החלום זה המרנץ כי זה עטור פרסים ותשבחות והוא הולך מצויין עם הנגן שלהם ( שנמצא בבעלותי זה שנתיים ) רק מבחינת ההרמוניה בין הרכיבים של אותה חברה
לגבי אחרים בתקציב שנתת אני מאמין ובטוח שאפשר למצוא דגמים וחברות שלא יראו את המרנץ הזה ממטר ..
אישית הייתי הולך על שפורפרות פוש-פול איכותי. שמעתי לא מעט מגברים, ולרוב סגנונות המוזיקה שאני שומע, שפורפרות לדעתי נשמעות טוב יותר מכל דבר אחר ששמעתי עד כה.
anatoli15 כתב:אישית הייתי הולך על שפורפרות פוש-פול איכותי. שמעתי לא מעט מגברים, ולרוב סגנונות המוזיקה שאני שומע, שפורפרות לדעתי נשמעות טוב יותר מכל דבר אחר ששמעתי עד כה.
בנוגע לגמים ספציפית אני לא ממש יודע לתת מה המגבר החלומי שלי, שכן אין לי התקציב לזה ולא עשיתי סקר מעמיק. כל המגברים ששמעתי היו אצל אנשים שאני מכיר, והמטרה של הביקורים האילו הייתה המוזיקה, לא הציוד. עם זאת, שמעתי לא מעט מגברים שפורפרתיים (יחסית) וה-SET למרות העובדה שהמיד שלו הוא פשוט חלומי, העובדה שהבאס שלו קצת "עדין" מדיי לא מתאימה לי למוזיקת רוק (שמבחינת זמן האזנה שווה מבחינתי לקלאסית ולג'אז). כיום אני משתמש בפוש-פול לא מתקדם במיוחד, עם 18W בלבד, ולטעמי ברמת המחירים שלו לא הייתי מוצא תמורה טובה יותר. שמעתי מגברים טרנזיזטוריים וגם שפורפרתיים והוא היה האול-ראונדר הטוב ביותר מהאפשרויות ששמעתי.
מבחינת דגמים כללים שאהבתי, המנלי מאוד לטעמי, וגם קארי (כמדומני) כלשהו שיוצר לפני מספר שנים (ברח לי הדגם) הפתיע אותי מאוד לטובה בפעם היחידה שיצא לי להקשיב לו.
טרנזיסטורים ....והסיבה :
אין לי כוח להיכנס לכל הנושא של מנורות מסוגים שונים. אלוהים יודע שהויניל ממצה את כל כוחותי בנושא. אפילו לאודיופיל יש גבולות (אבל מעטים )
משיחות שלי עם יודעי דבר בתחום וגם מהתרשמויות מהאזנה, נראה לי שגם מגברי טרנזיסטורים וגם מנורות ניתן לעצב כך שיישמעו איך שהמעצב אותם רוצה. אני בספק רב אם יש דבר כזה "צליל מנורתי". מגברי מנורות, כמו טרנזיסטוריים, יש "קרים" ו"חמים", מאוזנים יותר ופחות, מוזיקליים ופחות מוזיקליים, וכו'. אבל, הטכנולוגיה נחותה בהשוואה לטרנזיסטוריים- המנורות פחות עוצמתיות, פחות אמינות, ולפי הנתונים (מודה שאני לא ממש מרגיש את זה)- גם מכניסות יותר עיוותים. כמו כן המחיר של הגעה לתוצאה טובה גבוה מאוד, ולאו דווקא מסיבה של איכויות מוצר גבוהות, אלא יותר משום שמדובר בנישה קטנה יותר ללא ייצור המוני וחלקי חילוף סטנדרטיים נפוצים, ולכן יקר יותר לייצר.
אז אלה וגם אלה יכולים להשמע כך או אחרת, ואני בטוח שישנם מגברים טרנזיסטוריים שבהשמעה עיוורת יהיו מי שישבעו שהם מגברי מנורות, ולהיפך. אבל לטכ' המנורות חסרונות רבים ואף יתרון מובהק שאינהרנטי לטכנולוגיה. אפילו אין את המשחק הטקסי והכיפי כמו בתקליטים עם ניקוי התקליטים, כוונון המחט וכו' (כן, כן, תקליטים גם נשמעים טוב יותר. בסדר.), זה סתם עוד מכשיר שלוחצים בו עם ON (אם כי בד"כ הוא נראה מגניב ביותר). אז אני לא מוצא סיבה של ממש מדוע לא להעדיף את הטרנזיסטוריים.
היתי הולך על אחד מהדגמים הבאים
היתי קונה מגבר אינטגרייטד
Krell 400xi
Myryad MX2080
burmester RONDO LINE INTEGRATED-AMP 991
כל המגברים הנ"ל הינם טרנזיסטורים ועד 4000$ כך שבשאר היתי קונה CDP ביתר.
Gamut D150 (לא בטוח שניכנס בתקציב)
הערה:
קצת קשה לי להבין את כל ההתעסקות במגברי מנורות (אם כי יש בזה שיק מסויים) ועוד יותר גרוע מבחינתי אלו מגברי הכלאה המשלבים את שניהם.
ההערה הנ"ל אינה קשורה להאם הציוד נשמע טוב או לא , המבט הוא טכנולוגי נטו.
ובשאר קונה CDP טוב.
שמנגנים כך, רבים לא היו קונים מנורות. וכנ"ל להפך בנוגע לאוהבי השליטה והזרם.
ולגבי משחק- אפשר לשחק עם סוגי מנורות עד המוות....
ואם אתה מאמין שתקליטים נשמעים טוב יותר, כנראה שאין לך מספיק נסיון עם מנורות , בכדי למצוא סיבות להעדיף אותן.