mrunderhill כתב:אני דווקא ממליץ לקרוא - אם אתה מוצא את הזמן. קראתי את כל הטרילוגיה פעמיים כבר, לפני שיצאו הסרטים בכלל. אני מתישהו אפנה זמן מעיסוקיי ואקרא אותה שוב. זו יצירת מופת.nadavck כתב:אני אוהב את הגישהoferlaor כתב:אני לא רואה ב-DVD דברים שקיימים ב-HD....
שמע, אני מדבר מנקודת מבט של חובב קולנוע בלבד. לצערי לא קראתי את הספרים. שראיתי את הסרטים בקולנוע - נפלתי!! הייתי מאוד מרוצה מסיפור מהקולנוע של פיטר ג'קסון.
שראיתי בדי וי די את הגרסה המורחבת זה נתן לי את האפשרות להתרפק עוד על הסיפור, על הדמויות ובכלל על החוויה... אני ממליץ.
דרך אגב, לפני איזה שנתיים לקחתי מספרייה את הגרסאות הרגילות להראות לחברה שחייבת תרגום וממש התבאסתי מהגרסאות האלה מול המורחבות.......
שר הטבעות - הבדלי גרסאות
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73386
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
mrunderhill - גם אני קראתי את הספרים הרבה לפני יציאת הסרטים ואני חייב לציין שזה לא חוויה שתקסום לכל אחד. הספרים של טולקין לא בדיוק "קלים" - יש שם לפעמים עמודים על גבי עמודים של תיאור נוף למיטב זיכרוני. למרות שנהניתי מהספרים אני בטוח שרב הקוראים לאוו דווקא יתחברו לטרילוגיה הכתובה. מצד שני הטרילוגיה המוסרטת הרבה יותר "קלה לעיכול" (יחסית) ותקסום לרב חובבי הפנטזיה.
טרילוגיית שר הטבעות היא הבסיס לכל ז'אנר הפנטזיה. אפשר לקרוא לה אפילו "התנ"ך של הפנטזיה". לכן כל מי שהז'אנר הזה מעניין אותו ושיש בו מעט אינטלגנציה ואהבת קריאה, רצוי מאוד שיקרא את הספרים. אכן, לא מדובר בספרים "קלילים", אבל זה בדיוק היופי והייחודיות שלהם.Huber כתב:mrunderhill - גם אני קראתי את הספרים הרבה לפני יציאת הסרטים ואני חייב לציין שזה לא חוויה שתקסום לכל אחד. הספרים של טולקין לא בדיוק "קלים" - יש שם לפעמים עמודים על גבי עמודים של תיאור נוף למיטב זיכרוני. למרות שנהניתי מהספרים אני בטוח שרב הקוראים לאוו דווקא יתחברו לטרילוגיה הכתובה. מצד שני הטרילוגיה המוסרטת הרבה יותר "קלה לעיכול" (יחסית) ותקסום לרב חובבי הפנטזיה....
עם כל הכבוד לסרטים הטובים והדי מוצלחים, עומק החוויה של הקריאה עולה בהרבה על זו של הצפייה. הייתי ממליץ קודם לקרוא ורק אז לראות, כי אחרת חווית הקריאה (הדימיון) עלולה להיפגע בגלל תמונות הסרטים בראשו של הקורא.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הספרים של טולקיין העבירו לי יופי כמה חודשים בשירות צבאי. דווקא השקיעה בתאורים של הנופים והמנהגים גרמה לי לשכוח באיזה מקום מבאעס ונוראי הייתי.
דווקא לא היו לי הרבה ציפיות מהסרט כי לתעשיית הקולנוע יש היסטוריה ארוכה וכואבת של העברות מאוד לא מוצלחות ממדיה אחת לשניה. לשימחתי התבדיתי והסרטים מצליחים להעביר חלק גדול מאוד ממהקסם של הספרים.
דווקא לא היו לי הרבה ציפיות מהסרט כי לתעשיית הקולנוע יש היסטוריה ארוכה וכואבת של העברות מאוד לא מוצלחות ממדיה אחת לשניה. לשימחתי התבדיתי והסרטים מצליחים להעביר חלק גדול מאוד ממהקסם של הספרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35101
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אכן, באמת העברה נדירה באיכותה.Catskinner כתב:דווקא לא היו לי הרבה ציפיות מהסרט כי לתעשיית הקולנוע יש היסטוריה ארוכה וכואבת של העברות מאוד לא מוצלחות ממדיה אחת לשניה. לשימחתי התבדיתי והסרטים מצליחים להעביר חלק גדול מאוד ממהקסם של הספרים....
והגירסות המורחבות בהחלט מוסיפות.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
גם לי. אני לא אשכח איך בקטע הכי מותח, סוף הספר השלישי (לא אכניס ספויילרים למי שבכל זאת אולי במקרה לא קרה/ראה), בעודי יושב בעמדת שמירה משמעממת רצח, קראו לי לבוא לפרוק איזה האמר. הרגשתי כמו יציאה לפרסומות בערוץ 2.Catskinner כתב:הספרים של טולקיין העבירו לי יופי כמה חודשים בשירות צבאי. דווקא השקיעה בתאורים של הנופים והמנהגים גרמה לי לשכוח באיזה מקום מבאעס ונוראי הייתי.
דווקא לא היו לי הרבה ציפיות מהסרט כי לתעשיית הקולנוע יש היסטוריה ארוכה וכואבת של העברות מאוד לא מוצלחות ממדיה אחת לשניה. לשימחתי התבדיתי והסרטים מצליחים להעביר חלק גדול מאוד ממהקסם של הספרים....
ואמנם הספרים לא הכי קלים לקריאה, אבל בשביל קלות יש הארי פוטר...
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
בואו נצא נקודת הנחה שמי שאוהב לקרוא ייהנה לקרוא גם סרט ארוך. לצורך העניין דן בראון והרלן קובן (אם ככה קוראים לו) זה לא בדיוק "לחבוב ספרות" ולכן זה גם נקרא ספרות טיסה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke