איזה רסיבר כדאי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני לא חדש בתחום אבל חדש בפורום. בימים אלו אני מעוניין לשדרג את מערכת האודיו\קולנוע ביתי שלי.
דבר ראשון אני מעוניין להחליף את הרסיבר שלי (KENWOOD דגם KRF-8030D).
סכום ההשקעה לא נקבע לגמרי עדיין, הייתי רוצה לשמוע מאנשים שמבינים כה באמת זה ישנה אם אני אקנה מערכת ב-3000 או ב-5000 ש"ח. בכל אופן לפי המלצתכם אני אשקיע.
כרגע אני מתעניין במערכות של HARMAN KARDON ושל YAMAHA, אבל לא יודע איזה דגם הוא הממולץ מכל חברה.
אשמח לשמוע חוות דעת לכאן או לכאן על רסיברים בטווח מחירים 3000-5000 (וגם של חברות אחרות אם יש לכם להמליץ.

הצרכים שלי הם 50% מוסיקה 50% קולנוע ביתי, אבל חשוב לי מאוד לא להתפשר על המוסיקה. אני שומע בעיקר רוק (גיטארות - SANTANA ) ומוסיקת CHILLOUT.
למערכת יחוברו רמקולים גדולים קדמיים שגם אותם אני אשדרג בעתיד הקרוב ומחובר גם סאב וופר אקטיבי. כמובן שיהיו גם רמקולים אחוריים וסנטר. אני מעוניין שהרסיבר הזה ישמש אותי להרבה זמן ולא קונה משהו במטרה לשדרג אחרי זה. גודל חדר ממוצע 4 על 5 מטר.

מאוד אהבתי את המראה החיצוני של HARMAN KARDON אבל לא לפי זה אני אקנה.

אשמח מאוד לשמוע המלצות על דגמים ספציפיים וגם מה המחיר הממולץ לכל דגם.

תודה,
ראול

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

איזה רמקולים יש לך בדיוק?

מדוע הנך נעול על 2 החברות הללו בלבד? יש חברות רבות בתחום ואין סיבה לצמצם אפשרויות.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #3 

אני הייתי משדרג קודם את הרמקולים,הם נותנים את השינוי/הבדל הגדול בסאונד :idea:
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

ראשית כול,ברוך הבא.

שליחה #4 

דנון - 2805
אונקיו -602
מרנץ -5500{הטוב ביותר,לטעמי} בהצלחה.

עופר.

===============================
:קפה:

andnaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

יש לי cambridge audio 540 ואני מאוד מרוצה

007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 536

שליחה #6 

אני אישית מעדיף את הסאונד של ימהה.

לי יש ימהה 2200 והוא עושה עבודה מעולה.

לגביי הרמן קארדון,נכון שיש להם הגברה חזקה,אבל הצליל לא איכותי כמו של ימהה.

תודה 007

zeppelin85
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

אונקיו 602

שליחה #7 

מומלץ

ORAC
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 384
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

הכל לפי שמיעתך וטעמך האישית.
כמובן שכל הרסיברים הכתובים כאן יותר טובים מה-KENWOOD הקיים.
לכן, לך לאיזה חנות קח את הזמן שמיעה שלך על כל רסיבר ואז תחליט.
כמובן שלכל רסיבר יש את היתרונות והחסרונות שלו בין ק"ב למוסיקה.
אם היתה לך אפשרות (אולי בעתיד), הייתי ממליץ לך לקחת מערכת למוסיקה ומערכת לק"ב.
בהצלחה.

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

נסה גם את הרסיברים של נאד: NAD T743 שנכנס לך יופי בתקציב ואולי גם את T753 שיש לו יותר יציאות/כניסות ויותרת עוצמה פר ערוץ.
לי יש את ה- T743 ואני מאוד מרוצה ממנו.
פרננדו.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

וואו , תודה על התגובות.
אז ככה...
אי לא מצומצם רק ל-HK ול-YAMAHA סתם אילו 2 שהסתכלתי עליהם.
לגבי רמקולים - כרגע יש זוג רמקולים גדולים קצת ישנים של PIONEER דגם: S-910 . אולי כדאי שאני אקנה בו זמנית את הרסיבר ואת הרמקולים (לפחות הקדמיים - אחוריים וסנטר אפשר לצרף בהמשך)

אני מנסה לבנות מהידע והניסיון שלכם רשימה של רסיברים פוטנציאליים - ואז ללכת לבחור ביניהם, כמובן עם הדגש שאני רוצה איכות גם בקולנוע ביתי וגם במוסיקה.
שמעתי ש-YAMAHA אלופים בקולנוע ביתי אבל שבמוסיקה הם קצת חלשים - ו- HK בדיוק הפוך, האם זה נכון?

אז אני אשאל קצת אחרת - אם אני הולך להשקיע בערך 10 אלף ש"ח בזוג רמקולים קדמיים ורסיבר - מה אתם ממליצים?

תודה שוב על התגובות.
ראול

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10089
נתן תודות: 581 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שליחה #11 

70% תשקיע על רמקולים 30% על רסיבר..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #12 

אכן במצבך עדיף ללכת על רמקולים עם רסיבר בבת אחת ולא לשדרג בשלבים. מכיוון שהנך שומע הרבה מוזיקה הייתי ממליץ גם כן לשקול בחום את הרסיברים של NAD.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

raoul כתב:
שמעתי ש-YAMAHA אלופים בקולנוע ביתי אבל שבמוסיקה הם קצת חלשים - הפוך, האם זה נכון?
ראול
...

נכון מאוד! -ההבחנה שלך מדוייקת.

אם אינך אוהב מוזיקה ? לדבריך .לך על מרנץ 5500. רסיבר שנותן רמה מוזיקלית
שמשתווה למגבר סטריאו יעודי.

בשאר הכסף שיישאר לך {מעל 7K} תוכל לקנות רמקולים טובים,עד מצוינים.
חברות יש לרוב -אבל לך על חברות מוכרות ומובילות בתחום.
B&W טנוי,פרדיים,קף, JmLab,AE,Wharfedale,Triangle....
זה רק על קצה המזלג - יש עוד רבים וטובים.

תתחיל להסתובב בין החנות ולהאזין למספר רב של שילובים{רמקולים+רסיברים}
ותחזור לכאן אם רשמיך,כך נוכל להמשיך הלאה...
זאת ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך. בהצלחה.

עופר.

==============================

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #14 

אם תקפוץ ממש טיפהלה בתקציב- אתה יכול להשיג היום את המגבר של DENON דגם 3805 ב-5.5K . רסיבר מ-ד-ה-י-ם!!!
רמקולים הם כבר עניין של טעם אישי- תלוי מה אתה מעדיף- קדמיים עומדים/סטליטיים/מדפיים וכן הלאה...
בתקציב של עוד כ- 5K לרמקולים אני שמעתי את ה KEF IQ7 הם מדהימים. הקליפש RB-35 גם רמקולים מדהימים!
בתקציב של 10K לרסיבר וזוג רמקולים אתה בהחלט יכול לקחת סט ברמה גבוהה מאוד.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10089
נתן תודות: 581 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שליחה #15 

לדעתי זה הרבה כסף לרסיבר ביחס לתקציב שלו.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אם תקציבך הוא כ 10K? תשקיע מעל 70% על רמקולים! :roll:
ואת השאר על רסיבר/מגבר...

עופר.

================================
:קפה:

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #17 

טוב כמובן שבתקציב כזה מחכה לך מסע האזנות מפרך... תיקח איתך 2-3 דיסקים שאתה אוהב ומכיר היטב את האיכות שלהם, וצא לדרך! מומלץ לגשת לחנויות שמתמחות בעיקר בסטריאו, ופחות מומלץ לגשת לרשתות. בהצלחה!

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אוקיי...
הלכתי להקשיב למערכות במספר חנויות. הבעיה היא שלמרות שהבאתי דיסקים משלי ששמעתי בכל החנויות, עדיין קשה לי להשוות בין מערכות אלא אם כן אני מקשיב להם באותה חנות אחת ישר אחרי השניה. ברגע שאני עובר בין החנויות קודם כל אני ממש לא זוכר מה גוון הצליל היה וגם כל האקוסטיקה שונה.
רק כדי להזכיר אני רוצה לקנות רסיבר לקולנוע ביתי אבל שיהיה מסוגל לתת איכות מוסיקלית טובה גם כן. התקציב הוא 3000-4500 ש"ח
אז המסקנות שלי לבנתיים:

NAD
- מאוד אהבתי את ה-NAD743 שיושב לי יופי בתקציב (3400 ש"ח), השוואתי אותו בחנות ל- ONKYO והוא עדיף מבחינת הצליל וגם המראה החיצוני שלו יפה מאוד בעיני.
אני גם לא צריך את כל הגדג'טים האלה שיש כמו כל מיני מצבי סאראונד וכל זה אבל... שמעתי כבר לא פעם שב-NAD אתה משלם על השם ובנוסף הבנתי שהבעלות על החברה עברה ידיים ועכשיו האיכות כבר פחות טובה מפעם. בנוסף אני לא חושב שהשלט שלו לומד (רק קודים מובנים - אולי אני טועה) וגם אין את הכיוון העצמי של הרמקולים שיש ב-HK וב-DENON (נראה לי פיצ'ר נחמד). חשבתי אולי ללכת על ה-T753 אבל יש כאן קפיצה גדולה בתקציב שאני לא בטוח שכדאית - עדיף להשקיע את ה-2K הנוספים ברמקולים.

HARMAN KARDON
הקשבתי לדגמים 135, 235, 435 עם אותם הרמקולים B&W ובאמת ככל שעליתי בדגם הוא נשמע טוב יותר. ה-235 יושב לי מצויין בתקציב (בערך 2800 שח) וה-435 מעט יקר לי (בערך 5000). המראה החיצוני של המגבר עצמו יפה בטירוף! אבל... השלט נראה לי סיוט אטומי, סוג של מקלדת לא מוצלחת. הבנתי גם שיש למערכת המון פיצ'רים שדי קשה להבין\ללמוד הכל.

DENON
אוקיי... אז כאן יש מערכת שבכלל לא הסתכלתי עליה מקודם (לא התלהבתי מאיך שהיא נראית) אבל בהמלצתכם התחלתי לחקור. אני רואה ש-DENON מקבל המון ציונים לשבח בתור מערכת שגם לקולנוע ביתי וגם למוסיקה מה שמתאים לי בול.
הקשבתי לדגם החדש 3806 שנשמעה מצויין אפילו מול ה-NAD אבל זה מעט מעל התקציב שלי (כאילו דאאאא....11,000 ש"ח !!!!) נאמר לי שה-3805 די זהה ל-3806 רק בלי HD ועוד כמה פיצ'רים לא ממש חשובים. השלט של ה-3806 נראה מדהים, מספיק פשוט שכל ילד יכול להפעיל אבל בכל זאת מכיל הכל. השלט של ה-3805 נראה שונה מאוד ואני לא יודע כמה הוא מוצלח או לא. השלטים של דגמים נמוכים יותר מתחילים להראות כמו המקלדת של HK - אני לא אוהב סיבוך. צריך שבנאדם רגיל מן השורה יוכל להעביר ל-DVD וללחוץ PLAY בלי בעיה. ה-3805 עולה בערך 6,500 ש"ח שגם יקר לי. אני רוצה לבדוק עוד מספר דגמים של DENON אבל לא בטוח על איזה כדאי לי להסתכל, הבנתי שיוצאת להם סדרה חדשה אבל אני לא סגור על זה.

בכל אופן אילו הרשמים שלי לבנתיים. אשמח לשמוע הערות לגבי מה שכתבתי ועוד המלצות בעד ונגד הדגמים\חברות שציינתי. אני כנראה אקנה גם זוג רמקולים ואתחיל לחפש גם סנטר ואחוריים. בנתיים הקשבתי ל-B&W ו-FOCAL רצפתיים וה-FOCAL נשמעו יותר טובים.
אם יש עוד הצעות אשמח לשמוע.
תודה,
ראול

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #19 

האם בכל חנות אתה מקפיד להאזין לרסיבר עם אותו סט רמקולים? כי אם לא, הבדיקה די חסרת ערך.
בכל מקרה, הייתי עושה הפוך ומתחיל מלבחון רמקולים כדי לקבוע את עיקר אופי המערכת, ומתרכז בהגברה אח"כ.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אני יודע שהנכון הוא לבחור רמקולים קודם ואחר כך מגבר אבל המצב אצלי כרגע הוא שאין לי מגבר (מכרתי את שלי שבוע שעבר) ואני עדיין לא רוצה להשקיע ברמקולים. יש לי זוג שמספיק טוב לבנתיים (חצי שנה הקרובה)

הייתי מועניין לשמוע מנסיון שלכם - מה אהבתם\לא אהבתם במגברים שציינתי ולנסות להכווין אותי כמה שאפשר.

ד"א, הקשבתי גם ל-CAMBRIDGE AUDIO דגם AZUR 540 והוא גם נשמע טוב אבל נראה לי שיש פחות פיצ'רים אפילו מה-NAD , הוא גם נראה מאוד קטן והשלט שלו ממש פשוט (יתרון אבל אולי גם חיסרון) המחיר שלו סבבה 4000 ש"ח.
מישהו יכול לתת חוות דעת?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”