פרוייקט שיפוץ חדר קולנוע

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

כך נראה החדר הקודם :

השיפוץ כלל שבירת קירות , חציבה לחיווט , הנמכת תקרה לטובת אוירה , תאורה וגם אקוסטיקה .

המערכת הסופית :

מסך : בניה עצמית עם בד DA-MAT של DALITE ומסגרת אלומיניום שחורה
גודל מסך : 115 * 270 ס"מ (1:2.35)
מקרן : פנסוניק PT-AE4000
מגבר : אונקיו 607
רמקולים קידמיים : פולק אודיו RTI-A7
רמקול סנטר : פולק אודיו CSI-4
סאב : פולק אודיו PSW10
רמקולים סראונד : פולק אודיו מוניטור 30
DVD: פיוניר DV-410V
מזרים : ISTAR H5
לקינוח : שלט הרמוני 1

התוצאה הסופית : פשוט מדהים , הסאונד והתמונה מעל לכל ציפיותי .
נערך לאחרונה על ידי yshneider ב 24/05/2010 14:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.

skitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

התמונה שלך נכנסת בדיוק במסגרת שהכנת, פשר עצות לגבי איך מדדת בדיוק את הגודל שהמקרן מפיק ממרחק מסויים?
פשוט אני גם עובד עכשיו על חדר דומה והמסך שלי נגלל, ונורא רציתי מסך קבוע כמו שלך אז אני רוצה לחתוך את המסך הנגלל בדיוק בגודל של התמונה ואני אשמח לשמוע אולי עצות או משהו שלמדת תוך כדי התהליך, חבל שיהרס לי מסך של 600 ש"ח לחינם.

skitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

עוד דבר, הסאב שלך ps10
הזמנתי אתמול סאב psw10 האם זה אותו הסאב? פשוט שלך עם מכסה ובתמונה איפה שאני קניתי לא רואים מכסה אז קשה לי לדעת האם זה אותו אחד, ואם כן האם אתה מרוצה ממנו? איך הוא במוסיקה וסרטים?
ד"א חדר מדהים, נראה ממש טוב, אני הייתי עושה קיר כהה איפה שהמסך כך לא יחזור לך כל כך הרבה אור לחדר והתמונה תבלוט יותר.

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

skitz כתב:התמונה שלך נכנסת בדיוק במסגרת שהכנת, פשר עצות לגבי איך מדדת בדיוק את הגודל שהמקרן מפיק ממרחק מסויים?
פשוט אני גם עובד עכשיו על חדר דומה והמסך שלי נגלל, ונורא רציתי מסך קבוע כמו שלך אז אני רוצה לחתוך את המסך הנגלל בדיוק בגודל של התמונה ואני אשמח לשמוע אולי עצות או משהו שלמדת תוך כדי התהליך, חבל שיהרס לי מסך של 600 ש"ח לחינם.
...
קודם כל זה כמובן תלוי מסך , מרחק מהקיר ותאורה . כנס ל projectorcentral שם תוכל בעצם לשחק עם הנתונים עבור המקרן שלך . כשהחלטת מה הגודל שמתאים למסך שלך ( בהינתן הנתונים שאמרתי) , תחתוך את הבד לגודל המתאים . אל תשכח שאם אתה בונה מסגרת אז אתה צריך להשאיר בד למתיחה ( כ 8 ס"מ מכל כיוון )

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

יש לך אפשרות לצבוע את הקיר האחורי

שליחה #5 

בצבע כהה? לא חייבים שחור או אפור, יש הרבה צבעים יפים וכהים. יתן לך שדרוג רציני בחוויה.

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: יש לך אפשרות לצבוע את הקיר האחורי

שליחה #6 

opv כתב:בצבע כהה? לא חייבים שחור או אפור, יש הרבה צבעים יפים וכהים. יתן לך שדרוג רציני בחוויה.
...
אתה מדבר על איזה מהקירות ? ועל איזה גוון ?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הקיר שעליו נמצא המסך

שליחה #7 

כמובן שאם החדר הוא יעודי, אני ממליץ לצבוע את כל הקירות כולל תקרה, במיוחד אחרי שהשקעת במקרן עם קונטרסט טוב.
לגבי גוונים, אם אתה נשוי אז לא אני ולא אתה קובעים לגבי הגוון, רק שיהיה כהה 8) .

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #8 

כל הכבוד! נראה מצויין.

אגב, מה עלות מסך כזה בבנייה עצמית, והיכן ניתן להשיג את הבד.

מאחל לך שעות רבות של צפייה והנאה... :beer:

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #9 

הסתכלתי בגוגל על המחיר של כל הדברים שלך זה טירוף רמקולים קמדים בלבד במחיר של 10k

מפחיד.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

Lee כתב:כל הכבוד! נראה מצויין.

אגב, מה עלות מסך כזה בבנייה עצמית, והיכן ניתן להשיג את הבד.

מאחל לך שעות רבות של צפייה והנאה... :beer:
...
תודה .

את הבד ניתן להשיג מ av-outlet.com הזמנתי מהם בד DALITE-DA MAT ( עם גב שחור) , השירות היה אחלה . כששאלתי לגבי משלוח הוא אמר לי 220 דולר עם FEDEX , רק כשביקשתי לבדוק שוב עם UPS אז המחיר ירד ל 115$ .

עבור בד בשווי 200$ ועוד משלוח של 115$ ( הבד בגודל 120") שילמתי מיסים בארץ על סך 330 שקל .

. מסגרת עץ \אלומיניום תעלה בסביבות 150-200 שקל. כך שסך הכל תגיע ל 1700 שקל .

זה המחיר של DIY ברמה גבוהה מאוד .

dtheater
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
נתן תודות: 17 פעמים

שליחה #11 

החדר שבנית ממש מדהים !!!
אני יודע שזה לא שאלה כל כך צפויה אבל מאיפה השולחן מקדימה שמחולק ל-3 עם הסנטר והרסיבר ??

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

mp3lll כתב:הסתכלתי בגוגל על המחיר של כל הדברים שלך זה טירוף רמקולים קמדים בלבד במחיר של 10k

מפחיד.
...
אתה צודק זה מפחיד :lol: ,

אני מבטיח לך שעם חיפוש מתאים העלות יכולה להשתנות פלאים ( יד 2 , בנית מסך לבד )

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

dtheater כתב:החדר שבנית ממש מדהים !!!
אני יודע שזה לא שאלה כל כך צפויה אבל מאיפה השולחן מקדימה שמחולק ל-3 עם הסנטר והרסיבר ??
...
:lol: :lol:
האמת הוא היה מחולק ל 4 חלקים . זוהי ארונית מאיקאה ( כמו שורה של כוורת) ששלחתי אותה לצביעה אצל נגר , יש עוד חלק מאחור שצריך להרכיב להסתיר את הכבלים .

אגב שלחתי אותה לצביעה כי היא היתה בצבע אלון , אם אני לא טועה אפשר לקנות כבר בלבן

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #14 

אני חושב שהחדר נראה יותר טוב מקודם....

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10068
נתן תודות: 571 פעמים
קיבל תודות: 591 פעמים

שליחה #15 

קודם כל תתחדש וזה נראה יפה ומסודר.
מסכים עם opv.
אצלי צבעתי את הקירות והתקרה בשחור, התוצאה שקיבלתי שווה כל פריים.

את הבד רכשת בסנרול?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

bg1987 כתב:אני חושב שהחדר נראה יותר טוב מקודם....
...
:lol: גדול

skitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

yshneider כתב:
skitz כתב:התמונה שלך נכנסת בדיוק במסגרת שהכנת, פשר עצות לגבי איך מדדת בדיוק את הגודל שהמקרן מפיק ממרחק מסויים?
...
קודם כל זה כמובן תלוי מסך , מרחק מהקיר ותאורה . כנס ל projectorcentral שם תוכל בעצם לשחק עם הנתונים עבור המקרן שלך . כשהחלטת מה הגודל שמתאים למסך שלך ( בהינתן הנתונים שאמרתי) , תחתוך את הבד לגודל המתאים . אל תשכח שאם אתה בונה מסגרת אז אתה צריך להשאיר בד למתיחה ( כ 8 ס"מ מכל כיוון )
...
איך זה תלוי בתאורה?
אני כנראה אתקין קודם את המקרן, יגדיר אותו בצורה האופטימלית ואז יסמן עם עפרון על המסך שלי איפה צריך לחתוך, הבעיה שזה לא בד כמו אצלך זה מסך הקרנה זה סוג אחר של חומר קשיח יותר ואני מקווה שלא יהיה איתו בעיות בתהליך.

תוכל בבקשה להתייחס לשאלה ששאלתי על הסאב?
עריכה- אני רואה שענית באשכול אחר, תודה רבה אחי...ותהנה מהחדר החדש :)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

skitz כתב:
yshneider כתב:
...
...
איך זה תלוי בתאורה?
אני כנראה אתקין קודם את המקרן, יגדיר אותו בצורה האופטימלית ואז יסמן עם עפרון על המסך שלי איפה צריך לחתוך, הבעיה שזה לא בד כמו אצלך זה מסך הקרנה זה סוג אחר של חומר קשיח יותר ואני מקווה שלא יהיה איתו בעיות בתהליך.

...
לרוב המקרנים יש זום, לא צריך לדייק עד כדי כך במידות המסך, אפשר לשחק קצת.

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אם המערכת שלך כבר מותקנת , אז בהחלט הרעיון שלך הוא טוב , תקבע מה הגודל האופטימלי בשבילך , ואל תשכח לקחת ספייר . גם עם בד קשיח יותר לא צריכה להיות לך בעיה למתוח על מסגרת עץ . באתא av-outlet.com יסבירו לך כיצד לעשות זאת . בעיקרון העבודה היא תמיד מול צדדים נגדיים.

להיות סובלני , לקחת מידות נכונות !!! , יש אפילו פוסט יפה עם תמונות של בחור שעשה מסגרת מעץ ברמה יפה וטובה , תעשה חיפוש קצר על בניית מסך . בהצלחה

skitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

opv כתב:
skitz כתב:
yshneider כתב:
...
...
איך זה תלוי בתאורה?

...
לרוב המקרנים יש זום, לא צריך לדייק עד כדי כך במידות המסך, אפשר לשחק קצת.
...
כן אבל גודל הזום משתנה מדגם לדגם, אצלי הוא קטן אז רצוי לדייק כמה שניתן כי אין טעם להשקיע שעות עבודה וכסף במסגרת שחורה ויפה כמו שהבחור למעלה עשה אם בסוף ישארו לך קצוות לבנים במסגרת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”