עזרה בבחירת מסך פלזמה מבין מספר דגמים
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מריחות יש (בניגוד ל-32" אותה סדרה").
הקונטרסט המוצהר אמנם 500:1, אבל בתנאי צפייה זהים ייתכן ולא יהיה שונה בפועל מפלזמה מצויה.
בכל מקרה, במרחק 6 מטר חייבים מקרן.
ובכלל, למה להתרחק 6 מטר מהמסך? האם הפוזה חשובה מהנוחות? זה בסדר שיש דירה גדולה, אבל לא חייבים להוכיח זאת ככה....
הקונטרסט המוצהר אמנם 500:1, אבל בתנאי צפייה זהים ייתכן ולא יהיה שונה בפועל מפלזמה מצויה.
בכל מקרה, במרחק 6 מטר חייבים מקרן.
ובכלל, למה להתרחק 6 מטר מהמסך? האם הפוזה חשובה מהנוחות? זה בסדר שיש דירה גדולה, אבל לא חייבים להוכיח זאת ככה....
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

sunny_jim
ככה יוצא 
מודדים את הקונטרסט בתנאים מבוקרים (יש לי מספר מקורות במספר שפות) ומקבלים עבור פלזמה שרשום עליה 3000:1 - רק 200:1 בפועל, עם כיול והכל. ל- LCD עם קונטרסט מוצהר 600:1 מקבלים 300:1. המספרים בתור דוגמה, אבל זה בערך המצב. למה? צריך לשאול את היצרנים.
מודדים את הקונטרסט בתנאים מבוקרים (יש לי מספר מקורות במספר שפות) ומקבלים עבור פלזמה שרשום עליה 3000:1 - רק 200:1 בפועל, עם כיול והכל. ל- LCD עם קונטרסט מוצהר 600:1 מקבלים 300:1. המספרים בתור דוגמה, אבל זה בערך המצב. למה? צריך לשאול את היצרנים.
עופר לאור ואם אני לא טועה עוד מישהו באתר עשו מדידות בעצמם לקונטרסט והגיעו למספרים המוצהרים בפלאזמות שהם בדקו... יכול להיות שזה המצב בפלאזמות מדבקה ספציפיות, אך אתה לא יכול להכליל ככה... אין מצב שבפלאזמות של פנאסוניק יש יחס קונטרסט של 1:200.
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

יש לי 2 הסברים לזה:
1. הבהירות של פלזמה מצוייה פשוט נמוכה בהרבה מ LCD מצוי, ולמרות "שחורים" טובים יותר, ה"לבנים" לא לבנים מספיק.
2. מדידה של יצרן פלזמה מתבצעת בתנאים אחרים מ- LCD (חושך לעומת תאורה חלקית), וכשמודדים בתנאים זהים - זו התוצאה. אין לי סיבה לפקפק במדידות השוואתיות אלה.
1. הבהירות של פלזמה מצוייה פשוט נמוכה בהרבה מ LCD מצוי, ולמרות "שחורים" טובים יותר, ה"לבנים" לא לבנים מספיק.
2. מדידה של יצרן פלזמה מתבצעת בתנאים אחרים מ- LCD (חושך לעומת תאורה חלקית), וכשמודדים בתנאים זהים - זו התוצאה. אין לי סיבה לפקפק במדידות השוואתיות אלה.
FUJICOM דגם 42Q0CP
צדקתם, ראיתי LCD 42", לא רואים משהו יחסית לפלזמה.
יש דגם חדש 720P, ראו לינק מצורף
ב BIG BOX ניתן להשיג ב 14,000 כולל הובלה מתקן תלייה והרכבה
רואים בה טוב.
נראה לי מחיר טוב!
איך החברה הזו? איך השרות?
אם מישהו מכיר פלזמה עד 15K, שהיא 720P שידווח
http://www.yanir.co.il/yanir/flash/temp ... sp?id=1105
יש דגם חדש 720P, ראו לינק מצורף
ב BIG BOX ניתן להשיג ב 14,000 כולל הובלה מתקן תלייה והרכבה
רואים בה טוב.
נראה לי מחיר טוב!
איך החברה הזו? איך השרות?
אם מישהו מכיר פלזמה עד 15K, שהיא 720P שידווח
http://www.yanir.co.il/yanir/flash/temp ... sp?id=1105
נראה לי מוזר שלפיוניר יש קונטרסט גבוה יותר...
אם כל הכבוד (ויש כבוד) לעובדה שאת הקונטרסט מודדים ע"פ התחשבות בכמה וכמה פרמטרים אני לא מאמין שלפיוניר יש קונטרסט גבוה יותר מלפנסוניק (1000 בפיוניר לעומת 1:200 בפנסוניק על פי הקישורים ש-Pakostnik צירף), כמעט כל מי שבדק את המסכים ראה שבפנסוניק השחורים יותר עמוקים אז אם הקונטרסט לא קשור ליחס בין השחור ללבן אז אין להסתמך עליו בכלל.
אז עשו ניסויים ומצאו שמ-1:4000 הקונטרסט האמיתי של פנסוניק הוא 1:195 .. יותר נמוך מ-LCD.. בסדר..
אז עשו ניסויים ומצאו שמ-1:4000 הקונטרסט האמיתי של פנסוניק הוא 1:195 .. יותר נמוך מ-LCD.. בסדר..