שר הטבעות - הבדלי גרסאות

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
mio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

mrunderhill כתב:
nadavck כתב:
oferlaor כתב:אני לא רואה ב-DVD דברים שקיימים ב-HD.
...
אני אוהב את הגישה :)

שמע, אני מדבר מנקודת מבט של חובב קולנוע בלבד. לצערי לא קראתי את הספרים. שראיתי את הסרטים בקולנוע - נפלתי!! הייתי מאוד מרוצה מסיפור מהקולנוע של פיטר ג'קסון.
שראיתי בדי וי די את הגרסה המורחבת זה נתן לי את האפשרות להתרפק עוד על הסיפור, על הדמויות ובכלל על החוויה... אני ממליץ.

דרך אגב, לפני איזה שנתיים לקחתי מספרייה את הגרסאות הרגילות להראות לחברה שחייבת תרגום וממש התבאסתי מהגרסאות האלה מול המורחבות.
...
אני דווקא ממליץ לקרוא - אם אתה מוצא את הזמן. קראתי את כל הטרילוגיה פעמיים כבר, לפני שיצאו הסרטים בכלל. אני מתישהו אפנה זמן מעיסוקיי ואקרא אותה שוב. זו יצירת מופת.
...
(Y) (Y) (Y)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73386
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #22 

mrunderhill - גם אני קראתי את הספרים הרבה לפני יציאת הסרטים ואני חייב לציין שזה לא חוויה שתקסום לכל אחד. הספרים של טולקין לא בדיוק "קלים" - יש שם לפעמים עמודים על גבי עמודים של תיאור נוף למיטב זיכרוני. למרות שנהניתי מהספרים אני בטוח שרב הקוראים לאוו דווקא יתחברו לטרילוגיה הכתובה. מצד שני הטרילוגיה המוסרטת הרבה יותר "קלה לעיכול" (יחסית) ותקסום לרב חובבי הפנטזיה.

mio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

Huber כתב:mrunderhill - גם אני קראתי את הספרים הרבה לפני יציאת הסרטים ואני חייב לציין שזה לא חוויה שתקסום לכל אחד. הספרים של טולקין לא בדיוק "קלים" - יש שם לפעמים עמודים על גבי עמודים של תיאור נוף למיטב זיכרוני. למרות שנהניתי מהספרים אני בטוח שרב הקוראים לאוו דווקא יתחברו לטרילוגיה הכתובה. מצד שני הטרילוגיה המוסרטת הרבה יותר "קלה לעיכול" (יחסית) ותקסום לרב חובבי הפנטזיה.
...
טרילוגיית שר הטבעות היא הבסיס לכל ז'אנר הפנטזיה. אפשר לקרוא לה אפילו "התנ"ך של הפנטזיה". לכן כל מי שהז'אנר הזה מעניין אותו ושיש בו מעט אינטלגנציה ואהבת קריאה, רצוי מאוד שיקרא את הספרים. אכן, לא מדובר בספרים "קלילים", אבל זה בדיוק היופי והייחודיות שלהם.
עם כל הכבוד לסרטים הטובים והדי מוצלחים, עומק החוויה של הקריאה עולה בהרבה על זו של הצפייה. הייתי ממליץ קודם לקרוא ורק אז לראות, כי אחרת חווית הקריאה (הדימיון) עלולה להיפגע בגלל תמונות הסרטים בראשו של הקורא.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #24 

הספרים של טולקיין העבירו לי יופי כמה חודשים בשירות צבאי. דווקא השקיעה בתאורים של הנופים והמנהגים גרמה לי לשכוח באיזה מקום מבאעס ונוראי הייתי.

דווקא לא היו לי הרבה ציפיות מהסרט כי לתעשיית הקולנוע יש היסטוריה ארוכה וכואבת של העברות מאוד לא מוצלחות ממדיה אחת לשניה. לשימחתי התבדיתי והסרטים מצליחים להעביר חלק גדול מאוד ממהקסם של הספרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #25 

Catskinner כתב:דווקא לא היו לי הרבה ציפיות מהסרט כי לתעשיית הקולנוע יש היסטוריה ארוכה וכואבת של העברות מאוד לא מוצלחות ממדיה אחת לשניה. לשימחתי התבדיתי והסרטים מצליחים להעביר חלק גדול מאוד ממהקסם של הספרים.
...
אכן, באמת העברה נדירה באיכותה.
והגירסות המורחבות בהחלט מוסיפות.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #26 

Catskinner כתב:הספרים של טולקיין העבירו לי יופי כמה חודשים בשירות צבאי. דווקא השקיעה בתאורים של הנופים והמנהגים גרמה לי לשכוח באיזה מקום מבאעס ונוראי הייתי.

דווקא לא היו לי הרבה ציפיות מהסרט כי לתעשיית הקולנוע יש היסטוריה ארוכה וכואבת של העברות מאוד לא מוצלחות ממדיה אחת לשניה. לשימחתי התבדיתי והסרטים מצליחים להעביר חלק גדול מאוד ממהקסם של הספרים.
...
גם לי. אני לא אשכח איך בקטע הכי מותח, סוף הספר השלישי (לא אכניס ספויילרים למי שבכל זאת אולי במקרה לא קרה/ראה), בעודי יושב בעמדת שמירה משמעממת רצח, קראו לי לבוא לפרוק איזה האמר. הרגשתי כמו יציאה לפרסומות בערוץ 2.

ואמנם הספרים לא הכי קלים לקריאה, אבל בשביל קלות יש הארי פוטר...

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #27 

בואו נצא נקודת הנחה שמי שאוהב לקרוא ייהנה לקרוא גם סרט ארוך. לצורך העניין דן בראון והרלן קובן (אם ככה קוראים לו) זה לא בדיוק "לחבוב ספרות" ולכן זה גם נקרא ספרות טיסה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”