מנסה להגיע לסטאפ טוב לקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

עדיין עדיף.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

יופי, המון תודה על הייעוץ מרטין, שתהיה לך טיסה טובה.

מזל ששאלתי לפני התקנות של הפלאזמה וכאלו, זה אמנם מעכב לי את מבחן הרמקולים, אבל בתור פיצוי אחליף לי את הפלאזמה ל- 50" (506 כנראה).
HiFiMusic IL

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

תתחדש ותהנה !
About.me

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אז מה? חשבתם שהתייאשתי אה?

השירשור הזה לא ימות עד שיפתח שירשור חדש בו אני מבשר על השלמת הפרוייקט שנמשך הרבה מעבר למה שחשבתי וכלל תהפוכות גם מבחינת הפרוייקט עצמו וגם שילוב של החיים האישיים.

טוב, העדכון הוא כזה:
1. הפלאמה הקודמת (VS30) נמכרה בעצב רב לטובת 506 שתקנה בקרוב
2. הוחלט בשלב זה להשאר על הקיר הקטן למרות הבעיות האקוסטיות פשוט בגלל שהעברת אנטנה לצד השני היא סיפור שלקוח מאיזה פרק של "אזור הדימדומים" וזאת אחרי התייעצות עם בעלי מקצוע
3. בתור פיצוי לאקוסטיקה נקנה את הדנון 3806 עם ה- RC הכי טוב (על פי הבנתי)
4. סטנדים איכותיים יקנו במיידי
5. התקנת פלאזמה תתבצע מייד לאחר הגעת המזנון

לאחר הגעת שאר הריהוט והשטיח נעבור לבחינת הרמקולים (עוד כחודש :( )

אההה, ואיך אפשר בלי תודה למרטין ובעיקר לישראל שמחזיק לי את היד בדרך החתחתים הזאת.

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

שמעו, ישראל התותח הזמין אותי ואת רזי לביקור ואתמול ביקרנו בממלכה הפרטית שלו.

היה תענוג צרוף ואירוח כיד המלך, יצא לי (בפעם הראשונה אני חושב) לחוות שילוב ברמה גבוהה של מסך, הגברה, רמקולים ונגנים איכותיים בסביבה טבעית ולא בחנות, וזה פשוט נהדר.

אמנם יקח לי זמן להגיע לסטאפ ברמה כזאת, אבל יש לאן לשאוף.

למדתי המון, ובין השאר שרצפתיים טובים הם לא פראיירים ויש להם את הערך המוסף שלהם.

כיום אני נמצא בבית כמעט ריק בלי אפילו מסך, אבל החוויה נותנת לי כח וסבלנות להמשיך במשימה.

ישראל, אין לי מילים להודות לך (f)
HiFiMusic IL

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

(Y)
About.me

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

תודה אלון ורזי

שליחה

הכיף היה כולו שלי...
וההוכחה -יותר מ4 שעות חלפו להם כמו 4 דקות!!!!
ישראל

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

נכון :)
HiFiMusic IL

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

עכשיו אני בכלל מקלל את עצמי שלא יכולתי לבוא :hammer:
בפעם הבאה אני בא לישון אצלך. :D
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

נמר-אני עוד לא מזכיר את האקווריום...

שליחה

שהוא היי האנד בפני עצמו -וכמו הסונאס גם הוא כולו בעבודת יד..
ספר לו אלון...

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אני עומד מאחורי כל מילה של ישראל.
השיכלולים שם לא מביישים את המערכת בסלון, נראה לי שהוא עוד מעט מתקין להם שם מערכת עמידה במיים.
HiFiMusic IL

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

למי שחשב שהשירשור הזה יצא לפנסייה מוקדמת

שליחה

קוראים ומנויים יקרים,

אני כולי בושה וכלימה שלא עדכנתי את השירשור הזה זמן כה רב למרות שהמון המון דברים התחדשו, בתור פיצוי תקבלו הלילה מגזין ארוך ומפורט.

טוב, בפרק האחרון הייתי בדילמה איך להעביר את את הכבלים מצד אחד של הסלון לשני עקב המלצות ישראל ומרטין בנושא האקוסטיקה. קיבלתי הצעות מחיר של לא מעט אלפי שקלים לחציבה של כל הסלון הגדול אבל חוץ מהכסף לא היה לי את הלב לעשות זאת בבית שכור.
ואז, לילה אחד תוך כדי ישיבה בבית קפה עלתה לי ההברקה שבגלל שאני בכל מקרה עומד לשים שטיח למה לא להעביר את הכבלים מתחת לשטיח :claps: מרוב אושר כמעט הפכתי את השולחן. זה היה פשוט פתרון מעולה לבעיותי.

טוב, אז עכשיו הייתי כולי ציפייה לרהיטים שיגיעו על מנת שאוכל סופסוף לבצע את מבחן הרמקולים הנחשק. מחכה מחכה והרהיטים לא מגיעים :(
לאחר כשבועיים מהרכישה הועיל והגיע לו המזנון. הוא היה אכזבה גדולה, אף אחד מהרכיבים המיועדים לא היה נכנס בו (רסיבר, HTPC וכו'), הזמנתי אותו על פי קטלוג בגלל שכל כך מיהרתי ואכלתי אותה. אמרתי לעצמי שנפתור את הבעיה כשיגיע הציוד.

בגלל בעיות אקוסטיקה צפויות החלטתי ללכת על הדנון 3806 עם ה- RC המהולל. וכאמור גם הפנסוניק VS30 נמכרה על מנת לקנות פיוניר 506 (50"). את הפלאזמה החלטתי לקנות אצל שראגי בגלל ההתקנות המקצועיות שלו והמלצות חמות של חברי האתר.

שראגי החביב התייצב חיש מהר והתקין יחד עם ערן 506 FDE זמנית עד שיגיע ה- XDE שהזמנתי, על הדרך הביא גם את הדנון 3806.
דווקא מה- FDE לא התלהבתי והתמלאתי געגועים לפנסוניק שמצאה לעצמה בית טוב, ביקשתי משראגי שימתין עם ה- XDE עד שתגיע הפנסוניק מסדרה ויירה 500 כי נראה לי שאני הולך עליה, שראגי הסכים (באמת כל הכבוד לו (Y) ) וכרגע אני עדיין עם הפיוניר החלופית.

טוב, אז מה עושים עם הרמקולים? הרהיטים עוד לא הגיעו וגם לא השטיח, אבל ישראל נותן לי הזדמנות ראשונים לקנות את הסונוסים שלו (גראנד פיאנו) :מבולבל: מה שכן, ידעתי שישראל מכיר את הטעם שלי טוב (ולמען האמת כנראה שהוא גם דיי דומה לשלו) והוא לא יציע לי משהו שלא מתאים לי. אז למרות שכיוונתי למדפיים הלכתי על זה (כמובן שגם ראיתי ושמעתי אותם אצל ישראל קודם).

כאשר הם הגיעו אלי לסלון לא יכולתי שלא להתפעל מיופיים, ואפילו כל פעם שהבטתי בהם הם נראו לי טוב עוד יותר. כאשר חוברו לדנון אחרי מדדידות האודיסי הם הוציאו צליל סביר (הבית היה ריק ופשוט מלא מלא הד) אפילו האודיסי לא הצליח לתקן וזה היה הגיוני.

חיכיתי בקוצר רוח לשטיח שיגיע (שטיח עבה מקיר לקיר אבל לא מודבק) ואכן לאחר הנחת השטיח וכיוון אודיסי נוסף נרגעתי, הצליל הגיע לרמת טוב מאוד מבחינתי ויכולתי בשקט לשלוח לישראל את אהבתי (l) (l) (l)

כאשר הגיעו שאר הרהיטים המצב אף השתפר, שמתי לב שכאשר אני עובד במצב של pure direct לשמיעת מוזיקה ביטול ה- RC נתן לי תוצאה יותר טובה מאשר עם :? מפתיע אבל באותו שלב לא ידעתי כל כך מה לעשות.
שמתי לב גם שחומרים מקוריים ולא מקוריים באיכות גבוהה נשמעים טוב אבל MP3 סטנדרטיים מהמחשב נשמעים דיי זוועתיים.
החלטתי להגיע לעומק הבעייה ולאחר מספר נסיונות גיליתי את אפשרות ה- FRONT של ה- RC שכנראה נותנת תיקונים אופטימאליים לשמיעת סטריאו.
זהו, עכשיו אני באמת באמת מרוצה מהסט, שומעים מצויין סטריאו וגם סרטים.

גם מזנון חדש הוזמן וסופק ובו מקום לכל הרכיבים המכובדים (מומלץ אגב, BAR-B של סימפלי ווד) כמובן שהפעם מדדתי לפני הרכישה.

אז כאמור הסטאפ הנוכחי כולל:
זוג סונוס פאבר רצפתיים - גארנד פיאנו
סנטר - ת'יאטרו תואם
שלושתם ב- black piano מדהים ושמורים על ידי ישראל היקר במצב עוד יותר מדהים
מסך פיוניר 506 FDE זמני
ואחוריים שאני מתבייש לספר איזה - אבל כבר הוזמנו סונוסים קונצרטינו תואמים

אז מה בהמשך?
אז יש לנו את הקונצרטינו שבדרך אבל יקח להם זמן להגיע :(
סאב VELODYNE CHT-10
וכנראה פנסוניק מסדרת 500 אם תשחזר את שביעות רצוני מה- VS30

אז זהו בינתיים, אמנם לא סיימתי, והאמת יש לי אפילו הרגשה שרק התחלתי אבל אני רוצה להודות מכל הלב לישראל, מי שעקב אחרי השירשור יודע שהוא הלך איתי לכל אורך הדרך (ואתם לא רואים את עשרות או מאות ההודעות בפרטי :) ) ואפילו בסוף מכר לי את מחמדי נפשו (ורואים את זה לפי איך שהם שמורים, אפילו הגיעו עם קופסאות מקוריות ואחריות :!: :!: :!: )
תודה גם למרטין ולכל מי שטרח ועזר.

מנסיון אני יודע שהודעה כזאת בלי תמונה ממש מבאסת, הבעיה היא שאני לא מוצא את הכבל של המצלמה הנורמאלית לכן אני מצרף צילום של pocketpc רק בשביל לקבל מושג ומבטיח בהמשך לצרף תמונה נורמאלית:

תמונה

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אלון תתחדש!!!

שליחה

מאחל לך מכל ה (l) ישראל.
מי ידע בתחילת הסרט שכך יראו פרקי הסיום :מבולבל:
כשקראתי את הודעות הפתיחה שלך לשרשור-אמרתי לעצמי -אני לוקח את זה כפרויקט-הבחור רציני יסודי ונראה שיש לנו טעם דומה,הוא הולך להשקיע לא מעט וחבל שיפול טרף בידי איזה סוחר ממולח..שימכור לו מערכת שלא תואמת לו..
בינתיים הכרת את הטובים וההגונים שבענף-ויש הרבה (Y) וגם דוגמאות הפוכות
(n) .באותה תקופה גנאדי נשבע אמונים לרמקולים שלו ואני לשלי-מי ידע מה יהיה?
כל יום כמעט נהנתי לקרוא את המבחנים היסודיים וכיוון הפעולה הנכון שלך..דיסק ההדגמה המעולה שהכנת גורם לי הנאה כיום וכבר הופץ לעןד מישהו שנהנה ממנו..
ואז יום אחד מהפך!לפי תורת ההזדמנויות שלי(שלא איכזבה אותי עד היום)נוצר מצב תיאורטי שאקנה את הקרמונה ..הסונאסים שלי עברו לבית חם ואוהב אצלך...שנינו עם אותו דנון שככל שתעמיק בו תראה כמה הוא מדהים,דרך אגב הוא מפעיל את הקרמונות בלי בעיה בכלל ומוציא רשמית 210וואט משני ערוצים קדמיים ב4 אוהם!!!
אלון-ככל שהסלון שלך יהיה מלא יותר הסט ישמע טוב יותר-וכאשר תוסיף את הסאב ההוא -הוולודיין,תקבל חווית קולנוע אמיתי...כאשר יגיעו הקונצ'רטינו החגיגה תהיה מושלמת!!!
מקווה שיגיעו לפני ל''ג בעומר כדי שתמצא את הפוטנציאל של הפירלס 8O .
כשמוכרים משהו לחבר-ואני ואלון נהיינו חברים על בסיס יומי-זה לא אותו דבר כמו למכור למישהו זר-יש מחויבות כזו-לפחות אני מרגיש אותה -מחויבות שהיא הרבה יותר מהכסף שעובר -אמון אישי שאסור שיופר ולכן אלון שמחתך היא קודם כל שמחתי האישית.
עברת דרך ארוכה -קפצת שלש כיתות ואתה היום משקיף ממרומי ההיי האנד על השממון הצחיח של הרבה מהמערכות האחרות.

וכמה מילים על אהובתי הנצחית הסונאס פאבר (f)
ישנן הרבה חברות רמקולים-יש רמקולים מדויקים-עם עקומות הענות מדהימות(גם כן עקומות 8O )
ישנם רמקולים אנליטיים 8O דיגיטליים 8O אלקטרוסטטיים
8O בהירים 8O מדויקים 8O ומה לא..
אבל יש רק רמקול אחד שמביא איתו את הלב והנשמה-זה רמקול שנעשה בעבודת יד על ידי אנשים שאוהבים את עבודתם-קוראים להם אומנים :!:
והוא נעשה בצפון איטליה בדיוק במקום בו מיוצרות פרארי לאמבורגיני ועוד כמה מכוניות אקזוטיות על ידי אותו סוג של אנשים אוהבים ובעבודת יד.
ולכן הרמקולים של החברה הזו לא יקראו 926 או 816 אלא קרמונה...אמטי הומאז'...קונצ'רטו גראנד פיאנו...סטראדיברי...
כי המספרים חולפים ומשתנים -מי זוכר :מבולבל: אך השמות האלו -נצחיים הם.
למה דומה הדבר?לקפה :מבולבל:
כולם יודעים לעשות קפה טוב -מגורען...מעודן..טעם כזה וטעם אחר -אבל יש קפה אחד ויחיד בעולם שטעמו והוא לבד מספיק כדי לגרום לך להתגעגע למקום -הקפה האיטלקי!!
שאין שני לו בעולם וקשה לי להסביר למה-אבל אתם מבינים.
(אחרון מבטיח)היום אני הולך לתערוכת מכוניות עם בני -יהיו שם מיליון מכוניות מכל העולם-יהיו מהירות כחץ-פורשה,יהיו כאלו שמדברות לשכל-אאודי,יהיו שימושיות להפליא ,קלאסיקות כמו רולס רויס.אבל תהיה מכונית אחת שתגרום לכולם להחסיר פעימה-להסתכל בהערצה-להזיל דמעה בהתרגשות-לחלום עליה ולרצות אותה לעולמים-היא הלאמבורגיני!!!
המכונית הזו תגרום לאנשים להתרגשות כל כך גדולה בדיוק כשם שהסונאס פאבר גרם לי אתמול בשיר האחרון של דיאנה קרל בפאריז שנשמע אצלי מדהים מתמיד!!!
ואוליי זה בכלל כי זה השיר ששמעתי אצל גנאדי ובסופו הצעתי נישואין לקרמונות-וקריצת מנורה של המגבר של גנאדי סימנה לי שזה בסדר!!
זה השיר בו נשבעתי אמונים לעולמים לרמקול שהוא לא מושלם ,בדיוק כמו הלאמבורגיני,
אבל בגללו אנשים חולמים בלילה..
החלום הבא שלי -ביקור במפעל באיטליה!!
אלון מאחר ויש לך כרטיס מועדון אשמח אם תצטרף!!
גנאדי לך לא כדאי עד שהשומר שם יוריד את התמונה שלך -אתה מסומן שם.
רק אל תחשבו שאני משוגע -כי אני לא...
ישראל

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כיף לקרוא !
תתחדש אלון.

ישראל, שמעתי שסונוס מחפשים אנשי מכירות.... :D
About.me

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

תודה ישראל ומרטין.

מרטין, תזהר, הוא ישר יקפוץ לדגל ואתה רוצה להיות אחראי לזה שהוא עוזב את העבודה בשביל לרדוף אחרי חלום?

ישראל, ספר איך היה בתערוכה, אני חושב לקפוץ לשם לפני המפגש מחר.
HiFiMusic IL

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

סאב

שליחה

הוזמן ה- Velodyne בגודל 12" (מה אעשה מכור או לא :oops: ), יקח לו זמן להגיע כי מסתבר שאין בשחור כרגע.

בינתיים חובר בבושת פנים ה- ADC העצום של רזי, בגלל שאני לא שומע מוזיקה עם סאב דווקא לא מפריע לי, ראינו מלחמת העולמות (והאגב הוידאו בגירסה שראיתי לא היה גרוע כמו שמתארים) וקיבלנו פיצוצים על הכיף כיפאק.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אלון-תערוכת מכוניות?רק אם ממש משעמם לך....
המצחיק שהיום היתה השקת VIP של התערוכה והמכוניות שהיו במגרש חניה -של המוזמנים היו יותר יפות ומיוחדות מהמכוניות בתערוכה....
אבל כמו שצפיתי מראש היו שני כוכבים לתערוכה...
סביב האחת הסתובבו זקנים שהתרשמו שהדלתות שלה נפתחות בכיוונים הפוכים..וממש קל להיכנס אליה..
וסביב השניה שתהיה בביתן של חיים אאודי התגודדו עשרות עם חיוך של התרגשות...בלי לדבר ...רק המבט הזה-שמאוד דומה למבט של המסתכלים בסונאס פאבר....היא היתה בגובה מטר ועשרה כמו הרמקולים שלי..
לאחת קראו רולס רויס
לשניה לאמבורגיני
ישראל

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

בקיצור שוב מאכזבים עם התערוכה הזאת, מה יהיה הסוף איתם...

את הלמבורגיני נראה כשיהיה כסף לשדרג את האאודי אליה :)

אגב מכוניות, רציתי לעשות לך הפתעה וצילמתי תמונה במצלמה הטובה יותר וקניתי קורא 22 כרטיסים שהבטיחו לי בבאג שקורא XD במיוחד בשביל לשים את התמונה פה אבל זה לא עובד הזיפט הזה, אוף.
HiFiMusic IL

raziraz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

שליחה

לאלון היקר ולכל חברי הפורום היקרים !!

אני יושב כאן בשקט וקורא את השירשור ובפנים כולי נפעם מהתוצאה המדהימה של המערכת החדשה בעזרתכם .
עכשיו, וממש לקראת הסוף, אני מרשה לעצמי להגיב לשרשור הארוך הזה.

אחרי מסעות ארוכים של האזנות וצפיות במסכים ועוד כאלו וכאלו, החלטתי להיכנס ולהודות לכולכם, בשמי ובשם אלון, ובמיוחד לישראל ומרטין היקרים שעזרו ותמכו לאורך כל הדרך.

ללא כל צל של ספק, לאורך כל הדרך הצלחתי להחכים, ועוד יש לי הרבה מה ללמוד.

אני יושב כולי מדושן עונג בסלון העכשווי של אלון ומאזין למוסיקה ושומע סרטים ויודע - שכל זה בזכותכם. התוצאה שאלון הגיע אליה כיום היא מהטובות ששמענו בכל מסעותינו, אם לא הטובה ביותר.

אני גם עומד בפני שידרוג עתידי של המערכת שברשותי (שלא טובה כלל וכלל מהמערכת ההתחלתית של אלון...). כרגע, לאור ובזכות תמיכתכם אני יודע לאן לגשת, איך לגשת ומה לבצע בכדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר במסגרת התקציב, היכולת והמגבלות הקיימות. מאוד אשמח להתייעץ עימכם בכל נושא ולשמוע תגובות (צפו בקרוב לשרשורים חדשים.... :wink: ).

מי יתן וירבו אנשים כמוכם.

שיהיה חג שמח ושבת שלום לכולנו.

רזי.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

רזי -ברוכים הבאים למועדון...

שליחה

כמו ששמת לב-אתה יודע איך מתחיל הסרט אך לעולם לא יודע איך יגמר..
עכשיו כשאלון על קו הסיום..והמערכת שלו עוד תהיה הרבה יותר טובה לאחר השלמת הסראונדים...והסאב...
ואחרי שהרגיל אותנו במשך תקופה ארוכה לעיתון יומי מענין ..הגיע תורך!!
תגדיר תקציב-מבנה חדר-אופי מוזיקה-פרופיל שימוש במערכת-אפיון ראשוני ,רצפתי...מדפי..רסיבר ..פרוססור ופאוור..וכו'
והכי חשוב תקציב!
ונעזור לך ככל שתרצה ובכיף!לדעתי אלון כבר מדריך מדופלם...
גם אני נמצא בישורת האחרונה לפני קו הגמר
ובגמר תהיה סקירה מקיפה על השינוי וההתקדמות הענקית שעברתי בחודש האחרון..
שבת שלום וחג שמח
ישראל

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”