הקדמה
ה-Raspberry Pi הוא מחשב בעלות נמוכה בגודל כרטיס אשראי שמתחבר לצג מחשב או לטלוויזיה ומשתמש במקלדת ועכבר סטנדרטיים. זהו מכשיר קטן עם הרבה יכולות שמאפשר לאנשים מכל הגילאים לחקור מחשוב, וללמוד כיצד לתכנת בשפות תכנות כמו Python. הוא מסוגל לעשות כל מה שהיית מצפה ממחשב שולחני לעשות, החל מגלישה באינטרנט והפעלת וידאו ב- HD ועד הכנת גיליונות אלקטרוניים, עיבוד תמלילים ומשחקים.
יתרה מכך, ל- Raspberry Pi יש את היכולת ליצור אינטראקציה עם העולם החיצון והוא שימש במגוון רחב של פרויקטים של יצרנים דיגיטליים, החל מתחנות מזג אוויר, בקרים למדפסות 3D, מכשירי NAS ואפילו בתי ציפורים עם מצלמות אינפרא אדום.
כולנו מכירים את השימושים הנפוצים עם Raspberry Pi בדמות מדיה סנטר עם Kodi או NAS, אבל יש עוד המון שימושים חביבים שכדאי לכם להכיר ואם גם יש לכם Raspberry Pi בבית שלא בשימוש, אחרי הכתבה כנראה שתוציאו אותו ותנסו את אחד מהרעיונות הבאים.
1. מחשב לכל דבר
ידעתם שאתם יכולים לקחת את ה- Raspberry Pi ולהשתמש בו כמחשב לכל דבר? אתם יכולים להתקין למשל Windows 10 IoT Core או Google Chromium ויש לכם מחשב קליל שכנראה ישרת את כל המשימות שאתם צריכים עבור לימודים או צריכת מדיה. העלות נמוכה, זה תופס מינימום מקום ואתם אפילו יכולים לקבע את ה- Raspberry Pi מאחורי המסך ואז אין שום דבר על השולחן מלבד המקלדת והעכבר.
2. תהפכו את המדפסת שלכם לחכמה
יש לכם מדפסת ישנה שלא מתחברת לרשת האלחוטית? אולי תרצו להוסיף AirPrint על מנת שתוכלו להדפיס מכל טלפון (אפל או אנדרואיד)? לא תאמינו, אבל פחות מ- 5 פקודות אתם צריכים להריץ ואז תוכלו לקבל מדפסת אלחוטית שיהיה לכם כיף להשתמש בה.
3. אמולטור למשחקי רטרו
ידעתם שאתם יכולים בקלות להרים אמולטור עשיר מאוד של משחקי רטרו? RetroPie הוא מהמוכרים מהאמולטרים עם שפע משחקים של ATARI, LYNX, Dreamcast, Game Gear, Game Boy ועוד. אמולטור נוסף מוכר הוא RecalBox שכולל 40 אמולטורים בתוכו עם יותר מ- 30000 טייטלים. רוצים לקחת את הפרוייקט צעד אחד קדימה? תבנו מכונת Arcade מסביב ל- Raspberry Pi.
4. מסגרת דיגיטלית לתמונות המשפחתיות
כנראה שיש לכם איזה מסך מחשב ישן בבית, אז תנצלו אותו עבור מסגרת דיגיטלית לתמונות המשפחתיות שלכם. התהליך די פשוט עם MagicMirror² ואז אתם יכולים לחבר אלבום ב- Google Photos. אני מבטיח לכם שזה יהיה דרך נפלאה לחוות מחדש את כל התמונות המשפחתיות שצילמתם וכנראה לעולם לא תסתכלו עליהם בצורה יזומה.
עם קצת DIY, תוכלו גם לתלות את המסך ולהסתיר לגמרי את ה- Raspberry Pi, הכל לפי היכולות שלכם.
5. מראה חכמה
אתם יכולים לקנות מראה חכמה ב- 2000 ש"ח לערך שתציג לכם את השעה, תאריך והטמפרטורה, אבל ידעתם שאתם יכולים די בקלות לבנות לבד מראה חכמה שתעשה הרבה מעבר, כולל הצגת חדשות בוידאו או טקסט, הצגת היומן שלכם, עדכונים בולטים ברשתות החברתיות ועוד?
ה- MagicMirror² הוא מהמובילים שיש בתחום. זה לא פרויקט לכל אחד ומיועד לאנשים שנוח להם עם DIY, כי הפרויקט מחייב שימוש במראה דו-צדדית ומאחוריה מסך LCD שאתם לא צריכים. את כל זה צריך לעטוף במסגרת ולהסתיר טוב על מנת שזה יראה כמו מוצר שמיש. זה לא קשה יותר מידי, אבל דורש קצת מאמץ מצידכם. התוצאה הסופית מרהיבה.
6. חובבי חלל? תעקבו אחרי מיקום תחנת החלל הבינלאומית
קחו את ה- Raspberry Pi ביחד עם קייס שקוף ומודל של ePaper ותוכלו לקבל במבט חטוף את מיקום תחנת החלל הבינלאומית בכל רגע נתון. לאוהדים שרופים של חלל.
7. רמקול AirPlay
מחפשים משהו קצת מאתגר ויש לכם ידיים לזה? תכינו רמקול תומך AirPlay. מספיק Pi Zero לזה, אבל תצטרכו גם מגבר Class D יחד עם עוד רמקול Full Range וגם DAC. תעטפו הכל במארז אטרקטיבי, אולי אפילו כזה שהדפסתם בעצמכם במדפסת ה- 3D שלכם ויש לכם רמקול תומך AirPlay מבלי להוציא על זה מאות דולרים.
8. מזג אויר וכותרות של חדשות
מרגע שאתם מחברים מסך ל- Raspberry Pi, האפשרויות אינסופיות. חברו מסך ePaper ולמה שלא תציגו את הכותרות של החדשות ומזג האויר ליד הדלת? שימו גם איזה מסגרת דקורטיבית שתקנו או שיש לכם כבר בבית מתמונה ישנה וזה פתרון פנטסטי.
9. מחשב השקייה
אתם עוד משקים את העציצים ידנית? תתקדמו להשקייה אוטומטית. ההשקייה תבוצע כל זמן שתגדירו, כאשר לפני ההשקייה תתבצע מדידה של לחות הקרקע על מנת לוודא אם ההשקייה נחוצה. כל הפרמטרים של כמות המים להשקייה, הלחות ועוד – ניתנים להגדרה והתאמה.
10. מצלמת דלת
מישהו לוחץ על כפתור הכניסה ואתם מקבלים התראה בטלפון, תוך כמה שניות יש ערוץ וידאו לדלת ואתם בשיחת וידאו עם מי שעומד לפני הדלת. וואלה, מדליק והרבה יותר טוב משאר המצלמות לדלת שלא כוללות מסך. הפרוייקט יחייב גם קצת הדפסות בתלת מימד וגם מסך ומיקרופון.
הכתבה בחסות פייטל, היבואנית הרישמית למוצרי Raspberry Pi בישראל
פייטל מציעה את כל המחשבים מבית RPI כגון Raspberry Pi Pico, Raspberry Pi 4, Raspberry Pi 400, Raspberry Pi Zero וגם שלל תוספות כמו מארזים, מאווררים, מצלמות, מסך, HATs, Breakout Boards ועוד.
קרן רספברי פיי הינה ארגון ללא מטרות רווח אשר פועל להעביר את את כוחה של היצירה הדיגיטלית והמחשוב בידי אנשים בכל רחבי העולם, כך שהם יהיו מסוגלים להבין ולעצב את העולם הדיגיטלי שלנו יותר ויותר, מסוגלים לפתור את הבעיות החשובות להם ולהביע את עצמם באופן יצירתי וכך להכשיר עוד ועוד תלמידים אשר מצוידים בכלים נהדרים עבור העתיד הטכנולוגי.
הקרן מספקת מחשבים בעלות נמוכה וביצועים גבוהים שאנשים משתמשים בהם כדי ללמוד, לפתור בעיות וליהנות. היא גם מספקת סיוע וחינוך כדי לעזור לאנשים רבים יותר לגשת למחשוב ולעיבוד דיגיטלי. רספברי פיי מפתחת משאבים בחינם כדי לעזור לאנשים ללמוד על מחשוב וכיצד לעשות דברים עם מחשבים, ולהכשיר מחנכים שיכולים להדריך אנשים אחרים ללמוד.
את כל מוצרי Raspberry Pi אפשר לקנות באתר החברה
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.