הספקים במגברים ורמקולים..

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
fridr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, מה קורה?

אני די חדש בתחום ואני מנסה ללמוד קצת על מערכות קולנוע ביתיות..
ממה שהבנתי כבר ככל שההספק של הרמקולים והמגבר גבוה יותר, כך הם בעצם חזקים יותר. אם ההספק במגבר הוא סטריאו: 2x130w סוראונד: 7x130w אז אני יכול להסיק מכך שהוא 7 ערוצים? דבר נוסף, אם אני מחבר למגבר הזה רק 5 רמקולים אז ההספק לכל ערוץ יהיה גבוה מ 130w לא?

אם הרמקולים שלי הם רק 100w והמגבר מסוגל לספק 130w אז אני אקבל תפוקה של הנמוך מביניהם, נכון? במקרה הזה 100w .. אגב, אני יכול לשרוף ככה את הרמקולים?

תעזרו לי..
תודה.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

הנושא מעט מורכב וכדאי גם שתקרא את מאמרי המועדון

שליחה #2 

באופן כללי ההספק הנקוב למגבר שמגדיר יצרן אחד, יכול להיות שונה מהגדרה של יצרן אחר, ולא תמיד ההדיוט התמים יודע לקרוא זאת בין השורות.

אפשר להוציא 130 ואט מרמקול של 100 ואט. אם תנגן מוסיקת פופ מודרנית במלוא העוצמה במשך זמן רב, תוכל בהחלט לשרוף את הרמקול.

במציאות, אדם שפוי לא משמיע עם רמקול נורמלי עוצמה יותר גדולה מ- 20 ואט, להוציא מקרים נדירים (למשל במוסיקה קלאסית שרמתה הממוצעת נמוכה מאוד והשיאים הרגעיים שלה גבוהים מאוד) של אספקה רגעית של שיא.

בצורת שמיעה כזו אפשר לעבוד עם רמקול של 100 ואט עם רסיבר של 130 ואט. כמובן שזה לא חיבור אופטימאלי, אבל זה יכול לפעול טוב עבור חדר / חלל קטן.

לשמיעה באיכות גבוהה מחברים רמקול שיכול לשאת תחום רחב של הספקים, ואשר יכול לפעול באופן ממושך עם הספק יותר גבוה מאשר המגבר נותן. כך יש סיכוי שהאיכות ולא רק הכמות תהיה יותר טובה.

ברסיבר של 7.1 אם לא תנצל את כל המוצאים, אין זה אומר שאתה יכול להעביר הספק מיציאה לא מחוברת לאחרת. דבר כזה קיים רק במגברים מיוחדים של Hi End שיש להם סידור מיוחד לכך למשל בל קנטו.
למעשה בכל רסיבר ממוצע אם קוראים היטב בין השורות, הוא אינו מסוגל לספק 7 כפול 130 שזה קרוב ל- 1000 ואט באופן רציף. היצרנים סומכים על כך שבמציאות אין כמעט מצב כזה.

fridr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ז"א שאתה מציע לחבר רמקולים עם הספקים גבוהים יותר מהמגבר, על מנת לשמוע מוסיקה איכותית יותר?
איך אני יכול לדעת את ההספק האמיתי של המגבר/הרמקול, אם, לפי דבריך, היצרן לא תמיד "אומר את האמת"?

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

עליך לחפש אם יש איזכור של ערך יותר נמוך

שליחה #4 

למשל אם תסתכל באתר החדש שלנו ביקורות מוצרים אז רמקול פאראדים מוניטור 5 יכול לפעול בין 15 ל 175 ואט אם זכרוני נכון, אבל מותר לו רק 120 ואט באופן רציף.

לרמקול כזה יספיק גם מגבר רסיבר שמוציא "רק" 80 ואט לערוץ כמו למשל סוג פופולרי של HK.
אם לוקחים בחשבון שרמקול כזה כמו שציינתי יורד בעכבה שלו אפילו עד 4 אוהם, בתדרי באס של 100 עד 200, גם ה- HK יכול לדחוף בפוטנציה הספק קרוב למקסימום הרגעי המותר לרמקול.

בכל מקרה אפשר מעשית עדיין לעבוד עם ערכי הספק רמקול - מגבר כמו שציינת בשאלה הראשונה, ללא כל חשש כל עוד אינך משמיע סאונד פרוע בעוצמה מקסימלית, והרמקול הוא של יצרן מכובד כמו זה שהוזכר, או קף, מישן B&W, ג'אמו, טאנוי, קליפש, ועוד רבים אחרים.

fridr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בחירת סט..

שליחה #5 

מהן החברות הטובות לפי דעתך של מגברים ורמקולים?
מה דעתך על הסט הבא:

http://www.zap.co.il/compModels.asp?model_id=360669
http://www.zap.co.il/compModels.asp?model_id=343022

חשבתי אולי לצרף גם סאב וופר בנפרד..
התקציב שעומד לרשותי הוא כ 5000 ש"ח לכל הסט..
*מדובר במרתף בגודל 50 מ"ר*

תודה,

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #6 

הרמקולים הינם גרועים ביותר. בתקציב כזה אין סיבה להשקיע ברסיבר יותר מ-2,000 ש"ח. כך תוכל להשקיע יותר ברמקולים.
חברות מומלצות:
MISSION
WHARFEDALE
JMLAB
JAMO
B&W
PARADIGM

fridr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

יקר..

שליחה #7 

הרמקולים שהבאת לי ממש יקרים..
אם אני רוצה להרכיב סט רגיל של חמישה רמקולים מהחברות הללו,
זה לא יהיה זול יותר מ 6000 ש"ח, צריך עוד להוסיף מגבר.. ואז זה נהיה קצת יקר..

יש איזה סט שהוא טוב ויחסית זול?

tomy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

Re: הנושא מעט מורכב וכדאי גם שתקרא את מאמרי המועדון

שליחה #8 

yosihary כתב:בצורת שמיעה כזו אפשר לעבוד עם רמקול של 100 ואט עם רסיבר של 130 ואט. כמובן שזה לא חיבור אופטימאלי, אבל זה יכול לפעול טוב עבור חדר / חלל קטן.
...
יוסי,
אתה בטוח מבין הרבה יותר ממני בתחום, אבל מנסיוני עם מגברים ברמות נמוכות, לפעמים רצוי מגבר חזק יותר.
מגבר שחלש מהרמקולים אשר נכנס לעיוות, מזיק לגמקולים הרבה יותר ממגבר שחזק מהם.
אולי אני טועה ואשמח לשמוע דעה מלומדת.
תומר

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #9 

סט ה-DIAMOND של WHARFEDALE יתאים לך לתקציב. כמוכן, ניתן להרכיב סט מרמקולי MISSION גם כן.
במידה ותאהב את שאר החברות, המלצתי לנסות וללכת על 2 רצפתיים איכותיים ועוד זוג רמקולים מיד שניה לסראונד ובעתיד להוסיף סאב וסנטר.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #10 

<הודעה מבעל אינטרס - מרטין>

shaisound
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה #11 

לפי דעתי כנס ללוחות יד 2 באתר ותוכל למצוא ב5000 אחלה מערכת שבחנות היא תעלה לך בוא נגיד כפול
אני הייתי מנסה את שוק היד2

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”