אני חושב שהדברים העקריים שהופכים את הנושא הזה לבעייתי הם האטימה האפקטיבית שיש בקולה הזה לצלילים פנימיים בהשוואה למשל ל-HWP, והעובדה שקלייה של תערובת גורמת לפיצוצים של הזנים השונים להופיע בזמנים שונים. התוצאה היא שבניגוד ל-HWP שבו קליתי זנים בודדים (דבר שגרם לפיצוצים להופיע פחות או יותר באותו פרק זמן), בג'ין הפיצוצים עמומים יותר ונפרשים על פרק זמן ארוך הרבה יותר. ייתכן שקלייה של זנים בודדים בנפרד תעזור להביא את הפיצוצים לפרק זמן מצומצם וברור יותר, אבל קצת חבל לי לוותר על הנוחות של הג'ין. רעיונות אחרים?
טיפים להאזנה לפיצוצים ב-Gene?
-
boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אני מניח שרוב הדיונים באתר הזה שמבקשים "טיפים להאזנה" מתייחסים לציוד קצת שונה, ובכל זאת, אשמח לקבל עצות כיצד להצליח לשמוע את הפיצוצים בג'ין. אולי סטטוסקופ יעזור? 
אני חושב שהדברים העקריים שהופכים את הנושא הזה לבעייתי הם האטימה האפקטיבית שיש בקולה הזה לצלילים פנימיים בהשוואה למשל ל-HWP, והעובדה שקלייה של תערובת גורמת לפיצוצים של הזנים השונים להופיע בזמנים שונים. התוצאה היא שבניגוד ל-HWP שבו קליתי זנים בודדים (דבר שגרם לפיצוצים להופיע פחות או יותר באותו פרק זמן), בג'ין הפיצוצים עמומים יותר ונפרשים על פרק זמן ארוך הרבה יותר. ייתכן שקלייה של זנים בודדים בנפרד תעזור להביא את הפיצוצים לפרק זמן מצומצם וברור יותר, אבל קצת חבל לי לוותר על הנוחות של הג'ין. רעיונות אחרים?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לקח לי די הרבה זמן להצליח לשמוע פיצוץ ראשון. לאחרונה הצלחתי לשמוע אותו, אבל האמת שלא ממש אכפת לי כי אני תמיד עוצר בתחילת פיצוץ שני.
את הפיצוץ השני הרבה יותר קל לשמוע, לפחות אצלי. אני גם יודע בערך מתי לחפש אותו (סביבות 15 דק') ואני מתקרב מעט לקולה.
את הפיצוץ השני הרבה יותר קל לשמוע, לפחות אצלי. אני גם יודע בערך מתי לחפש אותו (סביבות 15 דק') ואני מתקרב מעט לקולה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
באופן מוזר לי זה היה דווקא קל...
אולי הייתי צריך לפתוח בהתחדשתי !!! כן אתמול פתחתי את הקופסא של הגי'ן אחרי ששכבה יומיים בצד
בלי שמצאתי זמן להתייחס אליה. אז הנה גם אני התחדשתי
אצלי בקלייה הראשונה הפיצוץ השני היה נשמע לי די ברור . הייתי די מופתע כי אחרי שימוש ב-HW הייתה
לי הכנה שהלוקסוס של שמיעת פיצוצים זה לא הקטע של הקולה הזה ודי כיוונתי את עצמי לקלייה לפי מראה\עשן.
חוצמזה איכות הקולה וחווית הקלייה מדהימה ביחס לקלייה batch ים קטנים.
בלי שמצאתי זמן להתייחס אליה. אז הנה גם אני התחדשתי
אצלי בקלייה הראשונה הפיצוץ השני היה נשמע לי די ברור . הייתי די מופתע כי אחרי שימוש ב-HW הייתה
לי הכנה שהלוקסוס של שמיעת פיצוצים זה לא הקטע של הקולה הזה ודי כיוונתי את עצמי לקלייה לפי מראה\עשן.
חוצמזה איכות הקולה וחווית הקלייה מדהימה ביחס לקלייה batch ים קטנים.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תתחדש אילן!
שלשום קליתי בפעם הראשונה מזה כמעט חודש (בגלל מעבר הדירה) ואני מחכה כבר למחרתיים בבוקר כדי לטעום. עשיתי תערובת משונה של כל מני זנים, כשהתימני שולט. אין לי מושג מה דחפתי שם ואני לא יכול לשחזר את זה בחיים
מקווה שיהיה בינוני, אחרת ממש אתבאס 
שלשום קליתי בפעם הראשונה מזה כמעט חודש (בגלל מעבר הדירה) ואני מחכה כבר למחרתיים בבוקר כדי לטעום. עשיתי תערובת משונה של כל מני זנים, כשהתימני שולט. אין לי מושג מה דחפתי שם ואני לא יכול לשחזר את זה בחיים
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
boren
-
- חבר מביא חבר

קליתי עכשיו 200 גרם מוקה במטרה לעבור את כל שלבי הקלייה ולחפש את הפיצוצים. הנה תיעוד השלבים:
13:00 - פיצוץ ראשון מתחיל
13:20 - פיצוצים בתדירות נמוכה בקצב שעולה בהדרגה
13:50 - קצב הפיצוצים ממשיך לעלות
15:00 - פיצוצים תדירים מאוד
15:15 - קצב הפיצוצים יורד בהדרגה
15:40 - פיצוץ ראשון מפסיק
----------------------------------------
17:30 - פיצוץ שני מתחיל
17:50 - פיצוצים תדירים מאוד
18:30 - הפסקת הקלייה. הפיצוצים ממשיכים עוד כמה עשרות שניות, בתדירות הולכת ויורדת
התוצאה כצפוי כהה מאוד ובחלק מהפולים אפשר לראות כתמי שמן ומכתשים, אבל הקלייה הזו סידרה לי בראש הרבה דברים לגבי צליל הפיצוצים בקולה הזה בהשוואה ל-HWP. היה שווה
18:30 - הפסקת הקלייה. הפיצוצים ממשיכים עוד כמה עשרות שניות, בתדירות הולכת ויורדת
התוצאה כצפוי כהה מאוד ובחלק מהפולים אפשר לראות כתמי שמן ומכתשים, אבל הקלייה הזו סידרה לי בראש הרבה דברים לגבי צליל הפיצוצים בקולה הזה בהשוואה ל-HWP. היה שווה
כל שנשאר הוא לשתף אתנו בתוצאה...
כחד זני מעניין כמה יבוא לידי ביטוי מאפייני הטעם של זן זה בקלייה כהה.
מעניין ומדוייק.boren כתב:קליתי עכשיו 200 גרם מוקה במטרה לעבור את כל שלבי הקלייה ולחפש את הפיצוצים. הנה תיעוד השלבים:
התוצאה כצפוי כהה מאוד ובחלק מהפולים אפשר לראות כתמי שמן ומכתשים, אבל הקלייה הזו סידרה לי בראש הרבה דברים לגבי צליל הפיצוצים בקולה הזה בהשוואה ל-HWP. היה שווה...
מה שהכי מעניין,שגם בקולה הפשוט שלי-שהוא לא מבוקר בחיישנים למיניהם,הזמנים פחות או יותר זהים.
גם כשאני קולה בתנור (לפעמים אני מעדיף את התנור)הזמנים די זהים לתוצאות שלך.
האם תנאי הקליה (מזג אוויר בימים קרירים אלו) היו טובים?,האם למזג אוויר בחוץ היתה השפעה על הקליה?.
-
boren
-
- חבר מביא חבר

למזג האוויר בהחלט יש השפעה. לאחר הקלייה שלמעלה קליתי שני באטצ'ים נוספים של אותם פולים (מוקה). הבאטצ' השני היה של 15 דקות, גם כן עם חלון סגור כמו הראשון. פיצוץ ראשון התחיל לאחר 13 דקות בערך, כמו בקלייה הראשונה. הבאטצ' השלישי היה של 17 דקות, אבל הפעם החלון היה פתוח וטמפרטורת החדר הייתה נמוכה יותר. הפיצוץ הראשון בקלייה הזו התחיל לאחר כמעט 14 דקות.
כצפוי תערובת של שלוש הקליות (18.5, 17 ו-15 דקות) מספקת אספרסו עשיר ומגוון יותר מקליות נפרדות של קפה חד-זני שקליתי בעבר. בתערובת הזו התחלתי עם יחסים שווים של כל אחת מהקליות, וקיבלתי תוצאה מצויינת. אני מנחש שהגדלה יחסית של כמות הפולים מהתערובת הבינונית (17 דקות) תתן תוצאה טובה עוד יותר.
כצפוי תערובת של שלוש הקליות (18.5, 17 ו-15 דקות) מספקת אספרסו עשיר ומגוון יותר מקליות נפרדות של קפה חד-זני שקליתי בעבר. בתערובת הזו התחלתי עם יחסים שווים של כל אחת מהקליות, וקיבלתי תוצאה מצויינת. אני מנחש שהגדלה יחסית של כמות הפולים מהתערובת הבינונית (17 דקות) תתן תוצאה טובה עוד יותר.
אוקי התוצאות של boren היו מעניינות
היום בדקנו איך התוצאות מרגישות בפה תחת זרועותיה הנדיבות של גברת רנצ'יליו סילביה.
הקפה היה חד זני מוקה שנקנה מהשוק ברמלה
- הקלייה של 18.5 דקות- חשבנו שהסילביה תזיע אבל הגברת נתנה בראש והקפה ירד כמו זנב עכבר אבל הטעם היה חזק ומר לטעמנו
- קלייה של 17 דקות - מושלם הקפה היה טעים לא מר מידי ולא מתוק יתר על המידה ללא ספק מוקה חד זני בקלייה זו הפתיע אותי לטובה והתעלה על קפה בתערובות שונות ששתיתי אפילו בבתי קפה מובחרים
- קלייה של 15 דקות - בעעעעעעעעעעעעע לא טעים.
- ולבסוף קינחנו בתערובת של שלושתם - מעניין מאוד הטעם היה עשיר ומקסים
לסיכום: מוקה זה טוב מוקה זה טעים! לקחנו זן אחד ולמעשה חילקנו אותו ל- 3 זנים
אני חושב שהמוקה מעולה לאספרסו גם כזן אחד וללא ספק אחד הטובים ששתיתי. אף בית קפה לא יכול לתחרות בקפה ביתי.
היום בדקנו איך התוצאות מרגישות בפה תחת זרועותיה הנדיבות של גברת רנצ'יליו סילביה.
הקפה היה חד זני מוקה שנקנה מהשוק ברמלה
- הקלייה של 18.5 דקות- חשבנו שהסילביה תזיע אבל הגברת נתנה בראש והקפה ירד כמו זנב עכבר אבל הטעם היה חזק ומר לטעמנו
- קלייה של 17 דקות - מושלם הקפה היה טעים לא מר מידי ולא מתוק יתר על המידה ללא ספק מוקה חד זני בקלייה זו הפתיע אותי לטובה והתעלה על קפה בתערובות שונות ששתיתי אפילו בבתי קפה מובחרים
- קלייה של 15 דקות - בעעעעעעעעעעעעע לא טעים.
- ולבסוף קינחנו בתערובת של שלושתם - מעניין מאוד הטעם היה עשיר ומקסים
לסיכום: מוקה זה טוב מוקה זה טעים! לקחנו זן אחד ולמעשה חילקנו אותו ל- 3 זנים
אני חושב שהמוקה מעולה לאספרסו גם כזן אחד וללא ספק אחד הטובים ששתיתי. אף בית קפה לא יכול לתחרות בקפה ביתי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים