ראיתי את כל העונה הראשונה של dollhouse וזו סדרה ממש משונה.
מצד אחד יש עליות ומורדות באיכות הפרקים. יש פרקים ממש גרועים, רובם נסבלים ויש כמה שהם מאוד מוצלחים.
יש קו עלילתי ברור, יש התפתחות של הדמויות ויש כמה פעמים שבהם חוזרים אחורה כדי לראות את העלילה מנקודת מבט אחרת או כדי להשלים פרטים. מי שאוהב את טרנטינו ירגיש שם בבית.
פרק סיום העונה הראשונה הוא פשוט פיצוץ והייתי מגדיר אותו כמעט כיצירת מופת. אז מה הבעיה?
ראשית, כפי שציינתי מקודם, יש פרקים שהם ממש מעיקים, לא מוצלחים וסתם מורחים את הזמן. רובם גם מרוכזים בתחילת העונה כך שחלק נכבד מהמהססים לא יגיעו לחלקים היותר מעניינים. שנית, הפרק האחרון הוא אם כל הספויילרים ואני לא יודע איך אראה את העונה השניה במצב זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לטענת יודעי דבר, העונה השניה בינתיים מוצלחת ברמה של סוף העונה הראשונה (ע"ע הפרק השלישי בעונה השניה).
אני אכן נשברתי בפרק הראשון של העונה הראשונה. ראיתי אותו, ממש לא נפלתי ולא המשכתי. ננסה להקליט כמה פרקים דרך ה-MAX HD ונראה מה האישה תגיד. אם ימצא חן בעיניה, נמשיך. אם לא, נוותר. לי יש המון סדרות לעקוב ואין לי המון זמן לסדרות חדשות בשלב הזה (כך שיתכן שאשלים בהמשך, כמו שאני כרגע עושה עם סדרות אחרות, למשל 2-3 פרקים ביום של THE OFFICE האמריקאי עד שאגיע לזמן אמת).
העונה השנייה הרבה יותר מוצלחת, היא הרבה יותר "פילוסופית" ואפילה ונוגעת בצדדים היותר מעניינים של הטכנולוגיה ולא רק בלהפוך את הדמויות לשפחות מין (למרות שגם זה קיים).