הדמות של ארנולד מהסרט Terminator Salvation

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73360
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #41 

איתי_הגיתי כתב:הובר
מאחורי שחקן ממוחשב יש צוות.
אנשים חושבים שבגלל שזה נעשה במחשב, אז זה קל. אין קשר. להיפך.
אתה רואה תוצאה של עבודה ארוכה ומורכבת.
פיקסר זה 2000 עובדים.
לא בדיוק זול.
את הסיפור הם כותבים שנתיים שלוש.
וברור שדמויות cg כמו שלהם יש להם קהל.
אבל זה רחוק מלחיצת כפתור.
ואין דבר כזה שחקן מושלם וטוב שכך.  
...
זה נחמד שאתה מניח שאני חושב שזה קל - אני יודע בדיוק איך זה נעשה (ראיתי מספיק סרטוני מאחורי הקלעים של חברות אנימציה ויש לי מספיק לקוחות בארץ שעושים דברים דומים), ככה שלהניח הנחות זה לא דבר בריא :wink:

למרות כל מה שציינת, להעסיק צוות של 200 איש לרב יותר זול מלשלם שכר של סופרסטאר אחד. כיום סופרסטאר מהשורה ראשונה מקבל בין 5 ל 25 מיליון דולר לסרט, רוצה לחשב כמה אניטורים ואנשי סקריפט אפשר להעסיק בשכר הזה?

דבר נוסף, כיום העלות הכי גבוהה ב CGI היא לאו דווקא השכר של אנשי הצוות אלא "זמן מחשב"/רנדור. ברגע שחומרה חזקה שיכולה לרנדר סצנה שכזו תעלה שבריר מהמחיר שלה (וזה יקרה ממש בקרוב אם המגמה הנוכחית תמשך) העלות רנדור של סצנה שכזו תרד מכמה מליונים למחיר שפוי ואז התעשיה תוכל ליצור סרט CGI באיכות כמעט ריאליסטית בשבריר מהעלות כיום. סתם לסבר את האוזן, לפני כעשור או שניים על מנת לרנדרד סצנה כזו היה צורך בחומרה יעודית שעלתה מיליונים (מי שזוכר את חברת סילקון גרפיקס מבין על מה מדובר). כיום ניתן לבצע רינדור ברמה שכזו על שרת מבוסס PC עם כרטיסי קואדרו כששרתים כאלו עולים כמה עשרות אלפי דולר במקרה הרע.

מי שהנושא מעניין אותו מוזמן לקרוא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_Graphics

tals79
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 863
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #42 

רק אל תשכחו את התביעה שהגיש השחקן קריספין גלובר (אבא של מרטי מקפליי - חזרה לעתיד) על שימוש
בדמותו ללא הסכמתו בסרט ההמשך back to the future 2 ... וכן הוא זכה.

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #43 

huber,
לדעתי זה די ברור ממבט ראשון שזה cgi ...נו באמת.. זה לא עשוי עד כדי כך טוב.
נערך לאחרונה על ידי geblig ב 11/11/2009 12:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #44 

HazooM כתב:
Huber כתב:ברגע שזה יהיה זול למימוש וקרוב למציאות כמות הישומים האפשרית לשימוש ב CGI היא עצומה:

1. החייאת שחקנים מתים.
2. הצערת שחקנים (ע"ע הת'רד הזה).
3. יצירת שחקנים מאפס - השחקן המושלם (יראה איך שתרצה, ישחק בדיוק איך שתרצה, לא צריך לשלם לו כלום, יעשה מה שתרצה, בלי קפריזות וכו).
4. פעלולים - ברגע שזה יקרה הפעלולנים יהיו מושבתים מעבודה.
...
1. לא הולך לקרות. יש להם קצת כבוד לשחקנים שנפטרו.
2. כבר מתחילים לעשות דבר דומה (עם הפנים) עם שחקנים אמיתיים (כמה קטעים מסרטי X MEN).
3. כבר עכשיו עושים את זה בכל סרט CG או כל דמות ב CG. אתה רק מדבר על מראה יותר ריאליסטי.
4. כבר עכשיו CG מחליף הרבה אנשי פעלולים, אבל אלו עדיין לא מובטלים.

בסדר, אז עשו מודל יפה של שוורצנגר, לא צריך להיסחף. מדובר על רובוט לא בנאדם, הוא לא מוציא מילה
מהפה, עם כל האורות המהבהבים, השוטים הקצרים, והתנועה המהירה גם ככה כמעט לא שמים לב לכלום.
 עם כל הכבוד, הרבה יותר מרשים.
...
1. פחחחח X2. בתעשיה הזו יש כבוד אך ורק לכסף. ברגע שיש לך שחקן שאין לו יורשים ואין מי שיתנגד, והם יחשבו שזה יכנסי כסף - זה יקרה.

2. נכון - ובדיוק על זה אנחנו מדברים פה בת'רד (ארנולד הצעיר).

3. בדיוק - על זה נפתח הת'רד ועל זה אנחנו מדברים - ההתקדמות האדירה שרואים בסצנה הזו.

4. הסיבה שהם לא מובטלים היא שזה עדיין יותר יקר לרב ושזה עדיין לא מושלם. ברגע ששני הבעיות האלו יפתרו - תאמין לי שרובם יהיו מובטלים. הרבה יותר טוב "לסכן" דמות CGI מאשר בנאדם אמיתי.

אף אחד לא נסחף. המודל הזה והסצנה הזו רק מראים לנו שאנחנו כבר די קרובים ליצירת סצנו CGI נאמנות למקור, זה הכל.

לגבי beowulf - לא יודע מה איתך, אבל אני מייד הרגשתי שזה CGI וזה אפילו לא קרוב להיראות נאמן למציאות - בניגוד לסצנה הזו שלדעתי האישית בהחלט מתחילה להיראות קרובה מספיק בשביל להרשים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #45 

geblig כתב:huber,
לדעתי זה די ברור ממבט ראשון שזה cgi ...נו באמת.. זה לא עשוי עד כדי כך טוב.
...
לדעתך. שים לב שהדיעות פה חלוקות. גם אני בסוף הבנתי שזה CGI אבל זה היה מספיק איכותי בשביל לבלבל אותי בשניה הראשונה (אני מודה שאם זה לא היה ארנולד ואם לא הייתי יודע שהוא כבר לא נראה ככה במציאות - ז"א אם זה היה CGI של שחקן אלמוני, כנראה שהאשליה הייתה ממשיכה יותר משניה). אני אישית עדיין חושב שזה ה CGI הכי נאמן למקור שנעשה עד היום בסרטים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #46 

kidney_stone כתב:אני לא יודע מי מכם כבר ראה את הטריילר ל Avatar של ג'יימס קמרון
אבל talk about realistic CGI...

http://www.apple.com/trailers/fox/avatar/hd/

^^ לא לשכוח HD ומסך מלא ביוטיוב ^^
...
ראיתי ולמרות שזה יותר ממדהים אני עדיין יכול להגיד לך בקלות מי מהדמויות היא שחקן אמיתי ומי מרונדרת ב CGI, ככה שהם עדיין לא ממש "שם".

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #47 

הנה לינק יותר איכותי,

http://movies.apple.com/movies/fox/avat ... _1080p.mov
שחר

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #48 

איתי_הגיתי כתב: ג'ון לנון הוא לא דמות CG בפורסט גאמפ.
זה סרט מדהים כמובן, אבל אלה השתלות, "פוטו מונטאז".
...
אלו לא השתלות אלא עבודת CGI. אין סצינה אמיתי כזו של לנון, וכמעט כל הדיאלוג שלו בסרט למשל לקוח בכלל משירים, ואת השפתיים התאימו באמצעות CGI. כך גם עם ניקסון ודמיות אחרות, ועם סצינות כמו סצינת הפינג פונג שבה בכלל לא היה כדור, שהוסף מאוחר יותר בCGI.

אבל אם רוצים עוד דוגמאות מאוחרות יותר אז מן הסתם יש: לורנס אוליבר למשל בSky Captain, כשהסרט יצא בפועל 15 שנה אחרי שהוא מת...
http://www.imdb.com/title/tt0346156/
ואם כבר CGI, אז כדאי גם לציין שהסרט הזה היה הראשון כנראה שנעשה כולו על blue screen בתוך סטודיו, כשכל הרקעים הם עבודת CGI בלי שום סצינה "אמיתית" (הקדים את סין סיטי בקטע הזה)

לגבי ביזיון המת: זה נושא שבאמת תלוי ביורשים/בעלי "זכויות היוצרים" (אם אפשר לקרוא לזה ככה). לפני כמה שנים התבטל סרט מתוכנן באורך מלא בכיכובו של ברוס לי, אחרי שהעמותה שאחראית על ההנצחה שלו החליטה לרדת מהפרוייקט וביטלה את האישור שלה לסרט. כנראה בדיוק מהסיבות האלו.

domnin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #49 

Huber כתב:
איתי_הגיתי כתב:הובר
מאחורי שחקן ממוחשב יש צוות.
אנשים חושבים שבגלל שזה נעשה במחשב, אז זה קל. אין קשר. להיפך.
אתה רואה תוצאה של עבודה ארוכה ומורכבת.
פיקסר זה 2000 עובדים.
לא בדיוק זול.
את הסיפור הם כותבים שנתיים שלוש.
וברור שדמויות cg כמו שלהם יש להם קהל.
אבל זה רחוק מלחיצת כפתור.
ואין דבר כזה שחקן מושלם וטוב שכך.  
...
זה נחמד שאתה מניח שאני חושב שזה קל - אני יודע בדיוק איך זה נעשה (ראיתי מספיק סרטוני מאחורי הקלעים של חברות אנימציה ויש לי מספיק לקוחות בארץ שעושים דברים דומים), ככה שלהניח הנחות זה לא דבר בריא :wink:

למרות כל מה שציינת, להעסיק צוות של 200 איש לרב יותר זול מלשלם שכר של סופרסטאר אחד. כיום סופרסטאר מהשורה ראשונה מקבל בין 5 ל 25 מיליון דולר לסרט, רוצה לחשב כמה אניטורים ואנשי סקריפט אפשר להעסיק בשכר הזה?

דבר נוסף, כיום העלות הכי גבוהה ב CGI היא לאו דווקא השכר של אנשי הצוות אלא "זמן מחשב"/רנדור. ברגע שחומרה חזקה שיכולה לרנדר סצנה שכזו תעלה שבריר מהמחיר שלה (וזה יקרה ממש בקרוב אם המגמה הנוכחית תמשך) העלות רנדור של סצנה שכזו תרד מכמה מליונים למחיר שפוי ואז התעשיה תוכל ליצור סרט CGI באיכות כמעט ריאליסטית בשבריר מהעלות כיום. סתם לסבר את האוזן, לפני כעשור או שניים על מנת לרנדרד סצנה כזו היה צורך בחומרה יעודית שעלתה מיליונים (מי שזוכר את חברת סילקון גרפיקס מבין על מה מדובר). כיום ניתן לבצע רינדור ברמה שכזו על שרת מבוסס PC עם כרטיסי קואדרו כששרתים כאלו עולים כמה עשרות אלפי דולר במקרה הרע.

מי שהנושא מעניין אותו מוזמן לקרוא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_Graphics
...
העלות הכי גבוהה בתעשיה הזו היא אנשים, לא ברזלים. לכרטיס קואדרו אין קשר לרנדור אלא לעבודה
השוטפת בהאצת open GL.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”