שאלה על כניסת פטיפון ברסיבר וינטאג'
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
ראיתי רסיברים משנות ה-70 שיש להם שתי כניסות PHONO - אחת נקראת MAG והשניה נקראת CER. ברור שהראשונה מיועדת לראש מגנטי והשניה לראש קרמי, אבל עלתה בראשי שאלה מעניינת:
היות שראשים קרמיים אינם זקוקים לדרגת ההגברה היעודית של ראשים מגנטיים, האם הכניסה הזו היא למעשה LINE LEVEL שניתן לנצלה למשל ל-CD? האם היא אמורה להיות זהה מבחינה אלקטרונית לכניסת AUX?
היות שראשים קרמיים אינם זקוקים לדרגת ההגברה היעודית של ראשים מגנטיים, האם הכניסה הזו היא למעשה LINE LEVEL שניתן לנצלה למשל ל-CD? האם היא אמורה להיות זהה מבחינה אלקטרונית לכניסת AUX?
שום נזק מקסימום הממממממממממממממממ
ואז תנתק
אצלי ברסיוור למשל אני יכול (במניואל)להפוך כניסת פטיפון לLINE
אך זה כבר משהו אחר...
ואז תנתק
אצלי ברסיוור למשל אני יכול (במניואל)להפוך כניסת פטיפון לLINE
אך זה כבר משהו אחר...
מה פתאום
תשמע האמממממממממממממ מהרמקולים (תנסה נמוך)
תשמע האמממממממממממממ מהרמקולים (תנסה נמוך)
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

דרוש תרגום בגוף הסרט
אתה מתכוון "מה פתאום" שזה יגרום נזק, או "מה פתאום" במובן שזה לא מה שאמרת (כלומר זה כן עלול להזיק)?
שום נזק !
פשוט תנסה נמוך (ווליום)כי אם זה לא מתאים
לפחות לא תוציא צליל צורם מהרמקולים חזק
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
כניסת פטיפון לראש קריסטלי או קרמי,היא אכן LINE LEVEL רגיל.יש לי רסיבר של טנדברג שבו דרגת ה-GAIN של כניסת
הפונו נשלטת על ידי כפתור שמעביר בין GAIN תקני לראש מגנטי (MM) מודרני לבין LINE LEVEL לראשים קרמיים/קריסטליים.
הפונו נשלטת על ידי כפתור שמעביר בין GAIN תקני לראש מגנטי (MM) מודרני לבין LINE LEVEL לראשים קרמיים/קריסטליים.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

תודה על התשובות
אגב, אני גם מכיר רסיברים שיש בהם סוויץ' שממתג בין שתי אפשרויות ה-PHONO, אבל במקרה הזה שאלתי על דגמים אשר כוללים ממש שתי כניסות נפרדות למגנטי וקרמי. בכל אופן העניין ברור כעת.
dragon
יכול להיות שמבחינת input sensivity זה מתאים ל- line level. אבל זה עדיין כניסה של פונוסטיידג', ארה בנוסף להגברת האות צריך להיות גם תיקון האות בהתאם לעקומת RIAA או אולי איזה סטנדרט אחר, מה שלא קורה ב-line inputs ?
יכול להיות שמבחינת input sensivity זה מתאים ל- line level. אבל זה עדיין כניסה של פונוסטיידג', ארה בנוסף להגברת האות צריך להיות גם תיקון האות בהתאם לעקומת RIAA או אולי איזה סטנדרט אחר, מה שלא קורה ב-line inputs ?