דיון בנושא: NAS קנוי או בנוי, ואם בנוי, אז איך?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #1 

alanby,

כפי שהצעתי בעבר, אני עדיין ממתין לאתגר שלי.

אם מישהו יכול להרים משהו מקביל בעלות דומה בכל דרך שהיא (כאמור, צריך גם לחשב לתוך העלויות את זמן ההגדרות של המכשיר וההתקנה עצמה - מעבר לשעתיים השעון דופק).

תראו לי את הציוד ותגיעו לאותה רמה (פחות או יותר, לא נדקדק בפרטים, אבל פיצ'רים גדולים כמו RAID5, קירור, ניהול מרחוק וממשקים מול AD, שיתוףSMB, DLNA ו-NFS הם הכרח) של מכשיר מהסוג הזה.

בינתיים אני שומע המון דיבורים, אבל אף אחד לא הציע את זה כדוגמא. אם מישהו יכול להרים דבר כזה, נשמח גם לפרסם את זה כמאמר.

עד אז, זה תאוריה יפה, אבל לא הוכיחו אותה והכל דיבורים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46379
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

נדמה שהתגובה של עפר זוכה להתעלמות מסויימת.
יש למישהו אלטרנטיבה לפי הכללים שעפר ציין?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

alanby כתב:המחיר שלו פשוט שערוריה.... במחיר כזה אפשר להרכיב מחשב מבוסס אטום ומארז חביב, להתקין LINUX
ועוד ישאר לי עודף לדיסקים.
...
מי יכול להרכיב ?!
אתה? יופי. ומי שלא מבין בזה? ייקח אותך? בשביל כמה אתה מוכן לעשות מזה עסק?

שיהיה ברור, אין לי אינטרס כזה או אחר עם החברה הזו, אבל השליפות הללו מהמותן רק כדי להוכיח שאנחנו יותר חכמים מכל העולם ואשתו לא מוסיף כבוד.
בוא תבנה תוכנית עיסקית איך אתה מרים חברה שמייצרת משהו טוב יותר או לפחות באותה רמה ובמחיר זול יותר ואני מביא משקיע. איך?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

alanby
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

MartinHSabag כתב:
alanby כתב:המחיר שלו פשוט שעורריה.... במחיר כזה אפשר להרכיב מחשב מבוסס אטום ומארז חביב, להתקין LINUX
ועוד ישאר לי עודף לדיסקים.
...
מי יכול להרכיב ?!
אתה? יופי. ומי שלא מבין בזה? ייקח אותך? בשביל כמה אתה מוכן לעשות מזה עסק?

שיהיה ברור, אין לי אינטרס כזה או אחר עם החברה הזו, אבל השליפות הללו מהמותן רק כדי להוכיח שאנחנו יותר חכמים מכל העולם ואשתו לא מוסיף כבוד.
בוא תבנה תוכנית עיסקית איך אתה מרים חברה שמייצרת משהו טוב יותר או לפחות באותה רמה ובמחיר זול יותר ואני מביא משקיע. איך?
...

חבל שאתה מזלזל וקורא לזה "שליפה"....

אז בבקשה בוא נציג את העובדות:

מי שלא מבין בזה יכול לקנות , מוצרים זולים ופשוטים של LACIE/WD
שנותנים פתרונות NAS כולל דיסק 1-2 טרה במחיר של 1000-1500 ש"ח.
http://www.lacie.com/intl/products/prod ... ?pid=11250
ולא צרכים להתעסק בהתקנה של דיסקים קשיחים.

מי שכן מבין קצת - NAS, מבין שהוא יכול לבקש מכל חנות שתרכיב לו מחשב פשוט מבוסס ATOM עם 2-6 דיסקים קשיחים (עלות מחשב כזה היא כ 500-900 שקל ללא דיסק).
ויקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף שלו.

אם מדברים על שליפות, אז הערה קטנה לגבי רוב הביקורות פה באתר:

במקום להציג רק ביקורת למוצר כדאי ומומלץ להציג גם אלטרנטיבות, לא פעם ולא פעמיים אני קורא פה ביקורות למוצרים במחירים הזויים כאשר יש אלטרנטיבות (טובות לא פחות) במחירים הגונים.

למשל TVIX 6600 - מזרים מדיה שעולה פי 2.5 מכל מזרים אחר בלי שום יתרון (יש לו בדיוק את אותה חומרה כמו למתחרים רק מוצג "כמוצר" יוקרתי....)

:D
יום טוב, במידה ויש צורך אני יכול להציג מדריך קצר על NAS ביתי ובזול.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

alanby,

כמו שאמרתי, אני רוצה לראות קיט מלא כזה, כולל תוכנה, זמן עבודה וכו'.

האתגר פשוט מאוד:
1. רק ציוד חדש (מארז בלאי וכו', זה לא רציני ולרוב יעשה המון בעיות של אוורור, רעש, וכו').
2. זה צריך להיות בעל אותם תכונות של NAS רגיל (אם אתה רוצה יותר מתוחכם, סבבה).
3. כל אחד צריך להיות מסוגל לעשות SETUP ולהגיע למצב שבו זה עובד תוך שעתיים לכל היותר (NAS רגיל לוקח כחצי שעה זמן להגיע למצב שבו הוא 100% תקין).
במידה וזה דורש יותר זמן (זמן התקנה, קינפוג וכו'), הזמן מעל השעתיים הללו צריך להחשב בעלות הכוללת של המכשיר (כלומר X כסף + X שעות).
4. הוא צריך להיות בעל ביצועים ויכולות לכל הפחות של NAS רגיל (פרטתי את כולן למעלה).
5. ניתן להשתמש בכל מע' הפעלה, אבל לאחר ההתקנה אסור שלמכשיר יהיה מחובר מסך כלשהו - הוא צריך להיות נשלט ב-100% דרך הדפדפן
6. אין בעיה כאמור להשתמש ב-FREENAS או בכל מוצר (כולל כאלה בתשלום).
7. זה צריך להיות BULLET PROOF, קרי, אסור שיהיה לזה נפילות (כולל אם יש הפסקות חשמל וכו'), מרגע סוף ההתקנה אסור שכל תקלה תגרום לזה שצריך יהיה לחבר מסך או מקלדת.

אגב, לגבי עלויות, המחיר שציינתי הוא לא מחיר רחוב אלא מחיר רשמי של המוצר (המחיר בפועל יכול להיות קטן יותר). מעל המחיר הנ"ל יש מס קניה (16%, אין מכס כי זה ציוד מחשבים).

לגבי ההערות על מאמרים וכו', הבנתי את הכוונה והרעיון אך לצערי זה נראה לי לא רעיון מוצלח כ"כ. אם אתה חושב שזה מספיק מעניין, אפשר להציע את זה לאתרים אחרים בתחום שעוסקים בביקורות ציוד כאלה, יתכן שאחד מהם ירים את הכפפה.

יאללה. זה כבר פעם רביעית שאני מציע את ההצעה הזו ובסוף כולם תמיד אומרים לי שהם משתמשים במחשב שזרוק בפינה, או שזמן ההגדרה (של אדם סביר כמוני שמעולם לא התקין LINUX בשום צורה ודרך על שום מחשב) הוא צוואר הבקבוק כאן.

כמו שאמרתי, אני מאוד אשמח שנפרסם מאמר על איך לבנות NAS מההתחלה ועד הסוף ונתעד את הכל (כולל מחירים) ונפרסם את זה כמאמר.

מי שרוצה להרים את הכפפה מוזמן.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

אגב, לגבי הפיתרון של LACIE, נראה חביב מאוד ונשמח לסקור אותו בעתיד.

אבל מן הסתם, זה לא תחרות ל-NAS מכיוון שאין לזה שום יכולות RAID.

לא יודע לגבי אחרים, אבל בעשור האחרון נפלו לי כ-5 דיסקים קשיחים. למזלי לא איבדתי כמעט שום דבר קריטי (חוץ מסט של תמונות שלא גובו בזמן ואיבדתי צילומים יקרים של כחצי שנה). כיום אני לא מחזיק שום מידע שלא יושב על לפחות שני דיסקים. RAID5 זו אחת השיטות היעילות ביותר להחזיק מידע ועקב המחיר הזול של דיסקים בגודל 500, 750GB ו-1TB, אני חושב שמי שצריך כמות חומר סבירה (שזה בסביבות 3TB במקרה הפשוט ביותר) לא מומלץ לו לקחת מכשיר שאין לו יכולות כאלה.

alanby
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

בבקשה:

AT3GC-I Atom 330 O/B, Intel 945GC, 1xDDR2 533, PCI, VGA - כ 450 שקל
כרטיס SATA נוסף למי שרוצה עוד 4 דיסקים כ 150 שקל
זכרון 1GB כ 120 ש"ח
מארז: תלוי במשתמש עלות בין - 150 ש"ח ל 1000 ש"ח (150 שקל יעשה את העבודה למארז של 4-5 דיסקים).

כלומר 870 ש"ח למפרט בסיס, SD CARD 4GB לדיסק הרצה - (על מנת להבטיח את אמינות המוצר - כ60 ש"ח + 40 ש"ח כולל קורא).

מכאן התקנה של FREENFS או כל מערכת הפעלה אחרת (אפשר לשים גם ווינדוס סרבר כשרת קבצים או ווינדוס הום סרבר( ואני מבטיח לך שמבחינת ביצועים תקבל יותר.

בנוסף יהיה לך החופש לשימושים נוספים כאשר מוצר NFS יעודי לעולם לא יתן לך.

זמן התקנה משוער - גג שעתיים במידה ואין למשתמש מושג מהחיים שלו במידה והוא מכיר יקח לו גג 45 דקות.

בכל מקרה - זה זול משמעותית מ 400 דולר לקופסא.

alanby
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

oferlaor כתב:אגב, לגבי הפיתרון של LACIE, נראה חביב מאוד ונשמח לסקור אותו בעתיד.

לא יודע לגבי אחרים, אבל בעשור האחרון נפלו לי כ-5 דיסקים קשיחים. למזלי לא איבדתי כמעט שום דבר קריטי (חוץ מסט של תמונות שלא גובו בזמן ואיבדתי צילומים יקרים של כחצי שנה). כיום אני לא מחזיק שום מידע שלא יושב על לפחות שני דיסקים. RAID5 זו אחת השיטות היעילות ביותר להחזיק מידע ועקב המחיר הזול של דיסקים בגודל 500, 750GB ו-1TB, אני חושב שמי שצריך כמות חומר סבירה (שזה בסביבות 3TB במקרה הפשוט ביותר) לא מומלץ לו לקחת מכשיר שאין לו יכולות כאלה.
...
לגבי הדיסקים שמתו לך : ברוב הרשתות בארץ מוכרים סדרות זולות של דיסקים קשיחים, ניתן בתוספת כסף לקבל סדרות איכותיות יותר עם בלאי נמוך יותר למשל WD-BLACK EDITION.

לגבי LACIE המוצר תומך גם ב RAID http://www.lacie.com/intl/products/prod ... ?pid=11254
יש כמעט לכל היצרנים דגמים דומים לכן אני לא אמליץ פה על אף אחד.

אני אישית עדיין חושב שלרובנו יש מחשב 1+ ולכן עדיף להשתמש בו גם כשרת קבצים. (פחות מקום + חסכון בכסף).

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #9 

עופר,

לדעתי מדובר פה על 2 מוצרים שונים לגמרי, מי שלא בא לו, יש לו כסף, אין לו זמן, אין לו יכולת, ירכוש NAS מוכן (לדעתי לא כל משתמש יכול להתקין גם NAS מוכן כביכול וכל מי שמסוגל להתקין ולקפנג NAS מוכן יוכל לעשות זאת גם למערכת FREENAS אבל זה נושא אחר).

בנוסף להגיד שהתנאי הוא רק רכישה של כל החלקים מאפס היא גם לא הגיונית כי למירב האנשים שירימו NAS בעצמם יש את האפשרות לארגן מארז, ספק ולעתים גם לוח אם ומעבד ממחשב ישן, וזהו אחד היתרונות הגדולים של מערכת מבוססת FREENAS או לינוקס כלשהו.

לכן מדובר ב2 מוצרים שונים ולכל אחד ישנה האופציה לבחור את המוצר שמתאים לו.
מערכת מבוססת FREENAS יכולה בקלות רבה ביותר (התקנת התוכנה היא פחות מחצי שעה, התקנת החומרה לוקחת קצת זמן כמו כל התקנת מחשב, אבל אנחנו עושים זאת לכל מחשב ביתי שלנו), לעשות את כל מה שכל NAS עושה ובקלות, לכל אחד יש את החופש לבחור באיזו קונפיגורציה לעבוד.

גם פתרון של NAS מוכן הוא פתרון מצוין אבל יקר יחסית לאופציות הנוספות.
אני אישית בחרתי בפתרון שונה מNAS מוכן וכל אחד יכול לבחור מה שמתאים לו.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

לדעתי זה דיי ברור - שNAS זה הדבר למי שיכול להרשות לעצמו. (וצריך).
לא כל אחד רוצה להתעסק עם כל ההתקנות, ו/או יש לו הזמן או הידע.

מה שטוב - זה מסמן את הכיוון - הוזלה של המוצרים.
עד כמה שאני מבין את הביקורת - לרוב המשתמשים השפויים - זה דיי והותר.
מה חשוב לזכור זה את הצורך בגיבוי - ותצורת RAID בהחלט עוזרת להפיג קצת מהחששות.

xmen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

אחלה סקירה! תודה..

לגבי הדיון על מחשב + FREENAS לעומת NAS. תראו, תשמעו, תראו... כמובן שניתן להרכיב מחשב שיתן לפחות את אותן יכולות כמו NAS
א-ב-ל ממש לא בטוח שבאותה עלות או פחותה מכך.
אל לנו נשכח שיכולת איוורור לדיסקים קשיחים, WD GREEN או לא היא הכרחית, מארז שמביא את רמת פיזור החום למקסימום במינימום עלות הוא לא עניין טריביאלי וצריך לעמוד במבחן הזמן (כמובן שמחשב ATOM או אפילו EPIA שורדים בסביבה קשה מאוד, מדובר על הדיסק הקשיח ויתר הרכיבים).
היכולת לגבות\ לעבור בין מצבי RAID בהינף כפתור ולדעת (אפילו דרך נורות חיווי) מה מצב כל דיסק ועוד הרבה אפשרויות זה משהו שנותן ביטחון.
לדעתי קשה להשוות מכשיר ייעודי מבוסס חומרה למחשב. כמובן שלא לדבר על צריכת חשמל.
אגב.. אני אציין שאני השתמשתי מס' שנים בשרת שאני אתפדח לתת את המפרט שלו (עוד מעידן ה128MB SDRAM) שהוחלף אח"כ במחשב פנטיום 4 עם FREENAS ושורד עד היום(בקושי אגב.. נראה לי הוא יקרוס בקרוב גם לא זול להחליף מאוורר למעבד שכבר עבר זמנו כל כמה זמן), א-ב-ל חרף האיוורור, מארז FULL TOWER . אני מודה שאין כמו הNAS החדש שרכשתי מבחינת תפקוד וביטחון בייעוד שלו.
אני צהוב-סגול בנשמה, יאלללה חולון מלחמה!
חולוניה!

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

אם היה זמין לפני שנה הייתי רוכש

שליחה #12 

במקום זה קניתי מארז מחשב ענק שיכול להכיל במספר גדול של דיסקים ולשמור על אוורור סביר (המחשב משמש אותי לעבודה שוטפת פלוס אחסון)
נו טוב, ככה זה בעולם המחשבים.
דרך אגב, יש לכם המלצה לכרטיס RAID לא יקר?
עוד שאלה, האם ניתן לקחת 3 דיסקים קיימים ולהסב אותם ל RAID (תחת XP) בלי לפגוע במידע?

תודה

עדי

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #13 

עפר,

freenas עונה על כל הדרישות שאתה הצגת:
1. עלות של מחשב חדש כ-1000 ש"ח (כולל דיסק למערכת הפעלה).
2. זמן הקמה - קטן משעתיים.
3. שליטה מ-browser במחשב מרוחק כל הזמן.
4. אין צורך לחבר מסך ו/או מקלדת בשום שלב.
5. תמיכה בסוגי raid שונים.
You are never fully dressed without a smile

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Shed כתב:עפר,

freenas עונה על כל הדרישות שאתה הצגת:
1. עלות של מחשב חדש כ-1000 ש"ח (כולל דיסק למערכת הפעלה).
2. זמן הקמה - קטן משעתיים.
3. שליטה מ-browser במחשב מרוחק כל הזמן.
4. אין צורך לחבר מסך ו/או מקלדת בשום שלב.
5. תמיכה בסוגי raid שונים.
...
אין צורך בדיסק עבור מ"ה, אפילו מומלץ ללא, אפשר להתקין על כונן FLASH כלשהו (שהוא גם דיסק כשאני חושב על זה :) רק לא קשיח).
אני מסכים עם כל השאר רק שלעתים דרוש ידע בסיסי+ בלינוקס. אני יכול לפרט אם זה מעניין.

faza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

oferlaor כתב:אגב, לגבי הפיתרון של LACIE, נראה חביב מאוד ונשמח לסקור אותו בעתיד.

...
מסכים עם כול מילה.
אני חווה עכשיו נפילה של דיסק עם נתונים שלו גובו, כמו תמונות ועבודות גרפיות.
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #16 

אתם מפחידים אותי.
אמנם אני שומר גיבוי, אבל זה גיבוי ידני שאני מעתיק להרדיסק חיצוני כל כמה זמן.
NAS תיכף ומיד!
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

dudi7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

כל מי שמרכיב מחשב מבוסס לינוקס עדיין לא מקבל פיתרון אמיתי של RAID5 .
בשביל בקר RAID שנותן ביצועים טובים צריך להשקיע מ 2000 שקל ומעלה.
מה שהופך את כל העסק הזה ללא משתלם.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

עד כמה שאני יודע גם בNAS למינהם הRAID הוא תוכנתי. לכן אין הבדל מבחינת RAID בין FREENAS לבין NAS מוכן

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #19 

1. כמו שנאמר, גם NAS קנוי וגם FREENAS ודומיו הם רייד תוכנתי
2. בשביל בקר חומרתי לא צריך 2000+ גם 1000 וקצת עושים את העבודה כמו במקרה שלי

EGMK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #20 

שלום לכולם
הסקירה יפה מאוד ומכובדת
המוצר נראה מצוין וגם מערכת ההפעלה
שביצעתי בדיקות לגבי עלויות הגעתי למסקנה שכל אחד יש לו את הצרכים שלו ואת כמה הוא מוכן להשקיע
RAID5 זה דבר מצוין למי שמבין ומאפשר יתירות גבוהה

אני החלטתי ללכת על FREENAS חדש (NAS ע"ב מחשב ישן שמצריך IDE שזה בעייה )
מצ"ב המפרט שלי:
לקחתי ATOM 375 ש"ח
זיכרון 1 גיגה 115 ש"ח
מארז 320 ש"ח
שני כוננים 1.5 טרה = 630 לכונן
סה"כ = 2100 ש"ח שהם כ- 550 דולר

לעומת NAS מוכן שעולה כ- 400 דולר ללא כוננים וכאן צריך להוסיף עוד 3 כוננים לפחות שזה נניח 430 ש"ח לכונן ז"א עלות משוערת של 2800 ש"ח (מבלי להוסיף משלוחים מע"מ וכו...)

יתירות זה דבר חשוב אני ויתרתי על זה ובמקום זה חיברתי 2 כוננים של 1.5 טרה שנתנו לי 3 טרה אחסון בנוסף יצרתי תיקייה אחת שנקראת BACKUP וכל יומיים ה- NAS משכפל אותה לכונן השני (על התמונות המסמכים הסרטים האישיים) בייננו כל הסרטים ושאר הדברים לא מצדיקים את העלות

ולכן כל אחד ומה שמתאים לו , לכשה- NAS-ים ירדו למחיר שפוי אולי אקנה אחד ואשתמש במחשב ה- ATOM לצרכים אחרים
ההתקנה היתה נחמדה למי שאוהב

בשורה התחתונה אין כמן NAS אם RAID5 אבל לכל דבר יש מחיר
בהצלחה ותודה על הביקורת
ערן

צריך לזכור ולציין

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”