הממשלה אישרה תקציב של 10M ש"ח - ערוץ1 ימשיך ב-HD אחרי המונדיאל!
- Nissim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
pixies, amir073
אני מתנגד למהלך הזה בגלל שאני רואה לטווח רחוק.
א. אישור ליס והוט לשדר את ערוץ 1 ב HD ומתי שהוא ב DD יוביל לכך שה"מתישהו" יהיה בשנת 2012 אם לא יותר.
עד אז יצברו יס והוט יותר כח ויגבירו את אחיזתם בשוק, לכן אני אומר "רוצים לשדר בכבלים ובלוויין? אין בעיה בתנאי שתשדרו ב DTT קודם, לא מתישהוא"
ב. סביר כי לאחר מהלך זה מצד ערוץ 1, יעשו זאת גם 2 ו 10 ואז יעלם היתרון היחסי של ערוץ 1 ויס והוט כבר לא יחזרו אחריו ויבקשו מהערוץ תשלום עבור שידור ערוץ נוסף.
חייבים להבין שיש פה מקרה חמור שרכוש ציבורי שנקנה ע"י הציבור ניתן, גם אם בתשלום, לחברות פרטיות לפני שהציבור יכול להנות ממנו.
אם לציבור אין יכולת להנות ממנו, אין לרכוש אותו.
אני מתנגד למהלך הזה בגלל שאני רואה לטווח רחוק.
א. אישור ליס והוט לשדר את ערוץ 1 ב HD ומתי שהוא ב DD יוביל לכך שה"מתישהו" יהיה בשנת 2012 אם לא יותר.
עד אז יצברו יס והוט יותר כח ויגבירו את אחיזתם בשוק, לכן אני אומר "רוצים לשדר בכבלים ובלוויין? אין בעיה בתנאי שתשדרו ב DTT קודם, לא מתישהוא"
ב. סביר כי לאחר מהלך זה מצד ערוץ 1, יעשו זאת גם 2 ו 10 ואז יעלם היתרון היחסי של ערוץ 1 ויס והוט כבר לא יחזרו אחריו ויבקשו מהערוץ תשלום עבור שידור ערוץ נוסף.
חייבים להבין שיש פה מקרה חמור שרכוש ציבורי שנקנה ע"י הציבור ניתן, גם אם בתשלום, לחברות פרטיות לפני שהציבור יכול להנות ממנו.
אם לציבור אין יכולת להנות ממנו, אין לרכוש אותו.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
השוואה מגוכחת.oferlaor כתב:פשוט לקחת לי את המילים מהפה...באותה מידה הרי אפשר להתבכיין שרוב האוכלוסיה שמשלמת אגרה עדיין מחזיקה טלווזיות CRT ולכן לא תוכל בכל מקרה להנות מה - HD אז אולי נקפיא את המהלך ל-20 שנה עד שלאחרון משלמי האגרה יהיה מסך תומך...
אותו דבר אפשר לעשות גם עם DTT, להגיד שעד היום לא היה צריך לשלם תוספת בשביל לקבל שידורים אנלוגיים ועכשיו עוברים לדיגיטלי וצריך בשביל זה ממיר - ולכן צריך להפסיק מיד את המהלך הזה......
אין שום מקום להשוות בין רכישת ציוד בעלות חד פעמית של החל מ40 ש"ח ובמבט לטווח ארוך גם תוריד את עלויות אחזקת המשדרים לבין רכישת שירות ורכישת או שכירת ציוד שעלותם מתחילה ב250 ש"ח לכל חודש.
יש פה 3 הבדלים: א. מחיר גבוה פי כמה. ב. רכישת שירות. ג. במקרה של שדרוג לדיגיטלי השיקול הוא גם כלכלי משום שהעלויות יוזלו.
אני לא מתקומם על כך שהערוץ לא ישודר בDTT אלא על כך שכדי לצפות בו אני צריך לשלם לחברה מסחרית. שיתנו לי אופציה לצפות בו בחינם ואני אהיה מרוצה, מצידי שזה יהיה באינטרנט כל עוד זה יהיה HD אמיתי ולא העבודה בעיניים הנוכחית.
מדובר כאן על לא פחות ממכירת נכסי ציבור במחיר הפסד! במקום שהציבור יהנה חברה מסחרית עושה עלינו קופה.
amir073,
זה כבר עכשיו אפשרי! הרי גם ככה משקיעים כסף ומבחינה טכנית הם יכולים להחליט ולהתחיל לשדר אותו בלוויין בצורה כמעט מיידית, לכן זה מקומם אפילו יותר כי לא מדובר בבעיה טכנית והכסף גם ככה מושקע.
ולמטבע יש שני צדדים, כמו שזה יתניע את ערוצים 10 ו22 זה גם יכול לתקוע את הרפורמה ולתת לעובדים ברשות השידור עוד כלי לניגוח ולמנהליה שקט שעלול להאט את דחיפות העניין מבחינתם.
- amir073
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
איזה אינטרס לדעתכם יש לרשות השידור לסייע ליס ולהוט? מבחינתה, אם הדבר היה אפשרי אני מניח שהיא היתה משדרת ב- DTT כבר ממחר בבוקר. כנראה שזה לא כל כך פשוט.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

שום דבר לא מונע מהם לשדר באינטרנט ו/או בלווין ובכל זאת הם לא עושים את זה...
- amir073
-
- חבר פעיל במיוחד

Nunatak כתב:שום דבר לא מונע מהם לשדר באינטרנט ו/או בלווין ובכל זאת הם לא עושים את זה......
האם זה לא כרוך בעלויות?
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
בקפריסין משדרים HD ורק לפני חודשיים הם התחילו DTT. וגם שם יש שידורים אנלוגיים עדיין.
אז שלא יעבדו עלינו. אני המום מחלק מהתגובות פה שמקבלות את זה שהשידור לא חופשי. כנראה התרגלתם שיש רק הוט ויס ונראה לכם מוזר שיהיה HD בחינם
אז שלא יעבדו עלינו. אני המום מחלק מהתגובות פה שמקבלות את זה שהשידור לא חופשי. כנראה התרגלתם שיש רק הוט ויס ונראה לכם מוזר שיהיה HD בחינם
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

כן, אבל גם עכשיו השידור כרוך בעלויות. אם הם כבר משקיעים כסף אז שישיקעו עוד טיפה כדי שהצרכנים יוכלו להנות מהערוץ בחינם.
חוץ מזה שאני בספק שעלות השידור באינטרנט היא יותר מכמה עשרות אלפי שקלים בשנה.
חוץ מזה שאני בספק שעלות השידור באינטרנט היא יותר מכמה עשרות אלפי שקלים בשנה.
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
למרות שיש לי ממיר וחבילת HD בחברת Yes, אני נגד המהלך הזה, בדיוק בגלל הסיבות שציין קודם Nissim.
זה שאני יכול לקלוט את הערוץ בחינם ואני כביכול רק מרוויח מהשידור שלו זה לא הופך את זה לצודק.
יש ציבור עצום בארץ, למעשה הרוב המוחלט, שלא יכול לקלוט את שידורי ה HD של הערוץ הראשון
ולכן, זה לא הגיוני לגבות מרוב הציבור כסף על משהו שהם לא מקבלים. זה נהיה עוד יותר מסריח כאשר הם
כביכול נדרשים להצטרף לחברה פרטית כמו Yes או HOT ולשלם להם לא מעט כסף אם הם רוצים לקלוט את השידור
של הערוץ הראשון ב HD ,שהם בכל מקרה כבר שלמו עליו דרך האגרה.
בנוסף לכל זה,
אני לא חושב שהערוץ הראשון צריך לקפוץ מעל הפופיק שלו ולהיות הראשון שעובר לשידורים ב HD.
הערוץ רקוב לגמרי מהבסיס שלו. הוא צריך לטפל בהמון נושאים אחרים, כמו שעפר הזכיר קודם, לפני שהוא ניגש
בכלל לנושא של שידורי HD.
זה שאני יכול לקלוט את הערוץ בחינם ואני כביכול רק מרוויח מהשידור שלו זה לא הופך את זה לצודק.
יש ציבור עצום בארץ, למעשה הרוב המוחלט, שלא יכול לקלוט את שידורי ה HD של הערוץ הראשון
ולכן, זה לא הגיוני לגבות מרוב הציבור כסף על משהו שהם לא מקבלים. זה נהיה עוד יותר מסריח כאשר הם
כביכול נדרשים להצטרף לחברה פרטית כמו Yes או HOT ולשלם להם לא מעט כסף אם הם רוצים לקלוט את השידור
של הערוץ הראשון ב HD ,שהם בכל מקרה כבר שלמו עליו דרך האגרה.
בנוסף לכל זה,
אני לא חושב שהערוץ הראשון צריך לקפוץ מעל הפופיק שלו ולהיות הראשון שעובר לשידורים ב HD.
הערוץ רקוב לגמרי מהבסיס שלו. הוא צריך לטפל בהמון נושאים אחרים, כמו שעפר הזכיר קודם, לפני שהוא ניגש
בכלל לנושא של שידורי HD.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Nissim
-
- חבר ותיק

שאלה טובה,amir073 כתב:איזה אינטרס לדעתכם יש לרשות השידור לסייע ליס ולהוט? מבחינתה, אם הדבר היה אפשרי אני מניח שהיא היתה משדרת ב- DTT כבר ממחר בבוקר. כנראה שזה לא כל כך פשוט....
מה שנראה פשוט, לא בהכרח כך.
לרשות השידור יש אינטרס אחד, להביא את ערוץ אחד לכמה שיותר מנויים.
בישראל, אחוזי החדירה של כבלים ולוויין גבוהים מאוד ולכן בצורה זאת מתאפשר לה כביכול להגיע לקהל גדול וזה בדיוק האינטרס שלה.
אין לה אינטרס כביכול להשתמש ב DTT כי מספר מועט של צרכנים משתמש בו, פלטפורמה חדשה, אתה יודע.
אבל פה בדיוק הבעיה, אם יתנו את השידורים ליס והוט, יחלישו את ה DTT עד למצב שיטענו שאין צורך בתשתית כי אף אחד לא משתמש בה ויסגרו אותה.
צריך לחשוב קדימה ולהבין שטעות אחת יכולה להיות הרסנית בהמשך.
לעניין אפשרי, הכל אפשרי, התשתית מן המתקדמות בעולם, אין בכלל לפתח דיון על אפשריות השידור, כי הוא אפשרי.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
אני בהחלט מברך על המהלך וגם נהנה ממנו אבל לצערי jacko-il צודק אלא אם כן ישדרו לכלל הציבור את הערוץ בשימוש ה-DTT.
- amir073
-
- חבר פעיל במיוחד

אתם חייבים להפסיק עם גניבת הדעת כאילו שידור HD ב - DTT זה שידור לכלל הציבור. לרוב המכריע של הציבור , שמשלם אגרה כחוק, אין טלוויזיות שתומכות ב - HD והחדירה של ה - DTT היא מזערית. שלא לדבר על צלחות לוויין פרטיות.
אגב, למה אתם לא התלוננתם עד כניסת ה - DTT שערוץ 33 שמומן ע"י כספי אגרה נקלט רק בכבלים ובלויין?
התשובה פשוטה - ערוץ 33 זה ערוץ מעפן אז לא אכפת לכם שאני אקבל אותו בחינם. אבל שאני אקבל דבר טוב בחינם - HD ? לזה אתם לא מוכנים. סתם צרות עין.
אגב, למה אתם לא התלוננתם עד כניסת ה - DTT שערוץ 33 שמומן ע"י כספי אגרה נקלט רק בכבלים ובלויין?
התשובה פשוטה - ערוץ 33 זה ערוץ מעפן אז לא אכפת לכם שאני אקבל אותו בחינם. אבל שאני אקבל דבר טוב בחינם - HD ? לזה אתם לא מוכנים. סתם צרות עין.
- Nissim
-
- חבר ותיק

amir073,
שיעורי חדירת ה DTT מגיעים בעולם עד ל 80%.
אני יודע שהרגילו אותך לשלם עבור משהו שאתה אמור לקבל בחינם, אבל זה לא אומר שזה צריך להמשך כך.
לאף אחד אין צרות עין עליך, אני מאחל לך לשלם עוד הרבה שנים למשהו שאני אמור לקבל בחינם.
שיעורי חדירת ה DTT מגיעים בעולם עד ל 80%.
אני יודע שהרגילו אותך לשלם עבור משהו שאתה אמור לקבל בחינם, אבל זה לא אומר שזה צריך להמשך כך.
לאף אחד אין צרות עין עליך, אני מאחל לך לשלם עוד הרבה שנים למשהו שאני אמור לקבל בחינם.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
זה שרוב הציבור אינו יכול לצרוך תכני HD בגלל מקלט מיושן לא מקנה סיבה לא להתקדם טכנולוגית - אתה באמת חושב שכלל בתי האב בישראל היה מקלט טלויזיה צבעוני ביום שהתחילו לשדר תוכן צבעוני בערוץ 1? איך אומרים?... תתקדם...amir073 כתב:אתם חייבים להפסיק עם גניבת הדעת כאילו שידור HD ב - DTT זה שידור לכלל הציבור. לרוב המכריע של הציבור , שמשלם אגרה כחוק, אין טלוויזיות שתומכות ב - HD והחדירה של ה - DTT היא מזערית. שלא לדבר על צלחות לוויין פרטיות.
התשובה פשוטה - ערוץ 33 זה ערוץ מעפן אז לא אכפת לכם שאני אקבל אותו בחינם. אבל שאני אקבל דבר טוב בחינם - HD ? לזה אתם לא מוכנים. סתם צרות עין....
- idabari
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1887
ערוץ 33 ממומן מכספי משרד ההסברה ולא מהאגרה.amir073 כתב: אגב, למה אתם לא התלוננתם עד כניסת ה - DTT שערוץ 33 שמומן ע"י כספי אגרה נקלט רק בכבלים ובלויין?
התשובה פשוטה - ערוץ 33 זה ערוץ מעפן אז לא אכפת לכם שאני אקבל אותו בחינם. אבל שאני אקבל דבר טוב בחינם - HD ? לזה אתם לא מוכנים. סתם צרות עין....
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

amir073
השידור הקרקעי זמין לכל. אין דרך לדעת כמה צופים בשידור הקרקעי וזה בכלל לא משנה. יש לאפשר זמינות לכל הציבור. השידור ממומן מכספם. מה עם פשוטי העם, להם לא מגיע לראות HD? אני והשותף שלי סטודנטים שחסכנו שנה בשביל LCD, לנו לא מגיע? אנחנו אזרחים סוג ב'?
לגבי ערוץ 33, הוא שודר באופן חופשי עוד לפני ה-DTT (ועדיין משדר אגב) כך שזה לא נכון שהוא שודר רק בכבלים וביס.
השידור הקרקעי זמין לכל. אין דרך לדעת כמה צופים בשידור הקרקעי וזה בכלל לא משנה. יש לאפשר זמינות לכל הציבור. השידור ממומן מכספם. מה עם פשוטי העם, להם לא מגיע לראות HD? אני והשותף שלי סטודנטים שחסכנו שנה בשביל LCD, לנו לא מגיע? אנחנו אזרחים סוג ב'?
לגבי ערוץ 33, הוא שודר באופן חופשי עוד לפני ה-DTT (ועדיין משדר אגב) כך שזה לא נכון שהוא שודר רק בכבלים וביס.
- amir073
-
- חבר פעיל במיוחד

מי אמר שלא מגיע לכם? בבקשה לא לשים מילים בפי. מדובר בתהליך. קצב חדירת ה - HD לישראל הוא איטי להחריד. אני רואה במהלך של ערוץ 1 צעד חיובי שיביא לכך שבסופו של דבר גם אתה והשותף שלך תוכלו לראות HD בחינם (למרות שעד אז אולי כבר לא תהיו סטודנטים ולא תהיו שותפים). צריך להתחיל ממשהו. כרגע הוט ויס זה הפלטפורמות הכי זמינות. אני לא מאמין שיש דרך לשדר כבר היום לכולם ובחינם. אני בטוח שזה יגיע בהמשך. גם לכם צריך להיות אינטרס שזה יתחיל היום, כדי שתוכלו להנות מזה בעתיד.asaf23 כתב:amir073
לגבי ערוץ 33, הוא שודר באופן חופשי עוד לפני ה-DTT (ועדיין משדר אגב) כך שזה לא נכון שהוא שודר רק בכבלים וביס....
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
מהלך מבורך .
רק עם ישראל.................... כל מה שיעשו בשבילו זה לא יהיה טוב ..
סוף סוף אפשר להנות מאיכות אמיתית של שידורי HD . וכבר מתחילים כל הקיטורים .
במקום לברך את המהלך המדהים הזה . שבסופו של דבר יגרום גם לעורצים 2 ו 10 לעבור לשידורי HD .
אתם מתחילים בבכינות ללא תוכן ..
יום שמח לישראל .

במקום לברך את המהלך המדהים הזה . שבסופו של דבר יגרום גם לעורצים 2 ו 10 לעבור לשידורי HD .
יום שמח לישראל .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אז זהו שיש דרך... ה-DTT בשיטת MPEG 4 בה משתמשים אצלנו נועד לשידורי HD. בקפריסין כבר משדרים כך...סתם מושכים אותנו...
אני מאוד בעד המעבר ל-HD ונהנה מאוד מהשידור (אצל ההורים יש הוט) אבל שיהיה לכולם כמו במדינות אחרות.
אני מאוד בעד המעבר ל-HD ונהנה מאוד מהשידור (אצל ההורים יש הוט) אבל שיהיה לכולם כמו במדינות אחרות.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
מנוסח היטב. מצטרף לכלל הטוענים, פשוט ביזיון שמי שמשלם אגרה וירצה לצפות בערוץ ב HD יאלץ לשלם שוב לחברה נוספת. אין שכל במשרדי הממשלה.קרמריקה כתב:האמת שאכן מדובר בהגזמות, אך אי אפשר להתעלם מהחלק המאוד בעייתי של העניין - בכדי לקלוט ערוץ שאתה משלם עליו אגרה, אתה צריך לשלם כסף לחברות פרטיות בשביל ערוצים אחרים לחלוטין. יתרה מכך, גם אם אתה מנוי על חבילת הבסיס בחברות האלו, אתה צריך להוסיף כסף על מנת לקבל ממיר HD (אחד נותנים בדר"כ בחינם אפילו בלי חבילת HD, שניים אם יש לך חבילת HD, ויותר מזה רק בתוספת של לא מעט כסף). כל זה שוב, על מנת לצפות בערוץ שמחייבים אותך לשלם עליו.
אני כמובן בעד הקדמה (או יותר נכון בעד לצמצם במעט את הפער מול שאר העולם), ובאופן אישי יש לי ממירי HD בכל הבית ולא תהיה לי שום בעיה, אבל זה באמת מאוד בעייתי לדרוש תוספת כסף מאנשים שלא יכולים לצפות בערוץ. הבעיה האמיתית היא, שמהסיבה הזו הערוץ הזה כנראה יפול ולא באמת ישאר - ואז כולם יפסידו. היה עדיף אם המדינה היתה מחייבת את יס והוט לספק ממירי HD בעלות חודשית סמלית לכל דורש (כלומר במחיר עלות - כך שלא ירוויחו סתם מהמהלך אלא רק ממכירת תוכן למי שירצה חבילת HD), ובנוסף מתחייבת לשידור HD בDTT תוך X זמן של אותו ערוץ, ואז התלונות היו פחות לגיטמיות. במצב הזה, יש לטוענים קייס חזק ואני חושש שהם יגרמו לביטול הערוץ, ובצדק........
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
Re: מהלך מבורך .
תגובה לא במקום. סה"כ אנשים חושבים על העתיד במקום על ההווה שזה דבר נדיר במחוזותינו. המהלך הנדון כאן עשוי להיות בכייה לדורות אם לא יגיע עם התחייבות לשידור בDTT תוך X זמן מהיום כתנאי. במקום להצר את צעדיהם של הוט ויס, חברות שפועלות כאילו אין שום תחרות, מעלות מחירים, מורידות ערוצים, משדרות ב4:3 מיושן, משדרות כאילו-HD במחירים יקרים וכו', נותנים להם עוד כוח.9000es כתב:רק עם ישראל.................... כל מה שיעשו בשבילו זה לא יהיה טוב ..
יום שמח לישראל .![]()
![]()
![]()
...
אף אחד לא מתבכיין, ורוב הכותבים כאן באופן אישי ירוויחו מהמהלך, כי מן הסתם יש כאן אחוז גבוה בהרבה של בעלי ממיר HD מהציבור הרחב. פשוט משכילים להבין את ההשלכות האפשריות של מהלך כזה על כל ניסיון אמיתי להתחרות ביס/הוט עם תחליף כמו DTT.
גם אם ערוץ 2 ו10 גם ישכילו סוף סוף לשדר בHD, זה עדין יהיה דרך הלווין והכבלים ולא בחינם כפי שאמור להיות בערוצים מסחריים שחיים מפרסומות. הוט ויס ירוויחו פעמיים. גם לא יצטרכו להשקיע בשידורים משלהם, גם ירוויחו את כספו של הצרכן וגם התוכן שהם ישווקו הוא זה שמשלם המסים מממן. זה נשמע לכם הגיוני?