התחדשתי ב- Philips 8404 וב - YesMax Total כמה שאלות...
-
rainbow_rr
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם
אוקי..אז אחרי מחקר ארוך והתלבטות רכשתי השבוע את המסך הנ"ל ..והיום התקינו את ה-Yes
אחרי כמה שעות של כיוונים ובדיקות יש כמה דברים שמפריעים לי
ואולי תוכלו לעזור בפתרונם.
קודם כל אומר שהמסך שלעצמו נהדר!
הוא יפה, אלגנטי ובעיקר איכותי מאוד.
אולי מעט גדול למרחק הצפייה (1.8 מטר, גודל 42)
אז כמובן שאת ערוצי ה-HD רואים מעולה, הבעיה מתחילה כמה צפוי בערוצי ה-SD
שם התמונה איך לומר...פחות מושלמת..
התמונה המתקבלת ברוב הערוצים היא בינונית ומטה
ברור שאני לא מצפה מ-SD להיות HD
אבל אחרי שהתרגלתי לראות למשל ערוץ 2 ב-CRT באיכות מעולה
זה די מבאס לקבל פתאום איכות כזאת
זה מיתבטא בעיקר בחוסר פרטים על פרצופים ו"רעש" כללי בתמונה
(ספורט למשל כמעט בלתי אפשרי לראות...אי אפשר לזהות פרצופים או אפילו טקסט על החולצות)
הצפייה במצב הזה מאוד מעייפת ואחרי 30-40 דקות של צפייה העניים והראש לא יכולים לשאת את זה יותר
ניסיתי לשנות הגדרות ע"פ מה שקראתי כאן בפורום(למשל כיבוי האופציה של HD NATURAL MOTION)
מה ששיפר במעט את המצב - אבל לא יותר מיזה
ה-YES מחובר למסך ב-HDMI
יש פתרון שיכול לשפר את המצב??
*שאלה נוספת היא בנוגע לצפייה דרך הרשת
חיברתי את המכשיר לרשת ועקבתי אחרי ההוראות
אבל זה מרגיש מאוד מסורבל
למצוא סרט או תוכנית בתוך כמויות המדיה העצומות זה משימה כמעט בלתי אפשרית
אפשרויות הניווט מאוד מוגבלות
האם מישהו יודע על פתרון לשפט את העניין? האם אפשר לעבוד עם הפיצ'ר הזה בצורה נוחה או שפשוט צריך לקנות סטרימר וזהו?(יש לי המון מדיה על המחשב)
האם יש דרך לסנכרן קבצי כתוביות?
*שאלה אחרונה בקשר לחיבור הממיר YES לרסיבר
חיברתי את הממיר ישירות לרסיבר דרך היציאה הדיגיטלית
הבעיה היא שאי אפשר להחליש את יציאת הממיר דרך השלט של יס
זה מחליש ומגביר את עוצמת הקול של הטלויזיה
וכך צריך להחזיק שתי שלטים...שזה מטופש
האם יש דרך להגדיר לשלט של YES להחליש את היציאה של הממיר ולא את הטלויזיה?
הרבה תודה לעונים
וסופ"ש נעים
רועי
אוקי..אז אחרי מחקר ארוך והתלבטות רכשתי השבוע את המסך הנ"ל ..והיום התקינו את ה-Yes
אחרי כמה שעות של כיוונים ובדיקות יש כמה דברים שמפריעים לי
ואולי תוכלו לעזור בפתרונם.
קודם כל אומר שהמסך שלעצמו נהדר!
הוא יפה, אלגנטי ובעיקר איכותי מאוד.
אולי מעט גדול למרחק הצפייה (1.8 מטר, גודל 42)
אז כמובן שאת ערוצי ה-HD רואים מעולה, הבעיה מתחילה כמה צפוי בערוצי ה-SD
שם התמונה איך לומר...פחות מושלמת..
התמונה המתקבלת ברוב הערוצים היא בינונית ומטה
ברור שאני לא מצפה מ-SD להיות HD
אבל אחרי שהתרגלתי לראות למשל ערוץ 2 ב-CRT באיכות מעולה
זה די מבאס לקבל פתאום איכות כזאת
זה מיתבטא בעיקר בחוסר פרטים על פרצופים ו"רעש" כללי בתמונה
(ספורט למשל כמעט בלתי אפשרי לראות...אי אפשר לזהות פרצופים או אפילו טקסט על החולצות)
הצפייה במצב הזה מאוד מעייפת ואחרי 30-40 דקות של צפייה העניים והראש לא יכולים לשאת את זה יותר
ניסיתי לשנות הגדרות ע"פ מה שקראתי כאן בפורום(למשל כיבוי האופציה של HD NATURAL MOTION)
מה ששיפר במעט את המצב - אבל לא יותר מיזה
ה-YES מחובר למסך ב-HDMI
יש פתרון שיכול לשפר את המצב??
*שאלה נוספת היא בנוגע לצפייה דרך הרשת
חיברתי את המכשיר לרשת ועקבתי אחרי ההוראות
אבל זה מרגיש מאוד מסורבל
למצוא סרט או תוכנית בתוך כמויות המדיה העצומות זה משימה כמעט בלתי אפשרית
אפשרויות הניווט מאוד מוגבלות
האם מישהו יודע על פתרון לשפט את העניין? האם אפשר לעבוד עם הפיצ'ר הזה בצורה נוחה או שפשוט צריך לקנות סטרימר וזהו?(יש לי המון מדיה על המחשב)
האם יש דרך לסנכרן קבצי כתוביות?
*שאלה אחרונה בקשר לחיבור הממיר YES לרסיבר
חיברתי את הממיר ישירות לרסיבר דרך היציאה הדיגיטלית
הבעיה היא שאי אפשר להחליש את יציאת הממיר דרך השלט של יס
זה מחליש ומגביר את עוצמת הקול של הטלויזיה
וכך צריך להחזיק שתי שלטים...שזה מטופש
האם יש דרך להגדיר לשלט של YES להחליש את היציאה של הממיר ולא את הטלויזיה?
הרבה תודה לעונים
וסופ"ש נעים
רועי
זה קצת מצחיק (או עצוב...)
ואני מתייחס לעניין גודל המסך.
חלק מהחברים בפורום נוקטים בגישה של "כמה שיותר גדול, יותר טוב".
לדעתי זו גישה מטעה.
אפילו במסך איכותי כמו ה-8404 לא רואים SD מקרוב באיכות טובה (אגב אני עם ה-5604), אז אפשר לחשוב איך רואים במסכים קצת פחות טובים.
ולכן מאוד חשוב להגדיר צרכים, כמו שבדרך כלל המומחים כאן ממליצים, ואם עיקר הצפייה היא SD, אין טעם להתפרע בגודל. דווקא כשלוקחים מטר אחורה, התמונה טובה הרבה יותר.
חלק מהחברים בפורום נוקטים בגישה של "כמה שיותר גדול, יותר טוב".
לדעתי זו גישה מטעה.
אפילו במסך איכותי כמו ה-8404 לא רואים SD מקרוב באיכות טובה (אגב אני עם ה-5604), אז אפשר לחשוב איך רואים במסכים קצת פחות טובים.
ולכן מאוד חשוב להגדיר צרכים, כמו שבדרך כלל המומחים כאן ממליצים, ואם עיקר הצפייה היא SD, אין טעם להתפרע בגודל. דווקא כשלוקחים מטר אחורה, התמונה טובה הרבה יותר.
-
rainbow_rr
-
- חבר שרק התחיל

הגדרתי דוקא צרכים טוב מאוד
אבל אפילו אם נניח אני צופה ב-70% תכני HD מול 30% SD
עדיין ה-30% האלו הופכים להיות בלתי נסבלים
והתמורה של ההתקדמות האדירה באיכיות של תכני ה-HD
מחזירה אותך 20 שנה אחורה בתכנים הרגילים
וזה די מבאס...
השאלה היא אם יש דרכים לשפר את המצב?
או לפחות לעשות אותו קצת יותר נסבל?
(וזה למי שמכיר את הדגם הנ"ל)
אבל אפילו אם נניח אני צופה ב-70% תכני HD מול 30% SD
עדיין ה-30% האלו הופכים להיות בלתי נסבלים
והתמורה של ההתקדמות האדירה באיכיות של תכני ה-HD
וזה די מבאס...
השאלה היא אם יש דרכים לשפר את המצב?
או לפחות לעשות אותו קצת יותר נסבל?
(וזה למי שמכיר את הדגם הנ"ל)
כנגד מבאס ליראות HD במסך CRT...אז מכוון שהחיים,הוא פשרה אחד גדולה,אז שום דבר לא מושלם.rainbow_rr כתב: והתמורה של ההתקדמות האדירה באיכיות של תכני ה-HD
וזה די מבאס......
השינוי יכול לבוא רק בשיפור איכות שידור.כמו שאתה קונה אוטו מהיר ומפנק,אבל מה לעשות אתה גר בחור עם תשתית של שנות ה-50,לעולם תיהיה מבואס מחוסר יכולת להנות מימנו...
אני די פסימי ממהירות מעבר לאיכות שידור נורמלי.
עוד הרבה זמן ה-HD יהיה מוצר פרמיום בארצנו.
אני בעל צלחות פרטיות,לא מנוי לא של "כן" ולא של "חם",רואה מעל 40 ערוצי HD,ועוד הרבה SD באיכות סביר +,ומי שלא ראה שידור של SF ZWEI או RTL ב-SD לא מבין עד כמה שידורי SD של ארצנו פשוט "בית שימוש".
רוב מוחלט של אוכלוסיה לא מבין כלום/ולא מודע לאלטרנטיוות,אז למה להם להשקיע בזה,עצוב אבל זה המצב.
גם אם תגדיר הכי מדוייק את הצרכים שלך אין דרך שלא תהיה מאוכזב ממשהו,אין WIN-WIN SITUATION
לפי דעתי הבעיה שלך היא בטח לא בטלוויזיה, אלא באיכות הנמוכה שערוצים אלו (2, 10) מועברים דרך yes. בגלל דחיסת MPEG-2 חזקה, "אפקט הריבועים" ניכר מאוד לעין בעיקר כשעוברים מ-CRT ל-LCD.
אם אתה רוצה תמונה איכותית ב-SD בערוצים הללו, הייתי ממליץ לך מאוד לחבר אנטנה לטלוויזיה, ולתת לה לקלוט אותם דרך ה-DTT. ההבדל באיכות הוא רב, והתמונה היא מעולה (לשידורי SD כמובן). אני מדבר מנסיון עם אותה הטלוויזיה (רק בגודל 47").
לגבי שאר ערוצי ה-SD של yes, אין לך הרבה אפשרויות...
אם אתה רוצה תמונה איכותית ב-SD בערוצים הללו, הייתי ממליץ לך מאוד לחבר אנטנה לטלוויזיה, ולתת לה לקלוט אותם דרך ה-DTT. ההבדל באיכות הוא רב, והתמונה היא מעולה (לשידורי SD כמובן). אני מדבר מנסיון עם אותה הטלוויזיה (רק בגודל 47").
לגבי שאר ערוצי ה-SD של yes, אין לך הרבה אפשרויות...
-
rainbow_rr
-
- חבר שרק התחיל

אוקי! התקדמותoreach כתב:לפי דעתי הבעיה שלך היא בטח לא בטלוויזיה, אלא באיכות הנמוכה שערוצים אלו (2, 10) מועברים דרך yes. בגלל דחיסת MPEG-2 חזקה, "אפקט הריבועים" ניכר מאוד לעין בעיקר כשעוברים מ-CRT ל-LCD.
לגבי שאר ערוצי ה-SD של yes, אין לך הרבה אפשרויות......
תודה רבה
רק תוכל להסביר לי איזה אנטנה לחבר ע"מ לקלוט את הערוצים דרך DTT?
כי כרגע בלי חיבור אנטנה היא לא מזהה אף ערוץ
ועל זה נאמר,הכל יחסי בחיים.אני קולט דרך עמוס,ועדיין "בית שימוש" מול יתר השידורי SD,אבל מול שידורי YES,זה התקדמות.שידור "איכותי" דיגיטלי עלללללקoreach כתב: אם אתה רוצה תמונה איכותית ב-SD בערוצים הללו, הייתי ממליץ לך מאוד לחבר אנטנה לטלוויזיה, ולתת לה לקלוט אותם דרך ה-DTT. ההבדל באיכות הוא רב, והתמונה היא מעולה (לשידורי SD כמובן). אני מדבר מנסיון עם אותה ......
אם היית משקיע בפלזמה ולא בLCD גם ה30% של הצפייה בSD היו הרבה יותר מנסבלים ולא היית צריך ללכת 4 מ' אחורה בשביל לראות סביר.
לא רואה שום סיבה לקנות LCD בגודל כזה ובמרחק כזה, גם אם זה "רק" 30%.
אבל בשורה התחתונה, אתה תתרגל... אל תדאג, בדיוק כמו האנשים שכאן שאומרים שהם רואים "מעולה" עם הLCD שלהם ממרחק קרוב,
זה בגלל שהם התרגלו, לא בגלל שהתמונה באמת קרובה ל"מעולה".
לא רואה שום סיבה לקנות LCD בגודל כזה ובמרחק כזה, גם אם זה "רק" 30%.
אבל בשורה התחתונה, אתה תתרגל... אל תדאג, בדיוק כמו האנשים שכאן שאומרים שהם רואים "מעולה" עם הLCD שלהם ממרחק קרוב,
זה בגלל שהם התרגלו, לא בגלל שהתמונה באמת קרובה ל"מעולה".
Utopia
rainbow_rr,
אפשר לשפר את האיכות בצורה משמעותית ע"י כיול נכון, יש כאן לא מעט המלצות להגדרות עבור SD
http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... 404-a.html
עוד אפשרות היא לחבר את הממיר ע"י חיבור SCART, בטלוויזיות מסוימות אותות שנכנסים דרך כניסות שונות עוברים עיבוד שונה,
סביר להניח שלא יהיה שיפור - אבל אם יש לך את היציאה בממיר וכבל מתאים שווה לנסות.
אפשר לשפר את האיכות בצורה משמעותית ע"י כיול נכון, יש כאן לא מעט המלצות להגדרות עבור SD
http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... 404-a.html
עוד אפשרות היא לחבר את הממיר ע"י חיבור SCART, בטלוויזיות מסוימות אותות שנכנסים דרך כניסות שונות עוברים עיבוד שונה,
סביר להניח שלא יהיה שיפור - אבל אם יש לך את היציאה בממיר וכבל מתאים שווה לנסות.
חן חן על נחישות,ללא ספק גם וידאו פרוססור באלפי דולרים יתקשה לשפר "תמונה בית שימוש" שדחסו לה את הצורהApril כתב:rainbow_rr,
....
יש קושי להשלים לרוב האנשים עם העובדה העצובה,שאיכות שידור SD בארצנו פשוט ביזיון...העיקר האמונה
להזכירך,השינוי צריך להגיע מגופי שידור,דווקה מבחינת ציוד קצה,האזרחים כבר קנו,מוכנים...אבל כניראה נוח להם המצב הקיים,ואת ה-HD ימכרו לך מחדש תחת חבילת פרמיום,שתרגיש מיוחד
יש לי סמסונג FHD ,רוב ההגדרות DEFAULT,היום ראיתי F1 בערוץ SF ZWEI השוויצרי,שידור SD,פשוט איכות תמונה מדהימה בהתחשב שזה לא HD,על טלוויזיה FHD.עם אותו ציוד/כיול/כבל מעביר לערוץ 2....
כל אנטנת טלוויזיה פשוטה שיש - אנטנה חיצונית, אנטנה פנימית מוגברת "של פעם", אנטנה מרכזית (אם מדובר על בניין משותף), ואפילו מהדק מכופף - אבל רק אם אתה באיזור שהקליטה בו מעולה...rainbow_rr כתב: רק תוכל להסביר לי איזה אנטנה לחבר ע"מ לקלוט את הערוצים דרך DTT?
כי כרגע בלי חיבור אנטנה היא לא מזהה אף ערוץ...
לגבי אנשים שמדברים על כיול - נכון שכיול עוזר קצת באיכות, אבל ברגע שאיכות השידור היא זוועתית לא יעזור כלום. מנסיון על אותה הטלוויזיה ועם החיבורים/הכבלים המיטביים - שידורי SD ב-HOT גרועים מה-DTT, ואלו ב-yes גרועים משניהם, וזה ניכר מאוד לעין...
איכות התמונה מפתיעה מאוד באיכותה ברגע הראשון שנתקלים בה, בייחוד אם אתה נופל על מקבץ פרסומות בערוץ 10 (השילוב הכי איכותי שנתקלתי בו, כיוון שתמונת ערוץ 10 טובה מזו של ערוץ 2, ובשני הערוצים, הפרסומות משודרות באיכות טובה מזו של רוב התוכניות)
-
rainbow_rr
-
- חבר שרק התחיל

באמת תודה לכל העונים
אתם משו משו
הערב יש אפשרות מעולה לראות שידור HD איכותי ביותר
של הארווזיון
מול ה-SD של אותו השידור בערוץ 1
פשוט הזיפזופ בין שני הערוצים הוא כמו המעבר בין אור לחושך
לא יאמן איזה אות שידור ז ו ו ע ה יוצא מערוץ 1
זה פשוט בזיון
ו...שידור ה-HD נראה מליון דולר. איזה יופי!
אתם משו משו
הערב יש אפשרות מעולה לראות שידור HD איכותי ביותר
של הארווזיון
מול ה-SD של אותו השידור בערוץ 1
פשוט הזיפזופ בין שני הערוצים הוא כמו המעבר בין אור לחושך
לא יאמן איזה אות שידור ז ו ו ע ה יוצא מערוץ 1
זה פשוט בזיון
ו...שידור ה-HD נראה מליון דולר. איזה יופי!
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
rainbow_rr,
הבחירה שלך בפיליפס מעולה בהתחשב שתמהיל הצפיה שלך נוטה ברובו לכיוון ה-HD.
מרחק הצפיה המומלץ לצפיה בתכני SD למסך בגודל 42 אינץ' איכותי ומכוייל בסיסית הוא כ-2.3 מטרים וממש לא בין 3 עד 4 מטרים כמו שסובר UserName.
ממליץ לך כמו שאמרו פה קודמיי לקלוט את השידורים הדיגיטליים לשם צפיה בערוצים הבעייתיים ולהוריד את ה-sharpness למינימום.
לידיעתך אני צופה בתכני SD ממרחק 2.6 ואפילו פחות במסך בגודל 46 אינץ' (HOT HD) ורואים בסדר גמור (חוץ מערוץ 1 וערוצי הספורט 55 עד 57) וגם אם מתרחקים בעוד מטר נוסף אין שום שיפור בצפיה בערוצים הבעייתיים.
הבחירה שלך בפיליפס מעולה בהתחשב שתמהיל הצפיה שלך נוטה ברובו לכיוון ה-HD.
מרחק הצפיה המומלץ לצפיה בתכני SD למסך בגודל 42 אינץ' איכותי ומכוייל בסיסית הוא כ-2.3 מטרים וממש לא בין 3 עד 4 מטרים כמו שסובר UserName.
ממליץ לך כמו שאמרו פה קודמיי לקלוט את השידורים הדיגיטליים לשם צפיה בערוצים הבעייתיים ולהוריד את ה-sharpness למינימום.
לידיעתך אני צופה בתכני SD ממרחק 2.6 ואפילו פחות במסך בגודל 46 אינץ' (HOT HD) ורואים בסדר גמור (חוץ מערוץ 1 וערוצי הספורט 55 עד 57) וגם אם מתרחקים בעוד מטר נוסף אין שום שיפור בצפיה בערוצים הבעייתיים.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
מרחק הצפייה מאד אינדיוידואלי. אני צופה בעיקר SD על פלאזמה 42" ממרחק 3.2.
ישנם מרחקים מקובלים אבל אתה ובת זוגתך (אם יש) קובעים מה המרחק הנוח לצפייה לכם.
בד"כ בודקים בחנות על ערוצים שאתם צופים במרחק שקיים אצלכם בסלון.
כפי שציינו כאן, הבעיה היא איכות השידורים הירודה בשידורי SD. קשה לקחת איכות שידור גרוע ולהפוך אותו לזהב (אפשר לשפר במעט).
כשיושבים קרוב בישדורים ירודים זה כמו לקחת ודיאו ב- youtube ולהגדיל למסך מלא.
אני חושב שתתחיל בהורדת Sharpness לדרגה 3 (1/4 או שליש תחתון) וכבה את מנגנון ה- NOISE REDUCTION שמיותר כשמחברים ממיר.
אח"כ תעבור לכיול מתקדם יותר.
ישנם מרחקים מקובלים אבל אתה ובת זוגתך (אם יש) קובעים מה המרחק הנוח לצפייה לכם.
בד"כ בודקים בחנות על ערוצים שאתם צופים במרחק שקיים אצלכם בסלון.
כפי שציינו כאן, הבעיה היא איכות השידורים הירודה בשידורי SD. קשה לקחת איכות שידור גרוע ולהפוך אותו לזהב (אפשר לשפר במעט).
כשיושבים קרוב בישדורים ירודים זה כמו לקחת ודיאו ב- youtube ולהגדיל למסך מלא.
אני חושב שתתחיל בהורדת Sharpness לדרגה 3 (1/4 או שליש תחתון) וכבה את מנגנון ה- NOISE REDUCTION שמיותר כשמחברים ממיר.
אח"כ תעבור לכיול מתקדם יותר.
אני גם שוקל לקנות דגם זה ויש לי 2 שאלות
1) האם הצלחת לשפר את איכות הצפייה ב SD
2) האם ניתן להציג תמונה של 4:3 כ 4:3 עם פסים שחורים בצדדים ללא מתיחה חכמה במסך זה עם ממיר ה TOTAL YES MAX
אשמח מאוד לשמוע שהצלחת לשפר את איכות הצפיה ב SD...
2) האם ניתן להציג תמונה של 4:3 כ 4:3 עם פסים שחורים בצדדים ללא מתיחה חכמה במסך זה עם ממיר ה TOTAL YES MAX
אשמח מאוד לשמוע שהצלחת לשפר את איכות הצפיה ב SD...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
הוספת הפסים השחורים לשידורי 4:3 מתבצעת בעזרת הממיר YesMaxHD.stonts כתב:אני גם שוקל לקנות דגם זה ויש לי 2 שאלות
אשמח מאוד לשמוע שהצלחת לשפר את איכות הצפיה ב SD......
בתפריט הגדרות מתקדמות, הגדרות מסך (או שם דומה). ניתן להגדיר ששידורי 4:3 יהיו עם פסים שחורים בצדדים ללא קשר לסוג הטלוויזיה שלך או סוג החיבור.