עקיפת HDCP בעזרת ממתג פשוט
עכשיו אני בהתלבטות גדולה..
הYesHD בכל מקרה לא עובד לי בערוצי הHD. להסתכן בקנייה של סוויץ' ואולי לא יעבוד.
מצד שני, אפשר לשלם כ900 ש"ח לקורא ולכרטיס למחשב איכותי (או שאני טועה ואפשר כרטיס מאיביי פשוט והוא יהיה איכותי?),
ולא בטוח יעבוד. אם כרטיס פשוט של DVB-S2 מאיביי וכו' יעבוד, אני בהחלט אקפוץ על ההזדמנות.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28533
הYesHD בכל מקרה לא עובד לי בערוצי הHD. להסתכן בקנייה של סוויץ' ואולי לא יעבוד.
מצד שני, אפשר לשלם כ900 ש"ח לקורא ולכרטיס למחשב איכותי (או שאני טועה ואפשר כרטיס מאיביי פשוט והוא יהיה איכותי?),
ולא בטוח יעבוד. אם כרטיס פשוט של DVB-S2 מאיביי וכו' יעבוד, אני בהחלט אקפוץ על ההזדמנות.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28533
- juv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
- שם מלא: יובל אינדיצקי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
עפ"י התיאור שלך הבעיה היא במסך, הגיוני שאם יש לו כניסת DVI הוא לא תומך ב-HDCP. אני יכול לנחש שהוא בן כמה שנים, זה יתאים לשאר הפרטים שכתבת.
הדרך היחידה להיפטר מה-HDCP שיוצא עם ה-HDMI היא אכן להמירו ל-VGA. חוקית זה אמנם קצת אפור, אבל אם יש מי שמייצר "כבלים" כאלה בטח שאתה יכול לרכוש אחד.
חיבור ממתגים/מפצלים איכותיים למיניהם לא יעזור כיוון שהם אמורים להתנהג כתחנת ממסר ל-HDCP. כל עוד המסך לא תומך בקידוד הזה הם לא אמורים להוציא אליו שידור. אני כותב אמורים כיוון שהרבה יותר זול לממש מפצל/ממתג שמתנהג כמו שאתה רוצה, אבל זה כבר ממש לא חוקי ואף חברה מכובדת לא תייצר מוצר כזה. לכן, על תקן הפוך על הפוך, מאוד יכול להיות שמפצל/ממתג זול מאוד (מישהו אמר סיני?) יתן מה שאתה רוצה, רק אל תצפה שהיצרן יצהיר על כך.
הדרך היחידה להיפטר מה-HDCP שיוצא עם ה-HDMI היא אכן להמירו ל-VGA. חוקית זה אמנם קצת אפור, אבל אם יש מי שמייצר "כבלים" כאלה בטח שאתה יכול לרכוש אחד.
חיבור ממתגים/מפצלים איכותיים למיניהם לא יעזור כיוון שהם אמורים להתנהג כתחנת ממסר ל-HDCP. כל עוד המסך לא תומך בקידוד הזה הם לא אמורים להוציא אליו שידור. אני כותב אמורים כיוון שהרבה יותר זול לממש מפצל/ממתג שמתנהג כמו שאתה רוצה, אבל זה כבר ממש לא חוקי ואף חברה מכובדת לא תייצר מוצר כזה. לכן, על תקן הפוך על הפוך, מאוד יכול להיות שמפצל/ממתג זול מאוד (מישהו אמר סיני?) יתן מה שאתה רוצה, רק אל תצפה שהיצרן יצהיר על כך.
יש לך קישור לאיפה ניתן לקנות ממתג כזה?
והמרה לVGA לא דורשת טרנסקודר? אני אראה המון הבדל בין DVI לVGA?
כמובן שאני לא עושה את זה בשביל משהו לא חוקי, יס לא משאירים לי ברירה.
חבל שהם לא חושבים על לקוחות עם מסך מסוג יותר ישן. אז מה אם אין לי HDCP, אתם לא חושבים שגם אני ארצה להנות מHD?..
והמרה לVGA לא דורשת טרנסקודר? אני אראה המון הבדל בין DVI לVGA?
כמובן שאני לא עושה את זה בשביל משהו לא חוקי, יס לא משאירים לי ברירה.
חבל שהם לא חושבים על לקוחות עם מסך מסוג יותר ישן. אז מה אם אין לי HDCP, אתם לא חושבים שגם אני ארצה להנות מHD?..
- juv
-
- חבר פעיל מאוד

1. אין לי קישור, כמו שכתבתי קשה לי לראותחברה מפרסמת שהמכשיר שלהם מתנהג ככה.
2. דבר נוסף שעבר לי בראש- לאור כל מה שכתבת עד עכשיו, קשה לי להאמין שהמסך שלך יקבל פורמטים של וידאו (720P, 1080I/P ) בכניסות ה-DVI או ה-VGA שלו. הגיוני שהוא מסוגל לקבל רק רזולציות PC. אם אכן זה המצב (תבדוק במדריך למשתמש שלך, צריכה להיות שם טבלה/רשימה של רזולוציות נתמכות בכל כניסה) "היפטרות" מ-HDCP לא תספיק, אתה תצטרך עוד לעבור מפורמט וידאו לפורמט PC לפני המסך.
3. אם אני טועה בסעיף 2, תמשיך לחפש דרך להיפטר מ-HDCP. אני לא בטוח שתמצא, אבל אם תמצא זה הפתרון הזול ביותר והאיכותי ביותר.
4. אם אני צודק ב-2, אתה כבר צריך גם ללהיפטר מ-HDCP וגם להמיר מוידאו ל-PC. כאן כבר מדובר על מכישירם יקרים יותר ואלה שיעשו זאת באופן איכותי יעלו אפילו יותר ממה שאתה חושב. אם זה המצב ואתה רוצה תמונה איכותית, אני במקומך הייתימחליף את המסך.
5. ויס כן נותנים לך ברירה, עד כמה שאני מבין אתה יכול לקבל מהממיר קומפוננט HD, אבל שוב - המסך שלך לא מקבל אותו.
2. דבר נוסף שעבר לי בראש- לאור כל מה שכתבת עד עכשיו, קשה לי להאמין שהמסך שלך יקבל פורמטים של וידאו (720P, 1080I/P ) בכניסות ה-DVI או ה-VGA שלו. הגיוני שהוא מסוגל לקבל רק רזולציות PC. אם אכן זה המצב (תבדוק במדריך למשתמש שלך, צריכה להיות שם טבלה/רשימה של רזולוציות נתמכות בכל כניסה) "היפטרות" מ-HDCP לא תספיק, אתה תצטרך עוד לעבור מפורמט וידאו לפורמט PC לפני המסך.
3. אם אני טועה בסעיף 2, תמשיך לחפש דרך להיפטר מ-HDCP. אני לא בטוח שתמצא, אבל אם תמצא זה הפתרון הזול ביותר והאיכותי ביותר.
4. אם אני צודק ב-2, אתה כבר צריך גם ללהיפטר מ-HDCP וגם להמיר מוידאו ל-PC. כאן כבר מדובר על מכישירם יקרים יותר ואלה שיעשו זאת באופן איכותי יעלו אפילו יותר ממה שאתה חושב. אם זה המצב ואתה רוצה תמונה איכותית, אני במקומך הייתימחליף את המסך.
5. ויס כן נותנים לך ברירה, עד כמה שאני מבין אתה יכול לקבל מהממיר קומפוננט HD, אבל שוב - המסך שלך לא מקבל אותו.
נערך לאחרונה על ידי juv ב 06/09/2009 9:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
HDCP מיושם גם ב DVI, עובדה שהוא רואה מצויין רוב הזמן והבעיה מתרחשת רק לעיתים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- juv
-
- חבר פעיל מאוד

HDCP מוגדר כאופציה ב-DVI, אבל הוא הכרח ב-HDMI.Catskinner כתב:HDCP מיושם גם ב DVI, עובדה שהוא רואה מצויין רוב הזמן והבעיה מתרחשת רק לעיתים....
במילים אחרות, כל מכשיר עם טרמינל HDMI אמור להיות מצויד בצ'יפ HDCP, מכשירים שלהם טרמינל DVI לא חייבים להיות מצויידים בצ'יפ שכזה.
במסכים/מקרנים ישנים יותר יש כניסת DVI ללא HDCP, הכוונה היתה שיהיה ניתן לחבר אליהם מקורות PC באופן דיגיטאלי - לא שישלחו אליהם אותות וידאו דיגיטאליים. לכן גם הוספתי שהרבה פעמים מסכים/מקרנים אלה לא תומכים בפורמטים של וידאו המוזרמים דרך ה-DVI, הם לא מסוגלים לפענח אותם.
אני רואה מצויין ב720P בDVI, רואים את הSD מעולה ואת התפריטים. מדי פעם אני מעביר לערוצי הHD לראות אם יש משהו חדש,
אתמול פתאום התקלה לא הייתה, ראיתי את הHD מעולה. לאחר שכיביתי את הממיר והדלקתי זה כבר לא חזר.
אבל ראו מצויין.
אתמול פתאום התקלה לא הייתה, ראיתי את הHD מעולה. לאחר שכיביתי את הממיר והדלקתי זה כבר לא חזר.
אבל ראו מצויין.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
juv, החלת HDCP אינה אופציונלית כלל עבור מסכי HD Ready או HD Ready 1080p . במסכים אלו היא חובה בקליטה דרך כניסות דיגיטליות ולכן היא מיושמת גם אם כניסה זו היא DVI.
מסכים ישנים יותר גם סבלו מבעיית תאימות שנבעה מיישומים שונים של תקן HDMI 1.1/1.0 ונכון שהמסכים הראשונים שנמכרו לבתים היו בעלי כניסת DVI ללא HDCP או שבכלל היו מוניטורים לעסקים עם כניסות BNC.
מסכים ישנים יותר גם סבלו מבעיית תאימות שנבעה מיישומים שונים של תקן HDMI 1.1/1.0 ונכון שהמסכים הראשונים שנמכרו לבתים היו בעלי כניסת DVI ללא HDCP או שבכלל היו מוניטורים לעסקים עם כניסות BNC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- juv
-
- חבר פעיל מאוד

כל מה שכתבת נכון - בתיאוריה.Catskinner כתב:juv, החלת HDCP אינה אופציונלית כלל עבור מסכי HD Ready או HD Ready 1080p . במסכים אלו היא חובה בקליטה דרך כניסות דיגיטליות ולכן היא מיושמת גם אם כניסה זו היא DVI.
מסכים ישנים יותר גם סבלו מבעיית תאימות שנבעה מיישומים שונים של תקן HDMI 1.1/1.0 ונכון שהמסכים הראשונים שנמכרו לבתים היו בעלי כניסת DVI ללא HDCP או שבכלל היו מוניטורים לעסקים עם כניסות BNC....
כיום כנראה שגם המציאות מסכימה איתך, אבל לפני כמה שנים היה די קל למצוא מסכים ששווקו כמוכנים ל-HD או כל סיסמא שיווקיות אחרת, אולם לטרמינלים DVI שלהם אין תאימות HDCP. נכון שמדובר במקרים/יצרנים בודדים, אבל בד"כ אלה בדיוק המסכים שגורמים לבעיות מסוג זה.
בשום מקום לא קבעתי חד משמעית שזו הבעיה במקרה הנ"ל, אבל זה הדבר הראשון שצריך לבדוק אותו כאשר מתחילות תקלות מהסוג המתואר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא מבין
יש לי מקרן RUNCO-CL710, מצויין בחוברת שלו שחיבור הDVI תומך HDCP, וגם אני מחובר ליס מקס HD, הערוצים הרגילים עובדים מצויין, ובערוצי HD, עובד לכמה שניות, (רואים סוף הדרך), ואז נהיה מסך שחור וקופצת ההודעה מהממיר "העתקה נכשלה".
אגב, כתוב על המקרן עצמו מעל חיבור הDVI, בברור HDCP!!!
למה האקס בוקס שהוא גם בעל HDCP כן עובד לי ללא שום בעיות על 720P
חוץ מזה, מכשירים בעלי תקן 1.3, אמורים להיות מותאמים אחורה לפרוטוקולים הישנים, לא
מי שלא רואה שיפור במעבר ל DVI/HDMI, מקומפוננט, כנראה צריך ביקור אצל האופטומטריסט
כל עוד אפשר לקבל HD בחיבור אנלוגי, (מה שלא יפסיק מחר), למה לא להקל במגבלות הHDCP? אין בעניי טיפת הגיון בדבר!
והכי מעצבן שהממיר מוגדר על 720P, ובערוציי הSD, החיבור הנל DVI-HDMI, עובד מצויין, יס מצפינים רק את תוכן הHD? ואם כן מה ההגיון בכך?
אני הכי בעד קידמה
יתרה מזאת אני מבין ומכבד את כל עניין זכויות יוצרים וכ... אבל משהו פה מתפקשש 
אגב, כתוב על המקרן עצמו מעל חיבור הDVI, בברור HDCP!!!
למה האקס בוקס שהוא גם בעל HDCP כן עובד לי ללא שום בעיות על 720P
חוץ מזה, מכשירים בעלי תקן 1.3, אמורים להיות מותאמים אחורה לפרוטוקולים הישנים, לא
מי שלא רואה שיפור במעבר ל DVI/HDMI, מקומפוננט, כנראה צריך ביקור אצל האופטומטריסט
כל עוד אפשר לקבל HD בחיבור אנלוגי, (מה שלא יפסיק מחר), למה לא להקל במגבלות הHDCP? אין בעניי טיפת הגיון בדבר!
והכי מעצבן שהממיר מוגדר על 720P, ובערוציי הSD, החיבור הנל DVI-HDMI, עובד מצויין, יס מצפינים רק את תוכן הHD? ואם כן מה ההגיון בכך?
אני הכי בעד קידמה