השוואות בדיקות ומחירים ...דיון.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני רוצה פתוח שרשור דיון לגבי נושא שעלה כל פעם מחדש ..

השוואות ציוד אודיו בקניה, בשדרוג וכדומה ..

איך ההשוואה צריכה להעשות ציוד מול ציוד מבחינת מחירים ?

מה זאת אומרת .? אני אסביר .

בכל רגע שאחד מאיתנו רוצה לשדרג או לרכוש ציוד חדש
רמקולים ,מגבר ,פרא, מקור או כל דבר אחר שתרצו ...

אנחנו שואלים את עצמנו שאלות שונות שעוזרות לנו להגיע לאיזה שהיא נישה שמישם נוכל להתחיל לחפש את מה שאנו חפצים בו .

אחת ה"שאלות" שאנו שואלים את עצמנו היא שאלת התקציב .

כל אחד מאיתנו מקציב לשדרוג או לקניה תקציב מסוים

השאלה היא שאנו בוחנים כמה חברות ודגמים לאותו הציוד שאנו רוצים
האם עלינו לבחון את הציוד לפי איזה תמחור ?

לפי התמחור של הארץ ?
לפי התמחור באירופה?
לפי התמחור בארהב ?

אנו מחשבים גם המון פעמים מול התקציב שלנו אם היינו מייבאים בעצמנו ..

אז ?
לפי איזה תמחור של תמורה לכסף אתם הולכים לבדוק ציוד ?
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

הרבה אנשים מדברים ומשווים למחירי חו"ל

שליחה #2 

ולמשל העיקרון של "לא לשלם יותר ממחיר חו"ל" מונע מהם לבחור את המוצר הטוב ביותר עבורם- כאילו שכל החברות בעולם מתמחרות לפי הסכם קרטל סודי...

byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

השאלה היא ערן מהו התמחור הנכון ? זאת אומרת אנו כבר יודעים שהתמחור של רמקול הוא עיניין של מיצוב +כל הדברים האחרים ולא עלותו לייצרן .

אז מהו התמחור הנכון לרמקול ?
המחיר שלו באנגליה בארהב ? או בארץ דווקא ..

שנינו יודעים (ועוד רבים ) שהתמחור בארץ לפעמים ולעיתים קרובות מוגזם ויקר יותר מחול ..

השאלה היא פה האם עלי לבחון נגיד לדוגמא רמקולים על פי התקציב שלי למחירי הארץ ?
או מול תמחורי חול ?

אני מדבר בעיניים של אפילו יד שניה מול חדש ותמחורי חול מול תמחורי ארץ ... ?

זאת אומרת שאם פתאום רמקול שהתמחור חול שלו היה כל הזמן סביב ה 1500 $
אני אבדוק מולו רמקולים שמתומחרים בסביבות התקציב הנל שם בחול ...
לאו דווקא התמחור שלהם פה בארץ ...שיכול להיות שערורייתי ...

רעיון הדיון להביא למצב או קונצנזוס מסויים האם רמקולים באותו התמחור (מאיזה מדינה מסויימת) ווים באיכותם וה"שדרוג" מאחד לשני הוא "הזזה הצידה" ולאו דווקא רמה מעל או מתחת .. ??

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

גם אם התמחור בארץ גבוה יחסית לחו"ל, וזה הכי מתאים לך...

שליחה #4 

אז איפה הבעיה? הרי אם תקנה משהו שמתומחר טוב אבל פחות מתאים... בסוף זה יעלה לך יותר! אבל האודיופיל הישראלי חושב "איפה נמצאת הקומבינה הכי טובה?"
יותר מזה, שאם משהו מתומחר קצת יקר יותר ,אבל שווה את המחיר-בד"כ זה מתבטא גם אח"כ ביד שניה (ויש לי מספיק דוגמאות)- הרי בסופו של דבר אתה חי בארץ, אז מה משנה המחיר בחו"ל?

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #5 

בטח שזה משנה המחיר בחו"ל. הרי בחו"ל בארץ היצרן המחיר עשוי ברוב הפעמים להוות מדד לאיכות. ברוב הפעמים.
אבל יש יבואנים בארץ, והם מתמחרים את המוצר לפי ראות עיניהם. אם הם רוצים למצב את מוצריהם כמוצרים יקרים, הם יעלו יותר ממה שהם אמורים לעלות על פי המדד בחו"ל. קח לדוגמא את ה- סרוין ווגה, שבהם ההבדל ממש בולט בהבדלים התהומיים בין מחירם בארץ למחיר בחו"ל.
יוצא מצב שאתה משווה בין 2 דגמי רמקולים שמקבילים מבחינת נתונים, ובחו"ל שניהם עולים 1000$ , ובארץ מחיר של אחד הוא 6000 ש"ח , ושל השני 8,500 ש"ח. אם אתה לא עושה השוואה לחו"ל, אתה עלול רק בגלל המחיר לחשוב שהרמקול היקר הוא איכותי הרבה יותר . כאן מדובר כמובן על אנשים שמבינים קצת פחות איך קונים, כי מי שבאמת מחפש איכות ויודע לקנות כמובן שיאזין היטב ל-2 הזוגות ויחליט לפי השמע ולא לפי המחיר.

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

השאלה מה מעניין אותך?

אם אתה רוצה לכוון את עצמך לקבוצה של מוצרים שמתוכם תקנה אחד, אתה צריך להתייחס למחירם במקום שבו תבצע את הקנייה.

אם אתה רוצה להגיע לאיזו מסקנה "עיתונאית" לגבי דירוג מוצרים בתוך קבוצת ייחוס (מאופיינת מחיר), אתה צריך להתייחס למחירם בחו"ל. מפני ששם השוק יותר משוכלל והמחיר קרוב יותר למיצובו האמיתי ע"י היצרן (מיצוב אמיתי =! MSRP).

בכלל, לדעתי "מיצוב" של מוצר ע"י יבואנינו הוא ניצול ציני של הבידוד של השוק שלנו וצרכניו משאר העולם (מבחינת גיאוגרפיה, שפה, ומיסוי על יבוא אישי).
לאחרונה היה שירשור שהדגים את הבילבול, כאשר חבר שקרא באינטרנט-חו"ל התרשם שפרדיים ממוצבים יותר יוקרתי/איכותי מקליפש, אך כשהוא הסתובב בחנויות ארצנו, הוא קיבל את הרושם ההפוך...
אם הוא לא היה יודע אנגלית, מסתדר עם מחשבים, וחבר בפורום הוא היה נשאר תחת הרושם שהפרדיים עממיים לעומת הקליפש היוקרתיים.
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

אתם תפתסם כדוגמא את עניין הרמקולים כאשר אני חושב שזו דוגמא פחות טובה מאחר ואני בדעתו של audiofreak שעניין התמחור לא משנה במצב זה כי רמקול קונים לפי מה שמתאים הרי אנחנו לא הולכים לחנות עם נייר שעליו המחירים והערכות בכמה הרמקול צריך להיות תומחר ומה יהיה מחיר הוגן אלא אנחנו הולכים עם תקציב מקסימלי ואוזניים יתכן שרמקול מתומחר גרוע ישמע הכי טוב , אז לא נקח אותו ? ידוע שברמקולים העניין נזיל וגם רמקול שעולה 6K לצורך העניין ישמע יותר טוב מאחד של 10K .

arama-audio
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 232

שליחה #8 

התמחור ההוגן הוא מחיר חו"ל + המיסים בארץ.
לדוגמה : אם רמקול עולה כ 1000$ בחו"ל , וכידוע על רמקול יש כ 15 % מס קניה ועוד כ 16.5% מע"מ המחיר ההוגן בארץ צריך להיות 1000$ + 32.5% = 1320$ .
כמובן שיש יבואנים שמתמחרים ביותר מהמשוואה הזו ויש שפחות ולזה יש שיקולים רבים כמו : אחזקת עסק, אחריות שניתנת כלפי
המוצר , עלויות פרסום, הובלה , וכו...

וכמובן כמו שאמר ערן " אנו חיים בארץ ולא בחו"ל" ושכל אחד יעשה את שיקוליו.
נערך לאחרונה על ידי arama-audio ב 18/03/2006 1:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

אמיר: אני חושב שתמחור אידיאלי זה פחות

שליחה #9 

אבל בכל מקרה ,ישנם המון פרמטרים נוספים למשוואה שמשנים את העלויות כגון:
משקל, ארץ מוצא-מטבע , אירופאי או אמריקאי (חישובי קיזוז מע"מ) מחיר קניה מהיצרן (פונקציה של מדיניות יצרן, כמות קניה )קניה מיבואן לצרכן או דרך חנויות ועוד...
כך שכל אחד ימכור איך שבא לו, ושהלקוח יחליט מה טוב לו.
keyser, אם הקליפש הוא הרמקול הטוב ביותר בשבילי עד 8500 ש"ח , אני לא אקנה עיסקה טובה יותר ב6000 ואני לא שלם איתה!
ברגע שאתה מגביל את עצמיך מחיר חו"ל אתה יכול למצוא עצמיך מסתובב סחור וסחור אחרי "מציאות" ונהנה ממחירים טובים אך לא בטוח שתהנה ממוסיקה.
ואני יוצא מנקודת הנחה בסיסית שבביזנס הזה יש הרבה מיתוג ו"הייפים" כך שהתמחור לא תמיד משקף את האיכות

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355

שליחה #10 

בשבילי מחיר חו"ל פשוט לא פרמטר כשאני קונה מהארץ.
את הקנייה אני עושה מול תקציב ידוע מראש (נזיל יותר או פחות) ולכן כשאני עובר בין חנויות אני מנסה לקבל את המקסימום מול התקציב הזה. אם אהבתי מוצר שבארץ מתוחמר יקר, אבל בחול לא, זה עדיין לא אומר שלא אקנה אותו. עדיין המוצר הזה יכול להיות יותר מתאים לי מאשר מוצר אחר שבארץ מתומחר בזול יותר.

את ההשוואה למחיר החו"ל אני עושה רק כשהרכישה לא תהיה מהארץ (ייבוא עצמי) - שאז אם המחיר בארץ מוגזם אולי עדיף לי לייבא בעצמי.
פרננדו.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #11 

בסופו של דבר קונים מוצר על פי האוזן והתקציב הקיים מבלי לעשות חור בכיס. גם אם הרמקול מתומחר גבוה ממה שצריך אבל אהבתי, אני אקח אם זה מתאים לי לכיס.

byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

arama-audio כתב:התמחור ההוגן הוא מחיר חו"ל + המיסים בארץ.
לדוגמה : אם רמקול עולה כ 1000$ בחו"ל , וכידוע על רמקול יש כ 15 % מס קניה ועוד כ 16.5% מע"מ המחיר ההוגן בארץ צריך להיות 1000$ + 32.5% = 1320$ .
כמובן שיש יבואנים שמתמחרים ביותר מהמשוואה הזו ויש שפחות ולזה יש שיקולים רבים כמו : אחזקת עסק, אחריות שניתנת כלפי

...
אמיר נו באמת ?? הרי ידוע שיבואנים לא בדיוק רוכשים את המוצרים האלה באותו המחיר שאני רואה באינטרנט בחול .

אז מדוע אתה מעמיס עלי את כל המחיר של חול + המיסים שאתה משלם ??

תעמיס על מחיר היבואן שלך את המיסים + הרווח שאתה חושב שעליך להרוויח על אותו המוצר ותראה איך בפלא פלאים המחירים שלך נראים הרבה יותר הגיוניים .

שים לב אולי עניתי לך ספציפית אבל זה היה מופנה לכל הסוחרים והיבואנים OUT THERE
..

arama-audio
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 232

שליחה #13 

זה שלדעתי המחיר ההוגן הוא מחיר חו"ל + מס הקניה +המע"מ זה לא אומר שאי אפשר למכור בפחות ולהרויח יפה .
אם כבר דיברת עליי BYRDPARIS אז אנוכי מתמכר בהרבה פחות מהמשוואה שציינתי! לדוגמא: מגבר שעולה כ 3000 יורו
שזה 17,100 שח אני מוכר ב 17,900 שח כאשר לפי המשוואה שציינתי היתי אמור למכור אותו ב 22,657 שח....

אך אני לא מחזיק חנות, ולא פקידה,ולא מפרסם בעיתונות , ואין לי עובד \נהג שעושה עבורי את העבודה ולכן במקרה שלי
ההוצאות שלי פחותות משמעותית וכמו שאתה רואה זה מתבטא במחיר . אבל למי שיש את ההוצאות הנ"ל אין לו ברירה
אלא לתמחר בצורה גבוהה יותר.
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com

byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

כל הכבוד לך על התמחור "הסביר" ....אני עדיין חושב שרב התמחורים פה בארץ לא מתחילים להתקרב למה שסביר באמת מול חול ...

זה שאתה מתמחר בצורה כזאת זה דבר שלא ראוי לציון אלא זה הדבר הנכון לדעתי שצריך לעשות .
הבעיה פה בארץ שאנו מציניים לפעמים לטובה דברים שבכל מקרה היו צריכים להיות ככה .

בגלל שאנו "רגילים להדפק" כל כך הרבה מי שטוב ישר ועושה את עבודתו בצורה נאותה אנו מציניים אותו לטובה וחושבים שזה משהו מיוחד .

אמנם זה נכון הוא כנראה יהיה אבן דרך ומושא להערצה בין הצרכנים אך עדיין הוא למעשה "רגיל" מול השירות והתמחור העולמי (נגיד) .

המשווה שלך אמיר מתייחסת למחיר חול +מעמ+ מיסי קניה בעת הבאת המוצר לארץ לפ0י חוק ישראל .

הבעיה כפי שצינתי במשוואה זו זה -
א - המחיר חול הוא לא המחיר שהיבואן משיג מהיצרן או מהמפיץ העולמי של היצרן אלא הרבה פחות .

ב- המשוואה שלך מתייחסת למחיר חול שהוא למעשה מורכב גם כן ממחיר +רווח באותו המדינה עיי הסוחר שמוכר אותו +המיסים ששילם +ההובלה שלו עצמו וכו וכו +המיסים הסטנדרטים של ארצנו אנו .

עכשיו מהו המחיר שבאמת צריך להציג כאן בארץ על מכשיר של 3000 יורו ?

האם המיסים שאתה משלם על המוצר הם אותם מיסים ששילמו הסוחרים שתמחרו את המוצר בחנות ב 3000 יורו ?
האם ההובלה שלך עלתה כמו ההובלה שלהם ודוע אני צריך לשלם את המיסים שלו ושלך יחד ? ואת ההובלות שלך ושלו יחד ? +הרווחים של שניכם ?

בכל מקרה אמיר רק רציתי להבטיח לך ולציין לכולם שקוראים פה שהנגד שלי והביקורת שלי לא מופנת אליך ספציפי !
יני מכיר אותו ולא התעסקתי איתך מעולם כך שאליך (עדיין :wink: ) אין לי תלונות :-).

אני מכיר כמה סוחרים בארץ שמתמחרים מאד יקר מול חול
ויש גם כאלה שמתמחרים סביר לגמרי .

הבעיה שלי היא גם יבואנים פה בארץ שמץמחרים מוצר מסויים באופן שערורייתי מול ארהב נגיד ..בטענה שהם רוכשים את המוצרים באירופה . ושם הם משלימים הרבה יותר ..

עכשיו לשאלה הראשונית שלי ...לפי איזה תמחור אני חייב לבדוק מוצר בהשוואה לאיכותו ...?
מול איזה תמחור אני צריך לעשות את ההשוואת ?

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355

שליחה #15 

byrdparis כתב:עכשיו לשאלה הראשונית שלי ...לפי איזה תמחור אני חייב לבדוק מוצר בהשוואה לאיכותו ...?
מול איזה תמחור אני צריך לעשות את ההשוואת ?
...
לדעתי, בהתאם לכמה שאתה הולך להוציא על זה.
דוגמה: אם אתה הולך לרכוש מכשיר א' בארץ לפי תמחור שערורייתי שערכו X ואתה רוצה להשוות למכשיר אחר שאתה הולך לייבא בעצמך, תשווה למכשיר שעלות הייבוא שלו בסה"כ (כולל הכל) היא גם כן X.

בתכל'ס, אם אתה לא סוחר, מה אכפת לך באיזה "ליגת מחיר" המכשיר מתפרסם? בסוף אתה הרי במילא הולך לשמוע אותו ולשים כל מכשיר "בליגת שמיעה" שאין לה כל קשר למחיר (וזה כולל מחיר ארץ, מחיר חול, מחיר רחוב ואפילו מחיר סמטה חשוכה).

האמת, אני לא כלכך מצליח לעקוב לאן אתה רוצה לקחת את השירשור הזה.
אתה מתכוון להתחיל בעריכת מגזין אודיו שאתה צריך לקבוע "סרגל מחיר" כדי שתוכל להשוות מכשירים שערכם זהה על אותו הסרגל? :roll:

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

כמה הערות:

שליחה #16 

קשה להשוות מחירי ישראל למחירי חו"ל בצורה מדויקת, וזה גם לא תמיד בעל משמעות.
1) הקושי להשוות:
א)לכל חברה יש מדיניות אקפורט שונה ואחוזי הנחה שונים למפיצים שלה, זה בקלות יכול להצדיק הפרש של 10% - 15% בתמחור.
ב) עלויות ההובלה יכולות להיות שונות מאוד - הובלה מאוסטריה, למשל, תהיה יקרה הרבה יותר מאשר מאנגליה. וגם באותה ארץ, הובלה משפילד, למשל, תהיה יותר יקרה מאשר מאזור לונדון. גם זה יכול להצדיק הפרש של 10% ויותר - אפילו הרבה יותר(תלוי ביחס של משקל המוצר לעומת מחירו).
2) לגבי המשמעות: גם אם מכשיר מתומחר יקר מאוד, וברור שהיבואן עושה עליו קופה, עדיין, אם הוא המוצר הכי טוב שיש למחיר זה, מן הסתם עדיף לקנות אותו (אם המחיר ממש מוגזם, תמיד אפשר להזמין מחו"ל ישירות).
אבל השאלה האמיתית לדעתי היא זו: " מכשיר X שעולה בחו"ל בדיוק כמו מכשיר Y, ובארץ עולה כפליים, האם אני יכול להניח שכדאי לי לקנות את מכשיר Y, כי בארץ הוא יהיה ערך טוב יותר לכסף".
וזו שאלה קשה, והתשובה לה היא לא חד משמעית. מה שכן, אפשר לדבר על סבירות:
אם מכשירים X ו -Y פונים לאותו פלח שוק (כלומר לשניהם פחות או יותר פיצ'רים דומים, עיצוב באותה רמה, נתונים טכניים ואופרטיביים דומים), ואם לשניהם פחות או יותר אותו פרסום ו"אימייג'" אזי כנראה שלטעמו של רוב הציבור בחו"ל רמת הביצועים והסאונד של X ו - Y די דומה, ולכן בארץ, בסבירות די גבוהה, Y , לרוב האנשים, יהיה קניה טובה יותר.
איל פור

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

byrdparis כתב:אני רוצה פתוח שרשור דיון לגבי נושא שעלה כל פעם מחדש ..

השוואות ציוד אודיו בקניה, בשדרוג וכדומה ..

איך ההשוואה צריכה להעשות ציוד מול ציוד מבחינת מחירים ?

מה זאת אומרת .? אני אסביר .

בכל רגע שאחד מאיתנו רוצה לשדרג או לרכוש ציוד חדש
רמקולים ,מגבר ,פרא, מקור או כל דבר אחר שתרצו ...

אנחנו שואלים את עצמנו שאלות שונות שעוזרות לנו להגיע לאיזה שהיא נישה שמישם נוכל להתחיל לחפש את מה שאנו חפצים בו .

אחת ה"שאלות" שאנו שואלים את עצמנו היא שאלת התקציב .

כל אחד מאיתנו מקציב לשדרוג או לקניה תקציב מסוים

השאלה היא שאנו בוחנים כמה חברות ודגמים לאותו הציוד שאנו רוצים
האם עלינו לבחון את הציוד לפי איזה תמחור ?

לפי התמחור של הארץ ?
לפי התמחור באירופה?
לפי התמחור בארהב ?

אנו מחשבים גם המון פעמים מול התקציב שלנו אם היינו מייבאים בעצמנו ..

אז ?
לפי איזה תמחור של תמורה לכסף אתם הולכים לבדוק ציוד ?
...
אני רוכש מוצרי אודיו כאשר אני משוכנע, שהם הטובים ביותר לתקציב שלי (יחס עלות - תועלת), שהם מתאימים לשאר הציוד שברשותי ושאפשר לקנות אותם במחיר טוב יחסית לעלותם בחו"ל. טסתי לחו"ל כמה פעמים, במטרה לשמוע מוצרים שרציתי לרכוש. כמעט תמיד זה השתלם!
היו מקרים שהבאתי מוצרים מחו"ל, כאשר היבואן בישראלי, לא יכול היה להתחרות במחיר היבוא האישי.

תומר

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #18 

arama-audio כתב:התמחור ההוגן הוא מחיר חו"ל + המיסים בארץ.

...
תמחור טוב של יבואן גורם ללקוח לא לרצות לייבא את המוצר ביבוא אישי מחו"ל. היתי מסכים לשלם עד 10% -15% יותר, מהמחיר שניתן ליבא המוצר ביבוא אישי, מארץ המוצא (או מדינה אחרת).
קשה לתת מספרים מכוון שישנן מדינות שהמשלוח מהן יקר, ישנן מוצרים שחל עליהם מכס (בנוסף למיסי הקניה בסך 16.5%), על אחרים יש מס קניה קצוב. ישנם מוצרים שלא משלמים עליהם מיסי קניה, במדינות מסויימיות המחיר כולל מע"מ מקומי ובאחרות לא. בשווקים מסויימים ניתן לקבל הנחה גדולה ובאחרים פחות. היחס בין המטבעות "משחק" לעיתים לרעה או לטובה של מט"ח מסוים.

תומר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

אני חושב שכל השירשור הלך לכיוון הלא נכון.
השאלה המקורית, כמו שאני הבנתי אותה היא איך ניתן לדעת אילו מוצרים באותה רמה, אם התמחור שלהם בארץ מול חו"ל הוא לא עקבי., כלומר, זה לא שיש איזה פאקטור או משהו.

התשובה שלי היא פשוטה:

תפסיקו להיכנס לסוחר לכיס

אני לא אומר את זה כי אני מגן עליהם אלא להיפך.
אנחנו חיים בשוק חופשי וכמו ש-sanchez נוהג לאמר, בעידן שלנו, למצוא דברים מחוץ לגבולות זה ממש קל, אז התשובה לשאלה היא פשוטה:

צריך להשוות לכל מה שנמצא בתקציב.
בין אם זה בארץ או, ואם אתה מוכן למשמעות של זה, בחו"ל.

אם ה"תמחור רע", זה אומר שיהיה מוצר אחר טוב ממנו באותו מחיר או אפילו פחות ולכן המוצר שלא מתומחר טוב, יפסיד בתחרות.
זה לא כל הרעיון של "שוק חופשי" ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

תומר נראה שאתה מבין בדיוק את דעתי ותשובתך מצויינת .

מרטין בעקרון די עלית על השאלה המקורית שהדיון שלי היה אמור להתעסק בה .

בעקרון יש בעייתיות רצינית פה בארץ בהערכה לטיב מול ץמורה מול תמחורי המוצרים מול "השוק החופשי "(אמרת ?!) ..

ברגע שיש פה תמחורים אסטרונומים לפעמים של רמקולים או ציוד אחר בעולם שלנו מול התמחורים "האמתיים" בחול יש בעייתיות להשיג את המקסוס מול הכסף שלנו .

הבעיה שאני עדיין לא מבין איך יבואנים פה בארץ מרשים לעצמם או בכלל מבחינה כלכלית יכולים לתמחר מוצר בצורה שכזאת שיש פער של עשרות אחוזים מול המחיר בחול .

הרי שוב התמחור שהם "מראים " לנו שמחיר חול +מעמ+מיסים וכדומה...הוא סתמי כי המחיר שהיבואן רוכש הוא לא המחיר שאנו רואים מול המסך באינטרנט אלא הרבה יותר זול מזה ..

בכל מקרה אין כוונה להכנס לכיסי היבואנים אבל לפעמים "הבכי" החבוי של היבואנים מול ה"ישראליות" לא כל כך מוצדק ולפעמים הם יכולים גם להוריד אותו משמעותית עם התמחור יהיה ראלי הרבה יותר מול השוק החופשי בעולם .

אני לךדוגמא שרוכש מוצר ורכשתי כמה וכמה בזמן האחרון : שאני עושה משא ומתן עם היבואן או החנות שמוכרת לי את הציוד שעליו החלטתי אני פשוט נותן "צאנס 1" למחיר מהצד המוכר.
אם המחיר נראה לי (כבר עשיתי חקר שווקים בכל העולם כמובן לפני ה"שיחה" הנל )אני לוקח על המקום אם לא נראה לי אני מדסקס קלות ועובר הלאה או מחליט להביא בעצמי ...
פה היבואן הפסיד עיי זה שהתמחור שלו מבחינתי לא ראלי והפסיד לקוח למוצר .

גם אני כמוך (תומר)( מנסה למקסס את קניותי ואת מוצרי האודיו שלי עיי בדיקה רחבה כמה שיותר ומה יתן לי את הטוב ביותר מול התקציב שלי באותו הרגע ...הבעיה שמה שנמצא לפעמים בארץ הוא לא הטוב ביותר שנמצא בעולם באותו המחיר .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”