PVR 150 ובעיות תמונה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
את צריכה שיהיה לך כבל S-Video אמיתי ולא RCA. אין שום דרך להמיר מ-RCA שכולל רק את האות ה"מורכב" על סיגנל בודד ל-S-Video שכולל הפרדה ל-2 סיגנלים (Chrominance ו-Luminance) בלי לאבד את האיכות.
ייתכן שהכרטיס של Life View (אגב, דווקא כרטיס שנותן איכות תמונה נהדרת, הבעייה איתו זה אי תמיכה בתוכנות מדיה סנטר), היה פשוט על Composite ולכן איכשהו נתן תמונה לא רעה באיכות של Composite.
לא מדובר בהוצאה גדולה על הכבלים הנוספים אם את לא קונה בחנות יקרה (הום סנטר ואייס, למשל, יקרנים מאוד). בבלצר, למשל, המתאם עולה 12-15 ש"ח והכבל S-Video גם עולה 12-15 ש"ח.
ייתכן שהכרטיס של Life View (אגב, דווקא כרטיס שנותן איכות תמונה נהדרת, הבעייה איתו זה אי תמיכה בתוכנות מדיה סנטר), היה פשוט על Composite ולכן איכשהו נתן תמונה לא רעה באיכות של Composite.
לא מדובר בהוצאה גדולה על הכבלים הנוספים אם את לא קונה בחנות יקרה (הום סנטר ואייס, למשל, יקרנים מאוד). בבלצר, למשל, המתאם עולה 12-15 ש"ח והכבל S-Video גם עולה 12-15 ש"ח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. אין שום דבר להמיר כזה סיגנל רק עם כבל. אפשר לעשות ההיפך - המרה מ-S-Video ל-Composite (על חשבון איכות כמובן, אבל לא תמונה משובשת כמו אצלך).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שמח שנפתר לך.
אם את רוצה לכווץ את ההקלטות, את יכולה להשתמש בתוכנה החמודה הבאה:
http://mcebuddy.com
ההמלצה שלי - גירסה 1.0.8, פרופיל H.264 Recommended .
אם את רוצה לכווץ את ההקלטות, את יכולה להשתמש בתוכנה החמודה הבאה:
http://mcebuddy.com
ההמלצה שלי - גירסה 1.0.8, פרופיל H.264 Recommended .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מנסיון, הקלטות שנעשות ישירות בתוכנה בסוגים השונים של MPEG4 (כמו DIVX, H.264 וכו) וכו לא יוצאות טוב. האיכות הכי טובה מתקבלת כשקודם מקליטים ב-MPEG2 ואחרי זה דוחסים ל-MPEG4.
ה-MCEBuddy יודע לעבוד אוטומטית, כלומר ניתן לתכנת אותו שידחוס כל הקלטה שנעשית, מייד או בשעות שתבחרי (למשל, שעות הלילה). ניתן גם להגדיר לו שימחק את הקובץ הגדול המקורי בתום הדחיסה.
ה-MCEBuddy יודע לעבוד אוטומטית, כלומר ניתן לתכנת אותו שידחוס כל הקלטה שנעשית, מייד או בשעות שתבחרי (למשל, שעות הלילה). ניתן גם להגדיר לו שימחק את הקובץ הגדול המקורי בתום הדחיסה.
כמה הדחיסה הזאת מורידה מהאיכות?
אני מקליט הרבה ממיר יס מקס בcomposite כי s-video ימנע ממני לצפות בRGB בטלוויזיה.
ממיר איכותי עם מקודד בחומרה וביטרייט גבוהה לאיכות מקסימלית.
הייתי שמח להוריד את גודל הקבצים אבל לא על חשבון האיכות.
האם קיימת דחיסה שלא תפגע באיכות?
אני מקליט הרבה ממיר יס מקס בcomposite כי s-video ימנע ממני לצפות בRGB בטלוויזיה.
ממיר איכותי עם מקודד בחומרה וביטרייט גבוהה לאיכות מקסימלית.
הייתי שמח להוריד את גודל הקבצים אבל לא על חשבון האיכות.
האם קיימת דחיסה שלא תפגע באיכות?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הכי טוב זה פשוט לנסות. לדעתי פרופיל H.264 Recommended ב-MCEBuddy נותן ירידת איכות מזערית.
אתה צודק (הכי טוב לנסות) אבל החלטתי להמשיך כרגיל בינתיים, אומנם כל פרק של 20 וקצת דקות יוצא כ 1.35G אבל אז אני צורב 5-6 כאלו על DVD-DL והאמת שזה מספיק לילדים.
אני אשמור את ההמלצה שלך כאופציה אם וכאשר ארצה לדוגמא לצרוב סרט שלם.
תודה.
אני אשמור את ההמלצה שלך כאופציה אם וכאשר ארצה לדוגמא לצרוב סרט שלם.
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

היא מקמפרסת אחרי שההקלטה הסתיימה, לא תוך כדי. אפשר גם להגיד לה לעבוד רק בשעות מסויימות (שעות הלילה המתות, למשל).