Redefine Meat: טעמתי בשר שהודפס במדפסת. נראה דומה אבל איך הטעם?

הבשר של Redefine meat נראה ומתנהג כמו בשר אמיתי אבל האם הוא מתאים גם לחובבי בשר אמיתיים?

7:20
  /  
28.07.2021
  

המירוץ אחר בשר מהונדס, המיוצר במעבדה/ מורכב מהצומח, החל כבר לפני מספר שנים והוא לא נעצר כשהמטרה הנעלה היא אחת – להפסיק את הרג החיות בעולם לצרכי מאכל. רבים יגידו, ואני ביניהם – ביום שבו תחליף הבשר יהיה זהה לבשר אמיתי מבחינת טעם והרגשה, בשילוב מחיר דומה או פחות מבשר אמיתי, אין שום סיבה שלא לעבור לתחליף בשר. זה אמנם עדיין לא קורה אבל נראה שחברות כמו Redefine Meat, מתחילות להתקרב בצעדי ענק.

נראה כמו בשר, מרגיש כמו בשר, אבל איך הטעם? טעמתי:

Redefine Meat, סטארטאפ שגייס לאחרונה כ-29 מיליון דולר, היא חברה כזו שהמנכ"ל שלה, אשחר בן שטרית, אינו אוכל בשר בעצמו (מן הסתם) ושחרטה על דגלה להביא את מה שהיא קוראת לו "בשר חדש" המיוצר ממרכיבים מהצומח, תוך שמירה על אותה חוויה בשרית הקיימת באכילת בשר מן החי.

אשחר בן שטרית – מנכ"ל ומייסד Redefine Meat

Redefine Meat ערכה השבוע אירוע שאיחד חובבי ושונאי בשר במקום אחד ונתנה לנו אפשרות לטעום את מוצרי החברה ולהחליט האם מדובר בתחליפי בשר ראויים וזהים לטעמו של הדבר האמיתי. האירוע כלל 5 מסעדות בו כל אחת מהן נתנה לנו לטעום ממוצרי הבשר שהוכנו בדרך שונה – מסעדה דרום אמריקאית, מזרח תיכונית, יפנית, אמריקאית וכו'…שעל כולן ניצח השף דן הולנדר (השתתף במשחקי השף בטלויזיה).

מסעדה ים תיכונית
מסעדה דרום אמריקאית
מסעדה איטלקית
מסעדה אמריקאית
מסעדה אסייתית

הגעתי סקפטי והופתעתי

אני חייב להגיד שהגעתי מאוד סקפטי. קודם כל כי אני מחשיב עצמי כקרניבור. אחד כזה שאוהב בשר, אוכל כמעט רק בשר ואחת לשבוע/שבועיים עושה ארוחות בשרים לכ-20 איש. יש לי 2 מנגלים, מעשנת פחם, מעשנת פלט, סוויד ומחבת וקשה לי לראות את עצמי אוכל משהו שהוא "כמעט" בשר. חוץ מזה טעמתי בעבר המבורגרים צמחוניים שלא הרגישו לי בכלל כמו המבורגר אמיתי ואפילו טעמתי סליידר בורגר של White Castle בביקור האחרון שלי בלאס וגאס שהיה הכי קרוב לטעם האמיתי (כשאמיתי זה בורגר תעשייתי של אחת מחברות המזון המהיר), ככה שהנחתי שהדבר לא יהיה שונה הפעם.

השף דן הולנדר מסביר לי על המנות שהכין

הסקפטיות שלי התחלפה בהרמת גבה עם הביס הראשון שנתתי לקבב הטלה – הפסאדו בשר הראשון שטעמתי במסע הטעימות אתמול. הקבב אמנם הוגש בתוך פיתה אבל הוצאתי אותו וטעמתי אותו לבדו, בדיוק כפי שעשיתי בשאר המטעמים שנתנו לנו לאכול, מתוך ניסיון לטעום בשר נטו ולא להתבלבל מהמוצרים האחרים שעוטפים אותו. הקבב טלה נראה בדיוק כמו קבב, הרגיש אחד לאחד כמו קבב כולל הפירוק שלו כשקרעתי אותו בין האצבעות, הריח אותו ריח והטעם? הכי קרוב שיש לקבב טלה אמיתי עד כדי כך שגם רגעים אחרי הרגשתי את טעם הקבב עולה לי, בדיוק כפי שקורה עם קבב אמיתי.

קבבים. נראים ומרגישים כמו קבב טלה תעשייתי

אמנם לא מדובר בטעם של קבב אמיתי של כזה שקניתם טרי מהקצב השכונתי שלכם או עשיתם בעצמכם והוא יותר דומה בטעם ובתחושה לקבב תעשייתי (ולא אזכיר שמות חברות) שאתם קונים בסופר בקפואים.

קבב בפיתה

שאר מוצרי הבשר שטעמתי היו טובים יחסית אבל לא וואוו. הבשר הטחון במסעדה האסייתית שהוגש על עלה חסה היה מעולה. היה מאוד טעים ובאמת נתן תחושה של בשר טחון מפורק. כזו היתה התחושה גם עם הצ'ילי קון קרנה שהוגש עם שעועית שחורה – מנות טעימות מאוד ומרגישות בפה כמו בשר טחון מפורק.

צ'ילי קון קרנה

בגזרת הקציצות, קיבלנו שתי מסעדות – מסעדה איטלקית שהגישה מיט בולס ברוטב עגבניות ומסעדה אמריקאית שהגישה המבורגר בלחמניה. המיט בולס היו סבירים מבחינת הטעם אבל הבשר היה דחוס מידי והרגיש מלאכותי. לא ניתן היה לחתוך או לפרק את כדור הקציצה עם מזלג אלא רק לנגוס בה והזכירה משהו שנקבל אולי כאוכל טיסה באחת מחברות הלואו קוסט.

כדורי בשר איטלקיים. דחוס מידי

קציצת ההמבורגר לעומת זאת היתה אמנם דחוסה גם היא ולא אוורירית או ג'וסית כמו שהמבורגר צריך להיות, אבל היא היתה טעימה. דומה להמבורגר טוב אמיתי? לא ממש, אבל בשילוב הלחמניה, ירקות וגבינה מעל, ותאמינו לי שתהנו ממנה כמו כמעט כמו מהמבורגר.

המבורגר עם רוטב צ'דר מעליו

איך הבשר מיוצר וממה הוא עשוי?

כל המוצרים האלה מבוססים למעשה על מעין בשר טחון, ממנו ניתן לעשות קציצות, נקניקיות, בשר טחון, קבבים, המבורגרים ועוד. הבשר מורכב מחלבונים מהצומח (בעיקר סויה ואפונה), שומן, תמציות טעם טבעיות, תמציות שמרים, נוטריינטים חיוניים ועוד – מהם החברה מייצרת את אותם אבני יסוד שיש בבשר. הייצור נעשה בטכנולוגיה שפיתחה החברה (שהתהליך שלה נשמר בסוד כרגע) שיוצרת מאותם אבני יסוד את הבשר הסופי הבנוי למעשה מחלבון צמחי. חשוב לדעת שאמנם כל המוצרים של Redefine Meat הם מוצרים טבעוניים, אך בכולם קיים גלוטן.

בנוסף, המוצר מכיל סיבים תזונתיים וברזל כשזה לא אומר שתחליף הבשר בריא יותר מבשר אך בחברה מבטיחים שבמוצרים שלהם אין כולסטרול.

את מוצרי הטחונים שלהם מוכרים ב Redefine Meat לשוק המוסדי כרגע – בתי מלון, מסעדות וכו' כשבהמשך מבטיחים לנו שם, נוכל לראות את המוצרים שלהם גם בסופר השכונתי שלנו.

גם נתחי בשר

אבל לא רק בשר טחון שאותו אולי קל יותר להכין ולהטמיע במוצרי מזון אחרים. הדבר הבא מבחינת החברה הוא להכין נתחים של ממש שאפשר לחתוך ולאכול. וכך, המסעדה השישית והמיוחדת יותר שבדקנו במתחם, היתה מסעדת העתיד שם הוגשו לנו נתחי בשר שהודפסו במדפסת תלת מימד על בסיס אבני היסוד של החברה.

נתחי בשר

תשמעו…(או תקראו), המרקם של הבשר היה פשוט אחד לאחד מרשם של אונטריב או כל בשר שיערותי ומתפרק אחר. מוללתי את הבשר ביד שלי והוא התנהג בדיוק כמו אונטריב שהוכן בסוויד על 82 מעלות למשך 12 שעות ומעלה. חתיכת הבשר התפרקה לשיערות ונתנה תחושה של בשר אמיתי.

לא הייתם מנחשים שזה לא בשר אמיתי

עדיין לא זה

התחושה הזאת קצת נגמרה כשטעמתי את הבשר. הוא לא היה נורא, ואפילו די טעים, אבל הטעם שציפיתי לו אחרי כל התחושה, המגע והמראה שחוויתי לפני שנגע לי בלשון היה אחר לגמרי כשטעמי התיבול השתלטו עליו עם טעם דומיננטי אחד שלא הצלחתי לשים עליו את האצבע. כך או כך, המסקנה היתה שמבחינת מקרם ומראה החברה קלעה בול (לבשר שיערותי. לא כסטייק) אך מבחינת הטעם יש להם עוד מה לשפר כדי להגיע לטעם נתח של בשר.

בשורה התחתונה, אין לי שום ספק שזה העתיד ואנחנו גם ממש לא רחוקים ממנו. המירוץ של חברות הפסאדו בשר מרגיש כאילו מגיע לישורת האחרונה. הבשרים הטחונים ממש כמעט כבר שם ולנתחים יש עוד דרך לעבור. וזה מזווית מבט של חובבי בשר. עבור טבעונים, אין לי שום ספק שזה כבר שם לגמרי אבל משום שכל חברות תחליפי הבשר מכוונים למעשה לחובבי הבשר יותר מלטבעונים (שחלקם הלא מבוטל גם את הפסאדו בשר אינו רוצה לאכול), כדאי שהמוצרים שלהם יהיו זהים לבשר ולא להסתפק בכמעט, טעימים ככל שיהיו.

את מוצרי רידיפיין מיט יהיה ניתן להשיג בשלב הראשון במסעדות נבחרות מרחבי הארץ ביניהן: האדסון לילינבלום, אסיף, נאם, המחבוא של אדי מאילת, הטרקלין, סינטה בר החיפאית, C2, גוז' ודניאל, בודגה מטבח אמריקאי ועוד.

בהמשך סדרת מוצרי רידיפיין מיט יגיעו גם למעדניות, קצביות ורשתות השיווק וכן באופן ישיר לצרכן סופי להכנה ביתית.

לשרשור תגובות לחץ כאן


7:20
  /  
28.07.2021
  

1