HTPC או סטרימר + DVD ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
theotg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני עומד לקנות מערכת חדשה הביתה, ומתלבט מאוד לגבי המדיה המנגנת. המגבר יהיה (ככל הנראה) Denon 1910, והשאלה מה לחבר אליו...

אני מאוד אוהב מוסיקה באיכות טובה, אבל שומע יחסית מעט את ה-CDs בעצמם. יש לי גם את הרוב כבר מומר ל-MP3 באיכות טובה בשביל לשמוע גם בעבודה.

סרטים אני רואה גם ב-DVD וגם מהרשת (כולל HD).

:מבולבל:
השאלה היא האם לקנות HTPC (שאני לא יודע עליהם כלום, מה לחפש ומה לבדוק, ומה האיכות סאונד ותמונה שלהם), או לקנות סטרימר ונגן DVD "אמיתי". אם התשובה היא HTPC אז מה אני אמור לבדוק, ודגמים מומלצים יעזרו לי מאוד...

:!:
מה שחשוב לי מאוד זה שיהיה פשוט להפעלה (גם לאשה והילדים) ושיהיה שלט מלא (לסרטים ודפדוף בתיקיות למשל), שיהיה שקט ויגיב מהר (כלומר ייצא מהר מ-sleep/standby).

תודה רבה!
אורן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
יש בשרשור המדריכים והשאלות הנפוצות בראש הפורום מאמר המסביר את ההבדלים בין HTPC לסטרימר (מזרימדיה).

יש, אגב, סטרימרים שניתן לשלב אותם עם כונן DVD/בלוריי, דוגמת הפופקורן C-200.
ואם תחליט ללכת על HTPC, אז יש בראש הפורום את שרשור המפרטים המומלצים, בו תוכל להתרשם מהאופציות המומלצות השונות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

theotg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עוד כמה פרטים

שליחה #3 

1) יש לי חיבור רשת קוי בסלון, כך שאלחוטי לא משנה בכלל, ואני מניח שאפשר יהיה להתחבר אליו מרחוק כדי לעשות עדכונים (קודקים, אנטי-וירוס עם צריך, וכו').

2) אם יש אפשרות לדיסק גדול יחסית שיאפשר גם להשתמש בו כגיבוי - עוד יותר טוב.

תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

1) מצויין. ככה הכי מומלץ להתחבר, בין אם זה HTPC או מזרימדיה.
2) אין שום בעייה. אתה קונה את הדיסק (או כמה דיסקים) בגודל המתאים לך. המפרטים בראש הפורום הם רק המלצות כלליות.

theotg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תודה ושאלה

שליחה #5 

קראתי את המדריך, ונשארתי קצת מבולבל :מבולבל: :)

כי מצד אחד הפשטות של המזרימדיה מאוד קורצת לי, כולל זה שלא צריך כל הזמן להתקין ולתקן התקנות, אבל מצד שני אני כן רואה איך הילד ירצה לראות סרטונים מהרשת בטלויזיה תוך לא הרבה זמן.

האם יש למכשיר HTPC אופציה של הפעלה ממש פשוטה, כמו מכשיר DVD רגיל? או שהכל עובד דרך תוכנות Windows כאלה ואחרות?

תודה,
אורן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

התוכנות הן אמנם של Windows, אולם הן בנויות לרוץ בצורה פשוטה ונוחה על מסך מלא ומיועדות לעבודה עם שלט רחוק ללא עכבר.
אתה יכול להתקין, למשל, את התוכנות XBMC ו/או Boxee על המחשב בו אתה גולש עכשיו ולהתרשם.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

Re: תודה ושאלה

שליחה #7 

theotg כתב:קראתי את המדריך, ונשארתי קצת מבולבל :מבולבל: :)

כי מצד אחד הפשטות של המזרימדיה מאוד קורצת לי, כולל זה שלא צריך כל הזמן להתקין ולתקן התקנות, אבל מצד שני אני כן רואה איך הילד ירצה לראות סרטונים מהרשת בטלויזיה תוך לא הרבה זמן.

האם יש למכשיר HTPC אופציה של הפעלה ממש פשוטה, כמו מכשיר DVD רגיל? או שהכל עובד דרך תוכנות Windows כאלה ואחרות?

תודה,
אורן
...

אמנם פשטות ההפעלה של הסטרימרים קורצת יותר, אולם קח בחשבון שלא כולם יתמכו בתפריטים / כתוביות בעברית בצורה מושלמת, HTPC לרוב יהיה גמיש יותר באפשרויות העדכון / שדרוג של פורמטים וחומרה, ומרגע שהתקנת עליו תוכנת מדיה כגון Media Portal או אחת מאלו שהוזכרו מעלי והגדרת הכל כמו שצריך, גם כאן התפעול השוטף הופך להיות פשוט יחסית כולל חלוקה לקטגוריות סרטים/ סדרות וכו', הצגת תמונת הסרט ותקציר (גם אפשרויות אלו לא נתמכות ע"י כל הסטרימרים), אפשרות הקלטה מהטלוויזיה (עם כרטיס וידאו מתאים) ועוד שלל אפשרויות...

אלו לדעתי נושאים שעליך לתת את הדעת עליהם לפני החלטה בין סטרימר ל- HTPC.

theotg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

מישהו מכיר את זה?

שליחה #8 

http://www.digitalmaster.co.il/sg_produ ... 0~14~0.htm
הערות למפרט תתקבלנה בברכה...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

האמת שאני לא משתגע על המפרט שם (לא כל כך אוהב את האינטל 4500HD בתור כרטיס מסך), ואת המארז אני לא מכיר.

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #10 

אני ממילץ לך ללכת על מחשבי HTPC מיניאטורים, כמו אלה של GIADA, ZOTAC, ASUS וכו'. כולם מבוססים על מאבד אטום של אינטל וצ'יפ ION של NVIDIA

הם כולם מאוד קטנים, מאוד שקטים ולא יותר מדי יקרים, וצורכים מעט מאוד חשמל (במיוחד ה GIADA)

המעבד אומנם חלש, אבל כשהשימוש העיקרי הוא לצפיה במדיה אין לכך משמעות, בשל האצת החומרה.

לי יש מחשב כזה של GIADA. אומנם אכלתי איתו מרורים בשבועות הראשונים כשהוא קירטע בסרטי 1080P (עד שגיליתי שמשהו ב BIOS הוגדר לא נכון), אבל כרגע הוא עובד ומתפקד נהדר. אני מריץ עליו XBMC, BOXEE וצופה בטלוויזיה באמצעות דונגל USB והמדיה סנטר המובנה והנהדר של ווינדוז 7, שנותן לי יכולות ממש כמו של ה YESMAX. כמו כן, עקב צריכת החשמל המאוד נמוכה שלו (20-25W) אני משתמש בו גם כמחשב להורדות, וכך המחשב השולחני שלי רוב הזמן כבוי ואני חוסך בחשמל.

ה GIADA ורוב הדגמים לא מגיעים עם שלט וצריך לקנות שלט בנפרד (יש ב-10 דולר באי-ביי ודיל אקסטרים), שיש לזה גם חסרונות וגם יתרונות.

כמו כן, רוב הדגמים לא מגיעים עם כונן DVD (נדמה לי שב ASUS יש). אפשר כמובן לקנות DVD חיצוני ולחבר, או להזרים ממחשב אחר דרך הרשת.

theotg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

amittzor כתב:אני ממילץ לך ללכת על מחשבי HTPC מיניאטורים, כמו אלה של GIADA, ZOTAC, ASUS וכו'. כולם מבוססים על מאבד אטום של אינטל וצ'יפ ION של NVIDIA

הם כולם מאוד קטנים, מאוד שקטים ולא יותר מדי יקרים, וצורכים מעט מאוד חשמל (במיוחד ה GIADA)

המעבד אומנם חלש, אבל כשהשימוש העיקרי הוא לצפיה במדיה אין לכך משמעות, בשל האצת החומרה.
...
הבעיה היא שאמרו לי שלכל מה שאין תמיכה בחומרה - הסרט יקרטע לי.

חוץ מזה - המחשבים האלה הרבה יותר יקרים מסטרימר, ולא ברור לי עד כמה הם עדיפים...

קשה :?

theotg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

pixies כתב:האמת שאני לא משתגע על המפרט שם (לא כל כך אוהב את האינטל 4500HD בתור כרטיס מסך), ואת המארז אני לא מכיר.
...
קבל תיקון - התכוונתי רק למארז+שלט. המפרט ששמים לי בפנים הוא אחר:
מעבד - Intel i3-350 2.93GHz 35W
לוח אם אינטל BLKDH55TC Tom Cove
ספק vantec 460W

לא ראיתי בהצעה ששלחו לי כרטיס מסך, לדעתי כי יש integrated HD graphics במעבד.

אורן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

פה המפרט כבר יותר טוב, ובהחלט מומלץ.
את המארז אני לא מכיר, כאמור.

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #14 

theotg - אל תיקח את זה בחשבון. אני ממש לא זוכר מתי בפעם האחרונה נתקלתי בקידוד שלא תומך האצת חומרה. בשנה-שנתיים האחרונות כל ההפצות הן כאלה.

לגבי המחיר - זה תלוי מה אתה מחפש. אם אתה רוצה את הכי פשוט, רק לנגן סרטים ומוזיקה, אתה יכול לקנות את הסטרימר הכי פשוט שיש, אבל קח בחשבון שסטרימרים הם מאוד מוגבלים, אין לך שום שליטה עליהם ואתה נתון לחסדי היצרן. אני בספק אם יש סטרימר שהתוכנה שלו כל כך מושלמת כמו XBMC.

בבוקסי, למשל, אפשר לשבת ימים שלמים ולשחק עם כל האפליקציות שניתן להתקין - החל מצפיה בתכנים של YES באתר וואלה, דרך צפיה (פיראטית אומנם, אבל עדיין) בנשואים פלוס באתר justin.tv ועד לצפיה בבחורה לוהטת מסבירה את מקורן של מילים (ב HD). לעומת זאת, רוב הסטרימרים יציעו לך גישה ליו-טיוב ולעוד כמה אתרים בודדים, ללא יכולת צפיה ב HD.

דבר נוסף שלי היה חשוב מאוד בתקופה שהתלבטתי בין סטרימר למחשב הוא היכולת לקלוט את שידורי ה DTT. לא רציתי לרכוש סטרימר וממיר בנפרד, לכן הסטרימרים הזולים לא באו בחשבון. המתנתי כמה חודשים למכשיר שמשלב סטרימר וממיר DTT, אבל כשהבנתי שהוא יעלה לי פחות או יותר כמו ה HTPC (ועוד ה HTPC מגיע כבר עם הארד-דיסק מובנה) לא הייתה לי התלבטות יותר.

התקנתי עליו JDOWNLOADER ואני משתמש בו כמחשב הורדות, ובנוסף, לעתים מאוד רחוקות אני גם פותח בו דפדפן. זה לא משהו שהוא מצטיין בו, לאור המעבד החלש והעובדה שאני עובד ב FULL HD. הדפדפן היחיד שאיכשהו מתפקד בתנאים האלה הוא OPERA, ועדיין יש אתרים בעייתיים (YNET למשל), אבל בקרוב גם דפדפנים יתמכו בהאצת חומרה.

זה גם מאוד שימושי לצפיה בוידאו באינטרנט שלא מתאפשר דרך בוקסי. כבר יצא לי לצפות ככה במשחק באתר של ערוץ הספורט.

theotg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

תודה על התשובות המפורטות!

נראה לי שזה יהיה HTPC...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”