל מיני ריצודים לא עושים לי את זה, אבל על טעם וריח...
HiFiMusic IL
-
UV_Protection
-
- חבר שרק התחיל

המלצה שלי:
כמו בכל דבר תמיד יהיה יותר טוב ויותר יקר
ואי אפשר לשים לזה גבול לכן מי שמעוניין בLCD
או פלאסמה שירכוש עכשיו ולא המחיר עצום
כי חבל להשקיע במשהו שבקרוב מאוד הערך שלו ירד
משמעותית ע"י דגמים חדשים שיכנסו
לשוק ...
לכן אני החלטתי להמתין עם הרכישה
לפחות לזמן הקרוב ... אולי בעתיד
יהיה משהו שכן יהיה שווה להשקיע בו סכומים
כאלה !
ואי אפשר לשים לזה גבול לכן מי שמעוניין בLCD
או פלאסמה שירכוש עכשיו ולא המחיר עצום
כי חבל להשקיע במשהו שבקרוב מאוד הערך שלו ירד
משמעותית ע"י דגמים חדשים שיכנסו
לשוק ...
לכן אני החלטתי להמתין עם הרכישה
לפחות לזמן הקרוב ... אולי בעתיד
יהיה משהו שכן יהיה שווה להשקיע בו סכומים
כאלה !
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
בגדלים שאני צופה (32''), LCD. זאת משום שלשימושים שלי, מה שאני באמת מחפש הוא מסך מחשב גדול ויעיל.
אני צופה בסרטים באמצעות ה HTPC בחיבור DVI, יש לי קצת תכני HD, ואני אפילו משחק לפעמים במשחקי מחשב על הטלוויזיה.
לכן, חשוב לי מאוד שהרזולוציה שתוצג תהיה HD אמיתי, של מסך מחשב לכל דבר, עד לרמת חדות המאפשרת קריאת טקסט קטן.
בחיבור DVI אין מריחות ואין בטיח, לא בסרטים ולא במשחקים. הכל חד לחלוטין, התנועה על המסך זורמת יפה מאוד, והקונטרסט והצבעים נעימים לעין.
אז בקיצור, אני חיפשתי מסך מחשב גדול. פלזמה גם אין בגודל הזה, ובגדלי ה 37'' ומעלה, לקבל את מה שאני מחפש יעלה הרבה יותר מידי כסף.
לצפות בטלוויזיה דרך ממיר? לחבר את המסך ל DVD שלא יכול לעשות UPSCALING? כן, זה נראה מעעעפן. אבל אין לי ציפיות כאלה.
אני צופה בסרטים באמצעות ה HTPC בחיבור DVI, יש לי קצת תכני HD, ואני אפילו משחק לפעמים במשחקי מחשב על הטלוויזיה.
לכן, חשוב לי מאוד שהרזולוציה שתוצג תהיה HD אמיתי, של מסך מחשב לכל דבר, עד לרמת חדות המאפשרת קריאת טקסט קטן.
בחיבור DVI אין מריחות ואין בטיח, לא בסרטים ולא במשחקים. הכל חד לחלוטין, התנועה על המסך זורמת יפה מאוד, והקונטרסט והצבעים נעימים לעין.
אז בקיצור, אני חיפשתי מסך מחשב גדול. פלזמה גם אין בגודל הזה, ובגדלי ה 37'' ומעלה, לקבל את מה שאני מחפש יעלה הרבה יותר מידי כסף.
לצפות בטלוויזיה דרך ממיר? לחבר את המסך ל DVD שלא יכול לעשות UPSCALING? כן, זה נראה מעעעפן. אבל אין לי ציפיות כאלה.
-
UV_Protection
-
- חבר שרק התחיל

- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
זו טלוויזית מדבקה (נמכרת תחת מותגי המדבקה Dantax, Provision וגם Hyundai), שווידאתי איזה פנל יש לה (של LG, דגם DX-3003), מאיזה דור, והשוויתי ל LG ממותגת מאותו הדור (שעלתה כמה אלפים יותר, לא היה שום הבדל ב DVI ובקומפוננט).
הדגם נקרא HQL-320WR, וניתן, כאמור, למצוא אותו בדיוק בכמה וכמה טלוויזיות.
הדגם נקרא HQL-320WR, וניתן, כאמור, למצוא אותו בדיוק בכמה וכמה טלוויזיות.
תצוגת מסך!!!
כאשר השוותי בין שתי סוגי המסכים בחנות שמתי לב שב-LCD:
1) התמונה מאין מלאכותית\פלסטית (כאילו הכל סרט מצוייר)
2) מה שהכי הפריעה לי זה סקלת הגוונים, כלומר התצוגה מלבן לשחור וכל מה שבניהם. משום מה גווני האפור לא ברורים, בצינות חשוכות כאשר יש מקור אור אחד הדבר מורגש בברור.
האם רק אני שמתי לב לכך?
1) התמונה מאין מלאכותית\פלסטית (כאילו הכל סרט מצוייר)
2) מה שהכי הפריעה לי זה סקלת הגוונים, כלומר התצוגה מלבן לשחור וכל מה שבניהם. משום מה גווני האפור לא ברורים, בצינות חשוכות כאשר יש מקור אור אחד הדבר מורגש בברור.
האם רק אני שמתי לב לכך?
בדיוק אתמול כתבתי על זה בתפוז............
אחרי שעד היום הייתי תומך במסכי פלזמה עקב יתרון לגודל ואיכות תמונה עדיפה (לדעתי) לאחרונה נוכחתי לראות ש-screendoor שיש לפלזמות 42" מרזולוציה "רגילה" הוא פשוט too much וכדי לא לשים לב אליו צריך להתרחק איזה 3 מטר ואולי יותר............
ב-LCD כמובן הבעיה הזו לא קיימת בכלל בגלל צפיפות הפיקסלים גדולה הרבה יותר......
אני ד"א צופה היום ב-CRT 34" ממרחק של כ-2 מטר וזה ממש לא נראה לי גדול מדיי.
אחרי שעד היום הייתי תומך במסכי פלזמה עקב יתרון לגודל ואיכות תמונה עדיפה (לדעתי) לאחרונה נוכחתי לראות ש-screendoor שיש לפלזמות 42" מרזולוציה "רגילה" הוא פשוט too much וכדי לא לשים לב אליו צריך להתרחק איזה 3 מטר ואולי יותר............
ב-LCD כמובן הבעיה הזו לא קיימת בכלל בגלל צפיפות הפיקסלים גדולה הרבה יותר......
אני ד"א צופה היום ב-CRT 34" ממרחק של כ-2 מטר וזה ממש לא נראה לי גדול מדיי.