הוספת SUB לסטראו
שלום
יש למערכת סטראו וחשבתי על הוספת SUB לרמקולים המדפים שלי.
המערכת מורכבת:
Arcam CD73
Arcam A75 plus
B&W CM2
Atacama stands SE 60 cm
הרמקולים הם מדפיים ו"יורדים" עד 65HZ
אני מרוצה מאוד מהצליל, הבימה ופירוט של הרמקולים אבל מדי פעם מרגיש שחסר לי באס (כמובן)
לא רוצה להחליף לרמקולים floorstand בגלל התקציב וגם בגלל המקום, ומדפיים אחרים לא "ירדו" אמיתי מתחת ל50HZ (אני מניח).
לכן חשבתי על סאב של REL strata 5 כהשלמה לרמקולים בסטראו וגם כאפשרות לשימוש לק"ב בעתיד.
מה אתם חושבים? קשה עד בלתי אפשרי לקבל סאב כזה לבדיקה, לכן אשמח לקבל התרשמות של אנשים עם סטאפ דומה (מדפי + סאב בסטראו) או כל המלצה אחרת.
אנשי הרמקולים המדפיים, מה אתם חושבים?
תודה
יש למערכת סטראו וחשבתי על הוספת SUB לרמקולים המדפים שלי.
המערכת מורכבת:
Arcam CD73
Arcam A75 plus
B&W CM2
Atacama stands SE 60 cm
הרמקולים הם מדפיים ו"יורדים" עד 65HZ
אני מרוצה מאוד מהצליל, הבימה ופירוט של הרמקולים אבל מדי פעם מרגיש שחסר לי באס (כמובן)
לא רוצה להחליף לרמקולים floorstand בגלל התקציב וגם בגלל המקום, ומדפיים אחרים לא "ירדו" אמיתי מתחת ל50HZ (אני מניח).
לכן חשבתי על סאב של REL strata 5 כהשלמה לרמקולים בסטראו וגם כאפשרות לשימוש לק"ב בעתיד.
מה אתם חושבים? קשה עד בלתי אפשרי לקבל סאב כזה לבדיקה, לכן אשמח לקבל התרשמות של אנשים עם סטאפ דומה (מדפי + סאב בסטראו) או כל המלצה אחרת.
אנשי הרמקולים המדפיים, מה אתם חושבים?
תודה
שלום
כמה דברים
א יש מדפיים שיורדים יותר נמוך מהנוכחיים שלך ואולי זה יפתור לך את הבעיה
בכל מקרה אם הייתי צריך שילוב של סאב עם מדפיים לא הייתי חושב על אחר מאשר רל .
שמעתי אותם במגוון דגמים ובמגוון סט אפים ואם יודעים "לסדר" נכון הם נשמעים נהדר מהירים מספיק ומשתלבים יפה מוסיקאלית .
אם יש תקציב להחלפת רמקולים אולי להתחיל לחשוב בכיוון אבל אם הינך מרוצה מאד ממה שיש לך ורוצה להוסיף אך ורק את התדרים הנמוכים בלבד הרל זאת אופציה נהדרת .
בהצלחה .
כמה דברים
א יש מדפיים שיורדים יותר נמוך מהנוכחיים שלך ואולי זה יפתור לך את הבעיה
בכל מקרה אם הייתי צריך שילוב של סאב עם מדפיים לא הייתי חושב על אחר מאשר רל .
שמעתי אותם במגוון דגמים ובמגוון סט אפים ואם יודעים "לסדר" נכון הם נשמעים נהדר מהירים מספיק ומשתלבים יפה מוסיקאלית .
אם יש תקציב להחלפת רמקולים אולי להתחיל לחשוב בכיוון אבל אם הינך מרוצה מאד ממה שיש לך ורוצה להוסיף אך ורק את התדרים הנמוכים בלבד הרל זאת אופציה נהדרת .
בהצלחה .
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
למה לא להוסיף איזה סנפייר
אני התרשתמתי לטובה מאוד מהסב של NOLA (שמעתי אותו אצל מנדי ) הוא מעל לתקציב של 1000 $ אבל שווה בידיקה.
WEB רציתי להגיד לך כי גם כאשר יש רמקולים קדמיים ולא מדפיים לפעמים תוספת סאב משנה את התמונה.
אני התרשתמתי לטובה מאוד מהסב של NOLA (שמעתי אותו אצל מנדי ) הוא מעל לתקציב של 1000 $ אבל שווה בידיקה.
WEB רציתי להגיד לך כי גם כאשר יש רמקולים קדמיים ולא מדפיים לפעמים תוספת סאב משנה את התמונה.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
תודה על התגובות
תקציב יש, מה שיש לסאב אפשר לכוון לרמקולים.
השאלה היא האם שווה להשקיע ברמקולים מדפיים אחרים להוספת באס, או שזה UTOPIA. מכיוון שרמקול כזה לעולם לא יגיע לביצועים של SUB בתדרים אלה, ואז "להסתפק" ברמקולים מדפים טובים למיד ולגבוהים ולנצל את הבאס לבאס נטו (משהו דומה כתב מישהו בביקורת על רמקולים מדפים באתר על דגם אחר של B&W שלא "מתעסק" בכלל עם הנמוכים, נדמה לי 705)
עוד שיקול הוא האפשרות "לנצל" את הSUB בק"ב בעתיד.
אני גם קראתי את התדרים שהמפעלים מפרסמים על הרמקולים, השאלה היא האם 40HZ למשל זה מספיק נמוך.
חיים קשים בדרך לשידרוגים
השאלה היא האם שווה להשקיע ברמקולים מדפיים אחרים להוספת באס, או שזה UTOPIA. מכיוון שרמקול כזה לעולם לא יגיע לביצועים של SUB בתדרים אלה, ואז "להסתפק" ברמקולים מדפים טובים למיד ולגבוהים ולנצל את הבאס לבאס נטו (משהו דומה כתב מישהו בביקורת על רמקולים מדפים באתר על דגם אחר של B&W שלא "מתעסק" בכלל עם הנמוכים, נדמה לי 705)
אני גם קראתי את התדרים שהמפעלים מפרסמים על הרמקולים, השאלה היא האם 40HZ למשל זה מספיק נמוך.
חיים קשים בדרך לשידרוגים
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: תודה על התגובות
אני חושב שקלעת באינסטינקט שלך ששום רמקול מדפי לא יתן לך מה שנותן סאב, ולמעשה כמעט שום רמקול רצפתי במחיר שאינו למיליונרים.web כתב:תקציב יש, מה שיש לסאב אפשר לכוון לרמקולים.![]()
חיים קשים בדרך לשידרוגים...
יש דעה קדומה נגד סאב, בגלל סיבה מאוד פשוטה:
הנטיה של האודיופילים הקשים היא להתנגד למדידות, ושימוש בציוד לביצוע המדידות, ולומר שהאוזן היא מכשיר המדידה הטוב ביותר - פשוט שטויות.
התאמת סאב ללא דיסק בדיקה ומודד SPL, היא בלתי אפשרית, כי בשמיעת מוסיקה, אינך יודע מתי מופיע הצליל הנכון שאתו יש סיכוי כל שהוא לכיוון סביר. כל הכיוונים שנעשו בצורה חובבנית כזו "הוכיחו" את התזה שחיבור סאב יוצר בעיות.
הסאב שהגדרת הוא פשוט מעולה.
אני כיוונתי לחבר את סטרטה 3, להתאמה עם רמקולי מגנה - פלנר, שלמרות גודלם העצום בגלל הטכנולוגיה של הרצועה, הם כמו מדפיים.
עם סטרטה 5 אתה יורד ממש לסוף הדרך.
קח בחשבון שעדיין קימות לך כמה בעיות, זו שמרטין הזכיר עד כמה החדר מתאים (אז זה לא משנה אם הפתרון הוא סאב)
החיסרון היום במערכות סטריאו הוא שאין להן ניהול באס, שקיים בכל הרסיברים החדישים.
מה שעושה מערכת ניהול באס, שאת הבאס שנשלח לסאב, לא שולחים למדפיים. דבר זה משפר מאוד את הצליל של כל המערכת, כי המדפיים את מה שהם מציאים מסופק בצורה הרבה יותר אופטימלית.
ואחרון - בכיוון נכון עם הסאב אתה עלול לגלות שכמעט לא נוסף לך בעצם באס, ומה שהיית צריך זה לסובב מעט למעלה את כפתור הטון קונטרול לנמוכים.....
לפחות עם סאב התוצאה תהיה הרבה יותר טובה מאשר לסחוט את המדפיים.
תודה יוסי.
אני לא בטוח שהסברתי נכון את חוסר הבאס. נראה לי שאני מרגיש יותר חוסר "נפח" של המוסיקה בעיקר במוסיקה קלאסית מאשר במוסיקת ג'אז ווקאלית.
נראה לי שחוסר התדרים מתחת ל65HZ של הרמקול שלי מורגש בסוג המוסיקה הזאות.
כמו שאמרת אני לא נוגע בבאס קונטרול (הייתי יכול "להוסיף"באס) מעדיף לשמוע הקלטה AS IT.
מסכים איתך ונראה לי שעדיף רמקול מדפי ש"יורד" עד ל65HZ ומטפל טוב במיד ובגבוהים, מאשר מדפי שמגיע עד ל40HZ בשביל הנתונים (לא סביר שיפיק באמת תדרים אלה)
לאט לאט מתבשלת ההחלטה ללכת על הSTARTA5 למרות החיסרון בקנייה עיוורת, בהתחשב בביקורות המעולות של הסאב הזה.
גבריאל
אני לא בטוח שהסברתי נכון את חוסר הבאס. נראה לי שאני מרגיש יותר חוסר "נפח" של המוסיקה בעיקר במוסיקה קלאסית מאשר במוסיקת ג'אז ווקאלית.
נראה לי שחוסר התדרים מתחת ל65HZ של הרמקול שלי מורגש בסוג המוסיקה הזאות.
כמו שאמרת אני לא נוגע בבאס קונטרול (הייתי יכול "להוסיף"באס) מעדיף לשמוע הקלטה AS IT.
מסכים איתך ונראה לי שעדיף רמקול מדפי ש"יורד" עד ל65HZ ומטפל טוב במיד ובגבוהים, מאשר מדפי שמגיע עד ל40HZ בשביל הנתונים (לא סביר שיפיק באמת תדרים אלה)
לאט לאט מתבשלת ההחלטה ללכת על הSTARTA5 למרות החיסרון בקנייה עיוורת, בהתחשב בביקורות המעולות של הסאב הזה.
גבריאל
Re: אם היית חיפאי הייתי עוזר לך
יוי, מרוב שאתה אומר את זה - אולי כבר תעבור לחיפה?yosihary כתב:אם היית חיפאי הייתי עוזר לך עם דיסק בדיקה ומד SPL...
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
לדעתי אתה חייב למצוא
מישהוא שיש לו סאב כזה או דומה לו ולהקשיב אצלו.
יהיה די עגום עם תשקיע בסאב יקר, רק כדי להגיע למסקנה שאליה הגיעו רבים, שסאב זה בעצם לא הפיתרון שמתאים להם.
יהיה די עגום עם תשקיע בסאב יקר, רק כדי להגיע למסקנה שאליה הגיעו רבים, שסאב זה בעצם לא הפיתרון שמתאים להם.
איל פור