בחירה בין פנסוניק XVS30 ל PHD8
שלום למומחי הפורום
בשעה טובה החלטתי לקנות פלזמה של פנסוניק
ההתלבטות שלי היא בין 2 דגמים : XVS30 ל - PHD8 החדשה.
העדיפות שלי ל XVS30 הינה בעיקר מטעמי עיצוב וכי היא מגיעה בגרסת CONSUMER ז"א כולל רמקולים, רגל וכו'.
האם XVS 30 מקבילה בספסיפיקציה ל PHD7 ?? חשוב לי לקבל תשובה על זה כי לא מצאתי באינטרנט REVIEW על דגם זה ולפי מה שהבנתי, גם מעיון בפורום, אלו שני דגמים מקבילים - הראשון CONSUMER והשני BUSSINESS.
מצד שני, PHD8 כבר מוצעת למכירה ועלותה, כולל רמקולים, כ - 15% יקר יותר מ XVS30. מבחינת נתונים, הבנתי שיש שיפור מינורי לעומת דור 7 ( XVS30 ).
מה דעתכם ??? אשמח לתשובות מפורטות ככל האפשר...
בשעה טובה החלטתי לקנות פלזמה של פנסוניק
ההתלבטות שלי היא בין 2 דגמים : XVS30 ל - PHD8 החדשה.
העדיפות שלי ל XVS30 הינה בעיקר מטעמי עיצוב וכי היא מגיעה בגרסת CONSUMER ז"א כולל רמקולים, רגל וכו'.
האם XVS 30 מקבילה בספסיפיקציה ל PHD7 ?? חשוב לי לקבל תשובה על זה כי לא מצאתי באינטרנט REVIEW על דגם זה ולפי מה שהבנתי, גם מעיון בפורום, אלו שני דגמים מקבילים - הראשון CONSUMER והשני BUSSINESS.
מצד שני, PHD8 כבר מוצעת למכירה ועלותה, כולל רמקולים, כ - 15% יקר יותר מ XVS30. מבחינת נתונים, הבנתי שיש שיפור מינורי לעומת דור 7 ( XVS30 ).
ל VS30 יש בעיה אחת מאוד רצינית
היא לא תומכת בשידורי היי דפינישן 1080\50 דרך מחבר HDMI
מה שאומר שכשיתחילו שידורי היי פינישן בארץ בעוד מס' שנים מועט (10-20 שנה)
היא לא תוכל לקלוט אותם...
מה שאומר שכשיתחילו שידורי היי פינישן בארץ בעוד מס' שנים מועט (10-20 שנה)
היא לא תוכל לקלוט אותם...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מבחינה טכנית ה-PHD8 עדיפה בגלל תמיכה ב-HD.
מבחינה ויזואלית, ה-VS30 יותר יפה.
עדיין לא ראיתי אם יש שיפור בשחורים או באיכות התמונה (ה-PHD8 עדיין לא הגיעה לבדיקות).
מבחינה ויזואלית, ה-VS30 יותר יפה.
עדיין לא ראיתי אם יש שיפור בשחורים או באיכות התמונה (ה-PHD8 עדיין לא הגיעה לבדיקות).
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
עופר
אתה לראשונה מתיחס לעיצוב של הקופסה!
יפה!
אתה לראשונה מתיחס לעיצוב של הקופסה!
יפה!
- oferlaor
- מנהל

איתי,
אם יש שני מסכים זהים ביכולותיהם ואחד יפה מהשני, לא תבחר ביפה?
במקרה הזה זה, זה לא עניין של מה בכך. מסגרת שחורה מסביב לתמונה גורמת לתחושה של קונטרסט חזק יותר. תוסיף גם תאורה אחורית ובכלל זה חגיגה.
אני מאוד אוהב את העיצוב של ה- 436 ושל הם VS30.
כמובן שאם מסך מסויים לא עושה את המינימום שאני דורש (ואני דורש הרבה) אני לא ארכוש אותו בלי קשר לאיך שהוא נראה בכלל...
אם יש שני מסכים זהים ביכולותיהם ואחד יפה מהשני, לא תבחר ביפה?
במקרה הזה זה, זה לא עניין של מה בכך. מסגרת שחורה מסביב לתמונה גורמת לתחושה של קונטרסט חזק יותר. תוסיף גם תאורה אחורית ובכלל זה חגיגה.
אני מאוד אוהב את העיצוב של ה- 436 ושל הם VS30.
כמובן שאם מסך מסויים לא עושה את המינימום שאני דורש (ואני דורש הרבה) אני לא ארכוש אותו בלי קשר לאיך שהוא נראה בכלל...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
עופר,
ברור שאבחר.
זה אתה שהצטרפת אלינו, מעריכי העיצוב...
wellcomen

ברור שאבחר.
זה אתה שהצטרפת אלינו, מעריכי העיצוב...
wellcomen
מהכל טוב ויפה - אבל תשובות לשאלות שלי לא קיבלתי...
ולהלן השאלות שוב :
בעניין התמיכה בהיי דפינישן - אמרו לי בחנות כי ה TV קולטת את כל צורות השידור כך שאין לי מה לדאוג. אבל, נניח שבאת אין תמיכה ל HD 1080/50 , האם באיזושהיא דרך ניתן לפתור את הבעיה ??? האם זה כרוך בהוספת רכיב חיצוני / פנימי כלשהו ? האם כרוך בעלות נוספת ?
האם לאור כל האמור לעיל כדאי לי ללכת על PHD8 למרות הנחיתות העיצובית ? ז"א , עדיפות לטכנולוגיה מתקדמת יותר על חשבון עיצוב חיצוני יפהיותר ?
אשמח לתשובות נקודתיות...
תודה מראש
ערן
בעניין התמיכה בהיי דפינישן - אמרו לי בחנות כי ה TV קולטת את כל צורות השידור כך שאין לי מה לדאוג. אבל, נניח שבאת אין תמיכה ל HD 1080/50 , האם באיזושהיא דרך ניתן לפתור את הבעיה ??? האם זה כרוך בהוספת רכיב חיצוני / פנימי כלשהו ? האם כרוך בעלות נוספת ?
האם לאור כל האמור לעיל כדאי לי ללכת על PHD8 למרות הנחיתות העיצובית ? ז"א , עדיפות לטכנולוגיה מתקדמת יותר על חשבון עיצוב חיצוני יפהיותר ?
אשמח לתשובות נקודתיות...
תודה מראש
ערן
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
1. כן הן מקבילות - מלבד התוספות של ה- consumer
2. לא בחנתי את 8 אבל שמעתי כמוך
3. זה לא נכון, VS30 לא מסוגלת לקלוט שידורי 1080/50 בכניסה הדיגיטלית כלומר HDMI (היא כן יכולה בקומפוננט לדוגמה)
4. הדרך היחידה שהיא תוכל להציג שידורים כאלו היא על ידי המרה של רכיב חיצוני סטייל scaler/processor או מחשב - כולם לא ריאלים רק למטרה הזאת כי הם יקרים
5. עדיפות לטכנולוגיה או למראה זאת החלטה אך ורק שלך
2. לא בחנתי את 8 אבל שמעתי כמוך
3. זה לא נכון, VS30 לא מסוגלת לקלוט שידורי 1080/50 בכניסה הדיגיטלית כלומר HDMI (היא כן יכולה בקומפוננט לדוגמה)
4. הדרך היחידה שהיא תוכל להציג שידורים כאלו היא על ידי המרה של רכיב חיצוני סטייל scaler/processor או מחשב - כולם לא ריאלים רק למטרה הזאת כי הם יקרים
5. עדיפות לטכנולוגיה או למראה זאת החלטה אך ורק שלך
שידור 1080/50 ב VS30
ALONI,
אשמח אם תסביר לי מה הכוונה / מה ההבדל שVS30 לא יכולה לקלוט 1080/50 בכניסה הדיגיטלית - האם הכוונה שאיכות התמונה תהיה נמוכה יותר ?? האם קליטה דרך כניסת HDMI נותנת תמונה טובה יותר ? ( וסליחה מראש על הבורות...)
והכי חשוב : האם כל זה בכלל צריך לעניין אותי עד כדי כך שהדבר יגרום לי לשנות החלטה וללכת על PHD8 ? האם אני לא "מסבך" לעצמי את החיים ללא צורך בכך ?? האם יש סיכוי שדווקא 1080/50 יהיה הפורמט בו ישודר HD בארץ ?
תודה מראש
ערן
אשמח אם תסביר לי מה הכוונה / מה ההבדל שVS30 לא יכולה לקלוט 1080/50 בכניסה הדיגיטלית - האם הכוונה שאיכות התמונה תהיה נמוכה יותר ?? האם קליטה דרך כניסת HDMI נותנת תמונה טובה יותר ? ( וסליחה מראש על הבורות...)
והכי חשוב : האם כל זה בכלל צריך לעניין אותי עד כדי כך שהדבר יגרום לי לשנות החלטה וללכת על PHD8 ? האם אני לא "מסבך" לעצמי את החיים ללא צורך בכך ?? האם יש סיכוי שדווקא 1080/50 יהיה הפורמט בו ישודר HD בארץ ?
תודה מראש
ערן
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אין שום בעיה, תשאל אחרת לא תדע.
בעיקרון כניסת HDMI נחשבת הכניסה המועדפת (למכשירים שתומכים בכך) פשוט משום שהיא כניסה דיגיטאלית ונתונים לא יכולים ללכת לאיבוד.
1080/50 יהיה בטוח או כמעט בטוח הפורמט של שידורי HD בארץ אם מתישהו יואילו לספק לנו כאלו (אין סיכוי שיקרה בזמן הקרוב).
אם זה צריך לעניין אותך? לעניין כן, לשנות את ההחלטה, לא יודע תלוי בך. אני לדוגמה בחרתי כן לרכוש את המסך הזה אפילו שידעתי שהוא לא תומך, פשוט בגלל שהוא נראה מדהים והשידרוג במראה והתוספות היה יותר חשוב לי מתמיכה בפורמט שמי יודע מתי יהיה בשימוש אצלי אם בכלל, מה גם שאני יודע שבמקרה הגרוע אחבר בקומפוננט וזהו (בעצם זה לא כל כך רלוונטי כי אני מחליף אותו מסיבות אחרות).
בעיקרון כניסת HDMI נחשבת הכניסה המועדפת (למכשירים שתומכים בכך) פשוט משום שהיא כניסה דיגיטאלית ונתונים לא יכולים ללכת לאיבוד.
1080/50 יהיה בטוח או כמעט בטוח הפורמט של שידורי HD בארץ אם מתישהו יואילו לספק לנו כאלו (אין סיכוי שיקרה בזמן הקרוב).
אם זה צריך לעניין אותך? לעניין כן, לשנות את ההחלטה, לא יודע תלוי בך. אני לדוגמה בחרתי כן לרכוש את המסך הזה אפילו שידעתי שהוא לא תומך, פשוט בגלל שהוא נראה מדהים והשידרוג במראה והתוספות היה יותר חשוב לי מתמיכה בפורמט שמי יודע מתי יהיה בשימוש אצלי אם בכלל, מה גם שאני יודע שבמקרה הגרוע אחבר בקומפוננט וזהו (בעצם זה לא כל כך רלוונטי כי אני מחליף אותו מסיבות אחרות).
HiFiMusic IL
hdmi
סיבה נוספת וחשובה מאוד היא כי השידורים העתידיים ב HD (עתידיים מאוד?
) ידרשו כניסה HDMI כדי לקלוט אותם מסיבות הגנה על התוכן שהיא אובסיה של כל ספקי התוכן. כנ"ל הפורמטים החדשים של די וי די ב HD
ז.א. BLU RAY ו HD DVD שידרשו את ה HDMI כדי לקלוט ולהציג את התוכן המוצפן. סיוט...
ז.א. BLU RAY ו HD DVD שידרשו את ה HDMI כדי לקלוט ולהציג את התוכן המוצפן. סיוט...
- oferlaor
- מנהל

יש דרך לתקן את זה אבל היא יקרה - מכשירי עיבוד תמונה למיניהם מסוגלים להמיר 1080i50 ל- 1080i60 שהמכשיר מסוגל להציג.
העלות היא כיום יקרה, אבל סביר שהיא תרד משמעותית בהמשך (יתכן שזה יהיה רכישה הגיונית כשזה יהיה רלוונטי בארץ).
מבחינה טכנית, ה-XVS30 זהה ל-PHD7.
גם אני לא בחנתי את ה-PHD8, ולכן לא אוכל לדעת אם זה יותר או פחות טוב ממנה.
העלות היא כיום יקרה, אבל סביר שהיא תרד משמעותית בהמשך (יתכן שזה יהיה רכישה הגיונית כשזה יהיה רלוונטי בארץ).
מבחינה טכנית, ה-XVS30 זהה ל-PHD7.
גם אני לא בחנתי את ה-PHD8, ולכן לא אוכל לדעת אם זה יותר או פחות טוב ממנה.