היי,
שאלה מוזרה, אבל יש לה סיבה...
האם מישהוא ניסה פעם להדביק תקליט לתקליט? וגם אם לא, איזה דבר ידביק אותם לדעתכם: אפוקסי, מגע? אחד אחר? חיפשתי קצת ברשת ולא מצאתי מידע. האמת, לא מפתיע בכלל כנראה.
אני יכול לנחש את הסיבה אפילו אספתי פעם תקליטים כבדים לנושא אבל לא מימשתי את הרעיון. אני הייתי שם ספייסרים ביניהם, משהו בסגנון ה-Ring-Mat (תריץ חיפוש) ומדביק את הכל עם סופר גלו בכמות נדיבה
בכיף, רק אל תצחקו עלי...
אני בונה פטיפון לבד. בשביל הכיף ואני יודע שאם אקנה אחד בסכום שאני משקיע בחומרים, אקבל משהוא טוב יותר. יודע. אבל הכיף דוחף אותי...
ובכן, פלטה אקרילית לא מוצלחת עולה ברשת 100 דולר + 100 דולר לציר לא הכי טוב בעולם שמתאים רק לה. פלטה וציר ראויים עולים באזור של ה 1000 דולר וצפונה.
לכן, אני צריך איכשהוא לייצר פלטה ראשונית כדי לראות איך הדברים עובדים. אם זה יעבוד טוב - ארכוש פלטה אמייתית.
כיוון שאין לי מחרטה, חשבתי מה יש לי עגול, עם חור בקוטר מתאים באמצע שיוכל לשמש כבסיס לתקליט? ובכן.... תקליט עצמו! לכן, אם אני אדביק מספר תקליטים ביחד (יש לי גישה לפרס של בערך 10 טון, כך שלא תהיה בעיה של הצמדה...) ואכניס מוט מתכת בקוטר מתאים כדי למרכז, מכאן ההמשך ברור. רק השאלה של הדבק.
האם אפוקסי יחזיק את העניין? סופרגלו מתייבש מהר מדי בשביל זה. שוב, זה רק אבטיפוס כדי לבדוק חלופה של רכישת פלטה אמיתית. וגם בשביל הכיף. מנוע ו CONTROLLER כבר בניתי, בסיס יש לי וזרוע נקנה בסוף..
אבל, האם ה E6000 הוא לא ציאנואקריליט? אם כן, זמן הייבוש שלהם הוא שניות, ואני לא אוכל להדביק כמו שצריך. כמו כן, אני צריך דבק עם נפח וציאנו בדרך כלל הם פחות ממלאי נפח.
יאיר, האם לדעתך אפוקסי יעבוד כאן?
אפוקסי יאפשר לי אחר כך גם "לסגור" את ההיקף של הפלטה שתתקבל ולהחליק אותה עבור הרצועה של המנוע. הבדל של כמה מילימטרים בהיקף לא מפריע לי כי אוכל לקזז זאת דרך המתח שמוציא ה CONTROLLER.
היי
כנראה שזה לא יתאים - אני צריך להדביק בערך 20 תקליטים, למרכז אותם דרך מוט ברזל בחור שלהם, לשים את הכל בין שתי פלטות עץ, להכניס למכבש 10 טון ולהוריד את המכבש עליהם להצמדה מוחלטת...
נדמה לי שאין לי סיכויי לעשות את זה ב 30 שניות, אלא אם אני הילד "חץ" בסרט "גיבורי על"... ואני לא
מקווה שאפוקסי יחזיק שם. אני אעשה ניסיון על שני תקליטים ונראה....
אתה יכול להזמין פלטת אלומיניום או פרספקס מבית מלאכה שיש לו מחרטה. אני לא מבין בפטיפונים אבל אם המשקל של הפלטה יכול להיות גם כבד יותר אפשר להזמין פלטת זכוכית עבה.
היי,
המחיר של פלטה אקרילית בחריטה בארץ - לפחות מה שאני מצאתי הוא בערך 500 ש"ח לפלטה של 40 מ"מ + בערך 2000 ש"ח לחריטה. נדמה לי שבמחיר הזה, אמצע משהוא מוכן בחו"ל. לכן, אני רוצה לייצר פלטה בעצמי כדי לראות האם זה עובד בכלל - גם אם הדיוק לא יהיה מדהים - ובהמשך פשוט אזמין משהוא מבחוץ.
יש יצרן הונג - קונגי שמוכר פלטה ב 100 דולר שזה מחיר מעולה לפלטה אקרילית, אבל, הציר הוא רק הציר שלהם והוא לא הכי מוצלח בשוק... אחרת - ב 200 דולר, לא הייתי מתעסק בזה בכלל.
כרגע, יש לי ציר של REGA כדי לבדוק בדיקה ראשונית.
יקי, למה אתה לא יכול לעשות את זה בבאטצ'ים?
להדביק שלושה תקליטים (עם דבק מהיר יותר), לכבוש (כל הפרוטוקול), להדביק שלושה אחרים וכן הלאה - ובמדורג ליצור את הפלטה?
אהלן,
תודה על העצה של ה BATCH', אבל להערכתי זה לא יעבוד לי - ה PRESS שיש לי גישה אליו הוא תעשייתי, של נגריה והגודל של הפלטות שלו הוא בערך200 על 100 ס"מ. הוא מופעל הידראולית ופשוט, זמן הירידה שלו והלחיצה שלו יגרמו לכך שהדבק כבר יתייבש עד שהוא ילחץ...
תיאורטית אפשר לעבוד כשהמכבש "כמעט למטה" ולדחוף מהר את החבילה פנימה, אבל אין לי כוונות להסתכן כל כך. אחרי מספר שנים שבהם עסקתי בבטיחות, אין לי כוונה להיות המקרה הבא....