רשת ה MPLS היא רשת בטכנולוגיה מתקדמת יותר שלמען האמת, היתרונות הטכנולוגיים שלה על פני טכנולוגיות אחרות לא צריכים לעניין אותך כל עוד אתה מקבל את השירות עבורו אתה משלם.nadavya כתב:מה זה בדיוק אומר?orenfe כתב:למעשה אתה צריך לעבור לרשת ה MPLS שלהם....
אני אשמח להסבר בנושא. ובכלל מדוע כדאי עם או בלי חייגן ומדוע אני חווה בעיות בהורדה עם חייגן L2TP ועם חייגן PPTP לא?!
דרך אגב כאשר הייתי מחובר עם חייגן מתוך הווינדוס 7 שהיה L2TP לא היו לי בעיות....
מה שכן מעניין הם היתרונות שהיא מספקת לך באיכות השירות:
1. אין צורך בחייגן. אתה יכול לעבוד ב DHCP mode כך שהרשת מזהה אותך באופן אוטומאטי ומקצה לך כתובת IP. חוסך לך בעיות של תאימות בין היישום של החייגן בראוטר שלך לבין היישום של שרת ה BRAS וכתוצאה מכך אין בעיות של ניתוקים או חוסר שירות.
2. שרידות גבוהה יותר של הרשת. ברשת MPLS ניתן להקים backup path בין הלקוח לשירות כך שנפילות ב primary path יגרמו למעבר מהיר ואוטומטי ל backup path. המשתמש לא מודע למעבר ואין down time לשירות. זה כבר תלוי ביישום של ספק התשתית שלך ועד איזו נקודה ברשת הוא מספק את השרידות.
3. פחות overhead על התעבורה. בשיטה עם החייגן אתה למעשה לוקח את תעבורת ה IP ומכניס אותה ל tunnel שמוסיף עוד headers משל עצמו על תעבורת המשתמש ולכן התעבורה שלך נטו קטנה יותר מתוך רוחב הפס עליו אתה משלם.
יש עוד כל מיני נושאים של guaranteed bandwidth שניתן לספק ברשת MPLS (ככה למשל בזק בין לאומי מספקים את שירות ה private NGN שלהם) אבל לא נראה לי שזה רלוונטי להשוואה שבדיון.
זה בגדול.