דף 1 מתוך 1
פיצול שידורי יס ל2 טלווזיות
נשלח: 16/11/2009 22:24
על ידי SOME1S2
שלום,
קראתי את
המדריך לחיבור של יס באופן דיגיטלי למחשב והחלטתי לעשות את זה.
לפני שאני הולך לקנות את הציוד הנדרש, אני רוצה לשאול שאלה, שחשובה לי בעיקר כי חשוב לי האם זה אפשרי ואם כן אני צריך לקנות ציוד שונה ממה שמומלץ במדריך.
הבעיה היא כזו: לפני כמה חודשים עברתי דירה. במסגרת מעבר הדירה, אבד לי ממיר אחד של יס. אחרי שיחת טלפון עם שירות הלקוחות של יס הם דורשים ממני 1000 שח עבור הממיר שאבד. בינתיים אני ממשיך לשלם בכל חודש כאילו שהממיר קיים אצלי למרות שבחדר אחד אני לא יכול לצפות בטלוויזיה כי בפועל אין שום ממיר...
היות ובכל מקרה אני מתכנן להעביר את השידור מהממיר למחשב כמו שהוסבר במדריך, והיות וראיתי שיש שם אפשרות להקליט כמה תחנות במקביל לצפיה בתחנה אחרת, תהיתי האם אני יכול לפצל את ההתקנה כך שאוכל לצפות מאותו כרטיס ב2 טלוויזיות בערוצים שונים (כאילו שיש לי 2 ממירים בבית) ובאמצעות הפיצול הזה לחסוך את עלות הקנס שיס דורשים ממני בגין אובדן הממיר.
חשוב לי להסביר, אני לא "גונב" מיס כי אני משלם בכל חודש (מעוגן בחוזה לעוד למעלה משנה) גם על הממיר שלא קיים בפועל.
תודה על הסיוע.
נשלח: 16/11/2009 22:41
על ידי mp3lll
איך? תחשוב רגע.
גם אם תחבר 2 TV לממיר אחד, אתה עדיין תראה את אותו ערוץ ב2 המקומות תמיד.
נשלח: 16/11/2009 22:43
על ידי pixies
רק בקליטה ישירה ניתן לעשות את זה, לא עם חיבור רגיל לממיר.
כמו כן, בקליטה ישירה חייבים כרטיס לבן של יס עם נקודות שמסופק עם ממירים מסוג יס מקס/HD/מקס HD בלבד.
נשלח: 16/11/2009 23:30
על ידי IProgrammer
בנוסף לזה צריך לשים לב שצריכים כמה כרטיסי לווין ע"מ לראות בו"ז ערוצים שונים בשני מחשבים שונות (אלא אם כן הערוצים משודרים על אותו transponder).
אבל באופן עקרוני, אם יש לך את הכרטיס הלבן במתאים של יס, אז תוכל לעשות את מה שאתה שואל
נשלח: 17/11/2009 0:08
על ידי SOME1S2
תודה על התגובות המהירות.
אני לא בטוח שהבנתי: לפי המדריך, אני יכול לצפות בערוץ 10 ולהקליט את ערוץ הסרטים ואת ערוץ הילדים נניח במקביל. אז נשמע לי הגיוני שאני אוכל במקום להקליט ערוץ מסויים, לנתב את השידור שלו אל טלוויזיה אחרת.
למזלי הממיר האבוד הוא ממיר פשוט ולא ממיר מקליט (שעולה באופן משמעותי יותר במקרה של אובדן). יש לי יס מקס שיש בו כרטיס לבן עם נקודות.
אם אני משתמש בכרטיס הזה, מה הפעולות או ההגדרות שאני צריך לעשות כדי לבצע את הפיצול? אני מתכוון לבצע קליטה ישירה.
תודה רבה.
נשלח: 17/11/2009 7:01
על ידי IProgrammer
אתה צריך לפעול לפי אותו מדריך שציטטת.
אתה צריך שיהיה לך מחשב (רצוי נפרד, שישב באיזה חדר נידח, וירכז את כל המדיה שלך, אבל זה לא חובה). על המחשב הזה אתה צריך להתקין 2 כרטיסי לווין. בעזרתם תוכל להקליט ולנגן במקביל כל שני ערוצים (עם כרטיס בודד תוכל להקליט רק ערוצים שמשודרים על אותו טרנספונדר בלווין ואז אתה מוגבל). שים לב שכשמדובר בהקלטה זאת אומרת גם live tv זה לא משנה אם אתה מקליט או צופה - כל ערוץ תופס כרטיס.
המחשב צריך להיות גם מחובר לקורא כרטיסים של Smart Mouse Pro ששם אתה מרכיב את הכרטיס הלבן של יס.
עכשיו אתה צריך יחידות קצה - כאלו שמחוברים לטלוויזיה. אילו יכולים להיות מחשבי HTPC או אקסטנדרים כדוגמת SageTV. כמובן שהכל צריך להיות מחובר ברשת תקשורת (או אלחוטי - למרות שאני ממליץ על רשת אטרנט פיסית).
אתה צריך לבחור באיזה תוכנה תעבוד. המלצת הרב כאן היא SageTV שעובדת יציב וטוב אולם כרגע לא תומכת בתרגום בחלק מן הערוצים החשובים (סרטים וסדרות). אולם גם MediaPortal היא פתרון אפשרי, למרות הגירסה שלה מאוד לא יציבה עדיין בכל מה שקשור להקלטה דיגיטלית. כמוכן יש את MythTV ב- לינוקס ועוד.
יש לציין ש- SageTV היא תוכנה שעולה כסף לעומת MediaPortal ו- MythTV שהינן חינמיות. לעומת זאת SageTV יכולה להוזיל את עלויות היחידות שמחוברות לטלוויזיה מאחר ויש להם אקסטנדרים מצויינים וזולים בהרבה ממחשב (וגם קטנים ושקטים). אז השיקלול של תוכנת SageTV + שני אקסטנדרים כנראה יהיה זול יותר.
שים לב שאתה לא צריך כרטיסי לווין HD מאחר ואתה לא צופה בערוצי HD - זה יוזיל לך את העלויות אולם בכל מקרה, כך בחשבון שיש מצב שכל זה יעלה לך הרבה יותר מה- 1000 ש"ח של הממיר (בהנחה שאין לך חומרה בהישג יד)
נשלח: 17/11/2009 16:04
על ידי SOME1S2
תודה רבה רבה על התגובה המפורטת.
התוכנות שציינת תומכות ב2 כרטיסים, נכון?
נשלח: 17/11/2009 16:30
על ידי mp3lll
א. אתה צריך כרטיס לויני זה לא מעשה פשוט.
ב. משום מה נראה לך שאתה "חושב" שזה 1 2 3 ויש לי TV בכל הבית עם ממיר אחד, זה לא המצב.
נשלח: 18/11/2009 8:59
על ידי IProgrammer
SOME1S2 כתב:תודה רבה רבה על התגובה המפורטת.
התוכנות שציינת תומכות ב2 כרטיסים, נכון?
...
כל התוכנות שציינתי תומכות ב- 2 כרטיסים וגם יותר. כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה. שים לב שבכל מקרה ישנם גם מגבלות שנובעות מעדכוני הכרטיס הלבן וכו' - ראה את המדריך שציטטת קודם. הוא מסביר שם את כל המגבלות.
כך בחשבון שזה לא פיתרון סגור על עצמו. יש בעיות. צריך ידע והבנה נרחבים במחשבים והגדרות ולוקח זמן לייצב מערכת כזאת ויותר חשוב - כסף !!!