logankungfu כתב:אבל, הטכנולוגיה נחותה בהשוואה לטרנזיסטוריים- המנורות פחות עוצמתיות, פחות אמינות, ולפי הנתונים (מודה שאני לא ממש מרגיש את זה)- גם מכניסות יותר עיוותים.
...
העיוותים הללו שאליהם אתה מתיחס, הם אילו שגורמים לצליל המיוחד שבוקע מההגברה השפופרתית. אז מה אם הטכנולוגיה נחותה... ( ראה המשך )
logankungfu כתב:(כן, כן, תקליטים גם נשמעים טוב יותר. בסדר.)
...
לפי הנתונים היבשים ה-CD עולה על התקליט: רצפת הרעש שלו נמוכה בהרבה, התחום הדינמי שלו גדול פי 1.5 כמעט ואין רעשי רקע מעצבנים. כלומר, מדובר בטכנולוגיה נחותה מזו של ה-CD - אז, לדעתך, תקליטים נשמעים יותר טוב מ-CD ? על אותו בסיס פסלת את מגברי השפופרות...
לי, אישית, קשה לעשות את ההפרדה בין הצליל שאמור להיות לבין הפצפוצים ורעש הרקע (שהאמת, כמעט ונעלמים בחלק האמצעי של תקליטים).
אני אוהב את זה, אבל אין פירוש הדבר שזה נשמע לי יותר טוב.
logankungfu כתב:ונראה לי שנימקתי את דעתי היטב. אני בטוח שכנגד כל מגבר מנורות היי- אנד אפשר להביא SS שישמע לא פחות טוב אבל יעלה פחות, ולא יהיו לו החסרונות של מנורות.
...
מאיפה אתה כל כך בטוח ? המלחמה הקרה, בקרב האודיופילים, בין שפופרות לטרנזיסטורים קיימת כבר עשרות שנים - ואף אחד לא הגיע למסקנה חד משמעית. מדובר פה גם בהעדפה אישית.
ברוב מערכות ההיי-אנד שראיתי\שמעתי לא היה יתרון ברור לטרנזיסטורים או לשפופרות. אני חושב שאם הנימוק שלך היה נכון אז הגברה טרנזיסטורית היתה השלטת בקרב האודיופילים ( נאמר, מטווח מחירים כלשהו ) - למה להם "להתעסק" עם הגברה שפופרתית בעוד הם יכולים לקבל תוצאה זהה או טובה יותר עם הגברה טרנזיסטורית ? אבל... כנראה והמצב אינו כך - לך תיווכח בעצמך.
רוי העמדה שלך היא בעייתית בגלל החלוקה הנוכחית של האודיופילים בעולם .. .
גם אני כמו איתמר מעדיף הגברת מנורות על סוליד ברב הזמן למרות שההיתרנות של SS בולטים ויש כאלו שלא יוכלו להתמודד עם מנורות לאורך זמן ..
יש המון אנשים שאני מכיר שלא מסוגלים להכניס הגברת מנורות מפני שרק עם SS הם יהיו מסוגלים לשלוט ברמקולים שלהם +המוסיקה שהם שומעים ...
למרות שאיני מסכים איתם זה גם עיניין של תמורה לכסף ....
נכון הגברת מנורות תהיה יקרה יותר מטרנזיסטורית כדי להגיע לאותם רמות שליטה אבל אנחנו לא מתכלים על זה כך ..
אנחנו שומעים סאונד (מוסיקה) וזה מה שמשנה לנו
יש לי כסף בכיס אני הולך לרכוש הגברה ההגברה שתעשה לי את זה" בתקציב הנותון היא זאת שתלך איתי הביתה .
איך אני תמיד אומר : " האזון חותמת על הצ'יק ולא שום דבר אחר בעולם האודיופיליה"
בדרך כלל הגברת מנורות עשו לי את זה הרבה יותר ...
בזמנו שרכשתי הגברה עבור המערכת שלי הייתי צריך לבחור בין הגברת מנורות טהורה לבין משהו אחר ...אז לפני שנתיים העדפתי את הסט שלי בגלל עוד כמה אספקטים חוץ מהסאונד אבל החשוב ביותר שאז שמעתי סגנונות מוסיקה בחלוקה שונה מהיום ...
אם הייה עלי לבחור שוב היום, מאד יכול להיות שהבחירה הייתה שונה לגמרי !
וכנראה שהיא גם תגיע שוב ...שהתקציב יגיע גם כן .
בכל מקרה אם שמת לב (ושמת) : עדיין לא ויתרתי לחלוטין על מנורות והם נמצאות (באופן מוקטן יותר) בין חלקי המערכת ..
logankungfu כתב:ונראה לי שנימקתי את דעתי היטב. אני בטוח שכנגד כל מגבר מנורות היי- אנד אפשר להביא SS שישמע לא פחות טוב אבל יעלה פחות, ולא יהיו לו החסרונות של מנורות.
אוי ואבוי, אני רואה שפתחתי תיבת פנדורה..
By all means, האזינו למגברי שפופרות. זה גם בשום אופן לא אומר שאני חושב שהם גרועים חלילה. אני יודע היטב שישנם מגברי שפופרות מאוד טובים, שחלקם הגדול בשטח ההי- אנד. אני פשוט לא חושב שהם עדיפים על הטרנזיסטוריים (ואגב, מדובר בשפופרות ולא בשפורפרות כפי ששמתי לב שרבים שוגים כאן, בדיוק כמו שאוכלים מלפפון ולא מלפלפון, אפרופו שגיאות כתיב וניסוח משירשור אחר. אבל זה כבר אוף- טופיק לגמרי).
מה שכן, במציאות רב הרמקולים צריכים הרבה כח, כך שמנורות אכן יהיו יקרים יותר.
(מגברי מנורות חזקים וזולים לדעתי לרב, לא נשמעים טוב)
אך שמדובר ברמקולים נצילים וקלים, אפשר לצאת בנזק יותר קטן יחסית לss, אך אין הרבה רמקולים כאלו, ולרב הם כ"כ חושפניים ופתוחים שאז אתה צריך מקור ופרה קטלניים...
בקיצור ,כשמכניסים את מרכיב הכסף למשוואה, חייבים להסתכל על התמונה הכוללת .
לא ברור לי דבר אחד - הטכנולוגיה של המנורות די ידועה, ודי ברור איזה עוותים היא מכניסה.
למה אין אף מגבר עם כניסת SPDIF ו-DAC פנימי שמבצע את אותו "עוות" בצורה דיגיטלית?
הרי אפילו אוהבי המנורות מודים כאם שהצליל שהם אוהבים אינו הצליל "הטבעי" ו"המאוזן", אלא תוצאה של אפקטים לא לינאריים שיחודיים לשפופרות.
udif כתב:לא ברור לי דבר אחד - הטכנולוגיה של המנורות די ידועה, ודי ברור איזה עוותים היא מכניסה.
הרי אפילו אוהבי המנורות מודים כאם שהצליל שהם אוהבים אינו הצליל "הטבעי" ו"המאוזן", אלא תוצאה של אפקטים לא לינאריים שיחודיים לשפופרות.
udif כתב:לא ברור לי דבר אחד - הטכנולוגיה של המנורות די ידועה, ודי ברור איזה עוותים היא מכניסה.
זה ממש לא מה שהתכוונתי.
יחידות DAC חיצוניות יש לפי הקילו, ומגברי מנורות יש ג"כ מספיק.
אני דיברתי על עיבוד דיגיטלי שתתן את הצליל "הצבוע" שאופייני למנורות (מה שזה לא יהיה. אני בינתיים לא יכול לקרוא לעצמי אודיופיל, אלא יותר wannabe, ולא ממש יודע מהו בדיוק אותו "צליל" אופייני לשפופרות).
אני מדבר על יחידה שלא תשתמש במנורות, אבל תיתן את אותו הצליל.
שישמעו אותו דבר, כנ"ל אני חושב שParavichini טען פעם,
שמעתי את המגברים שלהם, זה עדיין לא אותו הדבר.
יש מגברים טרנזיסטוריים עם שנאי output , לMcintosh שגם נשמעים מאוד דומה