אבקש להוסיף מספר דברים:
1. צר לי שלא עמדנו בלוח הזמנים הזריז, אך אני הייתי בחתונה של חבר קרוב (ואני מסרב להתבאס מהשרשור הזה, הוא באמת לא מטריד אותי...) ולא הייתי זמין משעות הצהריים. מרטין בטיול משפחתי ולכן נבצר מאיתנו לענות לעניין קודם לכן.
2. את העמדה שלנו ציינו כבר אין ספור פעמים באין ספור שרשורים. הייתי אומר שהניסוח הקולע ביותר נמצא כאן:
http://www.hometheater.co.il/about
האתר נוצר ונבנה בראש ובראשונה בכדי להיות בית פתוח, פלורליסטי וחופשי לחובבי האודיו, קולנוע-ביתי, גאדג´טים ובכלל כל דבר שהוא מולטימדיה, בארץ.
האתר ליברלי ופתוח לדעות שונות, מונע התקפות אישיות והתערבות עוסקים בתחום ומנסה לשקף את מכלול הדעות במאמריו ובפורומים שבו. האתר מהווה קהילה גדלה והולכת של חובבי התחום.
האתר מבוסס על כמה עקרונות: תרבות דיון, אובייקטיביות ומקצועיות:
תרבות דיון: אנחנו לא מקבלים התקפות אישיות, התלהמות או שפה קלוקלת. תרבות הדיון כאן היא חיובית. כל דעה (בתחום ההגיון) תתקבל כאן בשמחה כל עוד תרבות הדיון תשמר.
אובייקטיביות: כותבי האתר אינם מקבלים תמורה כלשהי בעד כתיבתם, אינם קשורים ליבואנים ואינם מקבלים טובות הנאה כלשהם. הכתבים הם עצמאיים לחלוטין ונפרדים לחלוטין מכל אינטרס עסקי או מסחרי. עוסקים בתחום מוגבלים באתר ואינם יכולים להמליץ או לשלול ציוד.
מקצועיות: האתר אינו מתפשר על איכות ועומק המאמרים ואלו ייעשו ברמה הגבוהה ביותר שנוכל להפיק. איננו מנסים לרדת לרמה שכל אחד יוכל להבין אלא לספק את המידע המעמיק והיסודי ביותר בכל תחום שנכסה.
באתר תוכלו לקרוא ביקורות ומאמרים, לספר חוויות, לשאול שאלות וגם ללמוד דבר או שניים, הן על ציוד והן על כותרים (סרטים ומוזיקה).
...
3. אני מניח שלאנשים שאינם ישרים קשה לקבל את העובדה שיש אנשים ישרים בעולם. זה תחביב עבור כולנו ולא מקצוע או משהו שמראש הכרזנו עליו כאל משהו שתפקידו לייצר לנו טובות הנאה או כסף. אם האתר יניב לנו בעתיד כסף, אשמח על כך (וגם אופתע מאוד...), אך לא זו המטרה שלו.
4. קשה להוכיח שיש לך או אין לך אחות. קל מאוד להאשים האשמות... אחרי 5 שנים עייפתי מלנסות ולשכנע אנשים. מי שמשוכנע, סבבה. מי שלא, זבש"ו.
5. כל הפעילות המסחרית באתר מורכבת מפעילויות שאינן קשורות לתוכן. כאשר יש תוכן כלשהו עם קשר מסחרי (למשל מבצע, או אירוע וכו'), הדבר מצויין במודגש בגוף ההודעה ("הודעה מסחרית"). דוגמאות נוספות לכך הן אירוח של אנשי צוות האתר בחו"ל (למשל הנסיעה האחרונה שלי ל-IFA BERLIN), הדבר מצויין בגוף המאמר תחת "גילוי נאות". הדבר נעשה בדיוק באותה צורה שבה העיתונאים שנסעו איתי סימנו את המאמרים שלהם בעיתונים שלהם.
6. אני בעד שהנחיות כאלה יבוצעו גם בישראל. אין לי מושג ולא מעניין אותי מה קורה בבלוגים אחרים. אנחנו לא מגדירים את עצמנו כבלוג (אם כי טכנית יתכן שזה נכון) אבל אני חושב שכל אתר צריך להבהיר בדיוק מה היחס שלו ליבואן שאותו הוא סוקר, ללא קשר אם הוא עיתונות רשמית או בלוג.