זה נחמד שאתה מניח שאני חושב שזה קל - אני יודע בדיוק איך זה נעשה (ראיתי מספיק סרטוני מאחורי הקלעים של חברות אנימציה ויש לי מספיק לקוחות בארץ שעושים דברים דומים), ככה שלהניח הנחות זה לא דבר בריאאיתי_הגיתי כתב:הובר
מאחורי שחקן ממוחשב יש צוות.
אנשים חושבים שבגלל שזה נעשה במחשב, אז זה קל. אין קשר. להיפך.
אתה רואה תוצאה של עבודה ארוכה ומורכבת.
פיקסר זה 2000 עובדים.
לא בדיוק זול.
את הסיפור הם כותבים שנתיים שלוש.
וברור שדמויות cg כמו שלהם יש להם קהל.
אבל זה רחוק מלחיצת כפתור.
ואין דבר כזה שחקן מושלם וטוב שכך....
למרות כל מה שציינת, להעסיק צוות של 200 איש לרב יותר זול מלשלם שכר של סופרסטאר אחד. כיום סופרסטאר מהשורה ראשונה מקבל בין 5 ל 25 מיליון דולר לסרט, רוצה לחשב כמה אניטורים ואנשי סקריפט אפשר להעסיק בשכר הזה?
דבר נוסף, כיום העלות הכי גבוהה ב CGI היא לאו דווקא השכר של אנשי הצוות אלא "זמן מחשב"/רנדור. ברגע שחומרה חזקה שיכולה לרנדר סצנה שכזו תעלה שבריר מהמחיר שלה (וזה יקרה ממש בקרוב אם המגמה הנוכחית תמשך) העלות רנדור של סצנה שכזו תרד מכמה מליונים למחיר שפוי ואז התעשיה תוכל ליצור סרט CGI באיכות כמעט ריאליסטית בשבריר מהעלות כיום. סתם לסבר את האוזן, לפני כעשור או שניים על מנת לרנדרד סצנה כזו היה צורך בחומרה יעודית שעלתה מיליונים (מי שזוכר את חברת סילקון גרפיקס מבין על מה מדובר). כיום ניתן לבצע רינדור ברמה שכזו על שרת מבוסס PC עם כרטיסי קואדרו כששרתים כאלו עולים כמה עשרות אלפי דולר במקרה הרע.
מי שהנושא מעניין אותו מוזמן לקרוא:
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_Graphics