שלום לחברי הפורום - בקשה לחוות דעת

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
דודיאל1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

שמי דודי-חבר חדש בפורום,נעים מאוד

רכשתי השבוע leowe modus 42 בלי הרבה בדיקות מוקדמות פשוט כי התמונה בחנות(bigbox איילון) נראתה לי הכי פחות מתוחה ומעוותת.
אני לא כ"כ מרוצה מאיכות התמונה בשידורי הטלוויזיה(מחוברת עם ממיר 3100 של yes ו-scart ל scart טוב, הגדרת הממיר rgb,מרחק הצפייה כ- 2.8 מ')
התמונה נראית לי מלאכותית ומגורענת מידי כשהדמויות זזות ברוב הערוצים ,בערוצי הספורט התמונה לגמרי מטושטשת,יש לציין שרוב שימושי במסך הוא לצורך צפייה בשידורי טלוויזייה ומעט סרטי dvd.
קראתי בפורום שמסך זה הוא לא HD אמיתי (למרות שזו אחת המעלות הראשונות שהמוכר דאג לציין...)
יש לי אפשרות בימים הקרובים להחליף את המסך או להחזירו ולקבל את כספי חזרה,
אשמח לחוות דעתכם על המכשיר הנ"ל,האם ישנן חלופות שבאותו המחיר(כ-20k ש"ח)
יתנו תמורה טובה יותר הן בשידורי טלוויזיה רגילה והן בשידורי HD בבוא העת?

תודה מראש

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

צר לי שאתה לא מרוצה.

ממליץ לשחק עם הפרמטרים של המסך, אולי זה יעזור.

לגבי המסך שלך, למה אתה חושב שהוא לא "HD אמיתי". הוא בפירוש כן!

לגבי המחיר, ב-20K אתה יכול לבחור כל מסך שרק תרצה, זה תקציב מעולה למסך HD. תעשה חיפוש בעמוד הראשי על 42XR4.

בהמשך השבוע תופיע גם סקירה של ה-42PHD8 של פנסוניק.

דודיאל1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

תודה עפר

שליחה #3 

על התגובה,הבנתי(מהפורום) שטכ' alis של המסך שלי (1024*1024) בפועל תשדר "רק" 1024*512 ולכן היא לא hd
כמו כן,שיחקתי עם הפרמטרים של המסך אבל בגלל שאיכות השידור משתנה בין ערוץ לערוץ זה לא כ"כ עוזר לי
דודי

nickname
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה #4 

דודיאל1 ,ראשית כל חבל לרכוש מסך כל כך יקר בלי לבצע בדיקות מספיקות ורק להסתמך על המלצה של מוכר.
שנית פנל ALIS הוא בהחלט HD והכי מתאים ל1080i (שיש סבירות מסוימת שלבסוף הוא יגיע לארץ)
בכל אופן המסך שרכשת לטעמי הוא אחד הטובים אך לא בהכרח מתאים לציפיותך. אם אתה יכול להחזיר אותו או להחליף זה יפה-
אבל לפחות תנסה לבדוק מה לא בסדר איתו על מנת לשלול בעויות אחרות שיחזרו גם עם מסך אחר ,תבדוק חיבורים כניסות הגדרות ממיר וכו'..באיזור המחירים האלו הייתי ממליץ לך לראות גם את הXR4 ו436 של פיוניר וגם את הPH8 אך הייתי ממליץ לבדוק חנות
שמציגה אותם כך שתוכל להשוות...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #5 

דודיאל1,

האם ראית את המאמר על ALIS? מה שאתה כותב ממש לא מדוייק - כשהמסך מקבל מקור INTERLACED הוא אכן 1024 שורות, רק שהוא עושה את זה בטכניקה כזו (קרא את המאמר להסבר יותר מעמיק) שבעצם בכל זמן נתון יש רק 512 פיקסלים אקטיביים. בעצם זה משתמש בעובדה שיש SUBPIXELS בכדי לדמות 1024 שורות. מבחינת העין המסך הוא 1024 INTERLACED.

לגבי איכות השידור, זה לא קשור למסך - תסתכל על ערוצים פנימיים של יס או בערוץ 10 בכדי לקבוע את איכות המסך. כמו כן, כיול מינימלי עם ערוץ YES IMPACT, שנמצא ב-144, הוא רצוי במיוחד.

יש רבים וטובים שאוהבים את הטכנולוגיה, וכמו ש-NICKNAME אומר, זה באמת אידאלי לשידור 1080i (שזה מה שנקבל בארץ לכשנקבל משהו...). רצוי שתבדוק שזה תואם 1080i50 ושיש לזה כניסת DVI/HDCP או HDMI. אם כן, זה בהחלט מתאים לתקן של HD READY.

אגב, מסכים ב-1000% עם מה ש-nickname אומר - חייבים לנסות ולראות במצבים אמיתיים, לא רק לסמוך על המלצות של אנשי מכירות (זה נכון לגבי כל תחום).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”