תגובת לביקורת למגבר: Tec on Audio MODEL 55

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #41 

Joshua_G כתב:העניין אם משוב שלילי גלובלי הוא כזה.
קל לתכנן וליצר מגבר שאינו מושלם, בעל פגמים. משוב שלילי מחפה ומעלים את מרבית הפגמים. המחיר הוא ירידה באיכות הצליל הנשמעת לאוזן (אם כי מבחינת המדידות, מגבר כזה יכול להראות נהדר).
קשה יותר לתכנן ולייצר מגבר ללא משוב שלילי גלובלי, אשר גם נמדד טוב וגם נשמע טוב.
...
אם נניח לרגע הצדה מה יתרונות וחסרונות ולמה שוות המדידות - יש לי מאמר כמעט גמור על כך - אני חולק על נושא הקלות.

קל לתכנן ולייצר מגבר מנורות ללא משוב. איכות הצליל שלו תהיה איכות המנורה הסופית והשנאי.

מי שחושב שבעזרת משוב אפשר להפוך מגבר רע למגבר טוב, הוא כנראה לא מבין כלל איך העסק עובד,

בשביל לתכנן מגבר טוב עם משוב צריך מגבר טוב מלכתחילה, וצריך לדעת איך לא להפוך אותו למתנד, וזה רק על קצה המזלג.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #42 

yosihary כתב:
קל לתכנן וליצר מגבר שאינו מושלם, בעל פגמים. משוב שלילי מחפה ומעלים את מרבית הפגמים. המחיר הוא ירידה באיכות הצליל הנשמעת לאוזן (אם כי מבחינת המדידות, מגבר כזה יכול להראות נהדר).
קשה יותר לתכנן ולייצר מגבר ללא משוב שלילי גלובלי, אשר גם נמדד טוב וגם נשמע טוב.
...
אם נניח לרגע הצדה מה יתרונות וחסרונות ולמה שוות המדידות - יש לי מאמר כמעט גמור על כך - אני חולק על נושא הקלות.

קל לתכנן ולייצר מגבר מנורות ללא משוב. איכות הצליל שלו תהיה איכות המנורה הסופית והשנאי.

מי שחושב שבעזרת משוב אפשר להפוך מגבר רע למגבר טוב, הוא כנראה לא מבין כלל איך העסק עובד,

בשביל לתכנן מגבר טוב עם משוב צריך מגבר טוב מלכתחילה, וצריך לדעת איך לא להפוך אותו למתנד, וזה רק על קצה המזלג.
...
זה האידיאל.
בפועל, יש מתכננים המשתמשים במשוב שלילי גלובלי כדי לחפות על ביצועים בסיסיים לא כל כך טובים של המגבר.

דבר נוסף,
איכות המגבר מותנית לא רק במנורה הסופית ובשנאי המוצא, אלא גם באיכות כל אחד מהרכיבים, החל במחברי הכניסה, עובר דרך נגדים וקבלים וגומר בחוטי החיבור.
בברכה,
יהושע גומא

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

הי יהושע

שליחה #43 

Joshua_G כתב:
yosihary כתב:
......
טוב.
...
........, וצריך לדעת איך לא להפוך אותו למתנד, וזה רק על קצה המזלג.
...
זה האידיאל.
הערתי: למיטב דעתי ונסיוני, זוהי הנדסה נכונה, ולא קשה לממש אותה - לבעלי מקצוע טובים כפי שקראתי במכה ספרים על תכן מגברים.

בפועל, יש מתכננים המשתמשים במשוב שלילי גלובלי כדי לחפות על ביצועים בסיסיים לא כל כך טובים של המגבר.

הערתי לא אני ולא אתה אחראים על מהנדסים אידיוטיים, ואני יכול להביא דוגמאות כיצד תכננו דרגות שמע במפעלי אמרון ובן גל "המפוארים" לפני 40 שנה, אבל האם אתה יכול להביא דוגמא ספציפית?

דבר נוסף,
איכות המגבר מותנית לא רק במנורה הסופית ובשנאי המוצא, אלא גם באיכות כל אחד מהרכיבים, החל במחברי הכניסה, עובר דרך נגדים וקבלים וגומר בחוטי החיבור.
...
איכות מגבר תלויה בחלקים שלו שיוצרים יציבות אמינות, מראה אסטתי וכו'. ישנם רכיבים שמשפיעים באופן ניכר על איכות השמע, וישנם שמשפיעים פחות. בכדי להצהיר מה משפיע ומה לא, צריך להבין מה תפקיד כל חלק.

למשל נגד הסריג בטריודה הוא בערך 1M, ותפקידו להחזיר אלקטרונים תועים שפגעו בסריג חזרה לאדמה. אם הנגד יסטה בערכו ב- 10% זה לא ישנה. הנגד צריך להיות מסוג של נגד עם רעש עצמי נמוך, כי אחרת הוא יוסיף רחש למגבר.
היום נהוג על ידי יצרנים (וגם ספקי קיטים טובים) להשתמש בנגדי MF מדויקים, בעלי הרעש הטוב ביותר שניתן לקבל. כך שאני לא רואה מה יכול יצרן מגבר הסקירה לעשות יותר טוב מכל יצרן אחר.
גם בקבלים, הבחירה אינה מסובכת.
הזרמים במגברי מנורות כל כך נמוכים, שגם נושא התיול אינו קריטי. דוקא במגברי מנורות יש יתרון ל- PCB.
כמו שצינתי סידור ומיקום נכון יבטיח מגבר ללא HUM ותנודות. בכדי לקבל סדרה של מגברים שמתנגים מבחינה זו באופן זהה, פיתוח של PCB נכון וחף משגיאות מבטיח שכל התוצרת תתנהג באותה צורה.
שישה לך שבוע נפלא.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: הי יהושע

שליחה #44 

yosihary כתב: איכות מגבר תלויה בחלקים שלו שיוצרים יציבות אמינות, מראה אסטתי וכו'. ישנם רכיבים שמשפיעים באופן ניכר על איכות השמע, וישנם שמשפיעים פחות. בכדי להצהיר מה משפיע ומה לא, צריך להבין מה תפקיד כל חלק.
...
מניסיון עם מגברים באיכות גבוהה, מגברי מנורות ומגברי מוליכים-למחצה, כל הרכיבים משפיעים על איכות השמע.
אין לי דרך להסביר מדוע זה כך (הרי נגד הוא נגד וקבל הוא קבל), אבל הניסיון מראה שיש השפעה על איכות השמע.
אגב, הבנה באופן פעולת מעגלים אלקטרוניים יש לי, כולל ניסיון של 46 שנים.
עד היום לא נתקלתי בהסבר המניח את הדעת לגבי מדוע יש הבדלים באיכות השמיעה של חלקים שונים במגברים, הן מגברי שפופרות והן מגברי מוליכים-למחצה, כולל מחברים, קבלים ונגדים.
עם זה, מהניסיון, הבדלים כאלה קיימים.
לא בכדי מגברי SOTA – State Of The Art עולים הרבה מאד כסף ומשתמשים בחלקים יקרים מאד.
כל זה לא שיך לאמינות, יציבות ומראה אסתטי, אלא לאיכות השמע.
יש נגדים 1% העולים סנטים בודדים, בעוד אחרים עולים כמה דולרים ליחידה.
גם בין הנגדים היקרים, אלה של Holco נשמעים שונה מאשר אלה של Audio Note או Caddock או Allan Bradly . לכל אחד מהם איכות השמיעה האופיינית לו.
בברכה,
יהושע גומא

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שוב שלום לך יהושע

שליחה #45 

אני מכבד את אמירתך

"אין לי דרך להסביר מדוע זה כך (הרי נגד הוא נגד וקבל הוא קבל), אבל הניסיון מראה שיש השפעה על איכות השמע.
אגב, הבנה באופן פעולת מעגלים אלקטרוניים יש לי, כולל ניסיון של 46 שנים. "
כך אנו יכולים להגיע לאי הסכמה ידידותית

לי נדמה שאני מסוגל לתת הסבר מדוקדק, למה בוחרים רכיב כזה או אחר ומה השפעתו (כמובן למקרים שאני כן מבין) כמו שנתתי בדוגמאות.
כאשר לא מבינים מה הסיבה ואין הסבר, לא יודעים הרי למה כל הרכיבים הם אותו הדבר, כי זה לכל היותר השערה. מבחן השמיעה שמוכיח זאת, גם כאשר אנו מקבלים אותו כנתון הרי לא יכול להסביר למה הנגד היקר היותר שיפר את הצליל. תמיד ישנה האפשרות שבגלל צורה אחרת, מבנה אחר, השתנה משהו שאינו קשור ישירות לסוג הנגד או הקבל.

לצערי זוהי טעות לוגית נפוצה בתחום הזה. הטעות נקראת " אחריו, לכן בגללו". אתה לפי כתיבתך אדם חכם ואינטלגנטי, לכן אני בטוח שתבין את הנקודה . - אפילו שמעתי ואפילו הרבה בטוחים, אולי יש סיבה אחרת.

אמנם אומרים שהסיבה בתהליך חשמלי לא מובן או שיתגלה משהו בעתיד - לדעתי והבנתי - זה לא סביר. ואני עוסק, בונה ומתקן גם באודיו כחובב וגם באלקטרוניקה מקצועית, מעט יותר.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

yosihary כתב:אני מכבד את אמירתך

"אין לי דרך להסביר מדוע זה כך (הרי נגד הוא נגד וקבל הוא קבל), אבל הניסיון מראה שיש השפעה על איכות השמע.
אגב, הבנה באופן פעולת מעגלים אלקטרוניים יש לי, כולל ניסיון של 46 שנים. "
כך אנו יכולים להגיע לאי הסכמה ידידותית

לי נדמה שאני מסוגל לתת הסבר מדוקדק, למה בוחרים רכיב כזה או אחר ומה השפעתו (כמובן למקרים שאני כן מבין) כמו שנתתי בדוגמאות.
כאשר לא מבינים מה הסיבה ואין הסבר, לא יודעים הרי למה כל הרכיבים הם אותו הדבר, כי זה לכל היותר השערה. מבחן השמיעה שמוכיח זאת, גם כאשר אנו מקבלים אותו כנתון הרי לא יכול להסביר למה הנגד היקר היותר שיפר את הצליל. תמיד ישנה האפשרות שבגלל צורה אחרת, מבנה אחר, השתנה משהו שאינו קשור ישירות לסוג הנגד או הקבל.

לצערי זוהי טעות לוגית נפוצה בתחום הזה. הטעות נקראת " אחריו, לכן בגללו". אתה לפי כתיבתך אדם חכם ואינטלגנטי, לכן אני בטוח שתבין את הנקודה . - אפילו שמעתי ואפילו הרבה בטוחים, אולי יש סיבה אחרת.

אמנם אומרים שהסיבה בתהליך חשמלי לא מובן או שיתגלה משהו בעתיד - לדעתי והבנתי - זה לא סביר. ואני עוסק, בונה ומתקן גם באודיו כחובב וגם באלקטרוניקה מקצועית, מעט יותר.
...
אתה מדבר על טעות לוגית, בעוד אני מדבר על ניסוני האמפירי.
אני מעוניין בתוצאות מתאימות, יותר מאשר בהבנת הסיבות. דהיינו, בהחלט נדרש ידע נרחב באלקטרוניקה על מנת לתכנן מגברים, ספקים ומעגלים אחרים. מאידך, כאשר ניסיוני מלמד אותי שלנגדים מייצרן זה או אחר השפעה על איכות הצליל, אני מעוניין בצליל המתאים לטעמי, יותר מאשר בהבנת הסיבות להבדלים הנשמעים בין נגדים של יצרנים שונים. גם אם אין לי הבנה כלשהי לסיבות להבדלים נשמעים בין נגדים (או קבלים, או מחברים) של יצרנים שונים, חשוב לי לבחור את אותם רכיבים שיספקו למגבר את הצליל המתאים יותר לטעמי.
אגב, טעמי הוא שהצליל יהיה מפורט וניטראלי ככל הניתן.
בברכה,
יהושע גומא

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

יש לנו טעם דומה

שליחה #47 

אני לא אמרתי שטעית טעות לוגית.
אני רק מתכוון לכך שכאשר מבחינים שב' מופיע אחרי פעולה א' ההנחה היא שהפעולה הישירה היא גורם. לפעמים זה לא כך.

האם יש לך נתונים לגבי המגבר הנסקר איזה שימוש נעשה שם ברכיבים אקזוטיים, וגם נתונים לגבי נגדים כאלה?
או הפניה ליצרן?
לילה טוב.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

לא התייחסתי למגבר הנסקר, אלא למגברים בדרך כלל.
אשר לקשר בין הגורם לתוצאה.
כאשר אני בונה מגבר ובשלב ראשון שם בו נגדים רגילים של 1% ושומע את הצליל (לאחר הרצה של 10 ימים לפחות). לאחר מכן אני מחליף את כל הנגדים שבמסלול האות לנגדים של Caddock , למשל ולאחר הרצה נוספת שומע שוב ומבחין בשוני באופי הצליל, במקרה זה ברור לחלוטין מה גרם למה.
בברכה,
יהושע גומא

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

וואו, אתה באמת מוכן להשקיע מאמץ אדיר

שליחה #49 

Joshua_G כתב:לא התייחסתי למגבר הנסקר, אלא למגברים בדרך כלל.
כאשר אני בונה מגבר ובשלב ראשון שם בו נגדים רגילים של 1% ושומע את הצליל (לאחר הרצה של 10 ימים לפחות). לאחר מכן אני מחליף את כל הנגדים שבמסלול האות לנגדים של Caddock , למשל ולאחר הרצה נוספת שומע שוב ומבחין בשוני באופי הצליל, במקרה זה ברור לחלוטין מה גרם למה.
...
אם בעתיד תעשה זאת שוב היתי רואה לכבוד להיות נוכח.
אני לאחר כ- 20 שנים אחרונות כמהנדס איכות לא ממליץ לפתוח הלחמות בצורה סיטונית. יש לך בעניין לא מעט העזה ואומץ.

הנגדים הללו לפי אתר היצרן הם באמת נגדים משובחים. האם שמת לב שהיצרן לא מתימר לתכונות מיוחדות עבור אודיו?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: וואו, אתה באמת מוכן להשקיע מאמץ אדיר

שליחה #50 

yosihary כתב:
Joshua_G כתב:לא התייחסתי למגבר הנסקר, אלא למגברים בדרך כלל.
...
אם בעתיד תעשה זאת שוב היתי רואה לכבוד להיות נוכח.
אני לאחר כ- 20 שנים אחרונות כמהנדס איכות לא ממליץ לפתוח הלחמות בצורה סיטונית. יש לך בעניין לא מעט העזה ואומץ.

הנגדים הללו לפי אתר היצרן הם באמת נגדים משובחים. האם שמת לב שהיצרן לא מתימר לתכונות מיוחדות עבור אודיו?
...
אתה רוצה לשמוע את ההבדל בצליל של לפני ואחרי, או שאתה רוצה להיות נוכח בעת החלפת הרכיבים?
בשני המקרים אתה מוזמן.
לאחרונה רכשתי פונו סטייג' שפופרתי, EAR 834P . הזמנתי רכיבים להחלפת המקוריים: שקעי כניסה ויציאה, קבלים, נגדים, תושבות שפופרות וכן שפופרות NOS . חלק מהרכיבים הגיע ואחרים אמורים להגיע תוך שבועיים.
כאמור, יש לי ניסיון של 46 שנים, גם בהלחמות, גם בחברות טכנולוגיית עלית (היי-טק).
אתה מוזמן לכל שלב שתבחר.

לעניין מפרט היצרן.
מה שהיצרן מתחייב זה דבר אחד, בעוד הבדלים נשמעים בצליל זה דבר אחר. כמובן שהיצרן אינו יכול להתחייב לנתונים סובייקטיביים, כמו גוון צליל כזה או אחר. יצרן יכול להתחייב רק לנתונים ברי-מדידה, בעוד לא ידוע לי על אף אחד היודע איזה מדידות משפיעות על הצליל באיזו מידה, או אופן.

אין תחליף למשמע אוזניים באודיו, כשם שאין תחליף למראה עיניים בצילום ובתחומים אחרים.
בברכה,
יהושע גומא

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”