vsx-1018 pioneer VS HARMAN KARDON 355

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #41 

eagle75 כתב:במידה ויש לי סידור טוב של הרמקולים (מרחק זהה של כל הרמקולים מההוט ספוט, וילונות וכו') , ההבדלים יהיו מורגשים בכל זאת?
...
כן, בהחלט.
בברכה,
יהושע גומא

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #42 

במה הם יבואו לידי ביטוי? המרחקים, העוצמות והקרוסאובר נבחרו בצורה נכונה על ידי ה RC. (את זה קל לוודא). כמו כן בזמן הקליברציה, ההרמן בוחר בין מספר עקומי תדר ולפחות באופן סובייקטיבי נשמע לי שהוא הצליח לכוון את כל הרמקולים כך שהרעש הלבן נשמע זהה לאוזניי. מה חסר?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #43 

הפיוניר מבצע RC בצורה הרבה יותר טובה מאשר ההרמן קרדון.
זה ניסיוני.
בברכה,
יהושע גומא

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #44 

טוב, זאת אמירה מאוד סתמית.

אני מאמין לך שבחנת את הנושא בצורה סובייקטיבית, השאלה אם אתה יכול לשים את האצבע על הסיבה לדעה שלך.
מבחינה אובייקטיבית אני לא מצליח להבין מה הבעיה עם RC שקובע את הפרמטרים בצורה נכונה כפי שהייתי קובע אותם בעצמי אם הייתי מכייל ידנית...

הייתי מבין אם היית טוען שבתצורות מורכבות, הRC של הפיוניר טוב יותר, אבל אתה טוען שגם בתצורות רמקולים פשוטות שבהם הפרמטרים הטכניים שנבחרו על ידי ה RC של ההרמן קרדון נכונות, עדיין יש יתרון ל RC של הפיוניר. זה לא הגיוני.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

זה יותר עניין של לשמוע מאשר להבין.
בברכה,
יהושע גומא

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17934
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #46 

eagle75 כתב:טוב, זאת אמירה מאוד סתמית.

אני מאמין לך שבחנת את הנושא בצורה סובייקטיבית, השאלה אם אתה יכול לשים את האצבע על הסיבה לדעה שלך.
מבחינה אובייקטיבית אני לא מצליח להבין מה הבעיה עם RC שקובע את הפרמטרים בצורה נכונה כפי שהייתי קובע אותם בעצמי אם הייתי מכייל ידנית...
...
פעולת ה- RC מתחלקת ל- 2
1.הגדרת גודל הרמקולים,בדיקת פאזה,כיוון עוצמות, כיוון מרחקים,כיוון הקרוס
2.תיקון עקומת השמע בחדר , כלומר זיהוי התדרים הבעיתיים וביצוע תיקון בהתאם. נניח ויש לך תדר של 60 HZ שהוא מוגבר או הפוך שהוא מוחלש התוכנה אמורה לתקן זאת.
את החלק הראשון ניתן לבצע לבד גם ללא שימוש ב- RC . ברגע שיש לך מד SPL אתה מסודר.

את החלק השני הפיוניר/אונקיו הבסיסים מבצעים עבור מספר נקודות האזנה ויוצרים מצב, שלא רק מי שיושב בדיוק באמצע נהנה מהשיפור. בהרמן מדובר רק על נקודת האזנה אחת.
גם מנסיוני ה- RC של ההרמן , מבחינת תפקידו השני, לא הכי טוב בעולם וזו הסיבה שרכשתי את ה-RC החדש של SVS ,שאמור להיות טוב משמעותית מההרמן וגם מהפיוניר לסוגיו בזכות אלוגרתים מתקדם יותר.(רק לצורך המיידע ה- RC של SVS מסוגל לטפל בכ- 32 נקודות האזנה בחדר ולדאוג שבכל אחת מהן המאזין יהנה מאיכות סאונד אופטימלית).

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #47 

אין לי וויכוח לגבי יכולות ה RC של אחד מול השני. לא השוותי אותם בעצמי ואני מאמין ל Joshua_G בהקשר הנ"ל.

ניסיתי להבין את ההבדל כאשר מדובר בסידור רמקולים פשוט.
כאשר סידור הרמקולים מורכב והחדר בעל גאומטריה מורכבת יש יתרון ל RC טוב יותר, מכיוון, שכפי שאתה אומר, ובצדק, כאשר דוגמים מספר מקומות בחדר ניתן לשערך בצורה נכונה יותר את הפרמטרים.

אבל אצלי הסידור הוא פשוט, החלק הראשון (גודל,פאזה,עוצמה,מרחק וקרוס) בוודאות כויילו נכון ונשארה השאלה לגבי ההחלקה של עקום ההיענות של התדר.
עבור הסוויט פוינט, בחדר אידיאלי, קשה לי להאמין שיהיה הבדל משמעותי ביכולת ההחלקה של עקום ההיענות בין המכשירים השונים.

אגב, כיצד מתאפשר כיול עבור נקודות האזנה מרובות, הלא מרחק ועוצמה מכויילים לנקודה בודדת במרחב? מה הטריק?

חוץ מזה שאני לא אוהב תשובות כמו, "צריך לשמוע כדי להבין", "אי אפשר להסביר" וכו'. מדובר בגאומטריה ועיבוד אותות. לא קסם ולא כשפים.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

בתיאוריה, כל המערכות RC עושות את אותו הדבר, בערך.
בפועל, מערכות שונות עושות את זה טוב יותר וטוב פחות.
איני יודע מה בדיוק עושה את ההבדל בין מערכות שונות. כל שאני יודע הוא שהבדלים כאלה קיימים.
זה כמו שבתיאוריה כל המגברים הם אותו דבר, בעוד בפועל יש הבדלים עצומים בין מגברים שונים, גם כאלה בעלי נתונים זהים על הנייר.
בברכה,
יהושע גומא

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17934
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #49 

Joshua_G כתב:בתיאוריה, כל המערכות RC עושות את אותו הדבר, בערך.
בפועל, מערכות שונות עושות את זה טוב יותר וטוב פחות.
איני יודע מה בדיוק עושה את ההבדל בין מערכות שונות. כל שאני יודע הוא שהבדלים כאלה קיימים.
זה כמו שבתיאוריה כל המגברים הם אותו דבר, בעוד בפועל יש הבדלים עצומים בין מגברים שונים, גם כאלה בעלי נתונים זהים על הנייר.
...
מנסיוני האישי לגבי המגברים אתה טועה . מגברים בעלי אותה הטופולוגיה ובעלי אותם הנתונים ישמעו זהה. אף חברה לא המציאה את הגלגל, כבר הרבה שנים.

יהיו הבדלים כמובן מבחינת איכות הבניה ואמינות הרכיבים אבל כל עוד המגברים עובדים כמו שצריך לא יהיו הבדלים.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #50 

טוב, כנראה שאני לא מבין משהו בסיסי לגבי כיול. חשבתי שמספיק לקבוע את הפרמטרים בצורה נכונה, ולהחליק את עקום ההיענות של התדר עבור נקודת ההאזנה העיקרית.
אני אנסה למצוא חומר על כיול עבור נקודות האזנה מרובות. מענייין.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”