עזרה בכל מה שקשור לHTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

אני יותר ממעוניין להיכנס לעולם הHTPC אבל אני פשוט לא יודע מאיפה להתחיל.
מבחינת מפרטים קראתי את השירשור "שרשור המפרטים והשדרוגים המומלצים ל-HTPC: חורף 2010" ועדין לא הצלחתי להגיע להחלטה.

אז ככה, כרגע יש לי לפטופ של העבודה עם יציאת HDMI והוא משמש אותי בדיוק לצרכים שלי. הורדת תכנים, ניגון FLAC (אפילו המחשב הכי זול היום היה עושה את זה) והרצת תכני HD באיכות 720P. מבחינת פורמטים חדשים אני מכוסה מאחר ויש לי רסיבר תומך yamaha htr 6240. פשוט נמאס לי לחבר אותו כל פעם מחדש.

המטרה של המחשב היא הורדת תכנים וניגון, שתהיה לו את היכולת להתחבר לשידורי YES דיגיטאלית (באמצעות הכנסת הכרטיס לתוך המחשב) ויכולת הרצת תכנים 1080 מאוחר יותר. אין צורך בהרצת משחקים (יש PS3).

מבחינת ההתקנות ושאר ירקות זה לא מהווה בעיה מאחר וזה מה שאני עושה ב4 שנים אחרונות בעבודה שלי.
עם המחשב אני מעוניין לקנות שלט אוניברסלי לומד, פשוט נמאס לי להתעסק עם 3 שלטים ועכשיו להוסיף עוד אחד.

תודה, חג כשר ושמח

עריכה: המחיר: עד4K למרות שעם הדרישות שלי אני לא חושב שצריך לעבור את ה K2 (את השלט אני מכניס לתקציב אחר)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

מפרט מספר 3 יכול להתאים לך, כי הוא כולל תמיכה בפורמטים החדשים שהיא מובנית לוח אם.
את כרטיס הטלוויזיה האנלוגי ניתן להשמיט מהמפרט, כי אתה מעוניין להתחבר דיגיטלית ליס. בשביל זה, תצטרך לקנות כרטיס DVB-S2 וקורא כרטיסים חכמים חיצוני, כפי שמוסבר במדריך להקלטה דיגיטלית מיס (אגף SageTV בשרשור המדריכים בראש הפורום). כמו כן, תצטרך שיהיה לך כרטיס לבן עם נקודות של יס שעובד עם ממיר 3100S, יס מקס רגיל או יס HD לא מקס. הכרטיס המגיע עם יס מקס HD לא יעבוד לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

האם באמת יש צורך לתמיכה בפורמטים החדשים?
הרסיבר שלי יודע לפענח אותם

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

מה זאת אומרת צורך? מבחינת המחשב אתה מתכוון או מבחינת התכנים?
כעיקרון, זהוי החלטה שלך, אם אתה תשתמש בסרטים בעלי הפורמטים הללו תקח כרטיס HD5XXX. אם לא אז חבל...אני אישית חושב שאם אתה כבר קונה איזה מחשב אז שתיהיה לך התמיכה לעתיד.
כעיקרון אם אתה לוקח כרטיס מסך חיצוני אז אתה יכול לוותר על הלוח בעל הכרטיס מסך הפנימי וזה יוזיל לך קצת עלות

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

haimbl כתב:האם באמת יש צורך לתמיכה בפורמטים החדשים?
...
ומי יעביר אותם אליו?... כמו שקודמי ציין, בשביל זה צריך HTPC עם חומרה התומכת בכך.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

קצת סיבכת אותי אני אשמח לטיפה הסברים.

שליחה #6 

pixies כתב:
haimbl כתב:האם באמת יש צורך לתמיכה בפורמטים החדשים?
...
ומי יעביר אותם אליו?... כמו שקודמי ציין, בשביל זה צריך HTPC עם חומרה התומכת בכך.
...
שאלה ראשונה:
הרעיון של רסיבר תומך בפורמטים החדשים הוא שהוא יכול לקבל אות דיגטאלי (לא מפוענח) ולפענח אותם כמו שצריך. אמת?

אם כן, למה אני צריך כרטיס שעושה את זה? אין כרטיס שפשוט מעביר את האות כמו שהוא ומשאיר את הפענוח לרסיבר?
אם לא, אז בשביל מה בכלל צריך רסיבר תומך כאשר גם ככה אין כרטיס שמשאיר לו את העבודה?

שאלה שנייה:
אם הבנתי אותך נכון (ולא נראה לי) אתה אומר שהכרטיס צריך לדעת להעביר את האות?! זה פשוט לא הגיוני, סטרים זה סטרים, רצף של בטים. אתה מתכוון שהכרטיס צריך לדעת להעביר כמויות כאלה של מידע?

תודה ושבת שלום

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

1. אכן יש כרטיס שפשוט מעביר את האות ללא שום פענוח, וזו הייתה הכוונה. כל כרטיס מסך מסדרת ה-HD5XXX (למשל, ה-Sapphire HD5450 512MB DDR2 שעולה כיום 215 ש"ח) או לוח אם H55 עם מעבד מתאים של אינטל (מסדרת ה-Clarkdale) כמו במפרט מספר 3 יעשה את זה. .
2. מה בדיוק לא הגיוני? חוץ מ-2 סוגי החומרה שהוזכרו כאן (HD5XXX או Clarkdale/H55), אף כרטיס מסך לא יודע להעביר DTS-HD ו-True-HD. זה לא עניין של "לדעת להעביר כמויות של מידע", זה פשוט עניין של תמיכה בפורמטים החדשים האלה שלא היו ידועים קודם לכן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”