חוץ מהעובדה שקליתי פעם על מחבת קפה ירוק מקוסטה ריקה שהביא לי חבר ויצא מצויין, אין לי דעה על הקפה הזה. לא זכרתי מאפיין, לא זכרתי משהו מיוחד. אם התאמצתי מאוד, אז "בהיר" זו הקונוטציה , הלאו דוקא נכונה.
רכשתי קוסטה ריקי מרוני, והאמת שאפילו לא זכרתי שרכשתי כזה. מבין 5 סוגים, בתוכם גווטמלה אנטיגואה, PNG וסומטרה, היו לי דברים אחרים בראש. אבל איכשהו נתקלתי בו, והרבצתי קליה.
שלוק ראשון - העלה בי זכרונות... משהו בי התגעגע לטעם הזה, כנראה קפה שטעמתי די מזמן. טעם נקי של קפה אמיתי. הופתעתי מאוד לטובה ושאלתי את עצמי - הייתכן שפספסתי כאן בסיס משובח? נראה שיש כאן את כל מה שצריך?
פניתי לתנ"ך - SWEETMARIAS כמובן - ובדקתי מה יש להם להגיד בנושא. אז כן, גם הם אומרים שזה קפה טוב, מצויין אפילו, אולי.מעט פשוט או "נקי" , ושגם הם חשים שהוא קצת בלתי מוערך. אבל לא בטוח שהוא יהיה טוב כבסיס, ובכלל הוא והגווטמלה יושבים על אותה המשבצת. בדומה לקוסטה ריקה, גם הקפה מגווטמלה הוא קפה נקי וטוב ועדיין - עדיף שלא יהיה שחקן ראשי.
אז זה די משמח, כי גם שתיתי משהו שהפתיע אותי - אפקט שכבר לא קל לי להשיג, וגם כי יש כאן חבר חדש שברח לי מהמכ"מ.
WELCOME !
מי יודע מה הטעם של קפה מקוסטה ריקה?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אולי בגלל שבמגזר זה נפוץ כמו קולומביה
זה עושה לנו את ההרגשה שזה זן "פשוט". אני דווקא אוהב אותו, ובעיניי הוא יותר "מיוחד". לא קולה אותו כל פעם, אבל משתדל לשלב אותו כמה שיותר. אצלי הרעיון המרכזי בתערובת הוא שהתערובת טובה יותר מסך מרכיביה, ולא איכפת לי אם יש יותר מ-3-4 זנים, ולא מרגישים כל אחד לחוד. אני רוצה הרמוניה שמטשטשת את התרומה של כל זן, והקוסטה ריקה טוב בתור שכזה.
אדי
אדי
תאורים נכונים לזן החביב הזה.
אני מאוד אוהב אותו ולו רק בגלל הסיבה שהוא מאוזן יחסית לזנים אחרים,לא תבליני או מר מידי,ללא גוף משמעותי אבל מאוד טעים וארומטי.
ניסיתי לתהות על קנקנו במשך זמן רב ,ולכן שתיתי אותו המון כחד זני,ומסקנתי שהוא מאוד מתאים לתערובות כמאזן,בפרט לאפריקאים המתובלים.
הדבר שהכי מפריע לי בזן הזה ,זה החמיצות האופינית שלו (יש הטוענים פירותי,מבחינתי זה חמיצות).
אגב,יש המון זנים בקוסטריקה,ויתכן מאוד שזן אחד מקוסטריקה,לא זהה לאחר.
ניסיתי לתהות על קנקנו במשך זמן רב ,ולכן שתיתי אותו המון כחד זני,ומסקנתי שהוא מאוד מתאים לתערובות כמאזן,בפרט לאפריקאים המתובלים.
הדבר שהכי מפריע לי בזן הזה ,זה החמיצות האופינית שלו (יש הטוענים פירותי,מבחינתי זה חמיצות).
אגב,יש המון זנים בקוסטריקה,ויתכן מאוד שזן אחד מקוסטריקה,לא זהה לאחר.