מהי מטרת הקלייה שלכם?
-
NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
כשאתם קולים, לאיזה טעם אתם מכוונים, האם אתם מנסים לשמור על מאפייני הזן או שאתם מעדיפים את הטעם המלא של קלייה עמוקה.
אני למשל מחפש בכל קפה שאני קולה להגיע לרמה של גוף טוב, חמיצות עדינה וחשיפת מאפייני הזן.
הייתי שמח לשמוע מכם ומניסיונכם, מהי מטרת הקלייה שלכם וה אתם עושים בכדי להגיע אל זו.
אני מקווה שאני מספיק ברור.
מחכה לתשובות ורעיונות.
בברכה
גלעד שמחי
NEGRO
אני למשל מחפש בכל קפה שאני קולה להגיע לרמה של גוף טוב, חמיצות עדינה וחשיפת מאפייני הזן.
הייתי שמח לשמוע מכם ומניסיונכם, מהי מטרת הקלייה שלכם וה אתם עושים בכדי להגיע אל זו.
אני מקווה שאני מספיק ברור.
מחכה לתשובות ורעיונות.
בברכה
גלעד שמחי
NEGRO
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לדעתי לא בהכרח.NEGRO כתב:כשאתה מכין סטייק, אתה לא יודע איך אתה רוצה אותו? מדמם, יבש, רך וכו'?
צריך מטרה בשביל למצוא דרך לא?...
אם ניקח את דוגמת הסטייק שהבאת, כשאתה אוכל סטייק בפעם הראשונה, אתה לא יודע איזו מידת עשיה היא המועדפת עליך, אז בהתחלה אתה טועם מדמם, אחר מדיום ולבסוף well done ואז סביר שכבר תדע מה טעים לך יותר.
אני חושב שזה זהה גם בקליה, להבדיל אלף הבדלות, כמובן, בגלל ריבוי הטעמים ואפשרויות הקליה.
לפחות אצלי, שאני ממש בתחילת דרכי אני לא סגור לגמרי על הטעם המועדף עלי בגלל שעדיין לא טעמתי מספיק אפשרויות, על אף שיש לי איזשהו כיוון כללי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני בד"כ ממש לא רוצה חזרתיות, כשזה קשור לקליה שלי.
האמת שהמקרים היחידים שבהם אני רוצה חזרתיות היא כשאני יודע שאארח אנשים חדשים, ואני רוצה שיהיה לי קפה ממש טעים כדי להראות להם למה אפשר להגיע בבית. אבל כשאני קולה "לעצמי" או לחברים שכבר טעמו אצלי קפה, אין לי בעיה שכל קליה תהיה שונה מקודמתה. זה מעניין ומפתיע בכל פעם מחדש, למרות שבגדול הסגנון הוא קבוע כי אני מכניס את אותם המרכיבים, פחות או יותר.
אם הייתי רוצה חזרתיות מלאה, הייתי קונה קפה קלוי, כי זו ההבטחה הגדולה שלו.
לגבי הטעם שלי - אני מעדיף קפה מאוד מר, כבד, מעושן וסמיך. תן לי שוקולד, אגוזים וכו', וקח בכיף את כל הפירותיות, חמיצות וחיוניות.
האמת שהמקרים היחידים שבהם אני רוצה חזרתיות היא כשאני יודע שאארח אנשים חדשים, ואני רוצה שיהיה לי קפה ממש טעים כדי להראות להם למה אפשר להגיע בבית. אבל כשאני קולה "לעצמי" או לחברים שכבר טעמו אצלי קפה, אין לי בעיה שכל קליה תהיה שונה מקודמתה. זה מעניין ומפתיע בכל פעם מחדש, למרות שבגדול הסגנון הוא קבוע כי אני מכניס את אותם המרכיבים, פחות או יותר.
אם הייתי רוצה חזרתיות מלאה, הייתי קונה קפה קלוי, כי זו ההבטחה הגדולה שלו.
לגבי הטעם שלי - אני מעדיף קפה מאוד מר, כבד, מעושן וסמיך. תן לי שוקולד, אגוזים וכו', וקח בכיף את כל הפירותיות, חמיצות וחיוניות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -