איך בוחרים תקליט באייכות טובה ?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הגדר איכות
אתה מתכוון לאיכות ההדפסה של התקליט, איכות ההקלטה המוזיקלית, איכות הביצוע (למשל במוזיקה קלאסית) או מצבו הטכני של התקליט?
אין פה כללים ברורים. נהוג לחשוב שהדפסה מקורית ראשונה (first pressing) - זה הכי טוב. לגבי תוצרת ארץ\ תוצרת חוץ - בד"כ - נכון, אבל יש גם יוצאים מין הכלל.
נערך לאחרונה על ידי sergeit ב 28/03/2010 8:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

א. מה שנאמר כאן נכון, וברוב המוחלט של המקרים הדפסות תוצרת חוץ עדיפות על תוצרת הארץ.naudio כתב:א. אייכות ההדפסה
ב. אייכות ההקלטה המוסיקלית
ג. הוצאות שונות ותוצרת (הבנתי שתקליטים תוצרת הארץ פחות טובים בדר"כ)...
ב. צריך להכיר את החומר כדי לדעת את זה.
ג. ראה א.
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
תקליט טוב הוא תקליט מעניין. תקליט טוב יכול להיות תקליט נדיר, שלאו דווקא הוקלט בהלקטה אודיופילית. כמה מהתקליטים המעניינים באוסף שלי הוקלטו לפני מלחמת העולם הראשונה, בהקלטה אקוסטית. אחרים, הוקלטו לייב על ערוץ אחד. אחרים הודפסו במחתרת תחת שלטון דיקטטורי. יש לי גם כמה נורמליים יותר, כמו רבעיית גוארנרי מבצעת שוברט.
בוטלגים מעניינים, אבל רובם באיכות פחות מטובה.
הייתי הולך על פי הרגש.
דני
בוטלגים מעניינים, אבל רובם באיכות פחות מטובה.
הייתי הולך על פי הרגש.
דני
דני בלר
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מבין התשובות של כמה מכם למעלה בחרתי את התשובה של ידידיינו sergeit, שהכי מתקרבת למציאות בה אנו חיים !sergeit כתב:אין פה כללים ברורים. נהוג לחשוב שהדפסה מקורית ראשונה (first pressing) - זה הכי טוב. לגבי תוצרת ארץ\ תוצרת חוץ - בד"כ - נכון, אבל יש גם יוצאים מין הכלל....
בנוגע לתגובתו של ידידיינו ariekarp , "תקליטים באיכות טובה נקראים CD ובאיכות יותר טובה SACD "
לא מדוייק ,
שמעת פעם הקלטה על DAT אולפני ?
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- Obi-Wan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 428
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
וCD איכותי נקרא מדיה שהורדת לIPOD ונשמעה כמו אולם קונצרטariekarp כתב:תקליטים באיכות טובה נקראים CD ובאיכות יותר טובה SACDnaudio כתב:איך אפשר לדעת חוץ מלשים את התקליט בפטיפון ולהקשיב,
שהתקליט הוא באייכות טובה ?...
...
לא שמעת תקליט איכותי, תקליט זו הרגשה לגמרי שונה תנסה ותדבק (טוענים שאף אנטיביוטיקה לא תגרום לוירוס הזה לעבור)
אני יכול להשוות את ההרגשה לתמונה איכותית שצילמת.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

... והאיכות הגבוהה ביותר נקראת Reel To Reel...ariekarp כתב:תקליטים באיכות טובה נקראים CD ובאיכות יותר טובה SACDnaudio כתב:איך אפשר לדעת חוץ מלשים את התקליט בפטיפון ולהקשיב,
...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אני חולק עליך: אנלוג זה לא הוירוס, זה המצב הבריא התקני. דיגיטל זה הוירוס.Obi-Wan כתב:וCD איכותי נקרא מדיה שהורדת לIPOD ונשמעה כמו אולם קונצרטariekarp כתב:תקליטים באיכות טובה נקראים CD ובאיכות יותר טובה SACDnaudio כתב:איך אפשר לדעת חוץ מלשים את התקליט בפטיפון ולהקשיב,
...
לא שמעת תקליט איכותי, תקליט זו הרגשה לגמרי שונה תנסה ותדבק (טוענים שאף אנטיביוטיקה לא תגרום לוירוס הזה לעבור)
אני יכול להשוות את ההרגשה לתמונה איכותית שצילמת....
- MASTERMIX
- חבר ותיק

(אנלוג זה לא הוירוס, זה המצב הבריא התקני), דיגיטל זה הוירוס !
מזכיר סוגיי "באגים" מהמציאות הקיימת,
חלקם או למעשה יותר נכון רובם משנה עורו לאחר עיבוד לדוגמא בהאזנה למוצר מוגמר שנעשה בקונסולה דיגיטאלית גם בהאזנה סופית בקונסולה דיגיטאלית ואנלוגית גם יחד,
אף פעם לא תמצא את מה ששמעת באמת בעת העיבוד ועיצוב הסאונד למה שתקבל בסוף,
אז מה הטכנאי מטומטם ?,
לצערנו שפה בינארית לא ברת תחום דינאמי כמו על סלילים\סרט וכדומה.., לא שאני מבין גדול בשפה בינארית,
אך יש מרחק שנות אור בהאזנה - הקלטה למוצר המוגמר.
מה שמחזיר אותנו לימיי הבייניים, וטוב שכך !
כך שבהחלט אני מסכים עם המשפט מלעלה שהוזכר ע"י חבריינו...
מזכיר סוגיי "באגים" מהמציאות הקיימת,
אף פעם לא תמצא את מה ששמעת באמת בעת העיבוד ועיצוב הסאונד למה שתקבל בסוף,
אז מה הטכנאי מטומטם ?,
לצערנו שפה בינארית לא ברת תחום דינאמי כמו על סלילים\סרט וכדומה.., לא שאני מבין גדול בשפה בינארית,
אך יש מרחק שנות אור בהאזנה - הקלטה למוצר המוגמר.
מה שמחזיר אותנו לימיי הבייניים, וטוב שכך !
כך שבהחלט אני מסכים עם המשפט מלעלה שהוזכר ע"י חבריינו...
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 29/03/2010 0:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני רואה שעשיתי כאן הרבה גלים. לא התכוונתי, אולי קצת...
אני חושב שיש תקליטי וויניל לא רעים כמו סדרה של DEUTSCHE GRAMOPHON שיש ברשותי, אבל העתיד יהיה דיגטלי, אין מנוס. המינוסים שיש למדיה האנאלוגית עולים לאין שעור על המינוסים של הדיגיטלי שהולך ומשתפר.
MASTERMIX, ההצהרה שלך: "לצערנו שפה בינארית לא ברת תחום דינאמי כמו על סלילים\סרט וכדומה..,"
תמוהה מאד בעיני בהיותך איש מקצוע בתחום הקול. תחום דינמי של מדיה מגנטית הוא כ55DB לעומת מדיה דיגיטלית שאין לו בעיה להגיע ל100DB .
קח CD תעביר אותו דרך קומפרסור לכ50DB תוסיף לו קצת POPS AND CLICKS, תוסיף קצת HISS במינוס כ30 DB , המהדרין יוסיפו קצת WOW AND FLUTTER, ואולי קצת RUMBLE, והגעת לסאונד של תקליט וויניל...
אהה, שכחתי. אחרי הדחיסה תעביר דרך מסנן גבוהים שיחתוך מעל כ13 קילוהרץ ודרך מסנן נמוכים שיחתוך מתחת לכ60 הרץ בשיפועים של מינוס 3DB לאוקטבה.
אני חושב שיש תקליטי וויניל לא רעים כמו סדרה של DEUTSCHE GRAMOPHON שיש ברשותי, אבל העתיד יהיה דיגטלי, אין מנוס. המינוסים שיש למדיה האנאלוגית עולים לאין שעור על המינוסים של הדיגיטלי שהולך ומשתפר.
MASTERMIX, ההצהרה שלך: "לצערנו שפה בינארית לא ברת תחום דינאמי כמו על סלילים\סרט וכדומה..,"
קח CD תעביר אותו דרך קומפרסור לכ50DB תוסיף לו קצת POPS AND CLICKS, תוסיף קצת HISS במינוס כ30 DB , המהדרין יוסיפו קצת WOW AND FLUTTER, ואולי קצת RUMBLE, והגעת לסאונד של תקליט וויניל...
אהה, שכחתי. אחרי הדחיסה תעביר דרך מסנן גבוהים שיחתוך מעל כ13 קילוהרץ ודרך מסנן נמוכים שיחתוך מתחת לכ60 הרץ בשיפועים של מינוס 3DB לאוקטבה.
נערך לאחרונה על ידי ariekarp ב 29/03/2010 9:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

כל כך הרבה תוספות רק בשביל להגיע לסאונד של תקליט...שמת לב מה אתה אומר ?ariekarp כתב:.
MASTERMIX, ההצהרה שלך: "לצערנו שפה בינארית לא ברת תחום דינאמי כמו על סלילים\סרט וכדומה..,"תמוהה מאד בעיני בהיותך איש מקצוע בתחום הקול. תחום דינמי של מדיה מגנטית הוא כ55DB לעומת מדיה דיגיטלית שאין לו בעיה להגיע ל100DB .
קח CD תעביר אותו דרך קומפרסור לכ50DB תוסיף לו קצת POPS AND CLICKS, תוסיף קצת HISS במינוס כ30 DB , המהדרין יוסיפו קצת WOW AND FLUTER, ואולי קצת RUMBLE, והגעת לסאונד של תקליט וויניל......
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אתה טועה ידידי. "אפשר להכין חביתה מביצים, אבל אי אפשר להכיו ביצים מחביתה" (שמעון פרס). אין שום מצב להגיע מסאונד של CD לסאונד של ויניל, רק להיפך.ariekarp כתב:אני רואה שעשיתי כאן הרבה גלים. לא התכוונתי, אולי קצת...
MASTERMIX, ההצהרה שלך: "לצערנו שפה בינארית לא ברת תחום דינאמי כמו על סלילים\סרט וכדומה..,"תמוהה מאד בעיני בהיותך איש מקצוע בתחום הקול. תחום דינמי של מדיה מגנטית הוא כ55DB לעומת מדיה דיגיטלית שאין לו בעיה להגיע ל100DB .
אהה, שכחתי. אחרי הדחיסה תעביר דרך מסנן גבוהים שיחתוך מעל כ13 קילוהרץ ודרך מסנן נמוכים שיחתוך מתחת לכ60 הרץ בשיפועים של מינוס 3DB לאוקטבה....
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
יש הסבר פשוט לכל העניין:
לתקליטים יש נשמה.
אייפוד זה נחמד לנסיעה באוטובוס.
לתקליטים יש קסם מיוחד שאין לדיסק.
בפטיפון יש משהו טקסי, כמו שבמגבר מנורות יש משהו פולחני (בתנאי שהמנורות חשופות).
עוד פעם שכחתי לקחת את התרופות.
לתקליטים יש נשמה.
אייפוד זה נחמד לנסיעה באוטובוס.
לתקליטים יש קסם מיוחד שאין לדיסק.
בפטיפון יש משהו טקסי, כמו שבמגבר מנורות יש משהו פולחני (בתנאי שהמנורות חשופות).
עוד פעם שכחתי לקחת את התרופות.
דני בלר